Verdidebatt

Imaner taler islamsk lærdom som bryter med norsk straffelov.

Den kanadisk-somalistiske imanen Said Raqeah har torsdag og fredag i forrige uke holdt foredrag i det største muslimske trossamfunnet i Rogaland. Moskeen ligger i Hillevåg i Stavanger. Etter foredragene i Stavanger dro imanen til Oslo og holdt der også foredrag for unge mennesker på helgeseminar.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Rogalands Avis skriver i sin artikkel om saken i forrige uke at islamsk opplæringssenter i Hillevåg mottok statstøtte for nesten 3000 medlemmer i fjor.

Det er ikke første gang det kommer en iman med et undervisningsmateriale til Norge som bryter med norsk lovgivning for å undervise muslimske menigheter i Norge. Organisasjonen Islam.net i Oslo har tidligere invitert omstridte predikanter som ikke har vært så nøye med å holde seg innenfor norsk lovgivning.

Justisdepartementet varslet da at de ville gjennomgå oppholdstillatelsen for imaner, religiøse ledere og predikanter. Etter denne kunngjøringen sluttet Islam.net å oppgi navnet på predikanter de inviterte til sine konferanser.

I regjeringens asyl og integreringsforlik fra 2015 samlet stortingsflertallet seg om en formulering der det fremgikk at religiøse ledere som “svekker integreringen” ikke bør få innvilget oppholdstillatelse.

Integreringsministeren Sylvi Listhaug uttalte til Rogaland Avis før helgen at budskapet til den besøkende imanen er " fullstendig forkastelig og helt uforenlig med norske og vestlige verdier ". Flere medier melder at imanen 
skal ha uttalt i flere filmsnutter som ligger på nettet(you tube) at kvinner skal holde seg innendørs og at blasfemi skal straffes med døden.

Dette er uttalelser som ikke bare bryter med våre verdier men også med den norske straffeloven og det må være betimelig å spørre hvordan Norge som samfunn kan tillate at denne type “predikanter“ får lov til å reise inn i kongeriket og spre disse utsagnene som helt klart bryter med norsk straffelovgivning?

Danmark har allerede innført innreiseforbud mot predikanter som sprer hatefulle ytringer.

Det svenske nyhetsbyrået TT har gjort en gjennomgang av rapporter fra Europol, 
det amerikanske utenriksdepartementet og analyser i internasjonale medier om de 68 som har gjennomført totalt 37 islamistiske angrep i Europa siden august 2014. 
Konkluksjonen er at to tredeler av gjerningspersonene,44 av 68 kan kobles til en eller flere religiøse ledere. I følge TT er halvparten av de som står bak de islamistiske terrorangrepene i Europa etter august 2014, unge menn med foreldre som har innvandret fra muslimske land.

Det er på høy tid at islam som religion settes under lyskasteren av våre ledende politikere grunnet den sikkerhetsrisko disse utgjør i sitt møte med andre mennesker. 
Kirke og menigheter bør også se merke seg at islam ikke beriker vårt samfunn, og undervise sine medlemmer at framvekst av islam vil føre vårt eget land i ulykke, noe som vi tydelig ser i vårt naboland.

Å hoppe over realiteter om vold og kvinneundertrykkelse innen det samfunnssystem som islam representerer kan bli en boomerang for vårt eget demokrati. Å hoppe over hva Koranen sier om jøder og kristne bør også i Norge tas på alvor og muslimske ledere bør utfordres på hvilken lære de egentlig sprer rundt seg i moskeene og lar andre spre rundt.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

1

Annonse
Annonse

Mer fra: Verdidebatt