Verdidebatt

Vårt Land med israelsk slagside

Jeg synes det er svært skuffende å se at VL serverer den samme palestinske propagandaen som annet media. Jeg trodde at Erling Rimehaug og Geir Ove Fonn hadde historisk fakta inne om Israel og Midtøsten, men nå tviler jeg. VL hiver seg på en trend sammen med Den norske kirke, for å snakke ned Israel og Jerusalem som har vært Israels hovedstad i mange år.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Minst fire ganger har araberne prøvd å utslette Israel siden jødene fikk landet i 1948. Siste forsøket skjedde på Yom Kippur i 1973, som er Israels helligste dag. Styrker fra 14 land angrep overraskende Israel og Sovjetunionen var militærstrategien bak angrepet. Som et under vant Israel krigen. Araberne ble nok en gang ydmyket og de sa at siden vi ikke kan vinne over Israel militært, skal vi bruke våre oljemilliarder til å vinne mediekrigen, - og det er de i ferd med å gjøre. Historiske avtaler blir lagt til side og arabisk (palestinsk) propaganda styrer mye av bl.a. norsk media og også våre politikere. Demokratiet Israel er det eneste landet i verden som blir boikottet pga. «palestinere» selv om landet har 2 mill. palestinaarabere som har samme rettigheter som israelere.

Jeg synes det er svært skuffende å se at VL serverer den samme palestinske propagandaen som annet media. Jeg trodde at Erling Rimehaug og Geir Ove Fonn hadde historisk fakta inne om Israel og Midtøsten, men nå tviler jeg. VL hiver seg på en trend sammen med Den norske kirke, for å snakke ned Israel og Jerusalem som har vært Israels hovedstad i mange år. Jerusalem har alltid vært en hovedstad for jødene, selv i de siste 2000 år som de har vært spredt over hele verden, men aldri har Jerusalem vært hovedstad for noe annet folk, som f.eks. muslimene. Jerusalem er heller ikke nevnt i Koranen. Da Jordan ulovlig okkuperte Vestbredden og Jerusalem i 1948 – 1967, massakrerte og jaget de ut jødene, og de sprengte og ødela alle jødiske helligdommer i Jerusalem. Da jødene fikk kontroll over Jerusalem i 1967, ble araberne redde fordi lurte på om jødene ville gjøre det samme med moskeene. NEI. Jødene ville være venner med sine muslimske naboer og etter hvert fikk de styre over Tempelplassen.

Hvorfor er VL så negative til at Israel skal styre over sin egen hovedstad når også kristne og muslimer har fri tilgang til sine helligdommer. Vi ser hva som skjer i Israels naboland: De fleste jøder og kristne blir enten massakrert eller jaget ut, og nå er det ikke mange koptiske kristne igjen i Egypt. – Det bodde sikkert mange dansker i Norges hovedstad for en tid tilbake, men de gjør ikke krav på å dele hovedstaden. Da jeg besøkte Vestbredden, de jødiske områdene Samaria og Judea (gitt navnet til jøde) i 1975 og 76, kalte alle araberne seg «jordanere», men plutselig ble de palestinere uten land og hovedstad.

Rimehaug skriver bl.a. (9.des) at FN har vedtatt at Jerusalem skal være et internasjonalt område. Dette er feil, og det riktige er at FN kom med et forslag som ikke ble vedtatt. Videre skriver Rimehaug at Yasser Arafat ikke kunne godta fredsavtalen på Camp David i år 2000 fordi han ikke ville miste kontrollen over Al Aqsa-moskeen. Dette er feil fordi palestinerne kunne få 97 % av Vestbredden og fortsatt styre over Tempelplassen, men dersom Yasser Arafat hadde anerkjent Israels eksistens, hadde han blitt en forræder blant sine egne.

Det dukker stadig opp historiske feil som kommer fra palestinsk propaganda i VL, «sannheter» som setter Israel i et negativt lys. Jeg vil bare minne om at palestinerne godtok at Israel skulle styre over Jerusalem i Osloavtalen som også gikk ut på at Israel skulle styre over sine «bosetninger» i C-områdene. Vestbredden er dermed ikke ulovlig okkupert som VL også skriver. Palestinerne skulle selvfølgelig slutte med terror.

Trond Baugen

Adjunkt

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt