Trond Ali Linstad

24    9

Israel er en rasistisk apartheidstat. Nå venter mer konflikt og kriger

Israel - eksklusivt for èn befolkningsgruppe, med rasistisk diskriminering av andre (palestinere). Israelsk (jødisk) lobby har fått med seg Trump - nå venter mer konflikt og kriger.

Publisert: 9. des 2017 / 3721 visninger.

Israel er en rasistisk apartheid-stat

Trond Ali Linstad

Israel er en rasistisk apartheidstat. Det er viktig at vi vet om det, for å forstå Israel/Palestina-konflikten; rasisme – sionist-jødisk rasisme – ligger i bunnen.  Her om tenkningen bak, og hva den fører til

De første sionister – som Theodor Herzl; «Den israelske statens åndelige far» (Israels Uavhengighetserklæring) –  mente, «liksom antisemitter», at jøder var «ufordøyelige og evig fremmede» og derfor trengte «et egen territorium». (Kilde: Encyclopedia Judaica, Jerusalem 1971.) Herzl anførte at «antisemittisme er rasjonell». (Arthur Hertzberg: The Zionist Idea, N.Y., 1976.) Antisemittisme var «fornuftig», og antisemitter kunne bistå sionister med å bringe jøder ut fra mange land, til Palestina og fremme etablering av den jødiske staten; Israel. Slik startet den sionistiske bevegelsen.

Antisemitter vurderte negativt - og sionister positivt - det særegent «jødiske». «Jeg tror på vår moralske og intellektuelle overlegenhet, på vår evne til å tjene som modell for gjenfødelse av menneskeslekten», skrev David Ben Gurion, Israels første statsminister (Forum nr. 3, 1957). «Israel legger grunnlag for at vi fortsatt skal kunne utvikle oss henimot å bli et ekstraordinært folk.» (Resolusjon fra 28. Sionistkongress, 1972.) Rasisme fornemmes i bunnen.

Det er ikke nødvendigvis galt å tenke eksklusivt om seg selv; om det ikke går ut over andre. Men sionismen gikk ut over palestinerne. Det landet som sionistene ville ta over, var bebodd; der bodde palestinerne. Herzl skrev i sine dagbøker hvordan han ville «oppmuntre» den arabiske befolkningen til å «flytte ut» over den nye statens grenser, blant annet «ved å nekte dem arbeid». David Ben Gurion argumenterte for hvordan «en større offensiv mot araberne» i betydelig grad «ville redusere den arabiske befolkning i den nye staten». (Michael Bar Zohar: The Armed Prophet. 1968.)

Dette er bakgrunn for den israelske staten; palestinere måtte drives ut. Hva skjedde med 50 000 palestinere i Ramle og Lydda, da staten Israel ble til? David Ben Gurion ga ordre til de jødiske, sionistiske styrkene: «Driv dem ut!» Palestinerne «dro ikke frivillig». (Newsweek, 5. november 1979.) - Hele byer som Beisan, Jaffa, Acre, Lydda og Ramlah og arabiske deler av byer som Haifa, Safad og Jerusalem, ble tatt over av sionistiske styrker. (FN-dokument: Acquisition of Land in Palestine. New York 1980.)

Slik ble Israel en «jødisk» stat; ikke en stat for dens innbyggere: kristne, muslimer, jøder, sekulære, der alle kunne ha like rettigheter. Nei, «Israel er staten for det jødiske folk». (Ahron Barak, leder for Israelsk høyesterett.) Og hva skjer med ikke-jøder? Diskriminering må ramme dem.         

Apartheid og rasisme: Det er klart hva dette betyr av apartheid og rasisme i staten Israel dag. Palestinerne har begrenset rett til å eie og leie land; som er forbeholdt jøder. De har ikke samme mulighet til statsborgerskap, til å etablere seg i Israel – som primært er for den ène befolkningsgruppe (jøder), mens den andre (palestinerne), som er blitt fordrevet, ikke har samme rettighet. En rekke «fundamentale lover» i Israel som primært skal tilgodese den dominerende befolkningsgruppen (jøder), fører til diskriminering av ikke-jøder på en rekke områder – innen helse, utdanning og arbeid; når det gjelder sosiale rettigheter; rett til å bli forent med familie, osv.

«Israel har etablert et apartheid-regime som undertrykker og dominerer over det palestinske folket», heter det i et nylig FN-dokument. Det er velbegrunnet om staten Israel.

Det siste, aktuelt: Nå tar Israel over Jerusalem, og gjør byen eksklusivt jødisk. Israel-lobbyen («Den jødiske lobby», Robert Fisk) står bak; mer konflikt og krig er i vente. Jødisk etnosentrisk selvopptatthet er årsak, rasisme og kriger følger.

 

               

 

2 liker  
Svar

Bli med i debatten!

Skriv gjerne ditt synspunkt! Du må være registrert med fullt navn, og innlogget for å delta. Sett deg inn i retningslinjene. Brudd på dem kan føre til utestengning.
Vennlig hilsen Sondre Bjørdal, konstituert religions- og debattredaktør Vårt Land

Skriv kommentar
Kommentar #1

Isak BK Aasvestad

20 innlegg  2006 kommentarer

Hvem er det som virkelig er rasist?

Publisert 5 måneder siden

Trond Ali Lindstad: «Vær kritisk til jøder i verden, når det gjelder den innflytelsen de har, innen aviser og andre medier, i mange politiske organer, og ved kontakter og nettverk som finnes til der hvor beslutninger fattes»

«Muslimer tror ikke på det liberale demokratiet, styreformen her hos oss.»

 

https://www.vg.no/nyheter/innenriks/her-er-kontroversene-rundt-trond-ali-linstad/a/10063009/

 

24 liker  
Svar
Kommentar #2

Søren Ferling

0 innlegg  4865 kommentarer

Publisert 5 måneder siden
Trond Ali Linstad. Gå til den siterte teksten.
Israel er en rasistisk apartheidstat.

Falder Israel ind under det kriterium, er muslimske lande generelt apartheidstater og dermed er det fornuftigt af Israel at opretholde landet som jødisk.

Ellers ville jøder jo igen komme ind under den islamiske apartheid.

Det ses altså at det ikke er apartheid, du har noget imod, men at arabere lever under noget sådant - er det jøder, kristne og andre, er det ikke et problem, der behøver omtales.

Dette er selvsagt ikke racistisk - der står jo selv i Koranen at jøder netop er mindreværdige og derfor bør holdes nede - eller det, der er værre.

19 liker  
Svar
Kommentar #3

Knut Nygaard

487 innlegg  6976 kommentarer

Burde være opplagt

Publisert 5 måneder siden
Søren Ferling. Gå til den siterte teksten.
Dette er selvsagt ikke racistisk - der står jo selv i Koranen at jøder netop er mindreværdige og derfor bør holdes nede - eller det, der er værre.

at når vi nå har åpnet opp for antisemitisme og det som verre er i våre gater at det å stå opp for jødene og Israel er i samsvar med vår kristne tro.

I paralellsamfunnet Rosengård i Malmø så skal selvfølgelig jøder drepes o.s.v. 

https://nyheteridag.se/vi-ska-skjuta-judarna-intifada-utlyses-fran-malmo/ 

Lindstad pleier ikke å være snau på det, så dette er trolig helt i samsvar med hans tanker.

 

11 liker  
Svar
Kommentar #4

Søren Ferling

0 innlegg  4865 kommentarer

Publisert 5 måneder siden
Knut Nygaard. Gå til den siterte teksten.
Lindstad pleier ikke å være snau på det, så dette er trolig helt i samsvar med hans tanker.

Det må være god antiracisme at skyde racisterne...

8 liker  
Svar
Kommentar #5

Arnt Thyve

17 innlegg  1349 kommentarer

Nok nå

Publisert 5 måneder siden

Dette er det tredje innlegget på kort tid der du spyr ut hatet ditt mot Israel. Det holder nå. Hvor mange jøder tror du får bo i en eventuell palestinsk stat? Hvordan er det for jøder, kristne og andre minoriteter å leve i de statene der dine trosfeller er i flertall? Kanskje du burde rette fokuset mot dem? Der kan vi snakke om apartheid i større grad enn i Israel. Der er det også minst like mye rasisme som i Israel. Jødehatet vi finner i den muslimske verden er motbydelig.


Finn gjerne et nytt tema for neste innlegg - i det minste en ny overskrift...

19 liker  
Svar
Kommentar #6

Hermod Herstad

0 innlegg  7145 kommentarer

Publisert 5 måneder siden
Arnt Thyve. Gå til den siterte teksten.
Finn gjerne et nytt tema for neste innlegg - i det minste en ny overskrift...

Tema for et innlegg, bestemmes av forfatteren av innlegget. Verdidebatts regler åpner ikke for avsporingene som blir begått i alle de følgende kommentarene.

Det mangler heller ikke på debattinnlegg som onhandler forhold i de muslimske land. Om man er uenig med trådstarter, har man full mulighet til å komme med motargumenter, men man kan ikke kreve at han burde skrive et innlegg om noe annet!

Jeg synes moderator burde ta tak i dette og gi ut advarsler?

Svar
Kommentar #7

Ronny Nilsen

0 innlegg  9 kommentarer

Dobbeltmoral

Publisert 5 måneder siden

En  ting jeg aldri har fått svar på ila 15 år med dette er hvorfor disse  antisemittiske("sionistiske") sosialistene har så mye imot at det skal  eksistere én jødisk stat, når de ikke har noen problemer med at det  finnes over 30 stater forbeholdt muslimer, der kristne og jøder absolutt  ikke eier én eneste rettighet og må leve som dhimmier. Hvorfor er ikke  dét er problem, mens det er et "kjempeproblem" at det finnes et lite  stykke land, på størrelse med østfold å regne, forbeholdt jøder, der de  kan være - frie for sånne som Ali, Gule, Gilbert og andre som  roper om at jøder skal ut av europa...
På  30 tallet kunne vi lese skriblerier på jødiske butikkvinduer i Oslo:  "jøder reis hjem! Palestina kaller!!" - men nå vil dere ha de UT  derifra?
Fordi det i 1967 ble etablert  en "frigjøringsorganisasjon" i Jordan som kalte seg PLO, og som ville ta  tilbake "palestina" fra Israel, etter at Israelerne slo Jordan i  seksdagers-krigen.

Og  hvorfor etablerte aldri Jordan og Egypt en palestinsk stat under de  snaue 7000 dagene som de okkuperte hhv "vestbredden" og Gazastripen?  (1949-1967)

Fordi  det spiller ingen rolle hvem av araberne som har kontroll, eierskap  eller herredømme over området - SÅLENGE det ikke er jødene.

Jødisk kontroll over Israel, og absolutt Jerusalem, er sett på som det største nederlaget for enhver muslim.

Det har ikke noe med "staten" Israel å gjøre.

Jeg  begynner også å lure på om ett av kriteriene for å kunne kalle seg  "ekspert" i Norge om dette emnet, er at man er immun mot å kalle ting  for korrekte begrep/navn.

Jeg  har i femten år spurt over 300 mennesker, fra sosialister til muslimer,  om de ikke kan gi meg et par årstall på når dette "palestina"  eksisterte som et land/nasjon/stat - som de påstår at Israel har  "stjålet".... (hvordan det går an å stjele et stykke land er for meg  uforståelig)
Jeg spør om de ikke kan  fortelle meg hvordan flagget til denne nasjonen så ut, iogmed at det  flagger pal-araberne vifter med idag er det som PLO tok i bruk, et flagg  som tilhørte den gamle koalisjonen mellom Transjordan og Irak på  femtitallet.
Hva var storbyen i dette "palestina" , iogmed at storbyer som Tel-Aviv er bygd opp av jøder.
Jerusalem  og andre byer var ifølge reisende som Napoleon og Mark Twain, begge med  bøker skrevet på 1800 tallet om området, var jo knapt bebodd frem til  jødene og muslimene begynte å emmigrere en-mass til området, særs fra  muslimsk hold etter at de første jødene begynte å returnere..
DA ble plutselig området veldig attraktivt for de omliggende araberne under det Ottomanske Riket.

For  øvrig lurer jeg også på hvorfor ikke disse araberne og sosialistene  kaller syrere og lebanesere for "palestinere" også, eventuelt hvorfor  ikke "palestinere" og lebanesere blir kalt syrere, ettersom sist gang  "palestina" var i bruk angående dette området, var da det hadde navnet  Syria-Palestina, og inkluderte hhv landene Syria, Lebanon, dagens Israel  og litt av Jordan..

Senere,  under det Ottomanske Riket, het området "Ottoman Syria" i flere hundre  år... Jerusalem var som en øde bakgård, da det var Damaskus som var  "hovedstad" i regionen.

Men,  som sagt, jeg har aldri fått svar på disse utrolig enkle spørsmålene  som enhver pro-arabisk/anti-israelsk aktivist burde vite...

 

9 liker  
Svar
Kommentar #8

Pål Georg Nyhagen

167 innlegg  1669 kommentarer

Antisemittisme

Publisert 5 måneder siden

Det er ikke staten Israel som er problemet for en rekke muslimer verden over: Det er jødene per se.  Jødiske barn, kvinner, eldre, etc er å anse som legitime terrormål uansett hvor de bor i verden. Og slik har det alltid vært. 

Jødene trenger et sikkert land.

I kveld har muslimske terrorister kastet brannbomber mot synagogen i Göteborg.

27 liker  
Svar
Kommentar #9

Pål Georg Nyhagen

167 innlegg  1669 kommentarer

«Vi har utlyst intifada från Malmö. Vi vill ha vår frihet tillbaka, och vi ska skjuta judarna.»

Publisert 5 måneder siden

Ref Sveriges Radio 08.12. (Se SR.se)

Altså "skyte jødene"... (!)

Vi er her igjen vitner til eksplisiitt og åpenbar antisemittisme og hat mot en folkegruppe fra visse muslimske hold, nemlig mot jødene. Antisemittisme. Intet annet. 

Muslimske terrorister som angriper jødiske familier i Europa og andre steder utenfor Israel angriper dem nettopp FORDI de er jøder; uansett hva slags forhold ofrene skulle ha til staten Israels politikk. 

Bemerkelsesverdig nok er det i norske medier og allmenheten absolutt ikke samme oppstyret rundt dette hatet og volden som når nynazister og Nordfront/Frihetskamp.net står bak samme hatytringer og grove handlinger. Her reageres det, korrekt nok, skarpt og tydelig mot politi og offentlighet om dette ikke tas grundig fatt i umiddelbart. «Nordfront bør forbys», etc. Selv om det militante muslimske volden og hatet på den annen side er langt mer omfattende og livsfarlig (!). Mulig det har å gjøre med politiske referanser og allerede tungt etablerte sym- og antipatier å gjøre: Man ser det man VIL se… og ikke det man IKKE vil se?

Situasjons- og konjunkturbestemt humanisme og omsorg er dog substansløs og hyklersk i sitt vesen. Det er direkte trist å registrere den unnvikelse, den dempethet - og noe som kan minne om forståelse (!)  - som rår her fra presumptivt oppegående og ellers humanistisk orienterte og engasjerte mennesker i den norske offentlighet. Unnvikelsene og den ofte påfølgende relativiseringen av volden og terroren som lett oppstår i debattene i etterkant kan faktisk fungere legitimerende; og bidrar nettopp til antisemittismen og volden. 

14 liker  
Svar
Kommentar #10

Kåre Kvangarsnes

5 innlegg  754 kommentarer

Publisert 5 måneder siden
Pål Georg Nyhagen. Gå til den siterte teksten.

Bemerkelsesverdig nok er det i norske medier og allmenheten absolutt ikke samme oppstyret rundt dette hatet og volden som når nynazister og Nordfront/Frihetskamp.net står bak samme hatytringer og grove handlinger. Her reageres det, korrekt nok, skarpt og tydelig mot politi og offentlighet om dette ikke tas grundig fatt i umiddelbart. «Nordfront bør forbys», etc. Selv om det militante muslimske volden og hatet på den annen side er langt mer omfattende og livsfarlig (!). Mulig det har å gjøre med politiske referanser og allerede tungt etablerte sym- og antipatier å gjøre: Man ser det man VIL se… og ikke det man IKKE vil se?

Situasjons- og konjunkturbestemt humanisme og omsorg er dog substansløs og hyklersk i sitt vesen. Det er direkte trist å registrere den unnvikelse, den dempethet - og noe som kan minne om forståelse (!)  - som rår her fra presumptivt oppegående og ellers humanistisk orienterte og engasjerte mennesker i den norske offentlighet. Unnvikelsene og den ofte påfølgende relativiseringen av volden og terroren som lett oppstår i debattene i etterkant kan faktisk fungere legitimerende; og bidrar nettopp til antisemittismen og volden. 

Enig alt du skriver. Her på Verdidebattt har også dette vært et tema fra oss skeptikere til høy innvandring og konflikter dette skaper. Vi er da ofte blitt møtt med fordømmelse og beskyldninger om fordommer og fremmedfrykt og det å vise større toleranse og barmhjertighet, ikke minst fra kristent hold. 

7 liker  
Svar
Kommentar #11

Hermod Herstad

0 innlegg  7145 kommentarer

Publisert 5 måneder siden
Pål Georg Nyhagen. Gå til den siterte teksten.
Situasjons- og konjunkturbestemt humanisme og omsorg er dog substansløs og hyklersk i sitt vesen.

Dette er det ikke vanskelig å si seg enig i. Vi ser et meget positivt tegn i tiden i opprettelsen av grupper og organisasjoner som fra et innvandrerståsted, kommer med relevant kritikk av trekk ved kultur- og religionsutøvelse i noen innvandrermiljøer.

Disse har dessverre ofte havnet "i klørne" til gruppene på ytre Høyre som Resett, Document.no og HRS.

Jeg har lyst til å fremheve organisasjonen SSI, Senter for sosial integrering ledet av Shahram Shaygani.

Viktig er at gruppa nylig tok avstand fra de tradisjonelle innvandrerfiendtlige miljøene selv om de deler mange av de kritiske holdningene til trekk ved kultur og religion.

"SSI er en medlemsorganisasjon for personer som deler våre verdier og mål for et mangfoldig samfunn, og som gjerne aktivt engasjerer seg for å fremme disse verdiene. Norge er et moderne og liberalt demokrati. Flere tiår med innvandring har også gjort Norge til en multikulturell nasjon. SSI mener at dersom vi får til en vellykket integrering, vil mangfold absolutt være et gode for samfunnet. I motsatt fall vil det oppstå friksjon i form av bl.a. mistillit og intoleranse. SSI mener at den beste rammen for et vellykket multikulturelt samfunn er et sett med sekulære verdier som allerede er godt etablerte i Norge:
 
 1. Et sekulært demokrati, dvs. med skille mellom stat og religion
 2. Likestilling for alle på tvers av etnisk og religiøs tilhørighet, seksuell legning, kjønn, mm.
 3. Frihet for hvert individ til å velge sitt eget livssyn og livsstil
 4. Full ytringsfrihet 
 5. Religionsnøytralitet innenfor offentlig myndighetsutøvelse (forsvar, rettsvesen, politi), helsevesenet og utdanningssystemet
 
 Ethvert kompromiss på bekostning av disse verdiene vil medføre et dårligere samfunn for oss alle. Derfor anser vi disse verdiene som umistelige.

Svar
Kommentar #12

Bjørn Erik Fjerdingen

114 innlegg  6683 kommentarer

Publisert 5 måneder siden
Pål Georg Nyhagen. Gå til den siterte teksten.
«Vi har utlyst intifada från Malmö. Vi vill ha vår frihet tillbaka, och vi ska skjuta judarna.»

Dagens VG om det samme.

 

https://www.vg.no/nyheter/utenriks/sverige/skjerper-sikkerheten-etter-brannangrep-mot-synagoge-i-sverige/a/24207469/?expId=df-86-def28021&varId=df-86-n2a1df52 

Når ser vi slik tilstander her i landet?  

De som framsetter slik trusler bør jo utvises omgående fra Sverige.  Har de statsborgerskap bør de miste det.

Tøvet på en annen tråd, "Tente Trump lunta", der en rekke som kommenterer  på tråden,  benekter fakta og argumenter mot fakta fordi de ikke kjenner fakta eller vi akseptere faktum.  

Trusselbildet mot jødene har vart lenge i MØ, benektelsene fra de som ikke vil innse - sier sitt om fanatismen på VD  hos enkelte.  Forfølgelsene og truselene jødene er utsatt for i MØ er et faktum også i Norden.  I Sverige skal de visst skytes er nå trusselen fra flere muslimer,  Det er et faktum

Når ser vi det samme her i landet? 

 

9 liker  
Svar
Kommentar #13

Tore Olsen

18 innlegg  4372 kommentarer

Publisert 5 måneder siden
Hermod Herstad. Gå til den siterte teksten.
 1. Et sekulært demokrati, dvs. med skille mellom stat og religion
 2. Likestilling for alle på tvers av etnisk og religiøs tilhørighet, seksuell legning, kjønn, mm.
 3. Frihet for hvert individ til å velge sitt eget livssyn og livsstil
 4. Full ytringsfrihet 
 5. Religionsnøytralitet innenfor offentlig myndighetsutøvelse (forsvar, rettsvesen, politi), helsevesenet og utdanningssystemet

Tror du et slikt samfunn er beskyttet mot ekstremisme?

7 liker  
Svar
Kommentar #14

Tore Olsen

18 innlegg  4372 kommentarer

Publisert 5 måneder siden
Pål Georg Nyhagen. Gå til den siterte teksten.
Situasjons- og konjunkturbestemt humanisme og omsorg er dog substansløs og hyklersk i sitt vesen. Det er direkte trist å registrere den unnvikelse, den dempethet - og noe som kan minne om forståelse (!)  - som rår her fra presumptivt oppegående og ellers humanistisk orienterte og engasjerte mennesker i den norske offentlighet. Unnvikelsene og den ofte påfølgende relativiseringen av volden og terroren som lett oppstår i debattene i etterkant kan faktisk fungere legitimerende; og bidrar nettopp til antisemittismen og volden. 

De har ennå ikke forstått at jødene er og blir, og vil alltid være Guds utvalgte folk! At Han riktignok har tillatt jødene å lide, årsaken vet vi, men det vil ta slutt. Hvilken glede vil det ikke være når de får se sin Messias - og frir dem ut av flertusenårige lidelser.

Verden vil få kjenne Guds vrede for hva de har gjort mot Hans folk, før den endelige fred.

6 liker  
Svar
Kommentar #15

Rune Holt

9 innlegg  10897 kommentarer

Å ja ?

Publisert 5 måneder siden
Hermod Herstad. Gå til den siterte teksten.

Om man er uenig med trådstarter, har man full mulighet til å komme med motargumenter, men man kan ikke kreve at han burde skrive et innlegg om noe annet!

Jeg synes moderator burde ta tak i dette og gi ut advarsler?

Herstad pleier å være raskt på pletten når han finner det nødvendig..
Men det Lindstad forfekter er kanskje ikke innenfor den kategorien han vil si imot ?
Hvem bør moderator gi advarsler i dette tilfellet ?

5 liker  
Svar
Kommentar #16

Arnt Thyve

17 innlegg  1349 kommentarer

Spam

Publisert 5 måneder siden
Hermod Herstad. Gå til den siterte teksten.

Tema for et innlegg, bestemmes av forfatteren av innlegget. Verdidebatts regler åpner ikke for avsporingene som blir begått i alle de følgende kommentarene.

Det mangler heller ikke på debattinnlegg som onhandler forhold i de muslimske land. Om man er uenig med trådstarter, har man full mulighet til å komme med motargumenter, men man kan ikke kreve at han burde skrive et innlegg om noe annet!

Jeg synes moderator burde ta tak i dette og gi ut advarsler?

Når man skriver flere innlegg på kort tid med samme tittel og tema, er dette spam og helt unødvendig bruk av slike debattsider. Da bør man heller legge til eventuelle nye detaljer i det innlegget man akkurat har skrevet om samme tema.

12 liker  
Svar
Kommentar #17

Greta Aune Jotun

135 innlegg  1061 kommentarer

Publisert 5 måneder siden

Jeg skjønner ikke at Vårt Land gjennom Verdidebatt lar Trond Ali Linstad få spre sitt jødehat her. For Israel er ikke et symbol, det er et folk - det jødiske folk og andre med statsborgerskap i staten. Israel-hat = jødehat, såpass bør alle forstå. 

Linstad anerkjenner også terror mot sivilbefolkningen i Israel; det er også et problematisk forhold. 

10 liker  
Svar
Kommentar #18

Kjell Ervik

0 innlegg  25 kommentarer

Sykt og full av vrangforestillinger

Publisert 5 måneder siden

Vårt Land (VL) synes åpenbart det er i orden å spre slikt islamvennlig innhold. Alle med kunnskap om islam, alle med kunnskap om Israel og Midt-Østen, og som IKKE har et politisk bedervet budskap å indoktrinere andre med, vet at en 1 400 år lang muslimsk angrepskrig (med foreløpig ca. 270 millioner drepte ikke-muslimer) videreføres i Midt-Østen,og resten av verden. 

Koranen sier for øvrig overhodet ingenting - ikke på noe sted - om muslimers tilknytning til Jerusalem. Koranen 17:1 som omhandler Muhammeds (eventyr)reise sier den gikk fra den hellige moske til Aqsa-moskeen. Det var ingen moske i Jerusalem da, den kom først etter muslimenes krigs- og erobringstokter i år 638, seks år etter Muhammeds død. 

At Trumph stadfester jødenes rettmessige, juridiske, kulturelle, sosiale og religiøse tilknytning til Jerusalem, blir selvfølgelig for mye for islamske palestinske ledere, mange muslimer og islams medløpere å fordøye. Nytt påskudd til å fortsette sine krigstokter mot sivilisasjonen.

11 liker  
Svar
Kommentar #19

Rune Holt

9 innlegg  10897 kommentarer

Nei det kan man lure på.

Publisert 5 måneder siden
Greta Aune Jotun. Gå til den siterte teksten.
Jeg skjønner ikke at Vårt Land gjennom Verdidebatt lar Trond Ali Linstad få spre sitt jødehat her.

Ellers synes jeg at det hadde vært på sin plass med en forklaring fra VD .

6 liker  
Svar
Kommentar #20

Hermod Herstad

0 innlegg  7145 kommentarer

Publisert 5 måneder siden
Rune Holt. Gå til den siterte teksten.
Ellers synes jeg at det hadde vært på sin plass med en forklaring fra VD .

Nå tror jeg det er utbredt enighet om at Linstad er en aktiv videreformidler av antisemittiske fordommer, men han er langt mindre preget av hatprat enn gruppa som skjuler sitt muslimhat bak et ferniss av religionskritikk.

1 liker  
Svar
Kommentar #21

Roger Christensen

4 innlegg  429 kommentarer

Publisert 5 måneder siden
Pål Georg Nyhagen. Gå til den siterte teksten.

Vi er her igjen vitner til eksplisiitt og åpenbar antisemittisme og hat mot en folkegruppe fra visse muslimske hold, nemlig mot jødene. Antisemittisme. Intet annet. 

Muslimske terrorister som angriper jødiske familier i Europa og andre steder utenfor Israel angriper dem nettopp FORDI de er jøder; uansett hva slags forhold ofrene skulle ha til staten Israels politikk. 

Bemerkelsesverdig nok er det i norske medier og allmenheten absolutt ikke samme oppstyret rundt dette hatet og volden som når nynazister og Nordfront/Frihetskamp.net står bak samme hatytringer og grove handlinger. Her reageres det, korrekt nok, skarpt og tydelig mot politi og offentlighet om dette ikke tas grundig fatt i umiddelbart. «Nordfront bør forbys», etc. Selv om det militante muslimske volden og hatet på den annen side er langt mer omfattende og livsfarlig (!).

Si meg en ting, tror du noen liker denne utviklingen?  Jeg synes den er meget skremmende. Hva angår mediadekning fikk vi sist  uke vite at fiendtlige holdninger til jøder var urovekkende utbredt blant muslimer. Meldingene om de forferdelige hendelsene i Göteborg  kom fra de angivelig politisk korrekte svenske mediene.  Dette er ekstremt urovekkende saker.

Poenget er at dette er ikke noe nullsumspill. Nazisme blir ikke noe mindre problem av at det også finnes antisemittisme i andre grupper i tillegg til islamofobi. Islamofobien blir ikke noe mindre problem av at det også finnes jødehat. 

Det er vår fordømte plikt å beskytte både jøder og andre utsatte minoriteter. Vi kan ikke løse problemet med å skipe alle til Israel. 

Hvorfor du så triumferende bruker en tragisk hendelse i Sverige i en diskusjon om Midt-Østen får du selv svare på. Det minner meg ikke så lite om den selektive humanismen du omtaler i så pompøse ordelag. Du bruker en tragisk hendelse i Sverige for å dehumanisere en undertrykt gruppe i Midt-Østen.

1 liker  
Svar
Kommentar #22

Greta Aune Jotun

135 innlegg  1061 kommentarer

Publisert 5 måneder siden
Hermod Herstad. Gå til den siterte teksten.
Nå tror jeg det er utbredt enighet om at Linstad er en aktiv videreformidler av antisemittiske fordommer, men han er langt mindre preget av hatprat enn gruppa som skjuler sitt muslimhat bak et ferniss av religionskritikk.

Unnskyld at jeg spør, Hermod Herstad, men jeg føler sterkt for å gjøre det: Støtter du Trond Ali Linstad i hans synspunkter? Og vil du svare enten ja eller nei? 

Forøvrig bør man slutte å kommentere på denne tråden, mener jeg.

7 liker  
Svar
Kommentar #23

Hermod Herstad

0 innlegg  7145 kommentarer

Publisert 5 måneder siden
Greta Aune Jotun. Gå til den siterte teksten.
Unnskyld at jeg spør, Hermod Herstad, men jeg føler sterkt for å gjøre det: Støtter du Trond Ali Linstad i hans synspunkter? Og vil du svare enten ja eller nei? 

Nei, jeg mener ikke det er grunnlag for å definere Israel som en apartheidstat. Det betinger at vi holder oss til definisjonen av apartheid som et system for adskillelse av mennesker innenfor statens egne grenser og at vi definerer vestbredden som å ligge utenfor Israel.

Det er dessverre mange israelske lover og praksiser som kan bringe tankene over mot apartheid og jeg skjønner hvorfor debatten dukker opp. Linstads argumenter er absolutt legitime. Det skyldes ikke dette innlegget at jeg er skeptisk til Linstad.

1 liker  
Svar
Kommentar #24

Pål Georg Nyhagen

167 innlegg  1669 kommentarer

Roger Christensens personangrep

Publisert 5 måneder siden

Nå kjenner faktisk ikke du mine motiver bedre enn meg selv. Du bommer radikalt her.

Og ikke er jeg triumferende. Hva vet du om dét, i tilfelle? 

Hvorfor jeg bruker eksempelet i en dískusjon om midtøsten burde være selvfortolkende. Flere i mediene refererer til Trumps anerkjennelse av Jerusalem som Israels hovedstad samt Hamas sine påstander at nå skal vreden slippes løs alle vegne - for å forklare det som skjer her og der. Men slike refererende forklaringer fra mediehold unnskylder selvsagt intet i det hele tatt; selv om det dessverre kan virke slik i ny og ne.  Og dessverre er det igjen jøder verden over som er målet; ikke staten Israel.

Og "pompøse ordelag"? Hvorfor forholder du deg om igjen til min tekst på denne personrettede måten?  Ad Hominems er en velkjent "debatt"-teknikk. prøv å unngå slike i fremtiden, så leser man dine innlegg i forhold til sak, og lurer ikke på hvorfor du skriver slik du faktisk gjør.

Og ikke bruker jeg en hendelse for å "dehumanisere en undertrykt gruppe" (!). Dette er en direkte grov påstand.  Jeg skriver derimot at det som skjer kommer fra VISSE muslimske hold. Ikke fra muslimer som sådan. Og om muslinske terrorister, dvs de som begrunner sin terror og vold ved å henvise til koranen og troen. Ikke alle de andre muslimene.

Litt info: Det finnes ca 150 muslimer pr 1 jøde i Norge og verden., Israel er mindre enn Hedmark Fylke. Jødene har aldri hatt en sikker stat hvor de IKKE har måttet leve på andre styrers og makters nåde. Aldri. Muslimene og de kristne har mange svært store stater. Jødene hadde intet eget bitte lille land før 1948. 

Vel. Prøv å følg retningslinjene på Verdidebatt ang. personrettede meldinger, Christensen. Det er påfallende hvordan enkelte tyr til personangrep og mistenkeliggjøring når visse tema er på dagsordenen. Vanligvis skyldes dette en viss fattigdom i verktøykassen for argumentasjon.

 

 

14 liker  
Svar
Kommentar #25

Rune Holt

9 innlegg  10897 kommentarer

Greit å vite 2

Publisert 5 måneder siden
Hermod Herstad. Gå til den siterte teksten.
Nå tror jeg det er utbredt enighet om at Linstad er en aktiv videreformidler av antisemittiske fordommer, men han er langt mindre preget av hatprat enn gruppa som skjuler sitt muslimhat bak et ferniss av religionskritikk.

Dette er bare en av Herstad maange eks på å plassere kristne som er kritiske til islam i en verre kategori hatere enn antisemitter.

10 liker  
Svar
Kommentar #26

Tore Olsen

18 innlegg  4372 kommentarer

Publisert 5 måneder siden
Pål Georg Nyhagen. Gå til den siterte teksten.
Litt info: Det finnes ca 150 muslimer pr 1 jøde i Norge og verden., Israel er mindre enn Hedmark Fylke. Jødene har aldri hatt en sikker stat hvor de IKKE har måttet leve på andre styrers og makters nåde. Aldri. Muslimene og de kristne har mange svært store stater. Jødene hadde intet eget bitte lille land før 194

Til gjengjeld har de Gud på sin side, uansett hvor de er i verden. Verden har mye å svare for ved oppgjørets time, men hva hjelper det den som lider? Vi må tro at i Guds rike får de sin rettmessige plass, og gjelden verden har blir rettmessig betalt.

3 liker  
Svar
Kommentar #27

Søren Ferling

0 innlegg  4865 kommentarer

Publisert 5 måneder siden
Roger Christensen. Gå til den siterte teksten.
Du bruker en tragisk hendelse i Sverige for å dehumanisere en undertrykt gruppe i Midt-Østen.

Hvad er det for en gruppe ?

8 liker  
Svar
Kommentar #28

Roger Christensen

4 innlegg  429 kommentarer

Det handler om retorikk, ikke motiver

Publisert 5 måneder siden
Pål Georg Nyhagen. Gå til den siterte teksten.

Det er ikke staten Israel som er problemet for en rekke muslimer verden over: Det er jødene per se.  Jødiske barn, kvinner, eldre, etc er å anse som legitime terrormål uansett hvor de bor i verden. Og slik har det alltid vært. 

Jødene trenger et sikkert land.

I kveld har muslimske terrorister kastet brannbomber mot synagogen i Göteborg.

Her skriver du først om den historiske antisemittismen blant muslimer, med den rimelig generelle formuleringen «slik har det alltid vært». Som om muslimer som lever nå kan holdes ansvarlig for det. Så drar du inn Palestinakonflikten før du avrunder med et angrep på en synagoge i Göteborg. Jeg er også svært opprørt over den hendelsen, men her blir den bare et apropos til noen essensialistiske uttalelser om muslimer. Det ser  faktisk litt triumferende ut, dine motiver er meg likegyldige.

Hva angår pompøs språkføring må jeg innrømme at følgende avsnitt ikke var helt enkelt å finne essensen i:

«Situasjons- og konjunkturbestemt humanisme og omsorg er dog substansløs og hyklersk i sitt vesen. Det er direkte trist å registrere den unnvikelse, den dempethet - og noe som kan minne om forståelse (!)  - som rår her fra presumptivt oppegående og ellers humanistisk orienterte og engasjerte mennesker i den norske offentlighet. Unnvikelsene og den ofte påfølgende relativiseringen av volden og terroren som lett oppstår i debattene i etterkant kan faktisk fungere legitimerende; og bidrar nettopp til antisemittismen og volden.»

Jeg vet ikke helt hvem det siktes til her, men det ser ut som noen ganske grelle insinuasjoner når du snakker om «situasjons- og konjunkturbestemt humanisme», «presumptivt oppegående» mennesker, relativisering av vold og at «debattene i etterkant kan faktisk fungere legitimerende; og bidrar nettopp til antisemittismen og volden» Hvem og hva tenker du på her egentlig? Det ser ut som ganske grove beskyldninger, dog pakket inn i svært mange ord.

Det er også påfallende at vi må lese innlegg etter innlegg etter innlegg der muslimer og palestinere omtales i svært negative ordelag mens det ikke skrives et kløyva ord om den fortvilte situasjonen palestinerne befinner seg i, hvilke ydmykelser og fornedrelser som følger av å leve under militært styre. Ikke ett ord.

Det er ikke bare muslimer som er opprørte over det som skjer i Palestina. De koptiske kristne i Egypt har følt islamsk hat på kroppen og kunne trenger noen mektige venner. Nå vil ikke overhodet for den koptiske kirken møte visepresident Pence etter Trumps glupe mannøver. Skyldes det også muslimsk antisemittisme?

 At det finnes et stort antall muslimske land er et syltynt poeng, Det finnes svært mange kristne land og en del der de fleste ikke har noen fast tro. De fleste av disse landene er det av ulike grunner uaktuelt for oss å flytte til. Først og fremst fordi vi har vår tilhørighet her. Det kan oppstå situasjoner som gjør at vi ønsker å flytte eller i verste fall må det. Men hvis nordmenn havner i en håpløs situasjon er det til liten trøst at de har samme religion i en rekke andre land. Det hjelper ikke palestinerne mye at det finnes mange muslimske land. At man vil gi dem grunnleggende rettigheter betyr ikke uten videre at man vil utradere Israel.

Dessverre er jøder utsatt for økt vold i mange land. Det opprører meg som sagt og det må vi ta fatt i. Men vi kan ikke løse problemet med å flytte alle jøder til Israel. Ingen har foreslått det riktignok, men problemene for verdens jøder må løses i de landene det gjelder. Vi kan ikke la israelsk ekspansjon kompensere for urett begått mot jøder andre steder. 

4 liker  
Svar
Kommentar #29

Søren Ferling

0 innlegg  4865 kommentarer

Publisert 5 måneder siden
Roger Christensen. Gå til den siterte teksten.
Det er ikke bare muslimer som er opprørte over det som skjer i Palestina. De koptiske kristne i Egypt har følt islamsk hat på kroppen og kunne trenger noen mektige venner. Nå vil ikke overhodet for den koptiske kirken møte visepresident Pence etter Trumps glupe mannøver. Skyldes det også muslimsk antisemittisme?

Nej, det skyldes kopternes status som dhimmier, der indebærer 'respekt' for islam og det vil bl.a. sige at man skal støtte op om islams selvbeskrivelse som fredens religion og udtrykke at man selvfølgelig ikke er bange for den.

Kopterne, der er den oprindelige befolkning i landet, anses af islam som fremmede udefrakommende, som egentlig ikke har noget at gøre i landet og det vil derfor være farligt for dem at træde i kontakt med vestlige kræfter.

De lever under konstant undertrykkelse og forfølgelse, inkl. bortførelser og drab og må vare hvert ord og hver handling - ellers straffes de.

Du må sætte dig ind i dhimmie-begrebet og generelt islams menneskesyn for at forstå.

4 liker  
Svar
Kommentar #30

Alf Gjøsund

123 innlegg  117 kommentarer

Lindstads innlegg

Publisert 5 måneder siden

Svaret på spørsmål fra enkelte om hvorfor Trond Ali Lindstads innlegg får stå, er: Dette er ikke et klart brudd på retningslinjene.

Etter min mening spiller han på antisemittiske strenger i uttalelsen «Jødisk etnosentrisk selvopptatthet er årsak, rasisme og kriger følger». Men utsagnet retter seg mot et påstått fenomen, han sier ikke at dette er «typisk jødisk». Hans syn på sionismens historie er ensidig, på grensen til det usaklige, det samme er hans syn på konflikten mellom Israel og palestinerne i dag. Men det er ikke brudd på retningslinjene av den grunn.

Det er viktig at Lindstads syn, som jeg antar han utbrer i sitt miljø, blir dokumentert og debattert. Lindstad mistet Kongens fortjenstmedalje på grunn av tidligere uttalelser. Det ville ikke skjedd om de ikke var blitt dokumentert. 

Nå la vi ikke alle uttalelser ligge fordi de skal dokumenteres. Innlegg som bryter med retningslinjene blir slettet, uansett hvem som skriver dem. 

9 liker  
Svar
Kommentar #31

Ben Økland

13 innlegg  4064 kommentarer

Publisert 5 måneder siden
Alf Gjøsund. Gå til den siterte teksten.
Lindstad mistet Kongens fortjenstmedalje på grunn av tidligere uttalelser

Hvilken relevans har denne opplysningen til trådens tema?

Svar
Kommentar #32

Gunnar Søyland

18 innlegg  2467 kommentarer

Jeg finner Gjøsunds kommentar oppklarende

Publisert 5 måneder siden
Ben Økland. Gå til den siterte teksten.
Hvilken relevans har denne opplysningen til trådens tema?

Jeg antar at det er svarpå to direkte spørsmål , fra  Greta Aune Jotun og Rune  Holt.  

Hvordan det, er du enig med Trond Ali Linstad?


5 liker  
Svar
Kommentar #33

Ben Økland

13 innlegg  4064 kommentarer

Publisert 5 måneder siden

Jeg kan ikke se at verken Jotun eller Holt har spurt om noe som angår Kongens fortjenestemedalje.

Hvorvidt jeg er enig eller uenig med Lindstad, kan jeg ikke svare på, for jeg kjenner ham ikke og vet ikke alt hva han har forfektet. Når det gjelder Lindstad sine synspunkter i dette innlegget, så kan jeg prøve å komme med noen utfyllende tilleggskommentarer:

Israel fører krig mot befolkningen i Palestina, for både okkupasjon og blokade er krigføring.

Israel begår krigsforbrytelser, særlig gjelder dette i Gaza hvor Israel har myrdet tusenvis av sivile og benyttet forbudt masseødeleggelsesvåpen i form av fosforbombing mot urbane områder, begått målrettede drap fra droner, systematisk ødelagt infrastrukturen, osv.

Israel fengsler/internerer mennesker uten rettergang i de okkuperte områdene, Vestbredden og Øst-Jerusalem, ødelegger sivil eiendom og stjeler store landområder til bruk for israelske bosettinger, hindrer befolkningens frie ferdsel, osv.

Israel gir seg blaffen i det internasjonale lovverket og bryter nærmest konsekvent FNs resolusjoner, samt har etablert et eget atomvåpenarsenal - på samme måte som Nord-Korea.

Når det gjelder spørsmålet om rasisme, som Lindstad nevner, så kan jeg tilføye: Israel har bestemt at staten skal være en stat for jøder, definert "det å være jøde" som "å være mosaisk troende", og landet er åpent for innvandrere med mosaisk tro - i prinsippet uaktet nasjonal opprinnelse eller kulturell bakgrunn. Motsatt er landet stengt for mennesker med islamsk tro, hvilket også gjelder de fordrevne fra 1948 og deres etterkommere - som faktisk har rett til å returnere til hjemlandet sitt. Problemet med alle disse momentene er at det internasjonale lovverket definerer "rasisme" som "forskjellsbehandling av mennesker på grunn av (blant annet) avstamning, språk, nasjonalitet, etnisitet og religiøs tilhørighet". Følgelig er Israels politikk gjennomført rasistisk.

Når det gjelder spørsmålet om apartheid, som Lindstad nevner, så gir det israelske lovverket ulike muligheter for jøder (altså mosaisk troende) på en rekke områder. For eksempel kan i praksis ikke muslimer eller kristne oppnå å få byggetillatelser til like med jøder. I de okkuperte områdene blir stadig flere områder gjort fullstendig utilgjengelige for "ikke-jøder", gjerder, murer, kontrollposter og bevæpnet personell hindrer deres frie ferdsel. De okkuperte områdene stykkes opp etter et bestemt mønster som gjør en to-stats-løsning stadig mer praktisk vanskelig å gjennomføre, og til slutt vil de okkuperte menneskene sitte igjen med mange, fysisk adskilte, små landområder. Gaza omdannes til et avstengt, konsentrasjonsleir-aktig område for 1.800.000 mennesker, hvor levevilkårene forringes hele tiden. Det er vanskelig å unngå å se likheten med organiseringen i den tidligere apartheid-staten i Sør-Afrika.

2 liker  
Svar
Kommentar #34

Søren Ferling

0 innlegg  4865 kommentarer

Publisert 5 måneder siden
Ben Økland. Gå til den siterte teksten.
Når det gjelder spørsmålet om rasisme, som Lindstad nevner, så kan jeg tilføye: Israel har bestemt at staten skal være en stat for jøder, definert "det å være jøde" som "å være mosaisk troende", og landet er åpent for innvandrere med mosaisk tro - i prinsippet uaktet nasjonal opprinnelse eller kulturell bakgrunn. Motsatt er landet stengt for mennesker med islamsk tro, hvilket også gjelder de fordrevne fra 1948 og deres etterkommere - som faktisk har rett til å returnere til hjemlandet sitt. Problemet med alle disse momentene er at det internasjonale lovverket definerer "rasisme" som "forskjellsbehandling av mennesker på grunn av (blant annet) avstamning, språk, nasjonalitet, etnisitet og religiøs tilhørighet". Følgelig er Israels politikk gjennomført rasistisk.

Ja, efter den standende definition på racisme er Israel et racistisk land, men peger det ikke i retning af at den definition er forkert ?

Er det ikke sådan at små mindretal, hvis de ikke er 'racistiske,' vil blive udryddet ?

6 liker  
Svar
Kommentar #35

Alf Gjøsund

123 innlegg  117 kommentarer

Publisert 5 måneder siden
Ben Økland. Gå til den siterte teksten.

Hvilken relevans har denne opplysningen til trådens tema?

Som du ser er det et eksempel på hvorfor det kan være viktig å dokumentere ståstedet til samfunnsdebattanter. Dessuten er det en påminnelse om at innlegget føyer seg inn i en helhet som også det offentlige samfunnet tar avstand fra. 

4 liker  
Svar
Kommentar #36

Torgeir Riska

6 innlegg  119 kommentarer

Israel er ingen apartheidstat

Publisert 5 måneder siden

Linstad skriver i innlegget sitt at «Israel har etablert et apartheid-regime som undertrykker og dominerer over det palestinske folket, heter det i et nylig FN-dokument.» Denne rapporten ble senere trukket. Israel er selvfølgelig ingen apartheidstat. Alle israelske statsborgere har de samme rettighetene. Dette inkluderer landets arabiske befolkning, som utgjør en stor andel av landets innbyggertall. Israel er «ikke en stat for dens innbyggere: kristne, muslimer, jøder, sekulære, der alle kunne ha like rettigheter», hevder Linstad. Hvis dette stemmer, hvordan kan det da ha seg at det stadig blir flere kristne og muslimer i Israel? Hvis Linstad er så opptatt av religionsfrihet bør han heller rette et kritisk blikk på palestinerne. Da Israel kontrollerte Betlehem var dette en by med en kristen majoritetsbefolkning. Etter at palestinerne begynte å styre byen har det blitt langt vanskeligere å være kristen i Jesu fødeby. De kristne har flyttet i hopetall og muslimene er nå i flertall i Betlehem. Det kan jo også nevnes at bahá'í, en religion som har sitt opphav i islam, har sitt hovedsete i Israel. Ingen muslimske land vil ha dem.

1 liker  
Svar
Kommentar #37

Torgeir Riska

6 innlegg  119 kommentarer

Linstad er en antisemitt

Publisert 5 måneder siden

Linstad skriver: «Jødisk etnosentrisk selvopptatthet er årsak, rasisme og kriger følger.» Hitler ville gitt sin tilslutning til et slikt utsagn.2 liker  
Svar

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere

Siste kommentarer

Levi Fragell kommenterte på
Til mine ureligiøse venner
5 minutter siden / 875 visninger
Alf-Erik Hallert kommenterte på
Til mine ureligiøse venner
16 minutter siden / 875 visninger
Kjellrun Marie Sonefeldt kommenterte på
Regjeringen vil fjerne Odelsloven.
26 minutter siden / 727 visninger
Åge Kvangarsnes kommenterte på
Til mine ureligiøse venner
28 minutter siden / 875 visninger
Åste Dokka kommenterte på
Til mine ureligiøse venner
rundt 1 time siden / 875 visninger
Alf-Erik Hallert kommenterte på
Til mine ureligiøse venner
rundt 1 time siden / 875 visninger
Hans Torvaldsen kommenterte på
Til mine ureligiøse venner
rundt 1 time siden / 875 visninger
Alf-Erik Hallert kommenterte på
Til mine ureligiøse venner
rundt 1 time siden / 875 visninger
Åge Kvangarsnes kommenterte på
Til mine ureligiøse venner
rundt 1 time siden / 875 visninger
Bjørnulf Hafstad kommenterte på
Grundtvigs ambivalente arv
rundt 1 time siden / 583 visninger
Levi Fragell kommenterte på
Til mine ureligiøse venner
rundt 1 time siden / 875 visninger
Åge Kvangarsnes kommenterte på
Min entusiasme for Det gamle testamente
rundt 1 time siden / 280 visninger
Les flere