Verdidebatt

Vil verden bedras?

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

-Verden vil bedras.   Vil  verden bedras?

Spørsmålet leder tanken mot begrepet:  Det irrasjonelle mennesket – mennesker med uforståelig adferd. Premisset for et slikt syn er jo at en tar for gitt at mennesket ønsker det gode for seg – og gjerne for alle andre.

I Menneskerettighetserkæringen heter det at enhver har rett til å strebe etter lykken. Og dersom en respekterer menneskets integritet og selvbestemmelsesrett, -  må en la folk velge sin egen vei selv om det medfører selvskading og undergang.

Det gamle norske ordtaket sier det slik: «Alt mannen gjer er for å vinna lukka, - sjølv når han går bort og hengjer seg».

Men spørsmålet reiser seg: Hvorfor lar verden seg bedra og erobre av åndsretninger som fascismen, nazismen eller kommunismen? Nokså tidlig burde de åpenbare sporene skremme:  Millioner av døde, enda flere med med tap av rettigheter og velferd – en kjølstripe av smerte og ulykke for mennesker i umålelige mengder.

Det siste hundreåret har gitt oss fascimen, kommunismen og nazismen - den siste med tillegg av økt antisemittisme. Disse ismene er i hovedsak bekjempet, men slett ikke nedkjempet og langt fra utryddet.

Men uforståelig er at disse ismene har kunnet vokse fram hos oss i opplyste, fornuftsstyrte stater befolket med siviliserte politikere og samfunnsledere.

Og disse destruktive åndsretningene har ikke kommet over oss som uavvendelige naturfenomener - tsunamier, jordskjelv eller vulkanutbrudd, - men som menneskeskapte tilstander, godt hjulpet av idealistiske, ressurssterke personer – som bevisst har kjempet fram disse ødeleggende folkeulykkene.

Vidkun Quisling var en toppbegavet ener som reiste til Tyskland og inviterte Hitlers nazisme til Norge. Men han var ikke alene. Vi ønsker å tro at «alle» nordmenn var jøssinger og sto Hitler i mot. Men Quisling hadde en hær (hird) av gode nordmenn i sitt Nasjonal Samling, rekruttert fra alle samfunnslag.  Vi fikk nazi-lensmenn, -politi, -prester, -lærere og allskens embetsfolk.

For ikke alle i politiet, statsadministrasjonen, lærerstanden eller kirken sto opp mot naziveldet – selv om de ikke ble medlemmer av Rinnanbanden.

Vi liker heltehistorier og dyrker Hjemmefronten, Gutta på skauen, og fangeflokken på Grini og Kirkenes, - men unnfallenheten, feigheten hos politikerne og støtten til okkupasjonsmakten var skammelig utbredt.

Men hva har vært holdningen til den kommunistiske svøpe som etterlot seg 80 millioner døde og et utall av ulykkelige skjebner i en lang rekke land? Hadde vi ikke en stor flokk begavede personer som hyllet Sovjet, DDR og Albania?  AKP-ml var en idealistisk, høyrøstet flokk med religiøs glød for sine røde ideal.

Det er lett å være etterpåklok og se det absurde i å støtte disse skrekkregimene, men er vi bedre i dag?  «Den blir ikke klok av skade som ikke var klok fra før» - sier et visdomsord: Det gjelder for fullt hos oss i dag. Vi har kvittet oss med og redusert ulykken etter nazismen og kommuniståket, men nye ismer trenger seg på og er i ferd med å infiltrere land og samfunn.  Og som i tidligere tider; de fleste er blinde for farene, og mot all rasjonalitet ønsker dette velkommen.

I dag er det globalismen som har overtatt – og den er en døråpner for islam som gjør sitt inntog blant oss i skremmende tempo. Ytterst få ser farene med globaliseringen, og den har fått innpass og erobret de fleste støttepunkter og styrer og regulerer oss på alle felt i vårt dagligliv. Hvilke områder hos oss er ikke styrt, regulert og dominert av FN, EU, NATO, KV (Kirkenes Verdensråd) og Vatikanet? Og alle disse organene er positive til den verste religion som kan bys: Islam.

Islamismen har sneket seg inn på oss og har ikke møtt nevneverdig motstand fra noe hold. Statsforvaltningen, media, alle etater, akademia, politiske partier, kvinneorganisasjoner og kirken har idealisert dette hedenskapet og ønsket det velkommen – til tross for at selv den mildeste, friserte utgaven åpenbart er uforenlig med vårt demokrati, rettsvesen og samfunnsstruktur. Dens grunnbok, Koranen, med sitt dystre straff og helvetesfokus sidestilles med Bibelen, - og  «Gud og Allah er den samme»,  får vi vite.

Her er det åpenbart det irrasjonelle mennesket som viser seg: En brutal, primitiv, hedensk religion, -  som gjør alle stater der den har dominans til dysfunksjonelle, tilbakestående nasjoner, - og alle sine undersåtter til ufrie borgere, - den blir omfavnet og gis innpass overalt.

Hvorfor lærer ikke menneskene av historien? Hvorfor går de med åpne øyne inn i trengselstidene som er på vei?

Hvor kommer disse åndsretningene fra?

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt