Verdidebatt

Trollkvinnen i Endor og dagens spiritisme.

Fra enkelte hold får man av og til høre at trollkvinnens fram-maning av den døde Samuel er et bevis for at det falne mennesket har en udødelig sjel (! Samuel 28: 3-25). En slik tolkning av denne teksten synes imidlertid å være bygd på et heller skrøpelig fundament. Det man går ut fra er at det er den virkelige Samuel som snakker og kommer til syne. Fenomenet er blitt aktuelt i vår tid hvor bl.a. kjente skuespillere hevder å få kontakt med avdøde mennesker som de spiller i sine roller. Dokumentasjon på dette finnes i link til sist i innlegget.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

La oss for det første ha helt klart for oss hva slags hendelse dette dreier seg om. Det er ikke annet enn en spiritistseanse der en avdøds ånd manes fram for angivelig å snakke gjennom et medium. Hendelsen er typisk okkult i sitt vesen. Alle som har lest litt om det okkulte vet at slike hendelser også forekommer i stor skala i vår tid. Folk søker til spiritistiske seanser og sier de har hatt kontakt med avdøde. Det kan dreie seg om avdøde slekninger eller kjendte personer.

Men alle som har litt innsikt i dette feltet, vet at det ikke er tante Pose eller andre avdøde mer eller mindre kjente personer de møter i sine seanser. Flere advarer mot at det derimot er betrageriske falne ånder og deres forskjellige løgnbudskaper som kommer fram. Et felles trekk ved mange av disse "vitnesbyrdene" er at åndebudskapene ofte virker svært troverdige, i hvert fall til å begynne med. Djevelen og hans alierte falne engler kan nemlig omskape seg til "lysets engler" nettopp for å bedra mennesker. De presenterer seg ikke hr Demon, men som en kjær slekning eller en kjent person. Gjennom dette bedrageriske skuespillet søker mørkets makter å få innflytelse og kontroll over mennesker.

Med dette for øye bør iallefall den som legger vekt på hva Bibelen avdekker om disse fenomener ikke feste lit til hva som kommer fra "den andre siden" i denne samenhengen uansett hvor uskyldig det kan virke.

Spørsmålet blir da om det er noen større grunn til å feste lit til et budskap som fremkommer i en slik seanse for ca 3000 år siden og lignende manifestasjoner i dag?

Og hva med mariadyrkelse og åpenbaringer fra den kanten? Og videre med helgendyrkelser og bønner til disse avdøde menneskene? Okkultisme trenger ikke å fremstå som mørk og ond i sitt vesen, men heller lys og tiltalende for å forføre sine offer.

Det er i denne sammenhengen jeg mener læren om sjelens udødelighet baner veien for åndenes makt og forførelser.

Hvordan gikk det så med kong Saul?

"Slik døde Saul på grunn av den troløshet som han hadde vist mot Herren, fordi han ikke hadde holdt seg etter Herrens ord, og likeså fordi han hadde spurt dødningemanere til råds. Men ikke Herren. Derfor lot han ham dø og førte kongedømmet over til David, Isais sønn." (1Krøn. 10:13-14)

Spirits of Devils and the Kings of the Earth.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

1

Annonse
Annonse

Mer fra: Verdidebatt