Verdidebatt

Moderne hebraisk og Israel

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Humanistisk fakultet på Universitetet i Oslo ved Institutt for kulturstudier og orientalske språk (IKOS) har nylig vedtatt å avvikle moderne hebraisk. Dette sies å være på grunn av oppslutning.

Moderne hebraisk er det språket som snakkes i Israel. Språk er nøkkelen til å forstå et folk. Palestina-Israel konflikten er den største konflikten som finnes i moderne tid. For å forstå denne konflikten er man nødt til å få kjennskap også til livet til folket denne konflikten gjelder. Dette gjelder for begge sider. Ved å begrave dette studiet, har vi sperret veien for forståelse av en veldig viktig konflikt gjennom å glemme den ene siden. Et utdanningssted er ikke en slags butikk som slutter å selge en vare, dersom det ikke finnes oppslutning. Det akademiske ånden dreier seg tvert imot om å holde liv i sjeldne, og dyrbare fortellinger som er i ferd med å gå i glemmeboka.

Jeg selv kommer fra Iran, hvor jødene pleide å være den største minoritetsgruppen i Midtøsten.  Dessverre måtte tusenvis av jøder flykte landet mitt etter den islamske revolusjonen av 79 i Iran. Mange av mine jødiske landsmenn er nå bosatt i Israel. Moderne hebraisk gir meg og mange andre muligheten til å få et innblikk i deres liv og andre som bor i Israel.  De som deltar i et slik studie er nøkkelen til en slik kunnskap. Vær snill og ikke amputer dem vekk.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt