Øyvind Holmstad

191

Nate Hagens om energi, penger og teknologi

Vi burde fått Hagens til Norge for å holde dette foredraget, hvoretter Bongard presenterer RID-modellens muligheter i møte med de utfordringer Hagens her legger fram for oss. Aller helst i sammenheng med en lansering av "Det biologiske mennesket" på engelsk, sammen med en ny norsk praktutgave av boka.

Publisert: 1. feb 2018

Terje Bongard har tidligere vist stor entusiasme for Nate Hagens forelesninger. Håper han også vil sette pris på denne:

https://youtu.be/2DpfsqjQbP0

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Alf Gjøsund, religions- og debattredaktør Vårt Land

Skriv innlegg
Kommentar #1

Øyvind Holmstad

191 innlegg  696 kommentarer

Hagens med krutt til RID

Publisert rundt 1 år siden

Se fra 36 min. Superstøtte til RID!

Kommentar #2

Øyvind Holmstad

191 innlegg  696 kommentarer

"the great simplification"

Publisert rundt 1 år siden

Se fra 45 min, hvor Hagens kommer inn på hva han kaller "the great simplification". Det er her RID må slå inn, og det er derfor vi trenger å få gjennomført MEDOSS nå, slik at vi står klare til å møte dette gigantiske veiskillet i menneskehetens historie.

Kommentar #3

Øyvind Holmstad

191 innlegg  696 kommentarer

Publisert rundt 1 år siden

Samt selvsagt den atferdsøkologiske biten fra 27 min.

Har fordøyd hele forelesningen nå, og dette var virkelig inspirerende. Ikke minst har det blitt enda klarere for meg hvor viktig det er å få på plass RID. Slik at inngruppa kan erstatte penger som samfunnslimet. Men for alle mine livsmål var dette en inspirasjon og hjelp til å stille fokus enda skarpere enn før.

Mine livsmål

1) Det overordnede mål er implementeringen av Bongards InnGruppe-Demokrati (IGD), da de fleste andre problemer vil løses med dette.

2) Gjeninnføringen av tunfellesskapet i Norge. Vi var engang Europas fremste tunnasjon med våre mange klyngetun. Eva Røyrane arbeider nå med ei praktbok om denne arven, som hun kaller det glade budskap. Med Ross Chapin sine designnøkler kan vi virkelig lykkes med å ta tilbake tunfellesskapet for ei ny tid, hvor dette kan bli en erstatning for oppløsningen av storfamilien.

Overt-narsissister blir neppe noe problem for tunfellesskapet, da disse i sin materialistiske grandiositet vil søke seg til de suburbane villaene uansett. Verre er det med covert-narsissister, som har sin narsissisme knyttet opp mot sin falske godhet og generøsitet, som de gjerne søker bekreftelse for i tunfellesskapet. Men nåde den som kommer til å lage et lite risp i deres falske ytre!

3)  Avvikling av modernismen og innføring av biourbanisme. Hvor en ny arkitektur tar sitt utgangspunkt i arbeidene til matematikeren og arkitekturfilosofen Christopher Alexander.

4) Dokumentere og reflektere over arven etter Totenåsens apostel, med hovedvekt på fotografiet.

5) Dokumentasjon av min historiske industriarv etter Lenaelva og Olterudelva på Toten, hvor fotografiet er det foretrukne medium.

6) Implementering av bygningsbiologien (Baubiologie).

7) Landbruk basert på permakulturen og et samfunn fundamentert i retrovativ teknologi.

8) Fotodokumentasjon og skildringer av Visayas-regionen på Filippinene, hvor de fleste sjømenn i de norske rederier kommer fra. Min kone er også herfra.

9) Arbeide for at Tolfa blir hovedstad for Europas nye allmenninger.

Kommentar #4

Øyvind Holmstad

191 innlegg  696 kommentarer

Energi, penger og teknologi – sett som deler av en superorganisme

Publisert rundt 1 år siden
Kommentar #5

Øyvind Holmstad

191 innlegg  696 kommentarer

Terje Bongard hos Kjartan Trana i NRK Trøndelag

Publisert rundt 1 år siden

Godt nytt fra "the Boss", sivilisasjonens håp og menneskehetens framtid: Terje Bongard👍✌👏

************

Jeg har ligget "nede" med stress og utbrenthet i mer enn ett år nå, og har sagt nei til mange NRK-innslag, men jeg klarte ikke å si nei til Kjartan Trana i NRK Trøndelag i dag. Han legger ut rørende og vakre naturobservasjoner på nettet, som gjør meg både godt og vondt.

Jeg har vært plaget av at jeg aldri blir fornøyd (...) med det jeg klarer å uttrykke i korte sendinger. Tror jeg skal legge av meg det, og si at jeg faktisk har noe å fare med. Mine "motdebattanter" opp gjennom tiden har stort sett prata tull og vist sin kunnskapsløshet tilsynelatende uten skam. Så, om det har noen betydning å fortsette forsøkene gjenstår å se, men Kjartan har lovet å bruke meg mer.

Del gjerne:

https://radio.nrk.no/serie/distriktsprogram-troendelag/DKTL02002918/08-02-2018#t=1h55m20s

16.05-16.26 idag torsdag 8.2.2018.

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere