Bjørn Erik Fjerdingen

124

Himmelen - paradiset

Nå har det vært mye debatt og mange tråder om fortapelse eller ikke fortapelse. Det er mer interessant hva Bibelen og evangeliet forteller oss om Himmelen/Paradiset og hva de som ikke kommer inn går glipp av.

Publisert: 31. jan 2018.

De første kristne snakket bare om det som venter - det glade budskapet Jesus kom med til oss i utgangspunktet alle fortapte.

Hva mister de fortapte - de som ikke får del i evig liv?

De går miste av å møte Jesus ansikt til ansikt. 1. Joh 3, 2

2 Mine kjære! Nå er vi Guds barn, og det er ennå ikke åpenbart hva vi skal bli. Men vi vet at når han åpenbarer seg, skal vi bli lik ham, for vi skal se ham som han er  (Han er lys)

I paradiset lever de rettferdige sammen med Jesus.

Hva og hvordan er livet sammen med Jesus i paradiset?

 

Simeon Teologen forteller sin erfaring i møte med himmelen/paradiset, et glimt av herligheten.

Lyset er Jesu ansikt som stråler i en fantastisk stråleglans.  Et lys å hvile i, et lys der lyset er den rene kraftfulle kjærligheten - der lyset er rettferdigheten og barmhjerigheten.


SIMEON, DEN NYE TEOLOGEN
En beretning om en opplevelse


"Simeon ble født i år 949 og døde år 1022. Han er omtalt som den mest fremstående av middelderens bysantiske mystikere. Han fikk tittelen "Den nye teologen" på grunnlag av hans lære om Gud. Han var også enestående blant middelaldrens ortodokse mystikere ved at han åpent formidlet sine erfaringer.

Han forteller om en av sine erfaringer:

"Jeg gikk så til det sted hvor jeg vanligvis pleide å be. Jeg begynte å si: Hellige Gud . Straks ble jeg beveget til tårer og kjente en slik kjærlighetens lengsel etter Gud at jeg ikke kan beskrive med ord den glede å lykke jeg da følte.

Jeg falt med ansiktet mot bakken, og straks fikk jeg se et veldig immatrielt lys som skinte over meg, grep fatt i min sjel, slik at jeg ble slått av undring ved dette uventede mirakel, og jeg gikk inn i ekstase.

Om jeg var i legemet eller utenfor legemet, vet jeg ikke (2.kor.12.2), men jeg samtalte med dette lyset. L

yset selv vet dette, det fikk den tåke som måtte være i min sjel til å lette, og fjernet enhver jordisk bekymring.

Det løste meg fra den materielle tretthet og kroppslige tyngde som gjør mine lemmer trege og valne....... I min sjel strømmet det på en usigelig måte inn den største åndelige glede og klarsyn og en sødme som overgår en hvilken som helst smak av synlige ting, sammen med en frihet og en følelse av at alle livets tunge tanker var glemt.

På en underlig måte ble det gitt meg og åpenbart for meg hvorledes vår avskjed fra denne verden vil være. Slik var hele min oppmerksomhet, min ånd og min sjel, fullkomment konsentrert mot dette usigelige lyset."

 

1 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Sondre Bjørdal, konstituert religions- og debattredaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere