Greta Aune Jotun

148    1110

Lysets eller Mørkets barn

Å kalle de som tror på Ordet, Jesus Kristus, for mørkemenn og mørkekvinner, er komplett vranglære.

Publisert: 6. des 2017 / 296 visninger.

I Den Hellige Skrift, Bibelen, brukes betegnelsene Lyset og Mørket; Lyset om Jesus Kristus, Guds Ord; Mørket om Djevelen.

Å kalle de som tror på Ordet, Jesus Kristus, for mørkemenn og mørkekvinner, er derfor komplett vranglære. Skriftene forteller noe annet: Det er de som fornekter Kristus, Ordet, som er Mørkets menn og kvinner.

Apostelen Johannes skrev dette så enkelt og utvetydig da han gjenga hva Guds Sønn hadde lært sine disipler: I begynnelsen var Ordet, og Ordet var hos Gud og Ordet var Gud. (Joh. 1:1; jf. også Åp. 19:13). Hos Johannes finner vi også bekreftelser på hva menneskeslekten til fulle har fått erfare: Det finnes to verdener - Lysets og Mørkets verden; det finnes to makter - Lysets og Mørkets makt; det finnes to herrer - Lysets og Mørkets herre, men bare én av disse er bærer av Sannheten: Lyset, Guds Ord, Jesus Kristus. Han som er Lyset, sa det selv: Jeg Er Veien, Sannheten og Livet. Og: - dette er dommen, at Lyset er kommet til verden, og menneskene elsket Mørket fremfor Lyset - .

Hva var så årsaken til at de som fikk kjennskap til Lysets Herre foretrakk å elske Mørkets herre? Jo, forklarer Jesus: - for deres gjerninger var onde.

For deres gjerninger var onde - . Derfor levde de i Mørket. Og de ville ikke komme til Lyset, for da ville gjerningene deres bli refset (Joh. 3:20). Ergo: Mørkets barn tåler ikke å bli refset av Lyset. Jesus erfarte det. Alle som vil leve i Lyset, vil erfare det.

Vi ser og hører det også i dag: Om noen forkynner Guds Ord, og særlig om det rammer folks egendefinerte oppfatning av Gud og Jesus Kristus (Guds Ord), og tidsåndens definisjon av blant annet nestekjærlighet, blir de som lever i Mørket helt "på tuppa". Da sitter betegnelsene løst: Mørkemennesker, ekstremister - som er dømmesyke, egenrettferdige, menneskefiendtlige, kjærlighetsløse og meget annet negativt. Ja, da benyttes Mørkets maktspråk flittig, for om mulig å kneble verbalt de som tror at Guds Ord, Kristus, er Veien, Sannheten og Livet. Men Kristus ga ikke sine etterfølgere munnkurv, Han ga dem Den Hellige Ånd.

Helliggjørelse er også et fyord for de som har konstruert sin egen bibel, fordi den ekte forkynner en etikk som ikke passer dem. Hva er så helliggjørelse, som også mange som bærer Kristus-navnet fnyser av? - jo, det er lydigheten mot Ordet som virker helliggjørelse (Joh. 17:17); og - uten helliggjørelse skal ingen se Herren (dette er klart forkynt både i evangeliene og brevlitteraturen i Bibelen). Helliggjørelse er det motsatte av arroganse, egoisme, krangel, selvskryt, sladder, ubarmhjertighet, usømmelig snakk osv. Her har vi alle mye å lære av Ham - Ordet, som var og er hellig. Derfor jager vi etter helliggjørelse, ikke for å oppnå noe hos Gud, for det er av nåde vi er frelst! - men, fordi vi har et oppriktig ønske om å leve slik Han, Ordet, har sagt vi skal leve - og for å ære Ham, som elsket oss først. Da vet vi også hvordan vi skal elske mennesker som har valgt å leve i synd: Ikke gi dem Guds-plassen i livet vårt, men plassere dem i formaningen Jesus selv ga kvinnen som var grepet i hor: Gå bort og synd ikke mer fra nå av!  Så må vi heller ikke glemme: Vi "steiner" ikke de vi elsker som oss selv!

Når man underkaster seg andre menneskers følelser som praktiseres på tvers av hva Guds Ord sier, er dette en falsk kjærlighet til Kristus, og heller ikke den kjærlighet Kristus oppfordret til å elske sin neste med. Nei, den som bruker fornektelsen av Guds Ord som kjærlighetsnorm, elsker med følelser definert av Mørkets fyrste.

Jo, vi bør huske: Den angrende synderen som hang på korset, fikk ikke tid til helliggjørelse, men ble innesluttet i Guds frelsende nåde, for: Alle som tok imot Ham, ga Han [Gud] rett til å bli Guds barn, de som tror på Hans Navn. Og hva er Hans navn? - jo, Guds Ord!

For egen del forsøker jeg også å huske: Det er ikke jeg som skal skape Gud JHVH i mitt bilde, det er Gud som har skapt meg i Sitt bilde. Det er ikke jeg som skal forandre Gud, det er Gud som skal forandre meg. Det er ikke Gud som skal adlyde meg, det er jeg som skal adlyde Gud. For: Det er Gud som er Gud, ikke jeg.

3 liker  
Svar

Bli med i debatten!

Skriv gjerne ditt synspunkt! Du må være registrert med fullt navn, og innlogget for å delta. Sett deg inn i retningslinjene. Brudd på dem kan føre til utestengning.
Vennlig hilsen Sondre Bjørdal, konstituert religions- og debattredaktør Vårt Land

Skriv kommentar
Kommentar #1

Morten Christiansen

18 innlegg  10510 kommentarer

Publisert 11 måneder siden

Når utgangspunktet er som galest.


Det er klart når du definerer Gud som god og kristne som gode så blir det vanskelig å forstå at noen kan kalle kristne mørkemenn. Selv når de gjør ting resten av samfunnet vurderer som moralskt forkastelig..

Man er jo pr. definisjon selve lyset.


For resten av oss så må du nok leve med at dere blir vurdert på frukten dere leverer.


Artig forøvrig at mørkedelen av de amerikanske kristne nå aksepterer en president som står for mye av det de mener er galt, men at man forsvarer det med at han likevel er utvalgt av Gud til å oppnå guds plan. Godt ved hjelp av ondt. Moralsk relativisme på sitt beste. Lyset er vanskelig å se. Nytten av religion er vanskelig å se. Ulempene har en sterk og klar flamme.

2 liker  
Svar
Kommentar #2

Greta Aune Jotun

148 innlegg  1110 kommentarer

Publisert 11 måneder siden
Morten Christiansen. Gå til den siterte teksten.
For resten av oss så må du nok leve med at dere blir vurdert på frukten dere leverer.

Helt riktig. 

Og hvis du har lest hele innlegget, har du også lest hvilke frukter en kristen bør ha. For øvrig står det mer om fruktene bl.a. i Galaterbrevet 5 og 1. Kor. 13. Om man tror Kristus, Guds Ord, er Sannheten, må man også ta dette på alvor. Og heller ikke glemme: Han som er Sannheten, har definerthva sann nestekjærlighet er.

1 liker  
Svar

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere

Siste kommentarer

Eirik A. Steenhoff kommenterte på
Hva om de har en god grunn?
20 minutter siden / 327 visninger
Daniel Krussand kommenterte på
Svikter Kristelig Folkeparti velgerne?
24 minutter siden / 215 visninger
Torgeir Tønnesen kommenterte på
Hva om de har en god grunn?
rundt 1 time siden / 327 visninger
Roald Øye kommenterte på
Stormløpet mot Israel er i gang.
rundt 1 time siden / 21647 visninger
Geir Wigdel kommenterte på
Hva om de har en god grunn?
rundt 1 time siden / 327 visninger
Daniel Krussand kommenterte på
Det et noko som betyr meir enn alt anna
rundt 2 timer siden / 399 visninger
Daniel Hehir kommenterte på
Truet på livet i pakistansk blasfemistrid
rundt 3 timer siden / 147 visninger
Åge Kvangarsnes kommenterte på
GT-tekstene bør ut igjen
rundt 3 timer siden / 4714 visninger
Håvard Nyhus kommenterte på
Ordet fanger, ikke
rundt 3 timer siden / 1815 visninger
Daniel Krussand kommenterte på
De som trekker opp stigen etter seg
rundt 4 timer siden / 222 visninger
Roger Christensen kommenterte på
Hva om de har en god grunn?
rundt 4 timer siden / 327 visninger
Hallvard Jørgensen kommenterte på
Hva om de har en god grunn?
rundt 4 timer siden / 327 visninger
Les flere