Anne Birgitta Langmoen Kvelland

6

Mer til ‘ute-arbeidet’

Publisert: 28. sep 2017

VI ER GLAD FOR at Vårt Land skriver om jubileet vårt («150 år med misjon – stadig færre misjonærer», VL, 22. september). Vi er stolte av historien vår! Normisjon har i 150 år jobbet for å dele det gode budskapet om Jesus Kristus som verdens frelser, hånd i hånd med å gi mennesker hjelp til å komme seg opp av fattigdom og ut av nød.

De siste 30 årene har verdens misjonsbevegelser gjennomgått store forandringer. Vi er en del av det. Antallet fulltidsmisjonærer sendt fra Europa til land i Sør har gått ned. Dette gjelder også for Normisjon sitt arbeid. Vi har endret innsatsen vår i retning av å jobbe mer gjennom våre dyktige partnere i landene vi jobber i. Dette har en faglig begrunnelse, vi er med på å myndiggjøre våre samarbeidspartnere og gir dyktige lokale ledere ansvar. Det gir videre eierskap til arbeidet. Det er også god forvaltning av gavene vi får, det gir rett og slett mer misjon for pengene.

Hans Tore Løvaas er bekymret for at andelen av Normisjons budsjetter som brukes på ytremisjon går ned. Dette er faktisk feil. En stadig større andel av de pengene Normisjons landsstyre forvalter har de siste ti årene gått til «utearbeidet». Vi har vært i en krevende økonomisk situasjon i mange av disse årene, men har i denne perioden gjort det motsatte av det Løvaas hevder. Vi har, så langt det har vært mulig, skjermet det internasjonale arbeidet og i stedet kuttet i Norge. Dette har vært en av årsakene til de til dels store underskuddene. Så sent som i 2015 brukte Normisjon mer penger enn noen gang tidligere på det internasjonale arbeidet, til tross for kraftige kutt i driften totalt.

Vi har snudd trenden på innsamling og bygger nå en slagkraftig organisasjon for å samle inn mer. Ikke for vår egen del, men for å kunne gjøre enda mer. Vi har fremdeles mye ugjort og tror vi også de neste 150 årene vil være et viktig redskap for at mennesker verden over skal møte Jesus!

Anne Birgitta Langmoen Kvelland

Generalsekretær i Normisjon

2 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Muskuløs kristendom
av
Hilde Løvdal Stephens
rundt 1 måned siden / 1578 visninger
Ja vel, gamlis
av
Heidi Terese Vangen
17 dager siden / 1177 visninger
Guds fravær
av
Geir Tryggve Hellemo
11 dager siden / 1164 visninger
Hva skjer Visjon Norge?
av
Bendik Storøy Hermansen
30 dager siden / 965 visninger
Biskop Byfugliens merkelige avskjedsreplikk
av
Roald Iversen
rundt 1 måned siden / 741 visninger
Eit ansvarslaust Europa
av
Emil André Erstad
26 dager siden / 644 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere