Anne Jensen

36    4841

Forfølgelsesvanvidd

2.Tim.3:12 Alle som vil leve et gudfryktig liv i troen på Kristus Jesus, skal bli forfulgt.

Publisert: 19. nov 2017 / 1964 visninger.

"Det er bra med motstand, det betyr at vi er på rett vei"

og

"Dersom mennesker blir støtt av det du sier, er det den hellige ånd i deg som vekker anstøt".

Før trodde jeg på slik svada. Og derfor ga jeg meg ikke, når jeg ble utstøtt av vennegjengen og "utvist" av min familie. Det var hva jeg måtte ofre for evangeliet, for å "stå for Sannheten" og være en etterfølger av Jesus. "Det koster", derfor måtte jeg også tåle å bli foraktet.

Mange av vennene mine var kristne. Men, de trodde på barnedåp, noe jeg mente var hykleri, og det sa jeg. En var homfil og kristen, noe jeg mente var umulig,- "du må omvende deg, ellers kommer du til helvete"... sa jeg. En var oppvokst i en muslimsk familie... "Allah er en demon", fikk han høre.

Til slutt var jeg venneløs. Jeg var "for mye" for dem. Jeg takket Gud for dette, for da var jeg hvertfall på rett vei. Men jeg fortsatte på samme måte... Fordi jeg trodde jeg gjorde det riktige, "stå for sannheten" og at det å "ofre alt", var prisen jeg måtte betale for å "leve et gudfryktig liv".

Og sånn er det fortsatt for "noen"... All motstand, all negativ omtale og kritikk, blir sett som en "indikator" på Gudfryktighet og Sannhet. Møter du ikke motstand, så er du i beste fall for anonym og i verste fall på vei "tilbake", blitt for "lik verden".

Men, det hjelper ikke være en drittsekk, bruke evangeliet for egen vinning, og så kalle all berettiget kritikk for motstand og forfølgelse.

"Verden", hvor ukristelig den enn er, er også utstyrt med rettferdighetssans og har øye for rett og galt.

Tar du penger for å be for syke, enten det er i form av teletorgtjeneste eller VIPPS, så er det galt. Desverre ser du det ikke selv, kanskje fordi du er for kynisk.

Lyver du om at noen har blitt helbredet, etter du har lagt hendene på dem, så er det ikke hets og motstand når noen sier i fra, det er rett og rimelig.

Jeg ga til slutt opp. Det ble for tøft, for mye tap og for lite vinning. Jeg tjente ikke ett øre på evangeliet (ja, det er mulig å spre det helt gratis), allikevel mistet jeg alt av verdi. Ble jeg "forfulgt"? Nei, fordi jeg var en "åndelig pøbel". Jeg forkynte evangeliet, ja, men all motstand var vel fortjent.

Og det er forskjellen... Du kan ikke oppføre deg som en pøbel, og si at du møter motstand fordi du er kristen og "står for Sannheten". Du møter motstand fordi du er en pøbel.

Gudfryktighet gir seg også utslag i respekt for andre mennesker. Det vises i holdninger og gjerninger, eller "på fruktene". (Matt.7: 17-20)

 2.Tim.3:13 Men onde mennesker og svindlere vil gå fra vondt til verre. De fører vill og farer vill. 

Føler du deg truffet...?

 

 

7 liker  
Svar

Bli med i debatten!

Skriv gjerne ditt synspunkt! Du må være registrert med fullt navn, og innlogget for å delta. Sett deg inn i retningslinjene. Brudd på dem kan føre til utestengning.
Vennlig hilsen Alf Gjøsund, religions- og debattredaktør Vårt Land

Skriv kommentar
Kommentar #1

Bjørn Erik Fjerdingen

110 innlegg  6539 kommentarer

Publisert 5 måneder siden
Anne Jensen. Gå til den siterte teksten.
2.Tim.3:12 Alle som vil leve et gudfryktig liv i troen på Kristus Jesus, skal bli forfulgt.

Jeg opplevde også å bli utskjelt og trakassert da jeg kom til tro igjen etter over 30 år som ateist.

Ikke riktig så ille som det du beskriver.  Det var utrolig sårende, både for meg som var så fylt av DHÅ. Sårende var det også for familien min - som fikk høre det på byen.

Jeg var rasende over at andre kunne få seg til å si de mest forferdelige ting - som de normalt ikke ville sagt til noen.

Vi ser jo det samme i NT hos Paulus som ble jaget, forfulgt, trakassert, fengslet og til slutt måtte lide martyrdøden.  Jesus ble jo korsfestet og dømt av folkemassene.

Det gjorde at jeg lærte å elske mine fiender.  Ved å overlate dommen til Gud.  

Jeg lærte å tilgi - og tilgivelsens kraft er enorm.

Å elske mine fiender var og er for meg å be for de - og å tilgi de som trakasserte.

Da var det lett å elske mine fiender.  Jeg latet, ikke latet ettersom jeg ikke lenger hadde noen horn i siden til noen - som ingenting da jeg møtte de som trakasserte.  De var tilgitt.  

Jeg lot som ingenting og da visste de ikke hvordan de skulle oppføre seg.  De visste jo og hadde nok kjent det i seg selv at de hadde gått langt over streken.

Jeg forsto det slik det fortelles om i Rom 12, 17-21

   17 Gjengjeld ikke ondt med ondt, ha tanke for det som er godt for alle mennesker. 18 Hold fred med alle, om det er mulig, så langt det står til dere. 19 Ta ikke hevn, mine kjære, men overlat vreden til Gud. For det står skrevet: Hevnen hører meg til, jeg skal gjengjelde, sier Herren. 20 Men:
           Er din fiende sulten, så gi ham mat,
           er han tørst, så gi ham drikke.
           Gjør du det, samler du glødende kull på hans hode.
21 La ikke det onde overvinne deg, men overvinn det onde med det gode!

 

Det som var problemet for meg, dette er over 20 år siden, var at alle de jeg ble trakassert av - så var ingen av dem verken sultne eller tørste.  Så hvordan skulle jeg greie å elske de etter Skriften?  Det var det store spørsmålet.

Svaret som kom til meg var at jeg måtte be for de, tilgi de og å late som ingenting da jeg møtte dem.

Da gikk Skriften virkelig i oppfyllelse - da samlet Gud virkelig glødende kull på vedkommendes hode.  Det var ikke måte på anger de trakasserte fikk kastet på seg.

  

4 liker  
Svar
Kommentar #2

Rolf Larsen

18 innlegg  2806 kommentarer

Publisert 5 måneder siden
Anne Jensen. Gå til den siterte teksten.
Og det er forskjellen... Du kan ikke oppføre deg som en pøbel, og si at du møter motstand fordi du er kristen og "står for Sannheten". Du møter motstand fordi du er en pøbel.

Synd at du har en slik erfaring, og ser det i andre. Det er fort mulig at vi opptrer som pøbler mot hverandre i navnet til Kristus. men når jeg ser på Kristus selv, så gjorde ikke Han det.

La oss se på Johannes 4, der Han møter kvinnen ved brønnen. Han sa ikke til henne: Ekteskapsbryter, du er dømt til å dø i helvete, for du lever ikke lenger med din første ektemann. Du har vært gift 5 ganger og han du lever med nå er du ikke en gang gift med. I stedet sier Herren til henne - hent mannen din, og hun erkjenner sin synd til Ham spontant. For hun kjenner at det er noe spesielt med Herren. Og hun får vite at hun kan drikke av det levende vannet som aldri vil gjøre henne tørst igjen og som vil strømme ut av henne inntil evig liv.

Dette ble i henne et vitnesbyrd som bragte andre til Herren, for i slutten av kapitlet kom andre landsbyboere til Herren og ville drikke av det samme livgivende vannet som hun selv hadde lært å drikke av.

Det var samme by som disiplene hadde vært i for å kjøpe mat og drikke, men det var hennes forvandling som brakte landsbyboerne til Kristus.

Vi må innrømme at vi aldri vil lære og møte mennesker som Kristus gjør, men kanskje møter dem slik du har beskrevet, i den tro at vi gjør det riktig. 

Gud kan ikke bruke oss når vi gjør det slik, men når vi lar Kristus regjere i oss, slik Han fikk regjere i kvinnen ved brønnen, da fikk Gud manifestere seg selv i henne, og herligheten fikk et uttrykk.

Det er når denne herligheten får uttrykke seg at Gud bærer frukt i oss, og at vi vil kjenne at vi blir forfulgt. Det ser vi på den blinde mannen i Johannes kap 9. Foreldrene ville ikke vedkjenne seg ham. Og han fikk ikke lenger gå i synagogen i Jerusalem, han ble kastet ut, fordi han kalte Jesus Kristus Herre.

MVH

Rolf Larsen

3 liker  
Svar
Kommentar #3

Dag Løkke

10 innlegg  1888 kommentarer

Publisert 5 måneder siden

Takk for innlegget, Anne Jensen. Det du mener er vel at vi kan oppføre oss som vanlige, veloppdragne mennesker selv om vi er kristne. Ikke sant?  

3 liker  
Svar
Kommentar #4

Anne Jensen

36 innlegg  4841 kommentarer

Publisert 5 måneder siden
Bjørn Erik Fjerdingen. Gå til den siterte teksten.

Jeg lærte å tilgi - og tilgivelsens kraft er enorm.

Å elske mine fiender var og er for meg å be for de - og å tilgi de som trakasserte.

Takk for en fin kommentar. Trist å lese hva du har opplevd. I mitt tilfelle klandret jeg til slutt meg selv, og ikke de jeg først anså som mine "fiender" (synes forresten "fiende" er et for sterkt ord).  

Poenget var uansett at vi kan ikke oppføre oss som pøbler mot andre, og så dra "forfølgelseskortet" og være trygg på at vi er "på rett vei", når folk tar avstand. Veldig ofte er man skyld i det selv. 

"Verden" er full av mennesker som reagerer på urett, som veldig mange. kristne bare lar passere, i frykt for å dømme og/eller kritisere.

1 liker  
Svar
Kommentar #5

Anne Jensen

36 innlegg  4841 kommentarer

Publisert 5 måneder siden
Dag Løkke. Gå til den siterte teksten.
Det du mener er vel at vi kan oppføre oss som vanlige, veloppdragne mennesker selv om vi er kristne. Ikke sant?  

Jeg mener at predikanter og andre som møter motstand, veldig ofte fortjener det. Men ja, selvsagt også oppføre seg som folk. 

1 liker  
Svar
Kommentar #6

Anne Jensen

36 innlegg  4841 kommentarer

Publisert 5 måneder siden
Rolf Larsen. Gå til den siterte teksten.
Det er når denne herligheten får uttrykke seg at Gud bærer frukt i oss, og at vi vil kjenne at vi blir forfulgt.

Folk flest er siviliserte, tolerante og har respekt for andres tro. Så kanskje det skal litt til å bli forfulgt i Norge. Det er en del som sier de blir det, men ofte er det penger involvert, kombinert med uredelighet og uttalelser som ikke harmonerer med "kristent". 

Stikker man hodet frem, får man motstand fordi man stikker hodet frem. Ikke fordi man er kristen eller spesielt salvet.

2 liker  
Svar
Kommentar #7

Rolf Larsen

18 innlegg  2806 kommentarer

Publisert 5 måneder siden
Anne Jensen. Gå til den siterte teksten.
Stikker man hodet frem, får man motstand fordi man stikker hodet frem. Ikke fordi man er kristen eller spesielt salvet.

Jeg vet nå ikke det. Jeg vet ikke om du har hørt om Watchman Nee. Han gjorde ikke en flue fortred, men ble likevel satt i fengsel av kinesiske myndigheter. Han ble sittende i fengsel resten av sitt liv. Når han døde fant man visst en lapp under hodeputen hans, der han skrev at han hadde skrevet at han hadde stått løpet ut, og sett herligheten hele tiden, og det til tross for at han satt i fengsel.

MVH

Rolf Larsen

3 liker  
Svar
Kommentar #8

Kjell G. Kristensen

65 innlegg  12968 kommentarer

Læren om tornebusken som ikke brandt opp

Publisert 5 måneder siden

Vel, her kan det se ut som noen har tolket lignelsen om såkornet i Matt.13 noe feil?

Så hør nå hvordan lignelsen om såmannen skal tydes:  Hver gang noen hører ordet om riket og ikke skjønner det, kommer den onde og røver det som er sådd i hjertet. Dette er det som ble sådd ved veien. Det som ble sådd på steingrunn, det er den som straks tar imot ordet med glede når han hører det. 

Men han har ingen rot og holder ut bare en tid. Når han møter motgang eller forfølgelse for ordets skyld, faller han straks fra.
Det som ble sådd blant tornebusker, det er den som hører ordet, men dette livets bekymring og rikdommens bedrag kveler ordet, så det ikke bærer frukt. Men det som ble sådd i den gode jorden, det er den som hører ordet og forstår det. Han bærer frukt: hundre, seksti, tretti ganger det som ble sådd.» 

Ingen mennesker kan måle seg med tornebusken som stammer i fra tornekrattet...

Han la fram for dem en annen lignelse og sa: «Himmelriket kan sammenlignes med en mann som hadde sådd godt korn i åkeren sin. Og mens alle sov, kom fienden hans og sådde ugress blant hveten og gikk sin vei....

Jesus forklarer...: Da han var kommet inn i huset, gikk disiplene til ham og sa: «Forklar oss lignelsen om ugresset i åkeren!» Han svarte: «Den som sår det gode kornet, er Menneskesønnen. Åkeren er verden. Det gode kornet er de som er rikets barn, ugresset er den ondes barn. Fienden som sådde ugresset, er djevelen. Høsten er verdens ende, de som høster inn, er englene.

Hvordan kan oppegående frittenkende mennesker kunne tro at det er dem selv dette handler om? (??????) Rikets barn, (det gode kornet) se de som blir kastet ut i mørket der de gråter og skjærer tenner... (Matt.8.11-12, 13.41-43)

Er det virkelig ingen som forstår hva dette betyr? Det må jo være like frustrerende å lese "Fasthet mot vranglære" i 2.Tim.2.16-18:

Vend ryggen til det ugudelige og tomme snakket. For de som taler slik, går bare lenger og lenger i ugudelighet, og deres ord vil spre seg som koldbrann. Blant dem er Hymeneos og Filetos, som har forvillet seg bort fra sannheten. For de sier at oppstandelsen allerede har skjedd, og de bryter ned troen hos folk...

1.Kor.15.13-14: For hvis de døde ikke står opp, er heller ikke Kristus stått opp. Men er ikke Kristus stått opp, da er vårt budskap tomt, og deres tro er også tom. 26  Den siste fienden som blir tilintetgjort, er døden.

Jeg tror at kristne folk er forferdelig stygge mot hverandre som bruker Bibelen til å angripe sine medmennesker som den ikke er ment til uten at de går seg vill... - hvor blir det da av kjærlighetsbudet? Eller har noen glemt av hvilken forfølgelse skriften snakker om???

Jesus taler til sine disipler på Oljeberget i Matt.24.:

Jesus tok til orde og sa: «Pass på at ikke noen fører dere (disipler) vill!   For mange skal komme i mitt navn og si: ‘Jeg er Messias!’ Og de skal villede mange. Dere (disipler) skal høre om kriger, og det skal gå rykter om krig. Se da til at dere (disipler) ikke lar dere skremme! For dette må skje, men ennå er ikke enden kommet.

Folk skal reise seg mot folk og rike mot rike, og det skal være hungersnød og jordskjelv mange steder. Men alt dette er bare begynnelsen på fødselsriene. Da skal de utlevere dere (disipler) til forfølgelse og slå dere i hjel; ja, dere skal hates av alle folkeslag for mitt navns skyld. Da skal mange falle fra, og de skal angi hverandre og hate hverandre....

Dette bare til orientering om hvor frustrerende det kan være å høre slike historier som det Anne forteller om. Ikke rart at det i en henvendelse til Paulus ble stilt stridsspørsmål om sin egen religion om en viss Jesus som var død, men som Paulus hevdet var i live (Apg.25.19)

Hadde man enda kunne bevise at denne Paulus som Bibelen omtaler også har levd da? For dersom han (Paulus) er den han utgir seg for (hedningenes apostel) så hvordan gikk med ham da hedningene kom inn i fullt tall? (i Rom.11 Frelse for hedningene frelse for Israel - 2.Pet.2.6 og la byene Sodoma og Gomorra i aske og fordømte dem til undergang, og dermed har satt dem til et forbillede på de ugudelige (hedningene) i fremtiden).

2 liker  
Svar
Kommentar #9

Anne Jensen

36 innlegg  4841 kommentarer

Publisert 5 måneder siden
Rolf Larsen. Gå til den siterte teksten.
Jeg vet nå ikke det. Jeg vet ikke om du har hørt om Watchman Nee. Han gjorde ikke en flue fortred, men ble likevel satt i fengsel av kinesiske myndigheter.

Det er noe annet enn i Norge.

1 liker  
Svar
Kommentar #10

Anne Jensen

36 innlegg  4841 kommentarer

Publisert 5 måneder siden
Kjell G. Kristensen. Gå til den siterte teksten.
Vel, her kan det se ut som noen har tolket lignelsen om såkornet i Matt.13 noe feil?

Har ikke tenkt det sånn at de versene har noen sammenheng. Men kanskje noen velger "minste motstandsvei", istedenfor å "stå an av". Uansett snakker jeg om de som har seg selv å takke for motstand. Når en sier og gjør urett, er det klart det reageres, uavhengig om man er kristen eller ikke.

1 liker  
Svar
Kommentar #11

Morten Christiansen

18 innlegg  10463 kommentarer

Publisert 5 måneder siden
Anne Jensen. Gå til den siterte teksten.
Det er noe annet enn i Norge.

Og på siden av ditt poeng. Poenget synes enkelt. Når man ikke oppfører seg greit, så vil mennesker helt rett reagerer på din oppførsel, og mange skylder da på at de blir forfulgt for sin tro og flytter da fokus.

At andre faktisk blir forfulgt for sin tro er sikkert riktig, men ikke relevant i forhold til det du ønsker og formidle. 

Slik tolker jeg det ihvertfall.

3 liker  
Svar
Kommentar #12

Anne Jensen

36 innlegg  4841 kommentarer

Publisert 5 måneder siden
Morten Christiansen. Gå til den siterte teksten.
og mange skylder da på at de blir forfulgt for sin tro og flytter da fokus.

Ja. Mange blir faktisk forfulgt, kun i kraft av det å være kristen. I Russland er det spesielt vanskelig nå, der enkelte trossamfunn forbys.

Her i Norge er det religionsfrihet. Du kan tro hva du vil, men praktiseres tro på grensen av det som er lovlig, så kan en ikke si en blir forfulgt fordi en har satt seg selv i et dårlig lys.

3 liker  
Svar
Kommentar #13

Kjell G. Kristensen

65 innlegg  12968 kommentarer

Motstanden er uansett lav i forhold til de bibelske tilstander?

Publisert 5 måneder siden
Anne Jensen. Gå til den siterte teksten.
Har ikke tenkt det sånn at de versene har noen sammenheng. Men kanskje noen velger "minste motstandsvei", istedenfor å "stå an av". Uansett snakker jeg om de som har seg selv å takke for motstand. Når en sier og gjør urett, er det klart det reageres, uavhengig om man er kristen eller ikke.

Vel, hvis du tror at du ikke finner motstand i bibeltekster har du ennå mye å lære om de. Såkornet er det Luk.8.9f. som forklarer. Skal man absolutt bruke Bibelen til egen frelses forståelse, blir det slik du har beskrevet det i hovedinnlegget, men ellers har skriften sin egen agenda idet det forklares: 

Disiplene spurte ham hva denne lignelsen betydde. Han svarte: «Dere er det gitt å kjenne Guds rikes hemmeligheter. Men de andre får det i lignelser, for at de skal se, men ikke se, og høre,  men ikke forstå.

Slik sett er det ofte enkelt å se hvem som forstår og hvem som ikke forstår Guds ord som såkornet er forklart som i v11, da er det ofte vanskelig å se alle andre forfulgte mennesker av alle slag inn i dette før tiden det skal skje i. Hvem andre er det om det ikke er disiplene det står skrevet om skal forfølges? ( Matt 24,9  ta med v21-22 også da!) Om man da ikke skal ta med seg all annen frivillig forståelse av Ordet, så er det bare småtteri å regne mot den aller siste tid?

2 liker  
Svar
Kommentar #14

Anne Jensen

36 innlegg  4841 kommentarer

Publisert 5 måneder siden
Kjell G. Kristensen. Gå til den siterte teksten.
Hvem andre er det om det ikke er disiplene det står skrevet om skal forfølges? ( Matt 24,9  ta med v21-22 også da!) Om man da ikke skal ta med seg all annen frivillig forståelse av Ordet, så er det bare småtteri å regne mot den aller siste tid?

Tror også det finnes gudfryktige mennesker i dag som blir forfulgt. Og glem ikke de mange tusen Jehovas Vitner som under 2.verdenskrig ble sendt i konsentrasjonsleir. 

Forresten så leser vi ikke om Guds Rike i lignelser mer. Vi har kommet forbi det :-)

Svar
Kommentar #15

Rolf Larsen

18 innlegg  2806 kommentarer

Publisert 5 måneder siden
Anne Jensen. Gå til den siterte teksten.
Det er noe annet enn i Norge.

Ja! Han var ikke den eneste. Kina innførte en politikk at de fengslet alle kristne, men jo flere de fengslet, jo flere kristne ble det, så de måtte innføre ny politikk. Nå er kristendom lov i Kina, men de får ikke samles i større samlinger enn 20, så de har hus til hus møter. 

I de tidligere dager måtte de første kristne avsverge seg Kristus for å bli satt fri, eller bli sittende i fengsel. Dessverre avsverget mange seg Kristus, men når de kom ut igjen, så ba ti om tilgivelse. Disse brydde ikke kinesiske myndigheter seg om lenger. 

De ville ha dem som de ikke kunne bryte. 

Årsaken til at kinesiske myndigheter ville fengsle kristne er fordi kristendommen ble en alvorlig utfordrer til kommunismen. De kristne delte sine verdier, gav alt de eide og hadde til menighetene de gikk til. Noe som kommunismen tvang dem til å gjøre. Her så de at kristne gjorde dette av fri vilje, og ble forundret over at mennesker kunne finne på å gjøre noe som kommunistene ønsket at folk skulle etterleve under deres styre, men der de måtte tvinge folk. Dette skremte kommunisten Mao.

MVH

Rolf Larsen

Svar
Kommentar #16

Oddbjørn Johannessen

160 innlegg  13019 kommentarer

Publisert 5 måneder siden

Du skriver vel stadig om noe annet enn det som er Anne Jensens anliggende i tråden?

1 liker  
Svar
Kommentar #17

Anne Jensen

36 innlegg  4841 kommentarer

Publisert 5 måneder siden
Rolf Larsen. Gå til den siterte teksten.
Kina innførte en politikk at de fengslet alle kristne, men jo flere de fengslet, jo flere kristne ble det, så de måtte innføre ny politikk. Nå er kristendom lov i Kina, men de får ikke samles i større samlinger enn 20, så de har hus til hus møter. 

Det er mange kristne som faktisk blir forfulgt.- Desto større grunn til å ikke så "lettvint" erklære seg forfulgt, når en som kristen får berettiget kritikk og motstand,

Svar
Kommentar #18

Kjell G. Kristensen

65 innlegg  12968 kommentarer

Ok!

Publisert 5 måneder siden
Anne Jensen. Gå til den siterte teksten.
Forresten så leser vi ikke om Guds Rike i lignelser mer. Vi har kommet forbi det :-)

En lærer stadig noe nytt... og jeg som forstod at Guds rike bestod i rettferdighet... (Matt.6.33) - slik jeg forstod innlegget ditt ble verken du eller andre rettferdig behandlet? På hvilken måte forstår du Guds rike forbi lignelsene?

2 liker  
Svar
Kommentar #19

Mona Ekenes

7 innlegg  846 kommentarer

Berettiget kritikk er helt avhengig av......

Publisert 5 måneder siden
Anne Jensen. Gå til den siterte teksten.
Det er mange kristne som faktisk blir forfulgt.- Desto større grunn til å ikke så "lettvint" erklære seg forfulgt, når en som kristen får berettiget kritikk og motstand,

Berettiget kritikk er helt avhengig av hvem som mener seg berettiget til definisjonsretten, det er mer enn tydelig nok ganske mange som også på selvtektig vis freidig proklamerer sin personlige definisjonsrett. Der de som har tilsvarende samsvarende tolkninger og meninger slår seg i hop. Disse mener seg å stå høyt hevet over alle andres definisjoner, selvsikkerheten er samtidig påfallende stor.

Noe totalt annerledes blir det når troende kristne bekjenner at all definisjonsrett tilhører Herren Allhærs Gud, da blir situasjonen helt annerledes. Som medfører i praksis og handling at det er Herren Allhærs Gud som har Fullkomment rett, ikke mennesker. Slike blir faktisk forfulgt, for forfølgelse kan også  være å bli forfulgt p.g.a. hvor trofast troende kristne forholder seg til Skriftene og da egentlig Kristus Jesus Selv. 

Reelle og aktive forsøk på å bli presset ut av forum eller andre steder (uansett hvor), det er også å bli forfulgt for sin tros skyld. Ingen grunn til å bli overrasket over at de som utøver slikt, ikke vil vedkjenne seg dette faktum. Det er jo forfølgerne selv som helst vil sette grensen  for hva som egentlig er forfølgelse temmelig høyt, slik at de selv ikke rammes. 

Når mobbere forfølger sine utvalgte mobbeofre p.g.a. dem de forfølger kan gi dem høynet status i visse kretser, eller fordi de ikke kan fordra hva de som forfølges står for og påminner om ved deres nærvær. Eller når noen blir forfulgt på gata eller andre steder, med den intensjon å plage eller skade dem som forfølges.

Foreløpig definisjon av forfølgelse til allment bruk, slik sett er jeg jo heller ikke langt ut på viddene i den forståelse jeg har fått angående hva som er forfølgelse:

Oppslagsord  
forfølge
   for|følge verb (etter lavtysk; av II for- og III følge)
1 følge etter for å fange, drepe; etterspore
forfølge byttet, tyven
2 følge og plage
kjenne seg forfulgt av uhell / bli forfulgt for sin tros skyld / forfølge opposisjonelle / minnene forfølger henne
3 etterstrebe; fortsette
forfølge en tankegang / forfølge en idé, et mål
forfølge suksessen utnytte suksessen maksimalt
4 bringe for retten
forfølge en sak

http://ordbok.uib.no/perl/ordbok.cgi?OPP=+Forf%C3%B8lge&ant_bokmaal=5&ant_nynorsk=5&bokmaal=+&ordbok=begge

Når uttrykket forfølgelsesvanvidd (egentlig beskylde noen for paranoia) brukes om noen som rettmessig mener seg forfulgt, er nettopp det å sette grensen for hva som egentlig er forfølgelse unormalt og urettmessig høyt. Det gjøres for at alle dette gjelder selv ikke skal bli konfrontert med dette forholdet. Som gir assosiasjoner til tegneserien om pøbelguttene Knoll og Tott, der de framstår med all "uskyldens mine" med hendene bak ryggen og fingrene krysset som jugekors; etter "vellykkede" uoppdagede (ikke for alle) pøbelstreker.

Frafallet blant kristne er stort i disse tider, dette preger også hvordan definisjonsretten og Hvem som egentlig besitter den respekteres. Gudsfrykten er jo fraværende hos alle som har falt i fra, det er jo en direkte følge av frafallet.

Dette er faktisk sant:

Alle som vil leve et gudfryktig liv i troen på Kristus Jesus, skal bli forfulgt. 2.Tim.3:12

3 liker  
Svar
Kommentar #20

Kjell G. Kristensen

65 innlegg  12968 kommentarer

Har man noe å falle fra da?

Publisert 5 måneder siden
Mona Ekenes. Gå til den siterte teksten.
Frafallet blant kristne er stort i disse tider, dette preger også hvordan definisjonsretten og Hvem som egentlig besitter den respekteres. Gudsfrykten er jo fraværende hos alle som har falt i fra, det er jo en direkte følge av frafallet.

Hvis man ikke har noe å falle bort fra, hvorfor kaller man det da for frafall? Matt.18 er vel helt klar på hva frafallet går ut på?

Nettopp da kom disiplene og spurte Jesus: «Hvem er den største i himmelriket?  Da kalte han til seg et lite barn, stilte det midt iblant dem  og sa: «Sannelig, jeg sier dere: Uten at dere vender om og blir som barn, kommer dere ikke inn i himmelriket. Den som gjør seg selv liten som dette barnet, han er den største i himmelriket. Og den som tar imot et slikt lite barn i mitt navn, tar imot meg. 

Men den som lokker til fall en av disse små som tror på meg, han var bedre tjent med å få en kvernstein hengt om halsen og bli senket i havets dyp. Ve denne verden som lokker til fall! Forførelsene må komme, men ve det mennesket som de kommer fra!

Generelt handler ikke dette om små barn som sådan, men om det å bli født på ny gjennom oppstandelse. Atter sikter dette mot djevelens forfølgelser når dette skjer, se Åp.12.4 Dragen stilte seg foran kvinnen som skulle føde, for å sluke barnet så snart det var født. 
Så lenge mennesker skal dø i sin synd, har de ikke noe å falle fra (Rom.6.23) - det kan sammenlignes med Gal.4.19-20 Mine barn, som jeg igjen må føde med smerte til Kristus får skikkelse i dere – jeg skulle ønske jeg var hos dere nå og kunne bruke en annen tone når jeg snakker, for jeg vet ingen råd med dere. 

Det er en vesensforskjell å være forgjengelig i forhold til å være i en ny skikkelse slik 1 Pet 1,23  og Joh 1,13 beskriver det.

Vi kan vel ikke akkurat sammenligne oss med himmelrikets disipler?

1 liker  
Svar
Kommentar #21

Anne Jensen

36 innlegg  4841 kommentarer

Publisert 5 måneder siden
Mona Ekenes. Gå til den siterte teksten.
Reelle og aktive forsøk på å bli presset ut av forum eller andre steder (uansett hvor), det er også å bli forfulgt for sin tros skyld

Ingen på verdiDEBATT skulle føle seg truffet av mitt innlegg.

2 liker  
Svar
Kommentar #22

Anne Jensen

36 innlegg  4841 kommentarer

Publisert 5 måneder siden
Mona Ekenes. Gå til den siterte teksten.

Dette er faktisk sant:

Alle som vil leve et gudfryktig liv i troen på Kristus Jesus, skal bli forfulgt. 2.Tim.3:12

Ja, jeg vet. Ser det ganske ofte... Men det gjøres heller ikke noe stort nummer ut av det. Faktisk aldri et tema.

Svar
Kommentar #23

Greta Aune Jotun

134 innlegg  1054 kommentarer

Publisert 5 måneder siden
Anne Jensen. Gå til den siterte teksten.

Jeg forkynte evangeliet, ja, men all motstand var vel fortjent.

Og det er forskjellen... Du kan ikke oppføre deg som en pøbel, og si at du møter motstand fordi du er kristen og "står for Sannheten". Du møter motstand fordi du er en pøbel.

Jeg undres litt på dette. Du skriver at du forkynte evangeliet (og henviser til noen uttalelser ovenfor) - men oppførte deg som en "åndelig pøbel"; ble du av menigheten din og andre regnet for "pøbel"  fordi du forkynte hva du mener er riktig dåp, og hva Guds Ord sier om homofili og avguder? 

1 liker  
Svar
Kommentar #24

Mona Ekenes

7 innlegg  846 kommentarer

Kommentar #21 og#22

Publisert 5 måneder siden

Så er det igang igjen, "så uskyldig så". Henviser til kommentar #19. Les dine egne kommentarer og ditt eget hovedinnlegg her på denne tråden.

Svar
Kommentar #25

Anne Jensen

36 innlegg  4841 kommentarer

Publisert 5 måneder siden
Kjell G. Kristensen. Gå til den siterte teksten.
slik jeg forstod innlegget ditt ble verken du eller andre rettferdig behandlet? På hvilken måte forstår du Guds rike forbi lignelsene?

Da forstod du det feil, fordi jeg mener jeg fikk som fortjent fordi jeg var umulig å omgås. Og sånn er det med mange kristne. De siterer bibelen over en lav sko, men ender opp med å tråkke på og bryte ned, for så å føle seg "forfulgt" når de møter motstand pga sin oppførsel, ikke nødvendigvis fordi folk mangler gudsfrykt eller respekt for Guds Ord.

Guds Rike er blitt åpenbart. Ikke som i "kommet", men som i at vi vet nå hva vi håper på: "En ny himmel og en ny jord, hvor rettferdighet bor". (2.Pet.3.13)

2 liker  
Svar
Kommentar #26

Anne Jensen

36 innlegg  4841 kommentarer

Publisert 5 måneder siden
Mona Ekenes. Gå til den siterte teksten.
Så er det igang igjen, "så uskyldig så".

Dine ord, ikke mine

2 liker  
Svar
Kommentar #27

Anne Jensen

36 innlegg  4841 kommentarer

Publisert 5 måneder siden
Greta Aune Jotun. Gå til den siterte teksten.
ble du av menigheten din og andre regnet for "pøbel"  fordi du forkynte hva du mener er riktig dåp, og hva Guds Ord sier om homofili og avguder? 

Nei. Men jeg tror ikke lenger man vinner annet enn egen tilfredshet ved å presentere "evangeliet" på den måten. Og det sier jeg av erfaring. 

2 liker  
Svar
Kommentar #28

Anne Jensen

36 innlegg  4841 kommentarer

Publisert 5 måneder siden
Mona Ekenes. Gå til den siterte teksten.
Så er det igang igjen, "så uskyldig så". Henviser til kommentar #19. Les dine egne kommentarer her på denne tråden.

Du trodde kanskje jeg siktet til meg selv? Nope. Jeg blir ikke forfulgt. Møter litt motstand for min tro ja, av andre kristne, men ikke på VD. Anser ikke dette som noe "misjonsmark". Ok?

Har du noe å bidra med, hjerteligst velkommen. Men ligg unna hva du enn mener om meg som person.

2 liker  
Svar
Kommentar #29

Kjell G. Kristensen

65 innlegg  12968 kommentarer

Guds rikes komme...

Publisert 5 måneder siden
Anne Jensen. Gå til den siterte teksten.
Guds Rike er blitt åpenbart. Ikke som i "kommet", men som i at vi vet nå hva vi håper på: "En ny himmel og en ny jord, hvor rettferdighet bor". (2.Pet.3.13)

Ikke åpenbart, men forutsagt! Men det ligger mer bak en slik forståelse for når tid dette skjer, og lignelser kommer man seg forbi ved at Bibelen selv forklarer dem om man bare leter de opp. (Bruk søkordet - her "Guds rike")

Slik er det forklart i Mark.4.26f. (Såkornet): Og han sa: «Med Guds rike er det slik: Det er som når en mann har sådd korn i jorden. Han sover* og står opp, det blir natt og det blir dag, og kornet spirer og vokser, men han vet ikke hvordan det skjer. (*sover betyr i bibelsk term "dør" - og står opp) 

Av seg selv gir jorden grøde, først strå, så aks og til sist modent korn i akset. (Nok en lignelse om skapelsen av liv av døde mennesker til en oppstandelse, se 1.Kor.15.35-42) 

Så snart grøden er moden, svinger han sigden, for høsten er kommet. (Se Matt.13.39)

Okay at du har tatt avstand og notert feilstegene på din egen kappe, de som er der du var nå, tror jeg ikke vil forstå deg, de er fortapt i sitt eget syn på tingenes tilstand - selv om du fikk som fortjent, opplevde du sikkert den gang slik jeg fremla det! :-) 

2 liker  
Svar
Kommentar #30

Greta Aune Jotun

134 innlegg  1054 kommentarer

Publisert 5 måneder siden
Anne Jensen. Gå til den siterte teksten.
Nei. Men jeg tror ikke lenger man vinner annet enn egen tilfredshet ved å presentere "evangeliet" på den måten. Og det sier jeg av erfaring. 

Ingen av oss kan frelse mennesker, uansett hvordan vi presenterer evangeliet. Det er Den Hellige Ånds gjerning. 

Jeg har aldri opplevd "pøbel-kristne" i menigheter. Én gang i mitt liv har jeg i et møte (kan ikke huske flere) blitt spurt om jeg var frelst; det var på et pinsevennmøte, jeg var ung, og det var Emanuel Minos som gikk mellom benkeradene og spurte, på sin stillferdige måte (men etter en inntrengende tale). Jeg fant ikke spørsmålet påtrengende; kjente det var et menneske som hadde nød i sitt hjerte for hvordan det sto til med mitt åndelige liv! - det er et godt minne. 

2 liker  
Svar
Kommentar #31

Mona Ekenes

7 innlegg  846 kommentarer

Gjelder dine restriksjoner bare for meg og samstemte?

Publisert 5 måneder siden
Anne Jensen. Gå til den siterte teksten.
Nope. Jeg blir ikke forfulgt.Men ligg unna hva du enn mener om meg som person.

Nå skrev jeg kommentar #19 mer generelt, føler noen seg truffet er jo det hver enkelts sak.

Det har du faktisk helt rett i, du blir ikke forfulgt:

Nope. Jeg blir ikke forfulgt.

Ikke til å unngå å legge merke til at du våknet til etter at jeg skrev en kommentar her på denne tråden, også hvem som tildeles flest "kommentarer" i ettertid fra din side. Fram til denne kommentaren.

Gjelder dette bare meg?:

Men ligg unna hva du enn mener om meg som person.

Gjelder dette også alle dem som er enig med deg?

Du anser ikke vd som "misjonsmark", mens alt annet enn det som har med Evangeliet og Skriftene å gjøre kan det tydelig "misjoneres" for. Deg og dine meningsfeller om det.

Du vet vel at en skal lyde Herren Allhærs Gud mer enn mennesker, du har heller ikke enerett til å bestemme hva, hvordan og hvem andre skal kommentere.

1 liker  
Svar
Kommentar #32

Bjørn Erik Fjerdingen

110 innlegg  6539 kommentarer

Publisert 5 måneder siden
Anne Jensen. Gå til den siterte teksten.
" (synes forresten "fiende" er et for sterkt ord).  

jeg skulle sikkert ha skrevet fiender jeg og i anførselstegn.  Men, det var for å få fram et poeng.  Men, fiender av troen var de og reakjonene var svært sterke.

Svar
Kommentar #33

Anne Jensen

36 innlegg  4841 kommentarer

Publisert 5 måneder siden
Mona Ekenes. Gå til den siterte teksten.
Du vet vel at en skal lyde Herren Allhærs Gud mer enn mennesker, du har heller ikke enerett til å bestemme hva, hvordan og hvem andre skal kommentere.

Sant. Men hva du mener om meg som person, er likegyldig. Jeg kan ikle skjønne at du vil fortsette i samme bane som tidligere i uken. Får du noe godt ut av det? Jeg tåler at folk er uenig. Jeg ville bare si " ikle oppfør deg som en kødd, og så si at du blir forfulgt, når du møter motstand.

Jeg vet ikke hva du har i mot meg, men prøv å la det ligge, ok?

Alt godt


2 liker  
Svar
Kommentar #34

Anne Jensen

36 innlegg  4841 kommentarer

Publisert 5 måneder siden
Greta Aune Jotun. Gå til den siterte teksten.
Jeg fant ikke spørsmålet påtrengende; kjente det var et menneske som hadde nød i sitt hjerte for hvordan det sto til med mitt åndelige liv! - det er et godt minne. 

Opplevde det en gang i en pinsemenighet. Ser ikke noe galt i det. Han hadde Kristi sinn. Har en et mildt sinn og forsonende fremtreden, kommer en lengre enn med "du kommer til helvete om du ikle omvender deg". Jeg tror fortsatt på bibelen, men jeg tror Ordet må kombineres med Kristi sinnelag. Hvis ikle, er det bedre å tie still.

1 liker  
Svar
Kommentar #35

Anne Jensen

36 innlegg  4841 kommentarer

Publisert 5 måneder siden
Bjørn Erik Fjerdingen. Gå til den siterte teksten.
jeg skulle sikkert ha skrevet fiender jeg og i anførselstegn.  Men, det var for å få fram et poeng.  Men, fiender av troen var de og reakjonene var svært sterke.

Ja, jeg forstod :-)

1 liker  
Svar
Kommentar #36

Mona Ekenes

7 innlegg  846 kommentarer

Skriftene gir svarene. Den som leter, den finner.

Publisert 5 måneder siden
Kjell G. Kristensen. Gå til den siterte teksten.
Hvis man ikke har noe å falle bort fra, hvorfor kaller man det da for frafall? Matt.18 er vel helt klar på hva frafallet går ut på?Vi kan vel ikke akkurat sammenligne oss med himmelrikets disipler?

Skriftene gir svarene:

 Frafallet koster de troskyldige livet,
 dårenes trygghet gjør ende på dem selv.
Ordsp 1,32


 La ingen bedra dere på noe vis! For først må frafallet komme og Den Lovløse komme til syne, han som ender i fortapelse. 2 Tess 2,3
[Den Lovløse: Antikrist. Se 1 Joh 2, 18. 22.]
<Matt 24, 10; 1 Tim 4, 1; 1 Joh 2, 18>


18 Mine barn, nå er det den siste tid. Dere har hørt at Antikrist skal komme, og mange antikrister har alt stått fram. Derfor vet vi at den siste tid er kommet.

 19 De er utgått fra oss, men de var ikke av oss. Hadde de vært det, da ville de blitt hos oss. Slik skulle det bli klart at ikke alle er av oss.

 20 Men dere er blitt salvet av Den Hellige, og alle har dere kunnskap.
 21 Det er ikke fordi dere ikke kjenner sannheten jeg skriver, men fordi dere kjenner den og vet at ingen løgn kommer fra sannheten.
 1 Joh 2,18-21

 Frafallet er et resultat av dette som du også har vært er inne på:

 2 Det samlet seg så mye folk om ham at han måtte gå i en båt og sitte i den, mens mengden stod inne på stranden. 3 Og han talte lenge til dem i lignelser og sa:
 "En mann gikk ut for å så. 4 Og da han sådde, falt noe ved veien, og fuglene kom og tok det. 5 Noe falt på steingrunn hvor det var lite jord, og det skjøt snart opp, fordi jordlaget var tynt. 6 Men da solen steg, ble det avsvidd og visnet fordi det ikke hadde fått slå rot. 7 Noe falt blant tornebusker, og tornebuskene vokste opp og kvalte det. 8 Men noe falt i god jord og bar frukt: hundre foll, seksti foll, tretti foll. 9 Den som har ører, hør!"
Matt 13,2-9

Frafall gjelder for for alle dem som har hatt noe å falle i fra, ellers så er jo som du skriver ikke noe å falle i fra.

Du skriver:

Vi kan vel ikke akkurat sammenligne oss med himmelrikets disipler?

18 Da trådte Jesus fram og talte til dem: "Meg er gitt all makt i himmel og på jord.
 19 Gå derfor ut og gjør alle folkeslag til disipler, idet dere døper dem til Faderens og Sønnens og Den Hellige Ånds navn
20 og lærer dem å holde alt det jeg har befalt dere. Og se, jeg er med dere alle dager inntil verdens ende." 
Matt 28,18-20

Det er helt avgjørende hva Kristus Jesus Selv sier, vers 19 og 20 klargjør dette forholdet.

Jesu Kristi Evangelium har faktisk nådd like til jordens ender, det er kun noen meget få mindre folkeslag igjen som ennå ikke er nådd.

 Men dere skal få kraft når Den Hellige Ånd kommer over dere, og dere skal være mine vitner i Jerusalem og hele Judea, i Samaria og like til jordens ender." Apg 1,8

2 liker  
Svar
Kommentar #37

Greta Aune Jotun

134 innlegg  1054 kommentarer

Publisert 5 måneder siden
Anne Jensen. Gå til den siterte teksten.
Har en et mildt sinn og forsonende fremtreden, kommer en lengre enn med "du kommer til helvete om du ikle omvender deg".

Jeg synes dette blir noe motstridende. 

Når Jesus Kristus forkynte helvete (Matt. 5:29, 10:28, 23:33, Mark. 9:43 og Luk. 12:5), mener du da Han kan regnes for å være en "åndelig pøbel"? For det kan jo tyde på at Han i noen av disse sammenhengene ikke nettopp hvisket budskapet til tilhørerne.  "Kristi sinnelag" - Han var faktisk ikke bare "mild og forsonende" når Han konfronterte mennesker med deres livsførsel.  Han sa også: "Gå bort og synd ikke mer fra nå av!" (med utropstegn :)

2 liker  
Svar
Kommentar #38

Kjell G. Kristensen

65 innlegg  12968 kommentarer

Det drøyer til den fastsatte tid kommer...

Publisert 5 måneder siden
Mona Ekenes. Gå til den siterte teksten.

Det er helt avgjørende hva Kristus Jesus Selv sier, vers 19 og 20 klargjør dette forholdet.

Jesu Kristi Evangelium har faktisk nådd like til jordens ender, det er kun noen meget få mindre folkeslag igjen som ennå ikke er nådd.

Likte det du selv kom frem til før det siterte, men det som skulle være de avgjørende sitatene (gjengitt i sitatfeltet) er ikke en oppfyllelse, men en profeti for når hele skriften er oppfylt.

Si meg, hvorfor tror du Jesus advarte sine disipler i Matt.24. om en falsk Messias under trengselstiden som ville prøve å forføre selv de utvalgte (dem selv) om det var mulig? Tyder ikke dette på at Jesu komme er etter de falske profetenes tid? Johannes hadde også sin tid etter at alle profetene hadde forsvunnet. (Luk.16.16) 

Og i følge Matt.24 skulle evangeliet forkynnes etter trengselstiden og ikke forut for den:

Mange falske profeter skal stå fram og føre mange vill. Og fordi lovløsheten tar overhånd, skal kjærligheten bli kald hos de fleste. Men den som holder ut til enden, skal bli frelst. Og dette evangeliet om riket skal forkynnes i hele verden til vitnesbyrd for alle folkeslag, og så skal enden komme. 

Menneskesønnens komme er også vist i Matt.24.29-31 - men ennå har ikke menneskesønnen fått DHÅ. (se Matt.12.31-32) Menneskesønnens skjebne
før han får navnet Jesus kan du jo finne ut av ved å se på Joh.3.14, Joh.8.28 og Joh.12.32 - og da skulle vel det meste være oppfylt... men som det står i Luk.21.27-28 (1930) Og da skal de se Menneskesønnen komme i skyen med kraft og megen herlighet. Men når dette begynner å skje, da rett dere opp og løft deres hoder! for deres forløsning stunder til. (det drøyer)

(Menneskesønnen skal først holde dom (Joh.5.27) det gjør ikke frelseren (dvs Jesus) bare så det er sagt (Joh.8.15) og heller ikke hans far Joh.5.22.

Og forstå skriften er ikke så enket som mange vil få seg til å tro, det må systematiseres for å få den fulle oversikten, deretter går det greit. Man må bare se forskjellen mellom en menneskesønn og en frelserskikkelse. Sånn er det bare. :-)

2 liker  
Svar
Kommentar #39

Anne Jensen

36 innlegg  4841 kommentarer

Publisert 5 måneder siden
Greta Aune Jotun. Gå til den siterte teksten.
ner du da Han kan regnes for å være en "åndelig pøbel"? For det kan jo tyde på at Han i noen av disse sammenhengene ikke nettopp hvisket budskapet til tilhørerne.

Nei. Men vi bør huske på at vi ikle er syndfrie, slik som Jesus. Vi er alle like mye avhengige av ham og Guds nåde,. kristen eller ikke. Derfor bør vi være ydmyke overfor vår neste. "Alle har syndet (Rom.3.22-23)

2 liker  
Svar
Kommentar #40

Anne Jensen

36 innlegg  4841 kommentarer

Publisert 5 måneder siden
Kjell G. Kristensen. Gå til den siterte teksten.
Okay at du har tatt avstand og notert feilstegene på din egen kappe, de som er der du var nå, tror jeg ikke vil forstå deg, de er fortapt i sitt eget syn på tingenes tilstand

Ja. Jeg kaster "vann på gåsa". En annen ting, du er kanskje en av de som møter mest motstand her. Relateter du det til din gudsfrykt, at det er noe "spesielt" ved deg eller kun ren uenighet i lærespørsmål og bibelsyn? Alle møter motstand. Jeg også. Burde jeg erklære meg selv som gudfryktig på grunn av det, eller er det annet som "beviser" gudsfrykt mer enn motstand og forfølgelse?

Eg berre spyrg, retorisk sett sagt 😇

1 liker  
Svar
Kommentar #41

Kjell G. Kristensen

65 innlegg  12968 kommentarer

Publisert 5 måneder siden
Anne Jensen. Gå til den siterte teksten.
En annen ting, du er kanskje en av de som møter mest motstand her. Relateter du det til din gudsfrykt, at det er noe "spesielt" ved deg eller kun ren uenighet i lærespørsmål og bibelsyn? Alle møter motstand. Jeg også. Burde jeg erklære meg selv som gudfryktig på grunn av det, eller er det annet som "beviser" gudsfrykt mer enn motstand og forfølgelse?

Takk som spør! Jeg vokste opp i et "kristent miljø" hvor alt var synd ... jeg var ikke veldig interessert, men fullførte søndagsskolen hvor jeg lærte at man ikke skulle bygge hus på sand eller leirholdig grunn!! Og at havet var stort og båten liten...

I ettertid ble jeg fasinert over slike utrolige paranoide historier, og hva som lå til grunn. Jeg begynte faktisk å studere Bibelen fra perm til perm... ikke nok med det - jeg ba faktisk om å få innsikt til å forstå Guds Ord. Det virket som at jeg på en måte ble bønnhørt uten at jeg søkte å finne Gud et sted. Men jeg var veldig opptatt av alt som hadde med profetier å gjøre.

En vakker dag dalte det ned et reklamehefte på en bok fra Det Beste, den het "Utrolig men sant" - og der stiftet jeg bekjentskap med en fyr som kalte seg Nostradamus og ble kalt Europas største profet.

Etter hvert som han ble min mest populære profet, steg ønsket om å få tak i hans originalversjon som er utolket. Det meste er omskrevet omtrent på samme måte som Bibelen har blitt det, men det finnes originale tekster. Jeg sammenligner de forskjellige tolkningene som har blitt gjort med ham som de 1001? menighetenes forskjellige tolkninger av Bibelen.

Dette ønsket mitt om originalversjonen ble plutselig oppfylt en vakker dag, og det var noe helt nytt å sette seg inn i, men etter hvert forstod jeg så pass at det var de hellige skriftene han tok sitt utgangspunkt i. Jeg formelig forstod Bibelen ut fra hans profetier. Og nå kan jeg faktisk sammenholde nesten hvert enste quatrains (vers - som betyr århundre) med Bibelske vers. Jeg har en slags fasit, for å si det slik sett. Alt stemmer overens.

Jeg eier slik sett ikke gudsfrykt, men er viss på at en vakker dag skjer det som Bibelen beretter om, men siden alt er profetier om menneskehetens fremtid, er den spekket med gåtefulle lignelser og forvirrende navngiving. Til syvende og sist handler vel skriften mer om en krigersk seierherre enn en Gud. Men, det vil blottlegges til slutt hvem Gud virkelig er. Leser man hele skriften, avslører han seg der også i menneskelig skikkelse. Det er der den første Adam kommer inn i bildet.

Motstand bryr jeg meg ikke om, bare hva skriften forteller som sannheter når man finner summen av hvert ord. Hva du bør gjøre må du nesten få bestemme selv, jeg syns du har en rimelig grei holdning til en fremtidig Gud - han må jo først oppfylles i Kristus på Oljefjellet (Åp.14.1) Bare som en liten orientering.

1 liker  
Svar
Kommentar #42

Mona Ekenes

7 innlegg  846 kommentarer

For de har forlatt Herren, kilden med levende vann.

Publisert 5 måneder siden
Kjell G. Kristensen. Gå til den siterte teksten.

Likte det du selv kom frem til før det siterte, men det som skulle være de avgjørende sitatene (gjengitt i sitatfeltet) er ikke en oppfyllelse, men en profeti for når hele skriften er oppfylt.

Si meg, hvorfor tror du Jesus advarte sine disipler i Matt.24. om en falsk Messias under trengselstiden som ville prøve å forføre selv de utvalgte (dem selv) om det var mulig? Tyder ikke dette på at Jesu komme er etter de falske profetenes tid? Johannes hadde også sin tid etter at alle profetene hadde forsvunnet. (Luk.16.16) 

Kristus Jesus, Messias, Frelseren og Menneskesønnen, den andre Adam (ikke den første) er én og samme Person, de forskjellige navnene i Skriftene som tilknyttes direkte til Kristus Jesus beskriver samlet Hvem Kristus Jesus er.

Antikrist er en som var og skal komme igjen (ikke umulig at han venter på at tiden er inne for ham i disse tider), som har med endetidens store trengselstid å gjøre. Det har stått fram mange falske messiaser allerede, det gikk for noen måneder siden et program på Nrk1 om mange slike, orket ikke å følge med på den serien.

Jesu gjenkomst til Oljeberget i Jerusalem avslutter den store trengselstiden, der Antikrist og den falske profeten som har hatt verdensomspennende makt og innflytelse vil bli kastet i ildsjøen. Satan skal bli bundet i en dyp hule i tusen år. Disse tusen årene er Fredsriket der Kristus Jesus vil styre verden fra Davids Trone i Jerusalem, deretter slippes den onde løs igjen og den aller siste kampen oppstår der den onde til slutt blir kastet i ildsjøen, deretter kommer Dommens dag, himmelen og jorden skal forgå i ild og Herren Allhærs Gud skaper en ny himmel og en ny jord som skal bestå i alle Evigheters Evigheter. Takk og lov for Jesu Kristi Seier på Golgata Kors, der også alle ondskapens krefter ble beseiret for evig og alltid. Viktig å huske på at en dag for Herren Allhærs Gud er som tusen år for oss.

Du er godt kjent med Skriftene, i likhet med deg har også jeg ganske tidlig vært spesielt opptatt med profetiene, som medførte at jeg fulgte med  (gjør det fortsatt) på det som skjer i verden. Der profetiene i Skriftene kan gjenkjennes ved tidens gang. Mange profetier har allerede blitt oppfylt og det ser også ut til at historien også kan gjenta seg men nå i forsterket grad og mer verdensomfattende. En annen påminner i denne kommentaren (kommentarfeltet) om dette skriftstedet:

Norske medier og politikere har adoptert islamske tabuer.

Da skal de overgi dere til trengsel og slå dere ihjel, og dere skal hates av alle folkeslag for mitt navns skyld. Mat 24:9

https://www.document.no/2017/11/20/norske-medier-og-politikere-har-adoptert-islamske-tabuer/

I disse tider der lovløsheten faktisk er i ferd med å ta overhånd og svenske tilstander rykker nærmere via Stortinget og parlamentarismen:

Politiet angrepet av steinkastende ungdommer https://www.document.no/2017/11/20/politiet-angrepet-av-steinkastende-ungdommer/

Oslo politidistrikt pålagt å henlegge saker med kjent gjerningsmann  https://www.document.no/2017/11/20/oslo-politidistrikt-bedt-om-a-henlegge-saker-med-kjent-gjerningsmann/

Det humanitære, det offisielle og det kriminelle  https://www.document.no/2017/11/20/det-humanitaere-det-offisielle-og-det-kriminelle/

Som assosieres med flere tidligere bilbranner i Oslo:

Kapret bil og tente på den   https://www.document.no/2017/11/20/kapret-bil-og-tente-pa-den/

Alle som har sitt eget fedreland og folk kjært, forfølges også i disse tider; der folkets egenart og kristne arv også undertrykkes og erstattes med en fremmed kultur beryktet for sin krigerskhet og undertrykkelse av annerledes troende, også internt.

Bare et lite knippe av eksempler og verre skal det bli, noe profetiene i Skriftene tilkjennegir. Lett å assosiere disse tiders tilstand også med dette

  Se, ditt krigsfolk er som kvinner.
 Portene i landet ditt
 er åpnet vidt for fienden.
 Ild har fortært dine portbommer. 
Nah 3,13

 Dine kjøpmenn er flere enn himmelens stjerner.
 Larvene kaster hammen og flyr. 
Nah 3,16

18  Dine høvdinger blunder, Assurs konge,
 dine stormenn sover.
 Ditt folk er spredt på fjellene,
 og ingen samler det inn. 
Nah 3,18

Ser at du i din kommentar #41 har stor tiltro til Nostradamus, men du blir ikke salig av å lese Nostradamus slik som en kan bli (ikke alle tar disse profetiene til seg av et oppriktig hjerte) av å lese Åpenbaringsboken i Skriftene. Forskjellen er meget avgjørende og meget stor. 

11  Har noe folk byttet bort sine guder
 - enda de ikke er virkelige guder?
 Men mitt folk har byttet bort sin ære
 mot det som ikke gagner.

[sin ære: Herren.]
<Sal 106, 20; Rom 1, 23>
 12  Bli rystet, du himmel,
 og skjelv av redsel over dette!
 lyder ordet fra Herren. 

13  For to onde ting har mitt folk gjort:
 De har gått bort fra meg,
 kilden med levende vann,
 og de har hogd seg brønner,
 sprukne brønner som ikke holder vann
. Jer 2,11-13

 Herre, du Israels håp,
 alle som forlater deg, blir til skamme;
 de som vender seg bort fra deg i landet,
 skal bli skrevet opp.
 For de har forlatt Herren,
 kilden med levende vann. 
Jer 17,13

Mange snur ryggen til Kristus Jesus og vil heller drikke forurenset vann fra sprukne brønner. Men det kan også skje at ved Herren Allhærs Guds nåde at noen oppdager i tide at det å drikke av de sprukne brønnene, ikke kan sammenlignes med den gode vannkvaliteten i de rene brønnene.

Mennesker fasineres av så mangt og mange søker etter bekreftelse for egne ønsker for eksistensen i sprukne brønner, som ikke holder mål. Ser du at spåmennene og trollmennene til Farao etterlignet de undrene Moses og Aron gjorde:

 8 Herren sa til Moses og Aron:
 9 «Når farao ber dere gjøre et under, da skal du si til Aron: Ta staven din og kast den ned foran farao, så skal den bli til en slange!»
 10 Så gikk Moses og Aron fram for farao og gjorde som Herren hadde sagt. Aron kastet staven sin ned foran farao og mennene hans, og staven ble til en slange.

 11  Da sendte farao bud på vismennene og trollmennene, og så gjorde de egyptiske spåmennene det samme med kunstene sine.
 12 Alle kastet stavene sine, og de ble til slanger. Men Arons stav slukte stavene deres. 13 Det gikk som Herren hadde sagt: Farao gjorde seg hard og ville ikke høre på dem.
2 Mos 7,8-13

Kristus Jesus akter mange ikke på i disse tider:

  For hos deg er livets kilde,
 i ditt lys ser vi lys.
Sal 36,10

Dette gjelder uansett ytre omstendigheter.

Svar
Kommentar #43

Anne Jensen

36 innlegg  4841 kommentarer

Flanellografen

Publisert 5 måneder siden
Kjell G. Kristensen. Gå til den siterte teksten.

Takk som spør! Jeg vokste opp i et "kristent miljø" hvor alt var synd ... jeg var ikke veldig interessert, men fullførte søndagsskolen hvor jeg lærte at man ikke skulle bygge hus på sand eller leirholdig grunn!! Og at havet var stort og båten liten...

Fra den har jeg gode minner :-)

Ønsker dere alle en fin dag.

2 liker  
Svar
Kommentar #44

Kjell G. Kristensen

65 innlegg  12968 kommentarer

Vi tar det trinnvis

Publisert 5 måneder siden
Mona Ekenes. Gå til den siterte teksten.

Skriftene som tilknyttes direkte til Kristus Jesus beskriver samlet Hvem Kristus Jesus er.

Antikrist er en som var og skal komme igjen (ikke umulig at han venter på at tiden er inne for ham i disse tider), som har med endetidens store trengselstid å gjøre. Det har stått fram mange falske messiaser allerede, det gikk for noen måneder siden et program på Nrk1 om mange slike, orket ikke å følge med på den serien.

Korrigerer

Du tar med deg så mye at vi tar dette stegvis, step by step. Kristus er et navn som betyr "frelser" (for han skal frelse sitt folk) han får navnet "Immanuel" (Matt.1.21-23) Han er beskrevet som ond før han forstår å gjøre det gode i stedet for det onde (Jes.7.14-16) og nevnes i flertallsform (Immanuel/ Gud (er) med OSS, Matt.1.23) Nevnes også i Jes.8.1-10 (Legg en plan,  den skal slå feil! Si et ord,  det skal ikke slå til! For Gud er med OSS.) Jesus nevnes også som en ÆTT i Gal.3.16 og Åp.22.16 som også bringer "morgenstjernen" på banen som hos Jes.14.12 er forstått som Lucia.

Antikrist har mange andre navn som kjennetegn, som fortapelsens sønn, en løgner, dragen, satan osv. Nevnt som en som tar et oppgjør med seg selv og kommer i strid med seg selv (det tveeggede sverd) og slik gjør seg om til en lysets engel og hans medhjelpere som tjenere for rettferdigheten. (2.Kor.11.14-15) Beskrevet som de som kommer ut fra mørket til det underfulle lyset og som skal forkynne evangeliet om deres frelse...(1.Pet.2.9, Matt.4.16-17 det folket som bor  i mørke, har sett et stort lys, over dem som bor  i dødsskyggens land, har lyset strålt fram. Fra da av begynte Jesus å forkynne: «Vend om, for himmelriket er kommet nær!» )

Også nevnt som en hjørnestein og en snublestein... (1.Pet.2.6f.)

1 liker  
Svar
Kommentar #45

Kjell G. Kristensen

65 innlegg  12968 kommentarer

Ingen som matcher "kjennetegnene" som skriften viser til...

Publisert 5 måneder siden
Mona Ekenes. Gå til den siterte teksten.
Det har stått fram mange falske messiaser allerede

Matt,24,24: For falske messiaser og falske profeter skal stå fram og gjøre store tegn og under, for om mulig å føre selv de utvalgte vill.

Store tegn og undere

Åp.11. 3-6: Men jeg vil sette mine to vitner, kledd i sekkestrie, til å profetere i 1260 dager.»   Dette er de to oliventrærne og de to lysestakene som står foran jordens herre.  Om noen vil skade dem, går det ild ut av munnen på dem og gjør ende på fiendene deres. Ja, slik skal den som vil skade dem, dø!  De har makt til å lukke himmelen så det ikke faller regn i den tiden de er profeter. De har makt til å gjøre vann til blod og til å slå jorden med alle slags plager, så ofte de vil. 

Apg.2.19-20 Jeg setter varsler  oppe  på himmelen og tegn nede  på jorden, blod og ild og røykskyer. Solen skal forvandles  til mørk og månen til blod før Herrens dag kommer,  den store og strålende.

Åp.8.10-11: Den tredje engelen blåste i basunen. Da falt en stor stjerne ned fra himmelen, flammende som en fakkel, og den falt på tredjedelen av elvene og på vannkildene. Stjernens navn er Malurt. En tredjedel av vannet ble til malurt, og mange mennesker døde av vannet fordi det var blitt forgiftet. 

Klages.3.18-19: Jeg sa:  Min ære har gått tapt, jeg håper ikke lenger på  Herren. Tenk på min nød  og hjemløshet. De er malurt og gift.

Luk.18.8: Jeg sier dere: Han skal sørge for at de får sin rett, og det snart. Men når Menneskesønnen kommer, vil han da finne troen på jorden?

Ser man noen sammenhenger i dette?

1 liker  
Svar
Kommentar #46

Kjell G. Kristensen

65 innlegg  12968 kommentarer

Gjenkjennelsens tid

Publisert 5 måneder siden
Mona Ekenes. Gå til den siterte teksten.

Du er godt kjent med Skriftene, i likhet med deg har også jeg ganske tidlig vært spesielt opptatt med profetiene, som medførte at jeg fulgte med  (gjør det fortsatt) på det som skjer i verden. Der profetiene i Skriftene kan gjenkjennes ved tidens gang. Mange profetier har allerede blitt oppfylt og det ser også ut til at historien også kan gjenta seg men nå i forsterket grad og mer verdensomfattende. En annen påminner i denne kommentaren (kommentarfeltet) om dette skriftstedet:

Norske medier og politikere har adoptert islamske tabuer.

Ja, jeg bruker alt som er tilgjengelig av hellige skrifter for de er alt sammen biter i en større sammenheng. Noen har f.eks tolket N- (ostradamus) som oppfylte profetier allerede, for de har tolket dem i separate hendelser, mens han selv skriver at de er profetier som er i en samlet sammenheng for et antall århundrer, men at han selv har stokket om og blandet profetiene til en dunkel form som gjør dem vanskelig å forstå.

Her trengs det en metode for behandling for å få det sammen og inn i en sammenheng igjen, og på samme måte gjelder dette også med Bibelen som er blandet sammen på samme måte. (stykkevis og delt) Jeg fant ut av den metoden.

Det er svært få av profetiene som er oppfylte, noe som for eks. Jes.46.10, Luk.21.22 og Esek.12.22 f. vitner om: Menneske, hva er det for et ordtak dere har i Israels land? «Dagene blir mange, alle syn slår feil. Derfor, si til dem: Så sier Herren  Gud: Jeg vil gjøre ende på dette ordtaket så de ikke skal bruke det mer i Israel. Men si til dem: Dagen er nær, hvert syn slår til. For det skal ikke lenger være tomme syner og falske spådommer i Israels hus. Det er jeg,  Herren, som taler, og det ordet jeg taler, skal skje, det skal ikke utsettes lenger. For i din tid, du trassige ætt, taler jeg mitt ord og setter det i verk, sier Herren  Gud.

Men det er Herrens dag man venter på, det er en lang dag, for en Guds dag er som tusen år for oss, men siden denne dagen får solen til å stå stille, blir den dobbel så lang (2000år)

N- har forutsagt at de to største religionene vil være i en evig rivalisering, men den religion som stammer fra havet vil til slutt seire. Jeg har tidligere beskrevet symbolikken angående Jesu fødsel; Fiskens tegn og polaritet jomfruen - setter man sammen de første bokstavene i ordsammenstillingen; Jesus Kristus, Guds sønn, frelser på gresk, får man frem det greske ordet for "fisk" ): Iesous Khristos theou hyios soter (ikhthys/ fisk)

Ordet Maria (Jesu mor) ut fra en astrologisk betydning representerer jomfruen. Navnet Maria kommer fra det hebraiske ordet for "vakker" - det stammer sannsynligvis fra sanskrit ordet "maya" som betyr "havet", for det hebraiske ordet for vann; mayam avdekker en felles opprinnelse for dette ordet, og kanskje for hele menneskeheten? Fra havet kommer fisken, fra Maria kom Jesus.

Derved sier N- det samme som skriften er kjent med, seierherren er Kristus, men han gjør det kjent at slaget vil stå på den Armoriske jord (Armorica/ gammelt navn for Bretagne) Der ønsket han å bli gravlagt (i Blesisk/ Fransk jord) i overensstemmelse med Jes.53.9

1 liker  
Svar
Kommentar #47

Kjell G. Kristensen

65 innlegg  12968 kommentarer

Inkvisisjonen?

Publisert 5 måneder siden
Anne Jensen. Gå til den siterte teksten.
En annen ting, du er kanskje en av de som møter mest motstand her.

 Du vet, en får jo ikke akkurat tilsendt blomster for å korrigere etter skriften, det er vel nærmest som å banne i kirka. Men han som jeg nevnte overlevde til og med inkvisisjonen, og det var nesten en hel bragd i seg selv å ikke bli tatt for kjetteri… men i ettertid er han blitt stemplet som ikke kristen, enda han har bedre peiling på religiøse skrifter enn noen andre jeg har kjennskap til.
Å bli dømt for kjetteri  var egentlig en romersk prosedyre for å bekjempe vranglære, som at jorden ikke var universets sentrum etc.

Vi har kommet ett skritt lengre i forståelse, men i prinsippet dømmer Gud alle for å besitte den samme vranglæren i og med at de ikke forstår hva Gud egentlig mener i forskjellen mellom menneskers visdom og sin egen. Allikevel tilgir han oss dette, for vi er jo ikke utstyrt med hans sinn, bare de skriften omtaler (søskenflokken/ disiplene)  (1.Kor.1.20-21, 1.Kor.2.14-16)

Ha en fortsatt fin dag!

Svar
Kommentar #48

Mona Ekenes

7 innlegg  846 kommentarer

​​​​Angående dine kommentarer #44, 45, 46 og 47.

Publisert 5 måneder siden

Angående dine kommentarer #44, 45, 46 og 47.

Står fast på alt jeg skrev i Kommentar #42 , samt alt det jeg hittil  har skrevet samlet sett som er i samsvar med Skriftene, også gjelder for det som jeg av Guds nåde fortsatt vil skrive.

Har vel tidligere sett på deg som en ateist som har en slags hobby å virke her på vd, tiltrukket av de kristnes nærvær. Du har bidratt til å påminne om mange viktige skriftsteder, slik sett har du virket for det gode uten å forstå det selv. Men det skal du vite uansett hvilken intensjon du nå har  og har hatt.

Det står skrevet:

12  For Guds ord er levende og virkekraftig og skarpere enn noe tveegget sverd. Det trenger igjennom til det kløver sjel og ånd, marg og ben, og dømmer hjertets tanker og planer.

 13 Ingen skapning er skjult for ham. Alt ligger nakent og bart for ham som vi skal stå til regnskap for.
Hebr 4,12-13

Herren Allhærs Gud kan tale igjennom hvem Han vil og når Han vil, slik Han også gjorde igjennom øverstepresten Kaifas:

47 Da kalte overprestene og fariseerne Rådet sammen, og de sa: "Hva skal vi gjøre? Denne mannen gjør mange tegn.
48 Lar vi ham holde på slik, vil snart alle tro på ham. Så kommer romerne og tar både det hellige sted og folket vårt." 49 En av dem, Kaifas, han som var øversteprest det året, sa da: "Dere skjønner ingen ting. 50 Dere tenker ikke på at det er bedre for dere at ett menneske dør for folket enn at hele folket går til grunne."
 51 Dette sa han ikke av seg selv, men da han var øversteprest det året, talte han profetisk om at Jesus skulle dø for folket. 52 Ja, han skulle ikke bare dø for folket; han skulle også samle til ett de Guds barn som er spredt omkring.
 53 Fra denne dagen la de planer om å drepe ham.
Joh 11,47-53

Selv om det ikke merkes og oppfattes av de aller fleste at Guds Levende Ord faktisk er levende og virkekraftig og utfører Guds vilje, så er det vi andre av Guds nåde som virkelig får både se og erfare nettopp det. Som Guds apostel Paulus sa at vi forteller ikke eventyr, hvem ville vel lide så mye som Paulus og mange andre kristne martyrer for eventyr? Nei, de også alle oppriktige troende fra fordums tid (disse visste ikke den gang at Kristus som slik sett var skjult for dem men samtidig tilkjennegitt bl.a. i profetiene, også er Herren Gud) og  i ettertid var og er hellig overbevist om at Guds Levende og virkekraftige Ord Kristus Jesus Selv er den Han sier Han er og det står skrevet:

 Jesus sier: "Jeg er veien, sannheten og livet. Ingen kommer til Faderen uten ved meg. Joh 14,6
Før Jesu Kristi komme som menneske da Gud også ble menneske, Menneskesønnen, kjente de Ham som Herren Herren som også er Kristus, som også skjulte seg for jødene i en skystøtte om dagen og en ildsøyle om natten og førte dem i trygghet fram til det landet Herren Allhærs Gud gav dem: Israel. Hva som skjedde med de ulydige og vantro, vet vi også, som er ment til advarsel for alle i ettertid.

Derfor skriver jeg det slik:

Alt som du har tatt med av skriftsteder fra Skriftene er levende og virkekraftige og er totalt utenfor menneskers kontroll,  i Skriftene er det også Herren Allhærs Gud som rår. Det er heller ikke alt som skjer som er etter Herren Allhærs Guds vilje, Han som egentlig ville at alle mennesker skulle bli frelst, Herren Allhærs Guds motstander Satan har gjort stor skade som heller ikke vil forbli ustraffet. Den straffen vil pågå kontinuerlig i ildsjøen sammen med alle som hører ham til i alle Evigheters Evigheter, når den tid kommer. Til skrekk og advarsel også i alle Evigheters Evigheter, for alt som har skjedd i denne verden og så lenge som denne verden skal bestå; vil ikke bli gjentatt på nytt.

Alt annet du skrev om er etter menneskers vilje som samtidig er påvirket av fremmede og onde åndsmakter, slike som kun får sin fastsatte tid å virke på, til å lede mennesker på avveier.

Først nå (etter min viten) har du bekjent deg til Nostradamus som framstår som en avgud, som gir assosiasjoner sammen med det du ellers har skrevet til det new age (blandingsreligioner samlet i en betegnelse) pregede vannmannens tidsalder står for. Som også kan assosieres med den totale vranglære i likhet med gnostisismen og nikolaittenes lære som Herren Kristus Jesus advarte meget sterkt i mot. Hvem som har gitt deg likes på disse kommentarene etter din bekjennelse, vet Herren Allhærs Gud Selv, det er også 100% sikkert at det ikke er meg. Dette skriver jeg også framfor Herren Allhærs Guds åsyn, for Han vet hva som skrives, tenkes, hva hensikten er og alt som gjøres.

Du trenger ikke besvare dette, fordi kommentarene dine #44, 45, 46 og 47, avslører hvorfor du vil bli avvist. Nå er er du og vil bli avvist, for slike som forfekter det samme som deg og tilsvarende, ikke alle her på vd formidler et slikt budskap åpenlyst. Men det ser tydeligvis ut til at noen etter kortere eller lengre tid går ut av skapet de skjuler seg i.

Det står også skrevet: 

ALT HAR SIN TID
 Alt har sin faste tid,
 alt som skjer under himmelen, har sin tid
: Fork 3,1

Det slike forførere formidler og deres budskap skal en holde seg unna, for Kristus Jesus og Beliar kan ikke forenes. Det står skrevet:

14 Trekk ikke i ulikt spann, sammen med vantro! For hva har rettferd med urett å gjøre, og hva samfunn har lyset med mørket?
 15 Hvordan kan Kristus og Beliar være enige? Hva forener en troende og en vantro?

[Beliar: jødisk navn på djevelen.]
<1 Kor 10, 20. 21>
 16 Hvordan kan Guds tempel og avgudene forlikes? For vi er den levende Guds tempel. Gud har jo sagt:
 Jeg vil bo og ferdes blant dem,
 jeg skal være deres Gud,
 og de skal være mitt folk.
 17 Derfor sier Herren:
 Dra bort fra dem,
 og skill dere fra dem,
 rør ikke noe urent!
 Da vil jeg ta imot dere,
2 Kor 6,14-17

Svar
Kommentar #49

Rolf Larsen

18 innlegg  2806 kommentarer

Publisert 5 måneder siden
Anne Jensen. Gå til den siterte teksten.
Det er mange kristne som faktisk blir forfulgt.- Desto større grunn til å ikke så "lettvint" erklære seg forfulgt, når en som kristen får berettiget kritikk og motstand,

Forfølgelse kan ta seg uttrykk i forskjellig form. Det er som du sier noen ganger er den berettiget, men andre ganger, er den virkelig det? For media brukes også til å vise til at splittelsen innen troen, gjør jo kristne til forfulgte for at de våger å stå på det de tror på, spesielt de som er konservative.

Ikke det at jeg skal begynne å dikustere homofili, for det er ikke nødvendigvis det jeg mener med konservativ. Jeg mener at konservativ er å stå på sannheter som åpenbarer Gud, åpenbarer Guds herlighet slik at mennesker vil ønske å tro på Gud, fremfor å ville hate ham.

Problemet er at når vi snakker om konservative troende, blir det til at vi snakker om de ting som står frem ved kristenheten, dommedag om du ikke omvender deg, om du ikke tror som meg, helvete, og et sett med leveregler som man må leve ved, elles blir man dømt.

Hva om det finnes en annen konservativ tro, en som uttrykker og manifesterer Guds herlighet her på jord?

Og det er den som gjør at du blir forfulgt, fordi det er den som gjør at du ser mørket i deg selv, og du kan ikke utstå det mørket du ser når du ser Guds herlighet manifestert. Derfor istedet for å manifester lyset som uttrykker Gud, manifesteres mørket som en motreaksjon, for det flykter vekk fra lyset. Det er det som uttrykkes når man sier til sine venner, du er dømt.

For vil det ikke være herlig å kunne være i uttrykket av Guds herlighet her på jord?

MVH

Rolf Larsen

1 liker  
Svar
Kommentar #50

Kjell G. Kristensen

65 innlegg  12968 kommentarer

Du må ikke ta fra meg gleden over å få svart deg...

Publisert 5 måneder siden
Mona Ekenes. Gå til den siterte teksten.
Du trenger ikke besvare dette, fordi kommentarene dine #44, 45, 46 og 47, avslører hvorfor du vil bli avvist. Nå er er du og vil bli avvist, for slike som forfekter det samme som deg og tilsvarende, ikke alle her på vd formidler et slikt budskap åpenlyst. Men det ser tydeligvis ut til at noen etter kortere eller lengre tid går ut av skapet de skjuler seg i.

Jo, jeg er nesten nødt til å besvare deg da du avviser så viktig informasjon, og jeg skriver nettopp for å bli avvist for å få bekreftet 2 Pet 1,21 :-))

Så skriver du om ateisme, sitat: Har vel tidligere sett på deg som en ateist som har en slags hobby å virke her på vd

 Jesus brukte heller ordene hedning, tollere og syndere (Matteus/ Levi var en av dem) - det var de han hadde mest omsorg for, slik at fariseerne ble irriterte og ikke bare deg! .... :-) (Matt.9.10-13)

Ateisme, avledet fra greske atheos, «uten gud» 

Skulle ikke forundre meg over om du m/f stiller i samme kategori? Matt 22,32: Jeg er Abrahams Gud og Isaks Gud og Jakobs Gud!’ Han er ikke en Gud for døde, men for levende...

Så da har vi vel ingen Gud da? For de levende tilhører oppstandelsens barn? Luk 20,36 , 1.Kor.15.42: Slik er det også med de dødes oppstandelse. Det blir sådd i forgjengelighet, det står opp i uforgjengelighet.
43 Det blir sådd i vanære, det står opp i herlig glans. Det blir sådd i svakhet, det står opp i kraft.

Om jeg nå måtte tåle å være en hedning så har jeg desto mer å glede meg til å få stå opp til herlig glans...

Ef 2,12 Husk at dere den gang var uten Kristus, utestengt fra borgerretten i Israel, uten del i paktene og løftet, ja, uten håp og uten Gud i verden.

Eller kanskje har du din borgeretten i Israel?

1 liker  
Svar

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere

Siste kommentarer

Ove K Lillemoen kommenterte på
To sider av samme lov.
16 minutter siden / 477 visninger
Ove K Lillemoen kommenterte på
To sider av samme lov.
19 minutter siden / 477 visninger
Kjell Haugen kommenterte på
Tanker om kirketilhørighet
rundt 1 time siden / 377 visninger
Tore Olsen kommenterte på
To sider av samme lov.
rundt 1 time siden / 477 visninger
Rune Staven kommenterte på
To sider av samme lov.
rundt 1 time siden / 477 visninger
Ove K Lillemoen kommenterte på
To sider av samme lov.
rundt 2 timer siden / 477 visninger
Ove K Lillemoen kommenterte på
To sider av samme lov.
rundt 2 timer siden / 477 visninger
Roar Flacké kommenterte på
Tanker om kirketilhørighet
rundt 3 timer siden / 377 visninger
Tore Olsen kommenterte på
To sider av samme lov.
rundt 3 timer siden / 477 visninger
Åge Kvangarsnes kommenterte på
Gud hade en man, hans namn var Josef
rundt 3 timer siden / 208 visninger
Anders Ekström kommenterte på
Gud hade en man, hans namn var Josef
rundt 3 timer siden / 208 visninger
Les flere