Verdidebatt

Etterettelige vitnesbyrd.

En bønn om helbredelse.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

En kjent tv-predikant er nå blitt beskylt for å være for optimistisk når det gjelder å vitne om helbredelse. Under og tegn er noe de fleste kristne ønsker at skal skje, da bibelen sier at evangeliet skal stadfestes på denne måten. De fleste undergjerningene Jesus og apostlene gjorde, dreide seg om helbredelse fra sykdom, og det er dette som er mest aktuelt i dag også.

Da dette er veldig sterke påstander bør man være meget sikker på at det man påstår er korrekt. Jeg ble selv helbredet fra svært alvorlig hjertesykdom etter forbønn. Ikke av en kjent predikant, men en ung mann som hadde gått en og en halv måned på bibelskole. Han hadde vært i bønn og faste og hadde begynt å høre Guds stemme. Han var begynt å komme i Åndens ledelse.

Alle som kjenner meg ser den enorme forskellen. Ingen benekter det faktum at min fysiske helse ble voldsomt mye bedre. Men ikke alle godtar forklaringen at Jesus har gjort dette. Forbedringen av helsetilstanden skjedde over natta, og jeg var totalt uforberedt på den store forskjellen. Jeg forstår at dette er en voldsom påstand. Derfor ventet jeg med å vitne om dette for å være sikker på at det ikke var et forbigående fenomen.

Jeg tror at det er viktig at man er edruelig når det gjelder påstander som dette. Hvis man påstår for mye uten å ha dekning for påstandene, tror jeg det kan virke mot sin hensikt. Men det er mange som vitner om at Jesus har hjulpet dem på helt konkrete måter, så man skal ikke avvise dette. Min anbefaling er at man må bruke kritisk sans og undersøke saken før man går ut med slike sterke påstander.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt