Benito FAUVEL

31    10

ORD ELLER UTRYKK ? EN KUNST.

Vårt land er en avis som tyder på at landet er vårt. Er landet hovedpoenget ? eller at dette er vårt? Må en skrive landet med en stor bokstav ? Vil det si hele landet ? nabolandet ? og hva det betyr at man kan knytte land, jord og områder man må reise til- i dag- for at landet blir bruk av flertall, mangfold og pronomen vi ? Er vi, det samme som de der, på andre siden av grensen ?

Publisert: 31. jan 2018 / 118 visninger.

Jeg takker først alle som har bidratt til at det finnes demokratiske systemer i land som har smakt på diktatur, krig, konflikter og uakseptable ideologier. Man kan bare si seg enig i dette. Uten ord eller utrykk, så er vi ikke mer vi, om ikke man, alene,  var ute med andre- enten på gata eller å velge på politiske partier. Opptøyer er viktig for oss, da de andre ikke lytter til det vi har å si.

Vårt land- som jeg velger å skrive med en liten l- byr på for mange problemstillinger.Mange, så for, så altfor. Mange er da koselig. Man har mange problemer. Helt kurant. For mange ? da må vi finne agendaen vår for å stille seg foran speilet. Altfor mange ? da er det krise. Debatt finnes ikke der man har altfor mange stillinger mot kritikk, krise eller problemer.

 

Definisjonen min på et problem er fysisk. Et problem- som matematiker må løse er samtidig noe fysisk, det man skjenner på kroppen. Ordet betyr å bli hvit i ansiket. Så å miste blod er et problem, man besvimmer. Så beklager, der, dere, problemer finnes.

 Men dere har rett ! Vi må stille spørsmål, bare dere kan vente å få svar på.Nyheter " bombarderes", og man må søke ly, for ofte. Nei, slik er det å debattere.Men vi har dessverre ikke tid til å prate om alt som skjer i verden. 

Slik er verdenen min i dag. Man har ikke tid.Verdenen er styrt av de som er for slaveri- og så har vi de som elsker prostitusjon. Ser nøye etter alt, fra hvem du er, til hvem som bestemmer. Mitt favoritt sang- Monopolis- sier dette : vi er ikke lenger fremmede, vi er alle fremmede. Sangen er en visjon om " byer i 2000 ". Vi er der, og det stemmer overens. Tror vi at vi har den friheten som er beskrevet i våre tekster ?

Det hadde ikke vært noe om jeg hadde skrevet hele tiden, for hodet mitt er fult av mange utrykk, og det er ikke lett å finne ut hvordan en kan si ting, uten at man får kritikk tilbake. Dagens ord ? Monster. Journalister er der, med en gang det skjer noe, og vi klarer ikke å tygge ferdig maten man får servert fra en lukket verden, som jeg kaller for sosial media.Men er alle journalister ? lager dere en journal ? til hvem ? hva er poenget å si ting- om verdenen jeg ser byr på ord som slaveri ? i 2018 ? 

2018 er året der en tredje verdens krig blir født. Vi er så å si der vi fryktet. Vi har alle skylda, sier jeg. For vi- kunne ha blitt hørt for lenge siden.

Aviser jeg ser foran meg er der å tvinge oss til å si hva vi mener, en sosial media som Facebook som er der å spørre oss " skriv hva du føler, eller mener ". Skal jeg virkelig si hva jeg mener ? Ok, pedofile er ikke bare monstre vi har klonet, men at de er i tilegg avfallet fra våre poltiske visjoner- skrivlåtere og filosofer må rette opp. Men det finnes ikke så mange visjoner, artister og kunstnere som er politker. Selger man noen malerier malt av Hitler ? 

Jeg har tenkt å være politiker, men jeg tror at jeg må begynne å pugge ord og utrykk slik det ikke blir slaktet ned i aviser. Åhåhå. Han har skrevet at...Jeg håper at du finner noe du kan være enig med meg, der.  

Dette minner meg om historien av den babyen som aldri fikk sin første innpust, da den ble spist helt. Når man er sulten, så kan man forstå at kanibalismen ikke er nødvendigvis siste løsningen, men når man er tvunget til å være innesperret, som slaver eller prostituerte, så går man til noe man skulle aldri  ha tenkt : å velge. Velger jeg å lytte på magen min ? hjertet mitt ? hva sier du, hjerne ?  

For meg er valg det verste jeg har lært i livet. Ikke la meg velge, for du risikere å bli skuffet. Valg er tvangeskap, men det er noe annet å velge en politiker, da velger man å bruke stemmen sin.  

 

Svar

Bli med i debatten!

Skriv gjerne ditt synspunkt! Du må være registrert med fullt navn, og innlogget for å delta. Sett deg inn i retningslinjene. Brudd på dem kan føre til utestengning.
Vennlig hilsen Sondre Bjørdal, konstituert religions- og debattredaktør Vårt Land

Skriv kommentar

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere

Siste kommentarer

Asgeir Remø kommenterte på
Ramadan
14 minutter siden / 564 visninger
Kjell G. Kristensen kommenterte på
Oase - eller religiøs villmark?
28 minutter siden / 1047 visninger
Åge Kvangarsnes kommenterte på
Demagogi og "åndelig" manipulasjon!
28 minutter siden / 11986 visninger
Frank Andresen kommenterte på
Bibelsk økumenisme vs skjøgekirkenes falske økumenisme
29 minutter siden / 1017 visninger
Anders Ekström kommenterte på
Bibelsk økumenisme vs skjøgekirkenes falske økumenisme
41 minutter siden / 1017 visninger
Åge Kvangarsnes kommenterte på
Oase - eller religiøs villmark?
rundt 1 time siden / 1047 visninger
Kjell G. Kristensen kommenterte på
Demagogi og "åndelig" manipulasjon!
rundt 1 time siden / 11986 visninger
Hermod Herstad kommenterte på
22. JULI OG OPPGJØRET MED EKSTREMISMEN
rundt 1 time siden / 851 visninger
Frode Meland kommenterte på
Oase - eller religiøs villmark?
rundt 1 time siden / 1047 visninger
Åge Kvangarsnes kommenterte på
Demagogi og "åndelig" manipulasjon!
rundt 1 time siden / 11986 visninger
Kjell G. Kristensen kommenterte på
Gud i matematikken - Del IV av ?
rundt 1 time siden / 239 visninger
Greta Aune Jotun kommenterte på
Brannstifterne Hamas, fredet av Norge?
rundt 1 time siden / 173 visninger
Les flere