Spaltist Bernt Aksel Larsen

Næringsdrivende og medlem av Brunstad Christian Church

Johan Veltens kritikk

Det finnes kanskje en liten krets rundt Velten som vil ­karakterisere det han skriver som kritikk. De fleste andre vil nok se at det handler om noe helt annet.

Publisert: 24. okt 2017

Johan Velten har i debattinnlegg 21. oktober kommet med svært alvorlige beskyldninger mot Kåre J. Smith og undertegnede. Når man forsøker å gjennomføre slike karakterdrap, bør man ha solid belegg. Dessverre må vi nok en gang konstatere at Velten mangler dette.

Jeg ser absolutt ingen poeng i å holde gående noen debatt med Velten på slike premisser. I flere innlegg på min blogg berntaksel.no har jeg gitt dokumenterbare fakta om disse forholdene, og det er ikke nødvendig å gjenta alt her. For ­ordens skyld ønsker jeg likevel å presisere noen få forhold:

Ryktespredning

Johan Velten har over lengre tid deltatt svært aktivt i dialoger der temaet var at jeg hadde begått seksuelle overgrep mot barn, basert på det han senere måtte erkjenne var «rene fantasi­fortellinger». Jeg finner hverken i Vårt Lands artikkel, eller i hans eget innlegg, noen antydning til beklagelse eller selvkritikk overfor dette faktum. Han unn­later også å nevne at han selv har formidlet andre alvorlige usannheter om navngitte personer i BCC.

Velten mener at jeg burde ha irettesatt de som hadde hentet ut denne informasjonen­ fra hans Facebook-konto. Det riktige er at Velten selv hadde lagt sitt brukernavn og passord ut på sin offentlige Facebook-side. Jeg vet fortsatt ikke hvem som hentet ut denne informasjonen.

Straks jeg ble gjort kjent med informasjonen kontaktet jeg selv Velten for å få ­bekreftet om han faktisk hadde noe å gjøre med disse usannhetene. Han valgte å ikke svare. Da min advokat deretter kontaktet ham med forslag til en løsning der han tok tilbake sine påstander, valgte Velten å svare, tre uker etter at jeg kontaktet ham første gang. Dessverre var han totalt avvisende til å rydde opp i ryktespredningen. Da jeg senere ble kontaktet av TV 2 om saken, så jeg det nødvendig selv å fortelle historien på min egen blogg.

Ikke kritikk

Velten skriver uten forbehold at «Både Kåre Smith og Bernt Aksel Larsen har blandet sammen privatøkonomi og menighetens økonomi, og er med det blitt meget velstående.» Dette er enda en alvorlig usannhet. Jeg skal ikke trette avisens lesere med å ramse opp hva vi har bidratt med i direkte pengegaver til BCC og kapitaltilførsel til andre ideelle formål, men den lett beviselige sann­heten er så langt fra Veltens påstand som den kan komme.

Det jeg har publisert på min blogg av informasjonen jeg fikk overlevert, er i hoved­sak direkte sitater fra Velten selv. Det finnes kanskje en liten krets rundt ­Velten som vil karakterisere det han skriver­ som kritikk. De fleste andre vil nok se at det handler om noe helt annet. Det karakteriseres best med Vårt Lands overskrift: Vondt blod.

1 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Alf Gjøsund, religions- og debattredaktør Vårt Land

Skriv innlegg
Kommentar #1

Kirsten Stensland

0 innlegg  14 kommentarer

Publisert over 1 år siden

Bernt Aksel er det mulig å få din definisjon på hva du legger i vondt  blod.

1 liker  
Kommentar #2

Jon Kjølberg

0 innlegg  1 kommentarer

Grådighet er avgudsdyrkelse

Publisert over 1 år siden

Den som kaller seg en kristen, men som sikler etter mest mulig penger, har beveget seg så langt vekk fra å dufte Kristus at han/hun egentlig er en grådig avgudsdyrker (!) på vei til evig fortapelse. Kol 3,5-6 og Fil 3,19 og Ef 5,5 og 1 Kor 6,7-11 og 1 Joh 2,15-17 og Matt 6,19-21 og 1 Tim 5,6-10 og Hebr 13,5 og Luk 12,15.

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere