Verdidebatt

Forfølgelsesvanvidd

2.Tim.3:12 Alle som vil leve et gudfryktig liv i troen på Kristus Jesus, skal bli forfulgt.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

"Det er bra med motstand, det betyr at vi er på rett vei"

og

"Dersom mennesker blir støtt av det du sier, er det den hellige ånd i deg som vekker anstøt".

Før trodde jeg på slik svada. Og derfor ga jeg meg ikke, når jeg ble utstøtt av vennegjengen og "utvist" av min familie. Det var hva jeg måtte ofre for evangeliet, for å "stå for Sannheten" og være en etterfølger av Jesus. "Det koster", derfor måtte jeg også tåle å bli foraktet.

Mange av vennene mine var kristne. Men, de trodde på barnedåp, noe jeg mente var hykleri, og det sa jeg. En var homfil og kristen, noe jeg mente var umulig,- "du må omvende deg, ellers kommer du til helvete"... sa jeg. En var oppvokst i en muslimsk familie... "Allah er en demon", fikk han høre.

Til slutt var jeg venneløs. Jeg var "for mye" for dem. Jeg takket Gud for dette, for da var jeg hvertfall på rett vei. Men jeg fortsatte på samme måte... Fordi jeg trodde jeg gjorde det riktige, "stå for sannheten" og at det å "ofre alt", var prisen jeg måtte betale for å "leve et gudfryktig liv".

Og sånn er det fortsatt for "noen"... All motstand, all negativ omtale og kritikk, blir sett som en "indikator" på Gudfryktighet og Sannhet. Møter du ikke motstand, så er du i beste fall for anonym og i verste fall på vei "tilbake", blitt for "lik verden".

Men, det hjelper ikke være en drittsekk, bruke evangeliet for egen vinning, og så kalle all berettiget kritikk for motstand og forfølgelse.

"Verden", hvor ukristelig den enn er, er også utstyrt med rettferdighetssans og har øye for rett og galt.

Tar du penger for å be for syke, enten det er i form av teletorgtjeneste eller VIPPS, så er det galt. Desverre ser du det ikke selv, kanskje fordi du er for kynisk.

Lyver du om at noen har blitt helbredet, etter du har lagt hendene på dem, så er det ikke hets og motstand når noen sier i fra, det er rett og rimelig.

Jeg ga til slutt opp. Det ble for tøft, for mye tap og for lite vinning. Jeg tjente ikke ett øre på evangeliet (ja, det er mulig å spre det helt gratis), allikevel mistet jeg alt av verdi. Ble jeg "forfulgt"? Nei, fordi jeg var en "åndelig pøbel". Jeg forkynte evangeliet, ja, men all motstand var vel fortjent.

Og det er forskjellen... Du kan ikke oppføre deg som en pøbel, og si at du møter motstand fordi du er kristen og "står for Sannheten". Du møter motstand fordi du er en pøbel.

Gudfryktighet gir seg også utslag i respekt for andre mennesker. Det vises i holdninger og gjerninger, eller "på fruktene". (Matt.7: 17-20)

2.Tim.3:13 Men onde mennesker og svindlere vil gå fra vondt til verre. De fører vill og farer vill.

Føler du deg truffet...?

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

1

Annonse
Annonse

Mer fra: Verdidebatt