Verdidebatt

Sentrum er KrFs dødsfelle

Selvskading er irrasjonelt. Derfor har jeg har aldri forstått KrF's jakt på Sentrum. Denne jakten er meningsløs fordi sentrum er tyngdepunktet i politikken som bestemmes av krefter utenfor sentrum. Det som er interessant er å flytte sentrum, ikke slå seg til der.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Det parti som jakter på sentrum vil død fordi det ikke er noen grunn til å stemme på et parti som legger seg i sentrum. Du kan like gjerne sitte hjemme.

Jeg tok meg tid til å lese KrFs verdigrunnlag igjen i dag.

Det er flott, det er klart og det forklarer på en utmerket måte at KrF har et verdigrunnlag som IKKE ligger i sentrum:

Med sin forankring i det kristne menneskesynet, nestekjærligheten og forvalteransvaret, med en vektlegging av den kristne kulturarven og grunnleggende menneskerettigheter og med Bibelen som kilde er det lagt et bredt grunnlag.

På dette grunnlaget har en valgt seg ut den kristendemokratiske ideologien som politisk plattform. Dette er ikke sentrum, dette kunne vært en tredje node i norsk politikk dersom en maktet å gi slipp på drømmen om å være vippepartiet det en-dimensjonale politiske landskapet som vi visualiserer og snakker om tiår etter tiår.

Slutt å hig etter styrke i sentrum, KrF! Løft heller opp vedtatt verdigrunnlag.

PS

Wikipedia om kristendemokrati:

"Kristendemokratisk ideologi er basert på tre grunnverdier og definerer seg i mot­setning til sosialisme og liberalisme ved å legge stor vekt på ikke-materielle verdier."

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt