Verdidebatt

Et ukjent kristenkonservativt samarbeid.

Den amerikanske ultraliberale Hillary-tenketanken «Think Progress» har etter grundig research gjordt en del skrekkinngytende funn.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Dette på bakgrunn av at amerikanske konservative kristne og Den Russiske kirken med sterk støtte fra sin kristne president Vladimir Putin har et nært forhold til hverandre pga. samme syn på mange av dagens åndelige stridsspørsmål som homofiles rettigheter - (særlig ekteskap mellom homofile), abort, skillsmisse, undervisning i hjemmene, store familier, islamisme, skolebønn, Hollywood, moralsk forfall, verdensomspennende forfølgelse av kristne og viktigheten av å sette kristne verdier i front og sentrum av samfunnet og dets utvikling.

Her er noen smakebiter fra tenketankens «skremmende» funn:

1.Den evangelikale tungvekteren Franklin Graham, sønn av den berømte Billy, er en stor beundrer av Putin. Han er regelmessig i Russland og arbeider nært med representanter for Den Russiske kirke og har møter med Putin sammen med noen få utvalgte amerikanske kollegaer.

2. Russland har blitt den globale lederen for konservative kristne med stadig stigende støtte fra amerikanske kristne.

3. Anti-LGBT grupper (Lesbiske, homofile, biseksuelle og transseksuelle) i USA og Russland samarbeider.

4. Stadig flere prominente amerikanske evangelikale ledere roser og beundrer Russlands konservative sosiale agenda.

5. Pat Buchanan, en fremtredende konservativ politisk leder og tidligere amerikansk presidentkandidat er også ombord. Han skriver at Russland har potensiale til å ta over USA's plass som bastion for kristne verdier i verden og spør: «Hvilken side er Gud på nå?» (Min kommentar: Når man leser om sexskandalene som ryster Hollywood og hele det liberale elitemiljøet i USA for tiden kan man sandelig lure!)

6. Visepresident Pence som er kjent for sitt sterkt konservative kristne ståsted i sosiale spørsmål er også om bord.

Den politiske stemningen i Washington og deres medier renner over av hysterisk, amerikansk McCarthyisme, russofobi og krigstrusler. Dette tatt i betraktning kan kontakten og forståelsen mellom konservative kristne i USA og Russland også sees på som et modig konfliktdempende mellommenneskelig fredsarbeide på tvers av skillelinjene og en motvekt mot Washingtonelitens utenrikspolitikk.

Når man ser på opphavet til researchen og den sannsynlige hensikten må kanskje det hele tas med en klype salt. Men det er ihverfall nok til at det  russiske nettstedet «Christian Faith», hvor mer av rapporten finnes, takker tenketanken «Think Progress» for disse eksellente nyhetene og for å spre gode ord!

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt