Verdidebatt

Jubileumstider i Israel

Gjenopprettelsen av staten Israel i 1948 og begivenhetene i de etterfølgende 70 år er en oppfyllelse av de bibelske profetier om landet, som ble lovet Abrahams, Isaks og Jakobs etterkommere. I 2017 aner vi hvilket mirakel verden vil våkne opp til under 70-års feiringen i maidagene neste år.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Miraklene som har skjedd med landet har forvandlet det fra å være et “gudsforlatt” område med sanddyner og sumper, frem til ca. 1800-tallet, til i dag å ha blitt et vakkert, blomstende, demokratisk og høyteknologisk land i verdenstoppen på de fleste områder.

I Bibelen lover Gud «nasjonen Israel» at mens folket ennå er i eksil, vil han la landet deres langt på vei ligge øde. Meteorologene har slått fast at de klimatiske forholdene i landet var såvidt dårlig i lange tider i den ottomanske perioden at innvandring fra de omkringliggende land var svært beskjeden.

Gud forutsier i Bibelen at etterat hans folk har blitt spredt til de fire verdenshjørner, vil han i den siste tid både lokke og tvinge dem tilbake til hjemlandet i Kanaan og gjøre dem fremgangsrike og velstående igjen. I 2000 år har Israels fiender okkupert landet deres uten å være i stand til å få det til å blomstre. Mark Twain bevitnet etter sin gjennomreise i 1867 at landet lå øde.

I de siste 140 år har Gud brakt sitt folk tilbake til hjemlandet. Verden har vært vitne til oppfyllelsen av profetiene til Jesaja, Jeremia og Esekiel.

Med jødenes tilbakevending til sitt hjemland fulgte gjenoppliving av det hebraiske språk, forvandling av ørkenene til blomstrende haver og landets ledende rolle innen medisin, landbruk og teknologi. Det som står igjen av uoppfylte profetier er først og fremst jødenes erkjennelse av at Jesus var og er deres lovede Messias. Den erkjennelsen sitter langt inne hos jødene.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt