Verdidebatt

Frelse fra hva? (Death of the Monster God)

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

I mange miljøer pågår det en nødvendig samtale omkring hvilket gudsbilde vi har og hvorfor. Spørsmålet noen våger å stille er om vi må frelses fra Gud?

I tidsskriftet Tides Tale august 2017 stiller Harald Giesebrecht det betimelige spørsmålet:

Frelse fra hva?

Matteus skriver at engelen ba Josef kalle sønnen sin Yashua, Guds frelse, fordi han skulle "frelse sitt folk fra deres synder". Han skulle ikke frelse dem fra helvete, eller fra Guds vrede. Men folket skulle frelses fra DERES synder.

Den kristne filosofen Cornelius Pantinga foreslår at synd  er alt "det som forstyrrer Guds Shalom." Det er ingen dårlig oppsummering av det bibelske materiale. Shalom  er et dypt bibelsk ord for en tilstand av fred, harmoni og godhet. Det var slik Gud hadde skapt verden. Alt var Shalom, Harmoni. Det er slik vi alle skulle ønske verden var. Det er Shalom Gud ønske å gjenopprette. Synd er synd fordi det ødelegger Shalom.

At Gud vil frelse sitt folk fra deres forstyrrelse av Shalom er virkelig gode nyheter. Det er dette vi trenger frelse fra. Jeg lengter etter at Gud skal gjenopprette det som er gått i stykker, og kanskje enda mer etter at han skal fri meg fra å være en som ødelegger Shalom. Vi trenger ikke en sinna, straffende Gud med mord i blikket for å lengte etter dette.

(Harald Giesebrecht, Tidens Tale august 2017. Utdrag av artikkelen Frelse fra hva?)

Briand Zahnd tar for seg temaet her i programmet Death of the Monster God.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt