Bjørn David Bratlie

15    4875

Hvorfor skjuler moderator sine aktiviteter?

Publisert: 26. okt 2017 / 417 visninger.

Under forrige debattredaktør ble det vist i tråden når noe ble slettet. I min nettelser er det ikke slik lenger. Dersom en kommentar blir slettet kommer det en mail med noen beskyldninger om å ha brutt retningslinjene.  I tråden vises ikke slettingen og skribenten blir stående skuffet tilbake.  At kommentarer blir slettet er en viktig del av trådens dynamikk. Det er mulig moderator ser på sletting som en straff men for en skribent er det ikke slik.  For skribenter vil sletting av innlegg benyttes til å vurdere moderator/nettsteds seriøsitet og hvordan ytringsfriheten forvaltes og man ønsker at slettingen skal være synlig for alle. Sletting kan si de leserne som følger med noe om moderator/redaksjonen vurderingsevne.  Jeg sier ikke at noe tvilsomt skjer med overlegg og vilje hos redaksjonen. Samtidig ville fremstått som stormannsgalskap å hevde at man som netteredaktører aldri tar feil. La leserne bli med å vurdere dere.

Herværende nettredaktør har tidligere uttrykt at å så tvil om motiver ikke er akseptabelt. Problemet med dette er at at penger, ære og makt er en ganske utbredt motiv. Kristne miljøer og mennesker ikke unntatt. Ikke nødvendigvis med overlegg men fordi man ikke evner å fortolke seg selv. Problemet med å unnta motiv hos mennesker med makt og innflytelse innskrenker mulighetene å utfordre disse og alle vitner bringes til taushet. Enhver dårlig behandling kan således aldri sees i lys av dårlige motiver og følgelig bør skadelidte heller unnskylde skadeforvolderen. Kanskje tenker debattredaktøren at man skal ha slike debatter på prinsippiell basis. Men problemet er ikke at noen mener de ikke har gode prinsipper. Det er gjerningene som gir ordene innhold. 

Nettredaktøren mener kanskje at dialog er løsningen.  Dialog er krenker ingen og ytringsrommet er innskrenket.  I dialogen vil man hele tiden føle på hvor grensene for følelser og følgelig krenkelser.  Dialog står i motsetning til ytringsfrihet. Dialogen setter munnkurv på de som er at "keiseren er naken" og de trekker seg unna.  Debattforumet blir egentlig meningsløst.  "Dialog-kunstnerne" finner sammen i sin "konsensusmenighet" og i man risikerer innskrenket og belærende folkeopplysning. Eller mao. det politisk korrekte meningsfelleskapet. Trygt for de fleste, på vei mot meningsløse.

Det er ikke urimelig krav at en mediebedrift med sin redaksjon, som mener seg å være et viktig debattforum for samfunn og livsyn står for sin håndtering skribentene. Dette bør være som en del av kommentarene i debatt-trådene, helst med navn slik de forlanger av andre deltagere.

 

 

12 liker  
Svar

Bli med i debatten!

Skriv gjerne ditt synspunkt! Du må være registrert med fullt navn, og innlogget for å delta. Sett deg inn i retningslinjene. Brudd på dem kan føre til utestengning.
Vennlig hilsen Sondre Bjørdal, konstituert religions- og debattredaktør Vårt Land

Skriv kommentar
Kommentar #1

Rune Holt

9 innlegg  11050 kommentarer

Gode spørsmål.

Publisert 12 måneder siden

Jeg har lurt på mye av det samme.Når kommentarer bare blir borte vil en debatt se merkelig ut når ingen vet hva hvor og hvem.
Å ta opp en diskusjon på mail pleier å være meningsløst.

4 liker  
Svar

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere

Siste kommentarer

Gjermund Frøland kommenterte på
Allmektig Gud?
2 minutter siden / 9426 visninger
Gjermund Frøland kommenterte på
Allmektig Gud?
12 minutter siden / 9426 visninger
Roald Øye kommenterte på
Stormløpet mot Israel er i gang.
14 minutter siden / 21213 visninger
Torry Unsgaard kommenterte på
Kristen politikk i et sekularisert demokrati
24 minutter siden / 503 visninger
Njål Kristiansen kommenterte på
Bin Salmans sanne ansikt
rundt 2 timer siden / 85 visninger
Bjørn Erik Fjerdingen kommenterte på
Allmektig Gud?
rundt 2 timer siden / 9426 visninger
Bjørn Erik Fjerdingen kommenterte på
Allmektig Gud?
rundt 2 timer siden / 9426 visninger
Morten Christiansen kommenterte på
Satire, ikkje religion
rundt 3 timer siden / 592 visninger
Sigurd Eikaas kommenterte på
Allmektig Gud?
rundt 10 timer siden / 9426 visninger
Floris Groesz kommenterte på
Satire, og religion
rundt 11 timer siden / 689 visninger
Odd Tarberg kommenterte på
Jesus, Ivar Aasen og sosialisme
rundt 11 timer siden / 491 visninger
Sigurd Eikaas kommenterte på
Regjeringen mangler mot og politisk vilje
rundt 11 timer siden / 373 visninger
Les flere