T 0

14

Siden det er Tore, så er det IKKE greit

I går opplevde jeg noe jeg aldri har opplevd tidligere. Innlegget jeg publiserte på Verdidebatt på søndag ble slettet – uten at Verdidebatt vil gi meg noen forklaring på hvorfor de har slettet innlegget mitt

Publisert: 23. jan 2018.

På søndag publiserte jeg et innlegg på Verdidebatt. Innlegget fikk raskt mange treff, ja faktisk flere hundre i løpet av minutter. Da jeg mandag morgen ville sjekke om det var kommet noen flere kommentarer, så jeg til min store forskrekkelse at noen hadde slettet innlegget mitt i nattens mulm og mørke.

Jeg lurte veldig på hvorfor innlegget var blitt slettet. I ingressen til innlegget sto det ikke noe annet enn faktaopplysninger, opplysninger som er tilgjengelig for alle på Wikipedia. Innholdet var heller ikke injurierende på noen som helst måte. Så derfor bestemte jeg meg for å forsøke å gjøre en analyse av hvorfor innlegget mitt ble slettet. Jeg vil forsøke å se på det som har skjedd fra et meta-perspektiv.

Var det tittelen som det var noe feil med? Tittelen inneholdt et kvinnenavn. Tittelen på innlegget mitt var: «Siden det er n.n så er det greit». Er det slik at det ikke er lov til å nevne fornavnet til en av våre profilerte politikere på verdidebatt?

Var det ingressen som det var noe feil med? I ingressen ble det nevnt noen objektive fakta, hentet var Wikipedia. Det sto at n.n var utdannet lærer, og at n.n arbeidet som adjunkt ved en videregående skole på 1990-tallet. Var disse opplysningene feilaktige, eller er det slik at på Verdidebatt.no, ja der er vi redde for objektive fakta.

Var det forfatteren det var noe galt med? Er det slik at Tore, nei han liker vi ikke, så vi sletter like godt innlegget hans. Vi gidder heller ikke å bruke 2 minutter på å sende han en e post hvor vi forklarer Tore hvorfor vi valgte å slette innlegget publisert søndag ettermiddag. Flere personer i media-Norge har nemlig reagert på at ikke Verdidebatt.no vil sende Tore en forklaring på hvorfor de slettet innlegget. Er det positivt for ytringsfriheten? Er det demokratisk? Er det i tråd med våre norske verdier å slette debattinnlegg uten å komme med noen forklaring?

I går publiserte jeg et nytt innlegg, en light-versjon av det originale innlegget fra søndag. Det har fått stå i fred-foreløpig. Men det spørs hvor lenge, for nå begynner antall treff å nærme seg 700.

10 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Sondre Bjørdal, konstituert religions- og debattredaktør Vårt Land

Skriv innlegg
Kommentar #1

T 0

14 innlegg  121 kommentarer

Ingen anmerkninger eller varsler

Publisert rundt 1 år siden

Jeg fikk ingen anmerkninger eller varsler før innlegget fra søndag ble slettet.

Det er som å få nedsatt ordens og oppførselskarakter, uten å ha fått anmerkninger i forkant

2 liker  
Kommentar #2

Marianne Solli

17 innlegg  1547 kommentarer

Publisert rundt 1 år siden

Har du kontrollert i Retningslinjer om det er noe der du kanskje har oversett?

3 liker  
Kommentar #3

Alf Gjøsund

142 innlegg  128 kommentarer

Publisert rundt 1 år siden

Hei, Tore Danielsen, modereringen av Verdidebatt skjer ved at innlegg som bryter retningslinjene blir slettet, mens skribenten får en e-post med beskjed om hvorfor akkurat dette innlegget ble slettet. Det gjeldende innlegget  legges inn i teksten, og går dermed ikke tapt. 

Denne e-posten ble sendt, også til deg. Det er faktisk ikke teknisk mulig å slette et innlegg uten at denne e-posten sendes ut. 

Så ser jeg at du har lagt innlegget ut igjen, med de feilene jeg påpekte rettet opp. Hvis du av en eller annen grunn ikke har mottatt mailen vi sendte ut, er jeg veldig fornøyd med at du kom fram til dette av deg selv.

Grunnen til at vi har sluttet å sende ut advarsler på forhånd, er for det første at dette er svært ressurskrevende, for det andre har vi lang erfaring med at denne måten å jobbe på ikke fører til at problemet med regelbrudd blir mindre, men større.

Viser for øvrig til disse innleggene, som forklarer bakgrunnen:

http://www.verdidebatt.no/innlegg/11689797-homofilisme-og-sensur

http://www.verdidebatt.no/innlegg/11671261-automatisk-stenging-av-profil 

Lykke til!

2 liker  
Kommentar #4

T 0

14 innlegg  121 kommentarer

Ingen e post fra verdidebatt motatt

Publisert rundt 1 år siden

Takk for svar. Jeg kan ikke se å ha motatt noen e post fra Verdidebatt

på min registrerte e post hos Dere: tore.danielsen3@hotmail.com

Kommentar #5

Alf Gjøsund

142 innlegg  128 kommentarer

Publisert rundt 1 år siden

Da skal jeg gi denne meldingen til webutviklere våre, så ser de på det. 

1 liker  
Kommentar #6

T 0

14 innlegg  121 kommentarer

Vanskelig å legge lokk på en trykk-koker!

Publisert rundt 1 år siden

Det er vanskelig å legge lokk på en trykk-koker, da smeller det til slutt.

Når katta først er ute av sekken, så er den vanskelig å fange

2 liker  
Kommentar #7

T 0

14 innlegg  121 kommentarer

Snakker du sant, Gjøsund?

Publisert rundt 1 år siden

Snakker du sant om at det har blitt sendt en e post til meg fra verdidebatt, Gjøsund? Jeg kan ikke finne noen e post fra Verdidebatt på min innboks

3 liker  
Kommentar #8

Alf Gjøsund

142 innlegg  128 kommentarer

Publisert rundt 1 år siden
T 0. Gå til den siterte teksten.
Snakker du sant om at det har blitt sendt en e post til meg fra verdidebatt, Gjøsund? Jeg kan ikke finne noen e post fra Verdidebatt på min innboks

Som sagt, e-post sendes ut automatisk når noen får slettet et innlegg. Som jeg nevnte i DM, skal jeg undersøke med teknisk om noe er galt. 

Mest leste

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere