Verdidebatt

Antisemitt? Nei. Antisionist? Ja, for jeg støtter to-stats løsningen!

To-stats løsningen er et bedrag, og det har et flertall i Israel begynt å forstå. Men ikke resten av verden. Israel vil aldri få en bedre mulighet enn de har i dag til å overbevise en amerikansk administrasjon om å oppgi den anti-israelske narrativen som ligger i bunnen av to-stats løsningen, skriver redaktør Caroline Glick i Jerusalem Post, 26. januar i år

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Narrativen som hevder at det ikke vil bli fred før en palestinsk stat har blitt opprettet, som legger skylden for fraværet av fred mellom palestinere og Israel på den ene part, Israel, og bare på Israel. Den narrativen må avsløres som den løgn det er, skriver hun.

Mike Pence sin tale i Knesset åpenbarte for Israels nasjonalforsamling at i USA er det i dag en administrasjon som er åpen for å høre en alternativ narrativ, som fremstiller Israel på en skikkelig måte, som «the good guy», og palestinerne som den håpløst ubøyelige og kompromissløse fiende av Israel, som de alltid har vært

Nå er tiden inne for Netanyahu og hans kolleger i regjeringen til å si samstemt og i klartekst hva som er sannhet. Nå er det tid for dem å ta beslutninger, forklare for presidenten hvorfor Israel vil implementere en politikk som er basert på Israels rettigheter og interesser, som vil sikre Israels sikkerhet og sameksistens med palestinerne i årene som kommer.

En slik politikk vil kreve å anvende israelsk lovgivning i store deler av Judea og Samaria, og må være enkel og lett å forklare og vil, hvis den lykkes, sikre sivile rettigheter for jøder og arabere i generasjoner fremover. Caroline Glicks bok fra 2014, «The Israeli Solution: A One State Plan for Peace in The Middle East» er et overbevisende innspill i hvordan denne politikken kan gjennomføres i praksis.

Israel må handle nå slik at den nye politikken er forklart og implementert samtidig med at den amerikanske ambassaden blir flyttet til Jerusalem en gang i 2019. Innen det amerikanske presidentvalget begynner i 2020, er det ønskelig at Israel har besluttet og allerede implementert sin nye politikk. Som visepresident Mike Pence så elegant demonstrerte da han talte i Knesset i slutten av januar i år, har Israel i dag en venn i Det hvite hus som ikke har sin like siden president Harry Truman «egenhendig» godkjente Israels opprettelse som en jødisk stat i mai 1948.

Hvis president Trump ikke er president i januar 2021, kan Israel stå overfor en president som vil få israelerne til å savne ekspresident Barak Obama! Fra et israelsk ståsted har ingen president vært så Israel-fiendtlig som ham.

Pence og galluptallene fra Pew i januar 2018 viste Knessets representanter hva som i verste fall venter Israel i 2021. Derfor er det tid for handling nå, skriver Caroline Glick i «Pence and Pew, present and future». Gå inn på Google og les!

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt