Knut Nygaard

487

"Dra hjem att! Dra hjem att!"

Mansour Talibi - opprinnelig fra Iran - skal dele et budskap fra podiet til SIAN under deres besøk på Gjøvik nå i helga som var. Og det var dette som møtte han. Jeg har bodd 12 år av mitt liv på Gjøvik og joda - det er generelt ikke noe vondt i folk fra denne byen, men noe sier meg at disse

Publisert: 11. okt 2017.

som møtte fram her gjorde det dels for underholdningen sin skyld - det skjer ikke allverden i denne Mjøsbyen - dels fordi lokalpressa til AP hadde fyra godt oppunder antistemning - lagt inn budkskap med de vanlige sjablongene nazister, fascister ( det er nok mange i denne "vend hatet ryggen" som ikke vet hva det betyr eller hvor dette kommer fra) - noen er der mest for å skate og noen er der både for å snu ryggen og undersøke litt hva budskapet egentlig er. 

Jeg har bare sett denne voldssnutten med motdemonstranter og politi.  Video viser hvem som hater og hvordan dette gjennomføres i en situasjon der poltiet på Gjøvik ikke har vist dømmekraft og hatt en plan for hva hvis? 

 https://www.oa.no/gjovik/innvandringspolitikk/sian/kaotisk-under-motdemonstrasjon/s/5-35-503026  

Idag er den kjente forskeren Lars Gule den som er i OA for å nedsable budskapet til SIAN.  "Denne SIAN talen er noe av det verste jeg har lest".  Ikke vet jeg hva Gule gjennom et rimelig langt liv har lest, men hvis dette er det verste, så må smerteterskelen være lang.  

Jeg har aldri hørt SIAN snakke, men forskeren ga meg studiemotivasjon.  Jeg hørte på Stig Andersen og delvis Talibi.  I motsetning til forskeren fant jeg dette budskapet for det meste samsvarende med mitt eget.  Du kan jo finne ut selv - om dette er det verste du noen gang har hørt.  Videoen viser imidlertid atypisk totenoppførsel når de blir invitert til noe som kan smake av annerledeshet og gøy.  Det er som fæst på lorda'n uten alkohol, men med mulighet for litt ablegøyer.

https://www.youtube.com/watch?v=UCp368lHDEc 

Helt i innledningen her sier Andersen noe viktig.  I og med at SIAN stort sett sier det jeg og andre kan streife innom i våre tekster - i og med at Sverigedemokratene er oppe i 25% i målinger, så faller sjablongene "nazister, fascister og rasister" vekk - vi er bare glad i landet vårt slik som det framstår idag med sine friheter og fred - vi ønsker at dette i minst mulig grad skal forringes og endres - vi ser at ideologien i islam er en trussel for suksess eller ikke for det pågående Mangfoldssamfunn, men vi håper på saktegående endringer i et omfang som gjør at vi - som nasjon - i mest mulig grad kan stå sammen og enes om prosjektet og jobbe mot det samme mål - at alle som er borgere av riket er inkludert og skal møtes med respekt.  Respekt var det lite av på Gjøvik, men som Andersen det er mange som er helt i meningsgate med SIAN, men våger ikke å si det høyt - men - hvis dette går av skaftet, så våkner også menigmann - her skulle vi gjerne hatt en lokalkommentar fra Danielsen.  

For egen del kjenner jeg at jeg blir mer og mer oppgitt og stridslysten ut fra væremåte, holdning og adferd hos det som kalles ytringsfrihetens motdemonstranter - og det skulle jeg gjerne ha sluppet.  Dette er nærmest påtvungen radikalisering.

 

8 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Sondre Bjørdal, konstituert religions- og debattredaktør Vårt Land

Skriv innlegg
Kommentar #1

Greta Aune Jotun

161 innlegg  1181 kommentarer

Publisert over 1 år siden

Vi ser dem overalt: mot-demonstranter som bråker, skråler og tyr til vold. Kriminell oppførsel er deres språk. Mot-demonstrasjoner burde forbys. Vil de fremme sine meninger, kan de lage egne, fredelige demonstrasjoner, på en annen dag, eller til en annen tid.  9 liker  
Kommentar #2

Knut Nygaard

487 innlegg  6965 kommentarer

Det som var litt spesielt på Gjøvik

Publisert over 1 år siden
Greta Aune Jotun. Gå til den siterte teksten.
Vi ser dem overalt: mot-demonstranter som bråker, skråler og tyr til vold

var den store andelen av innvandrere som aktivt deltok og etter hvert ble de mest pågående voldelig.  Dette kan tolkes som at det nå anses å være i det leie at en mer aktivt framstår som utfordrer til den som våger å fronte ideologien i islam.

Her ble ifølge SIAN en David Hansen nøytralisert av politiet i forkant av standen pga av knivtrussel.  Det hjalp lite da det var mange i samme løypa på Gjøvik.  På fb siden til en av de muslimske organisatorene - Egzon Qaka - er det lagt inn en kommentar fra en som kaller seg : Vitne i ( her ville jeg ha skrevet: på) Gjøvik:

"Kl. 13.00 holdt SIAN stand på Jernbanetorget i Gjøvik. Jeg var der og bivånet det hele. På forhånd hadde lokale muslimer, partiene på venstresiden og lokalavisen Oppland Arbeiderblad (OA), agitert for en motdemonstrasjon.

 De ca. 150–200 motdemonstrantene var godt utstyrt med plakater påskrevet “Vend hatet ryggen” og t-skjorter påskrevet “Jeg [hjerte] Gjøvik” levert av OA, og godt regissert av flere fremtredende figurer – bl.a. Egzon Qaka (lokal muslimsk led...er), Odd Christian Hagen (Rødt) og Erik Sønstelie (redaktør i OA).

 Det jeg som observatør kunne registrere var det man kunne vente: SIAN gikk gjennom sitt repertoar av talere, mens motdemonstrantene brukte megafon, lydhorn og ropte “ingen nazister i våre gater” i kor. Politiet var til stede, og de ble det raskt godt bruk for. En av SIANs talere var eksiliraner og eksmuslim, og da han gikk på talerstolen begynte bråket. Lokale muslimske unge menn prøvde å spytte og kaste flasker og steiner på ham, og kom med trusler. Etter hvert forsøkte de å få lagt hendene på ham. Flere ganger ble kablene til høyttaleranlegget revet ut. SIANs kvinnelige taler ble kalt “hore”, “fitte” og fikk flere trusler om voldtekt.

 Til slutt endte det med at noen av disse muslimene gikk til angrep på politiet, og tre ble pågrepet og brakt til arresten. Reaksjonen på dette fra de lokale muslimene var at hver politibetjent deretter hadde 4-5 av disse i hælene. Og da SIAN pakket sammen etter sin stand hoppet flere på bilen deres, og forsøkte å smelle bildørene i hodet på de som pakket bilen. En kamerat av meg som filmet dette med sin mobil ble slått – politiet reagerte ikke.

 Det blir spennende å se hvordan dette omtales i media. Vil media være ærlige og redelige denne gangen, og gi en korrekt fremstilling av begivenhetene? Eller blir det business as usual? OA-redaktør Sønstelie var som sagt til stede, og det var ganske parodisk gitt hans agitasjon i dagene før, da SIAN gav ham mikrofonen og han oppfordret demonstrantene til å la SIAN snakke. Oppfordringen ble ikke fulgt. Senere kunne han observeres mens han prøvde å godsnakke med de nevnte aggressive muslimsk ungdommene som forsøkte å få kloa i SIANs eksiliraner – som om han forstod til slutt at om de fikk ture frem slik de åpenbart hadde lyst til, kom det til å se dårlig ut i morgendagens avis. Men den som lever får se.

 Om SIANs talere: de imponerte ikke. Mye av det de hadde å si gikk ut på å skjelle ut venstresiden for å være nyttige idioter. Manglende var saklig innhold om islam, spesielt direkte sitater fra Koranen og Hadith, og jeg savnet en langt mer akademisk tilnærming. Men det er ingen rasisme å spore i det de har å si, det er klart for alle med åpent sinn."  

Det siste avsnittet kan jeg si meg enig i.

5 liker  
Kommentar #3

Egil Andre Gjerde

4 innlegg  210 kommentarer

Publisert over 1 år siden

Det å kritisere islam blir vel regnet i islam som blasfemi. En kriminell handling som bør straffes. Den stakkars eks-muslimen er vel da en apostat, en som har skiftet mening om koranen. 

Når vi tenker på det som står i koranen og hadith er det da lett å forstå disse reaksjonene som innlærte reflekser, mens mange kanskje vil misforstå dem, og se på det hele som en reaksjon på rasisme. 

3 liker  
Kommentar #4

Greta Aune Jotun

161 innlegg  1181 kommentarer

Publisert over 1 år siden
Knut Nygaard. Gå til den siterte teksten.
 Til slutt endte det med at noen av disse muslimene gikk til angrep på politiet, og tre ble pågrepet og brakt til arresten. Reaksjonen på dette fra de lokale muslimene var at hver politibetjent deretter hadde 4-5 av disse i hælene. Og da SIAN pakket sammen etter sin stand hoppet flere på bilen deres, og forsøkte å smelle bildørene i hodet på de som pakket bilen. En kamerat av meg som filmet dette med sin mobil ble slått – politiet reagerte ikke.

Å ja, vi får nok se mer av dette.  Det kan synes som venstresidens politikere, politietaten og media, bærer på et "etterslep" fra syttitallet, da Gro Harlem Brundtland ga sine instrukser om ikke å kritisere minoritetene; underforstått -ikke kritiser islam. William Nygaard-saken ble også henlagt; av spesielle hensyn . . . .

Norge er hardt ute å kjøre, og naive politikere glemmer at "farten" fører oss til fremtiden - og at det er de neste generasjonene som må håndtere alle kollisjonene. Så  lenge norske "trafikkregler" ikke gjelder muslimer, men at disse stadig får fritagelser - og fordeler - vil det komme kraftige kollisjoner, uten tvil.

En familie tilhørende islam, og som får tildelt leilighet ved ankomsten, kan be om å få byttet ut møbler "som ikke er bra nok" - og få flunkende nytt møblement. Kan en etnisk norsk alenemor kreve det samme? Nei, og jeg tror knapt hun ville kreve det.  Det finnes mange slike eksempler, og slik forskjellsbehandling kan føre til hat mellom mennesker, dessverre. 

6 liker  
Kommentar #5

Kåre Kvangarsnes

7 innlegg  932 kommentarer

Trøst til Nygaard og oss andre

Publisert over 1 år siden
Knut Nygaard. Gå til den siterte teksten.
For egen del kjenner jeg at jeg blir mer og mer oppgitt og stridslysten ut fra væremåte, holdning og adferd hos det som kalles ytringsfrihetens motdemonstranter - og det skulle jeg gjerne ha sluppet.  Dette er nærmest påtvungen radikalisering.

På Document.no kan vi lese om at  lørdag 7.oktober var det en kjempedemonstrasjon i London mot ekstremisme og terror i byen med 73000 footballfans og andre som på kort varsel mobiliserte til en fredelig og stille demonstrasjon, uten en eneste arrestasjon. BBC og de største mediene refererte ikke fra den. Den ga nemlig et for  ukorrekt bilde av av den såkallte populistiske og voldsglade høyreside. 


6 liker  
Kommentar #6

Knut Nygaard

487 innlegg  6965 kommentarer

Jo, det er i denne størrelsesorden

Publisert over 1 år siden
Kåre Kvangarsnes. Gå til den siterte teksten.
73000 footballfans og andre som på kort varsel mobiliserte til en fredelig og stille demonstrasjon,

det er mulig å sette trykk på alliansen "Med bind for øynene inn i fremtiden".  Kanskje fotballen er anvendelig også her på berget?  Det var ikke tegn til motdemo i London og politiet fikk en fredelig dag.  

På Gjøvik var det en håndfull fra SIAN og få eller ingen som våget åpent å klappe eller vise sympati med budskapet som ble servert.  Mer om dette - samt en bråte med snutter som viser hva som foregikk av hat på Gjøvik.

http://sian.no/artikkel/sian-vendte-ryggen-til-haterne-pa-gjovik 

Hmm... har nok bodd lenge i Bergen - overskriften skulle jo ha vært "Dra hem'att1".

 

 

5 liker  
Kommentar #7

Unn Elisabeth Aarø

8 innlegg  369 kommentarer

Bra innlegg Greta

Publisert over 1 år siden

Greta A. J. Ja slik er det og ingen har kunnet skrive om det før nå. Mange rundt om på bygdene har nesten ikke peiling om hva som skjer og det skremmer meg. 

 Mange lever i en bobble på lik linje med politikerene-de er nesten bare observatører på lik linje meg "flomturister". En betengenesle på de mange som tok med fluktstoler ( og mat)-satt seg ned og betraktet det hele ( andre mennskers fortvilelse) for de hadde lite annet å finne på. Dette var da Norge for nesten  20 år siden opplevde ekstemflom (husker ikke helt årstallet) det ble omtalt i aviser. En ser bare sitt eget område og sine aller nærmeste på et vis i Norge.  Det skjer store endringer i Norge-veldig store - men så lenge folk har flatskjerm og lite støy i nabolaget tror alle det går så veldig bra. En kortvarig trøst

5 liker  
Kommentar #8

Unn Elisabeth Aarø

8 innlegg  369 kommentarer

Til K.N.

Publisert over 1 år siden

Forstår at du er en fredens mann. men  Norge står overfor store utfordringer nå.


1 liker  
Kommentar #9

Daniel Hehir

1 innlegg  299 kommentarer

London demonstration against extremism

Publisert over 1 år siden

A picture is worth a thousand words.  There was a big turnout in London. There are lots of other videos on youtube to see and hear.  I never heard a word from msm in Norway....  What are they trying to hide ... ?      https://www.youtube.com/watch?v=YWsuekLROrw

 

3 liker  

Mest leste

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere