Verdidebatt

Kirkeuke mot okkupasjon av palestinske områder?

"I år er det 50 år siden Israel okkuperte de palestinske områdene". Slik starter "Kirkeuken for fred i Palestina og Israel" sin beskrivelse av hva denne uken er.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Se for deg at man på Aps landsmøte blir enige om å ha en uke i året hvor man går ut i gatene for å rekruttere folk til Frp. Høres merkelig ut, ikke sant? Vel, det er fullt sammenlignbart med hva som skjer i Den Norske Kirke, Kirkens Nødhjelp, KFUM-KFUK osv denne uken.

Man snakker altså om en okkupasjon, og man kaller det palestinske områder. Jeg skal ikke gå inn på områdene som ikke heter Øst-Jerusalem, for rent historisk er det et noe udefinerbart landskap. Imidlertid, når det gjelder Jerusalem, og da i aller høyeste grad gamlebyen, er det ingen tvil om at dette er jødenes by. Arabere og palestinere kan rett og slett ikke kreve denne byen. Flere tusen år gammel historie forteller klart at dette er byen Gud har gitt jødene.

Palestinerne vil ha et eget land, og da har de understreket at Øst-Jerusalem skal være deres hovedstad. Dette er altså noe DNK, KN, KFUM-KFUK osv stiller seg bak. Hvordan er det mulig for kristne som kjenner Bibelen, som kjenner Guds ord til Abraham, å svikte jødene og deres Gudegitte by på denne måten?

Fred er ordet som trumfer alt virker det som. Fred er ordet man skyver foran seg for at middelet skal virke spiselig. Bjørnstjerne Bjørnson skrev: "Fred er ei det beste, men at man noget vil". Jeg sier heller: Fred er ei det beste, men at man gjør det Gud vil!

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt