Sohaib Ahmad

2    0

Juletrær til besvær

Hvordan hadde norsk offentlighet reagert om juletrær var en muslimsk tradisjon?

Publisert: 28. des 2017 / 375 visninger.

 

Om juletrær hadde vært en muslimsk tradisjon hadde den årlige klagesangen vært "Muslimene stjeler skogen vår!  De tar trærne våre!" Forskere hadde lagt fram tall på hvordan tradisjonen med muslimske juletrær påvirker skogbestanden i Norge på en negativ måte.

Modige muslimske kvinner hadde stått fram og fortalt en sjokkert offentlighet hvordan de som småbarn ble tvunget til å gå rundt juletreet mot deres vilje."
"Jeg har frivillig valgt å gå rundt juletrær, men jeg vet om muslimske jenter som blir tvunget til det! Det er ikke greit!" hadde en kvinnelig muslimsk juletrær-fashionista med egen blogg sagt til et av landets aviser. Hege storhaug og hennes likesinnede hadde understreket at "det heter ikke hogst, det heter skogs-lemlestelse!"

"Dette har vi sagt i alle år" hadde Carl I Hagen understreket. "Det er vi som har gjort mest for de som rammes av muslimsk juletre-kontroll" hadde Audun Lysebakken sagt lettere fornærmet. Indignerte nordmenn hadde blitt røde i ansiktet og ropt at "jeg blir så sint" og "nok er nok!" En gråtende muslimsk jente hadde stått fram på tv og sagt at hun ble nektet service av gartnere siden hun lefler med juletrær. Hun har også egen blogg. "De muslimske barnålene skaper ubehag og er en trussel mot allmenn renslighet" hadde et parti på høyresiden uttalt til media.

Kommentarfeltene i de største avisene hadde vært fulle av sinte kommentarer :

"Vi kan ikke ha dette muslimske uvesenet foran våre butikker og bensinstasjoner i en hel måned!!"

"Og om ikke det var nok så dumper de jammen meg usolgte trær i turstiene våres etterpå! Ukultur!!"

"Tips til muslimene, ikkke hogg ned flere trær enn dere trenger!!! Ok? Nok er Nok!!??## Blir så sint!!"

Stortingspolitikere hadde diskutert et forbud mot uvesenet. De hadde blitt enige om at "juletrær er negativt og en trussel mot integrering , men at et "forbud vil virke mot sin hensikt "

Juletiden er høysesong for islamofobe vandrehistorier. Fordommer og medias manglende etterrettelighet fører til at de spres. Muslimer, en allerede stigmatisert minoritet, blir sett på som om de har ubegrenset innflytelse på et kulturelt forsvarsløst Norge. Enkeltepisoder, ubegrunnede forestillinger og personlige anekdoter må ikke få lov til å sette premissene i integreringsdebatten.

 

2 liker  
Svar

Bli med i debatten!

Skriv gjerne ditt synspunkt! Du må være registrert med fullt navn, og innlogget for å delta. Sett deg inn i retningslinjene. Brudd på dem kan føre til utestengning.
Vennlig hilsen Sondre Bjørdal, konstituert religions- og debattredaktør Vårt Land

Skriv kommentar
Kommentar #1

Kjell G. Kristensen

65 innlegg  13709 kommentarer

"Så går vi rundt om en einebærbusk..."

Publisert 10 måneder siden

Tradisjoner er tradisjoner uansett om de er norske eller muslimske. Å stjele juletrær anses for tyveri. De fleste pleier å være lovlydige og kjøper juletrærne sine på et utsalgssted. Selv har jeg kjøpt ett i plast, delvis pga allergi - ja, det er faktisk riktig, man kan bli allergisk mot skog også. ;-)

Ellers er det ganske stort marked for skogsindustri her på berget, mye går til husbygging, møbelindustrien tar litt de også. Og noe går til broer og limtredragere, mens noe går til drivstoff og flisespikking av troll i alle varianter, herunder julenisser, alver, feer og en del andre varianter. Alt i alt regnes alt dette inn under kjøp og salgsvarer, altså en inntektskilde. 

Til gjengjeld får man en avkobling fra dagliglivet med litt julefeiring - og så går vi rundt... en einebærbusk...einebærbusk... Tradisjonen har visst  forandret seg, det som før var einebærgreiner har blitt til gran eller furu - en tysk tradisjon som kom rekende på en fjøl derfra... hva muslimene har på fjølen sin er det bare tiden som vil vise... men det bringer jo bare til et mangfold av tradisjoner... med eller uten tvang! ;-) 

Synes ikke tvang er riktig, men det skader vel ikke å delta i et felles samfunn?

3 liker  
Svar
Kommentar #2

Marianne Solli

16 innlegg  1492 kommentarer

Publisert 10 måneder siden

Denne gangen blir jeg ikke besværet av noe juletre, for jeg valgte å ikke ha tre i år, og det går like bra. Jeg savner det ikke heller.

En av mine søstre, som har astma, fikk pustebesvær julaften, antakelig på grunn av juletreet. De var på julebesøk hos hennes datter, der de skulle feire julen, da hun fikk anfall. Heldigvis gikk det bra. Hjemme har hun plasttre. 

Svar
Kommentar #3

Louis Boumans

0 innlegg  1 kommentarer

Publisert 9 måneder siden

Bra ide til forfatteren Ahmad. Jeg ville utelatt det siste, forklarende avsnittet, om omskrevet resten som ren satire. 

Innlegget handler om at alt som henger sammen med islam, blir stadig vekk problematisert og kritisert. Det er slik muslimer opplever det i hvert fall, mens islamkritikere hyler at de politisk korrekte ikke tillater tilstrekkelig islamkritikk. Disse motsatte oppfatninger av virkeligheten er et godt tema for verdidebatt.

Innlegget handler ikke om ulemper juletrær medfører. Det virker som om noen lesere misforstår.

Svar

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere

Siste kommentarer

Torry Unsgaard kommenterte på
Kristen politikk i et sekularisert demokrati
8 minutter siden / 493 visninger
Njål Kristiansen kommenterte på
Bin Salmans sanne ansikt
rundt 1 time siden / 80 visninger
Bjørn Erik Fjerdingen kommenterte på
Allmektig Gud?
rundt 1 time siden / 9410 visninger
Bjørn Erik Fjerdingen kommenterte på
Allmektig Gud?
rundt 2 timer siden / 9410 visninger
Morten Christiansen kommenterte på
Satire, ikkje religion
rundt 3 timer siden / 590 visninger
Sigurd Eikaas kommenterte på
Allmektig Gud?
rundt 10 timer siden / 9410 visninger
Floris Groesz kommenterte på
Satire, og religion
rundt 10 timer siden / 689 visninger
Odd Tarberg kommenterte på
Jesus, Ivar Aasen og sosialisme
rundt 10 timer siden / 482 visninger
Sigurd Eikaas kommenterte på
Regjeringen mangler mot og politisk vilje
rundt 11 timer siden / 371 visninger
Kjell G. Kristensen kommenterte på
Allmektig Gud?
rundt 11 timer siden / 9410 visninger
Kjell G. Kristensen kommenterte på
Allmektig Gud?
rundt 11 timer siden / 9410 visninger
Gjermund Frøland kommenterte på
Allmektig Gud?
rundt 11 timer siden / 9410 visninger
Les flere