Imam Yasir Fawzi

6    131

Hatpropaganda mot Ahmadiyya i Norge

I høst publisert Tahoor Publishers to hefter mot Ahmadiyya. Det ene har tittelen Den falske profeten – Mirza Ghulam Ahmad og det andre heter Sannheten om Ahmadiya. Førstnevnte inneholder for det meste dårlig oversatte sitater tilskrevet Hadrat Mirza Ghulam Ahmad, som forøvrig også er tatt ut av kontekst og satt sammen under egne overskrifter. Det andre inneholder for det meste generell kritikk av Ahmadiyya som organisasjon.

Publisert: 3. feb 2018 / 597 visninger.

Heftet Den falske profeten – Mirza Ghulam Ahmad inneholder også oppfordring til fysisk bekjempelse av Ahmadiyya-bevegelsen, se «bekjempe dem med deres hender og tunger»(side 4). Dette kommer altså fra en organisasjon som hevder å ha som misjon å «get amazing Islamic material translated into different languages and spread the peaceful message of our deen»

Det kan sies at muslimer i Norge ikke oppfører seg voldelig mot ahmadier her. Men hva med de landene hvor innbyggere ikke får beskyttelse av staten? Skal muslimene bekjempe ahmadiyyamuslimene der med vold, slik det allerede gjøres. Hvis ikke, hvorfor fordømmes ikke slike metoder å bekjempe andres tro på? Uansett bidrar slike tekster og formuleringer til ytterligere hat mot en allerede utsatt minoritet.  Et konkret eksempel på konsekvenser av denne type hatpropaganda var drapet på ahmadiyyamuslimen Asad Shah i Skottland, mars 2016.

Mirza Ghulam Ahmad Qadianis tro blir beskrevet som “det største angrepet på islam i nåtidens æra” s. 5. Mantraet om at han var hjulpet av britene repeteres. Så tillegges han ting han aldri har ment. I femte avsnitt på side 6 blir hele bevegelsen beskrevet som ondskap.

Mot slutten av heftet er det en appell til alle som mener det er riktig å drepe folk som forlater islam eller hevder å være profeter. I appellen beskrives  Ahmadiyya som et samfunn med djevelske karaktertrekk, fare for islam, agenter for kapitalistiske land og islams fiender. Alt dette skrives uten å nevne noen navn på hvem som har oversatt heftet eller står for publiseringen av det.

Når det kommer til angrepene på teologien vår, kommer vi til å ta for oss de kritikken i heftene, en etter en. En utfordring vi har er å finne fram til de aktuelle sitatene i bøkene til Hadrat Mirza Ghulam Ahmad. Det står nemlig ingen ting om hvilket utgave av hans bøker de oppgitte sidetallene referer til.

Vi planlegger å publisere svarene en gang i uken slik at de aller vanligste anklagene i det minste blir imøtekommet.

Innlegget ble opprinnelig publisert på imamen.no

7 liker  
Svar

Bli med i debatten!

Skriv gjerne ditt synspunkt! Du må være registrert med fullt navn, og innlogget for å delta. Sett deg inn i retningslinjene. Brudd på dem kan føre til utestengning.
Vennlig hilsen Sondre Bjørdal, konstituert religions- og debattredaktør Vårt Land

Skriv kommentar
Kommentar #1

Søren Ferling

0 innlegg  4867 kommentarer

Publisert 10 måneder siden

Følger man lidt med i verdens begivenheder, er man klar over at ahmadiyyamuslimene generelt er mere eller mindre forfulgt af andre muslimske retninger, der iøvrigt afviser at ahmadiyyamuslimene skulle være rigtige muslimer.

Især Pakistan udmærker sig her negativt som et sted, hvor dette er grasserende.

4 liker  
Svar

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere

Siste kommentarer

Karl Øyvind Jordell kommenterte på
La rett gå for nåde
9 minutter siden / 249 visninger
Mona Ekenes kommenterte på
Hva er kristendom idag - og imorgen?
10 minutter siden / 202 visninger
Tore Olsen kommenterte på
NRK med kraftig underdrivelse og slagside om rakettangep fra Gaza
10 minutter siden / 1100 visninger
Tore Olsen kommenterte på
NRK med kraftig underdrivelse og slagside om rakettangep fra Gaza
22 minutter siden / 1100 visninger
Håvard Nyhus kommenterte på
La rett gå for nåde
23 minutter siden / 249 visninger
Dagfinn Gaarde kommenterte på
Hva er kristendom idag - og imorgen?
25 minutter siden / 202 visninger
Åge Kvangarsnes kommenterte på
Du skal ikke stjele Det gamle testamentet
25 minutter siden / 1575 visninger
Johannes Taranger kommenterte på
KrF ble styrt inn i høyrefellen
42 minutter siden / 903 visninger
Les flere