Jane-Mette Kile

3

Medias framstilling av mennesker

Dagbladet velger å skrive om mennesker på flukt fra det norske barnevernet, men fremstiller de som er nødt til å flykte nærmest som paranoide.

Publisert: 23. okt 2017.

Det er flott at Dagbladet setter fokus på situasjonen som fører til at Norske borgere ser seg nødt til å søke asyl i utlandet for å få lov å leve sammen som en familie. Leste derfor med spenning lørdagens artikkel. Det jeg reagerer på er at det skrives at moren "føler seg forfulgt"

Man føler seg forfulgt når ens bevegelsesfrihet hemmes, fordi man må være hjemme når det passer barnevernsarbeiderne å komme på hjemmebesøk, og man kan ikke gå på kafè med venner fordi man skal ha "veiledning" som består av kritikk og stadige påminnelser om at "Vi er meget bekymret", og "Vi vurderer en omsorgsovertakelse". Mennesker som utsettes for dette opplever det som forfølgelse. En trussel om omsorgsovertakelse kan skremme livet av et menneske, og da føler man seg forfulgt. Det kunne ha blitt beskrevet på en slik måte framfor å fremstille det som om kvinnen er paranoid. Dette føles omtrent som et slag i ansiktet. Som om ens sannhet om en opplevelse betviles.

Og når det gjelder ensidige framstillinger, så kan også media jobbe for å få tilgang til rettssystemet slik at dere kan få se hva slags påstander som benyttes for å frata foreldre omsorgen for sine barn. Det hele er som en vond drøm for de som rammes, og man tror nesten ikke at det er mulig at ting kan bli tatt så ut av sammenheng som det gjøres.

Jeg møter daglig mennesker som deler sine erfaringer med barnevernet med meg, og dette er eksempler som stadig går igjen.

Det bør også settes fokus på budskapet vi som er kritiske til systemet kommer med framfor å fortsette å sette fokus på at vi protesterer. At påstander kan være absurde, ja. Det kan hende noen er det, men vi er også mange som kan dokumentere en del fakta som nok ville få folk til å forstå at vi snakker sant.

Veldig fint at Dagbladet velger å skrive om barnevernet, men jeg måtte få ut denne frustrasjonen.

Jane-Mette Kile
Fokus På Barnevernet

3 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Sondre Bjørdal, konstituert religions- og debattredaktør Vårt Land

Skriv innlegg
Kommentar #1

Cecilie B

0 innlegg  7 kommentarer

Publisert over 1 år siden

Foreldre "føler seg" ikke forfulgte av barnevernet; De ER forfulgte.

Barnevernets forfølgelse av annerledes-tenkende er vond, reell og truende. Foreldre og barn forventes å være lydhøre overfor sosialarbeidernes vrangforestillinger og paranoide bekymring til alle døgnets tider. Det ringes og mases på foreldrene, og stadig ber de paranoide sosialarbeiderne om bistand fra politiet. Om foreldrene gjør seg utilgjengelig for sosialarbeiderens utidige gnål og mas, sendes representanter for Barnevernsvakten hjem til familien, gjerne lørdag kveld. Hele nabolaget involveres for å spore opp den ulydige moren, som ikke sleiker sosialarbeideren (navngitt barnevernkonsulent sensurert av moderator) oppetter ryggen.

Det er ikke rart at familier velger å flykte fra Norge for å redde barna fra det dysfunksjonelle barnevernet, som terroriserer mennesker som ikke tilhører makteliten. Hvor mange advokater, arkitekter, journalister og dommere blir fratatt barna sine? Barnevernet er mestere i å ta barna fra dem som ikke kan forsvare seg.  Domstolene svikter totalt i oppgaven med å etterprøve barnevernets vurderinger. Ofte sitter det folk fra barnevernet som dommere. En psykolog-dommer fra Aline bestemte i min sak. Man kan jo gjette hvordan det gikk. Inhabile dommere er faktisk et stort problem, men ingen griper fatt i det. Miljøet i Norge er lite. Mange dommere rulleres.

PS: Den opprinnelige kommentaren ble sensurert av moderator fordi jeg skulle ha "hengt ut" en offentlig ansatt i barnevernet. Det kalles å navngi og er faktisk tillatt etter norsk lov, men verdidebatt ser det åpenbart som maktpåliggende å verne de ansatte i barnevernet mot konsekvensene av deres handlinger. De skal få lov til å herje fritt mot barnefamilier uten å risikere å bli navngitt i den offentlige debatt.

"Kommentaren din ble slettet
Kommentaren din på innlegget ble slettet av moderator på grunn av brudd på retningslinjene. Årsak: Uthenging av navngitt sosialarbeider.

Dersom du bryter retningslinjene tre ganger i løpet av en måned, vil din profil bli lukket i en måned. Ved alvorlige brudd kan profilen stenges uten varsel. Les retningslinjene her.

Dersom du er uenig i slettingen, ta saken opp i en e-post til redaksjonen, ikke i diskusjonstråden på verdidebatt.no"

Mest leste

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere