Nils-Petter Enstad

65    131

Hva nå, KrF?

Så har velgerne talt, og KrF fikk en svakere oppslutning enn mange av oss hadde håpet, selv om partiet klarte det «magiske» fire-tallet.

Publisert: 11. sep 2017 / 4451 visninger.

Partiet har betalt dyrt og blødd mye for å ha vært bundet til den blå-blå masta i fire år, og blitt holdt medansvarlig for en politikk som har ført til økte forskjeller blant folk, og ikke minst for at landets mest konfliktsøkende, populistiske politiker har hatt en posisjon hun ikke burde hatt.
Med en stortingsgruppe på åtte, sitter KrF nå med nøkkelen til flertallet i Stortinget, om resultatet ved midnatt er det som blir stående.
Partiets landsmøte har vedtatt at det er uaktuelt å inngå noen ny samarbeidsavtale med en regjering der Frp er med.

Det vedtaket forplikter.

Det må bety at KrF alt i utgangspunktet bør si nei til det som måtte komme av invitasjoner fra blå-blå side. Da er det heller ikke lenger noe blått, «borgerlig» flertall på Stortinget.

Da blir det ikke behov for å «kaste» eller felle regjeringen Solberg; den må ganske enkelt levere sin avskjedssøknad og henvise kongen til lederen av Stortingets største parti.
Hvordan så han vil eller bør manøvrere, kan man nok gjøre seg noen tanker om, men de skal få ligge i denne omgang.
KrFs landsmøte vedtok at landet bør få en ny regjering.
En slik regjering kan KrF bidra til å skaffe nå.

4 liker  
Svar

Bli med i debatten!

Skriv gjerne ditt synspunkt! Du må være registrert med fullt navn, og innlogget for å delta. Sett deg inn i retningslinjene. Brudd på dem kan føre til utestengning.
Vennlig hilsen Alf Gjøsund, religions- og debattredaktør Vårt Land

Skriv kommentar
Kommentar #51

Marte Ugedal

5 innlegg  82 kommentarer

Publisert 4 måneder siden

Hadde KrF vært modige nok nå, og virkelig ønsket å utrette en forskjell i norsk politikk, hadde de gått inn i regjeringen med disse kravene: Sylvi Listhaug må gå fra sin post som statsråd, og KrF får denne posten i stedet, og posten blir delt i to, en innvandrings- og en integreringsminister. I tillegg kan KrF kreve at enten de eller V får miljøvernministerposten og KrF krever bistandsministerposten. Du verden, det hadde vært et drømmesenario for veldig mange av KrF's velgere!!! Men velger de å være utenfor, er de utenfor, og da vil det nok ikke være bare enkelt å få gjennomslag for noe KrF-politikk, dessverre. Så hva er viktigst? Går de inn i regjering på de premissene jeg skisserte her, viser de tydelig hva de mener, og får gjort noe aktivt med det som mange mener er problemet med en ren blå allianse. Da viser de handlekraft og handlevilje det vil stå respekt av, og kanskje kan det redde KrF fra å forsvinne under radaren ved neste valg.

Noe som i alle fall er temmelig sikkert, er at om KrF feller en borgerlig regjering, og inngår et samarbeid med sosialistisk side i politikken, er det siste gang KrF karrer seg over sperrelinjen i et Stortingsvalg...

1 liker  
Svar
Kommentar #52

Ben Økland

13 innlegg  3990 kommentarer

Publisert 4 måneder siden
Njål Kristiansen. Gå til den siterte teksten.
Krf står støtt på egne ben? Nei, det vil jeg ikke si. Det blir kanskje mye mas og styr, men jeg mener de velger feil om de setter seg på sidelinjen eller blir for vanskelig. Vil en slik politikk bli forstått? Nei, jeg tror ikke det og derfor vil de ødelegge seg selv på den måten hvis de ikke får noen virkelig solide seirer, og det ligger ikke i dagen akkurat nå hva det kan være. 

Hareide gjør akkurat som han lovet under valgkampen. Velgere setter pris på prinsippfasthet og ærlighet. Særlig setter kristne velgere pris på at en partileder ikke taler med to tunger.

Samrøret med Frp gjennom fire år har kostet partiet mye ideologisk troverdighet. Den må gjenvinnes. Det er første bud for å få partiet ordentlig på fote igjen. Ergo er Hareide helt nødt til å behandle Siv Jensen som politisk spedalsk.

Klart det setter Erna Solberg under press. Hun har personlig vært giftekniv for det uhellige ekteskapet mellom Høyre og Frp. Et ekteskap hvor skilsmissen, når den kommer, antakelig vil bli særdeles kostbar for Høyre.

Erna Solberg og strategene hennes vet inderlig vel med seg selv at nå, når velgerne så tydelig beveger seg mot radikale partier, så er faren overhengende for at hennes egen flokk skal begynne å lekke over til de høyrepopulistiske radikalerne. Det kan hun ikke tåle, så det blåblå ekteskapet vil hun ikke oppgi for noen pris.

Altså får Krf-erne bare seile sin kos, når de nå en gang er blitt så egenrådige at de faktisk står på sitt partis prinsipper. Hvilket jo er en nyhet, men det lover godt for Krfs fremtid: Den store gruppen av Krf-velgere som "deserterte" under valget, vil trolig søke tilbake til partiet sitt.

Som opposisjonsparti vil Krf være i vippeposisjon. Det gir fantastiske muligheter for at partiet fra sak til sak i Stortinget kan få gjennomslag for mange av sine saker - med støtte fra vekslende hold. En slik posisjon er reneste drømmetilværelsen for et lite parti. 

Gjett om Krf kan markere og profilere seg når partiet bare får frigjort seg fra Frps kvelende favntak!


Svar
Kommentar #53

Mona Ekenes

7 innlegg  751 kommentarer

Når selv dronning Elisabeth kunne bøye seg.......

Publisert 4 måneder siden
Njål Kristiansen. Gå til den siterte teksten.
Bildet er fragmentert og vi vet ikke så mye enda. Vi får se hvordan de nærmeste dagene utvikler seg. Kanskje Venstre kommer i regjering. Kanskje Krf snur. Politikk er det muliges kunst. 

Den delen du har skrevet her, er ikke vanskelig å være enig i. Selv om jeg er ganske pessimistisk når det gjelder "kr"f, de virker totalt immune for det som sømmer seg. 

 Alle på borgerlig side, håper samtidig på at de tidligere borgerlige partiene, evner og er villige til å bidra til en borgerlig regjering; som tross alt er større enn den sosialistiske siden. Når et miniparti som "kr"f vaker såvidt over sperregrensen, som fortsatt tydelig ikke vil ta innover seg hva folket mener. Har de totalt mistet bakkekontakten og befinner seg i sin egen sfære, uønsket av folk flest med sine knappe 4%.

 Da er det ikke befolkningen og landet de bryr seg om, men makten for makt grådighetens skyld og egne kjepphester; totalt fjernt fra normal rettferdighetssans. Ser nok ganske likt på "kr"f også, som prøver å høste fra begge sider og fra dem som de mener tjener deres egen usedvanlige arrogante agenda. 

 Om noen framstår totalt forblindet av sitt  narsisstiske syn på seg selv, ser jo folk flest at det er "kr"f og stemte tilsvarende. Med tanke på at dette partiet også  har sittet i regjering med tidligere en langt større velger oppslutning. Noe som vitner om at de også er totalt uimottagelige for folkeviljen og signalene fra befolkningen.

Når selv dronning Elisabeth kunne bøye seg for folkets vilje fordi folket hadde sterkt behov for det (etter Dianas død), er det totalt fjernt for "kr"f. Finnes det ikke noen innad i "kr"f med en viss bakkekontakt?

Mange ser det totalt urettferdige i å kaste Sylvi Listhaug for å erstattes med noen fra "kr"f er usedvanlig maktgrådig. Politikere med så liten innsikt, evner ikke å sitte i noen som helst regjering.

2 liker  
Svar
Kommentar #54

Ben Økland

13 innlegg  3990 kommentarer

Publisert 4 måneder siden
Marte Ugedal. Gå til den siterte teksten.
Noe som i alle fall er temmelig sikkert, er at om KrF feller en borgerlig regjering, og inngår et samarbeid med sosialistisk side i politikken, er det siste gang KrF karrer seg over sperrelinjen i et Stortingsvalg...

Jeg tror du tar feil.

Jeg er gammel nok til å huske den gang SF var miniparti med to representanter på tinget og felte selveste Gerhardsen. Ap-folkene raste. Jeg hadde sympati for SF, men våget ikke å si det høyt, for min onkel var helt vill - han frådet om munnen, forbannet "de svikefulle SF-erne", brølte og fektet febrilsk med begge armene.

Det ble startskuddet for en lang og vellykket partihistorie med tidvis betydelig oppslutning. Den dag i dag er arvtakeren SV en av valgets vinnere.

Forresten: Frp er ikke "borgerlig". Frp-erne nekter selv å bli kalt for "borgerlige".

Begrepet "sosialistisk side i politikken" er også malplassert. Verken Senterpartiet eller MDG kan på noen måte kalles "sosialistisk", og internt i Ap skumles det nå om hvorvidt selveste partilederen egentlig er en høyremann i forkledning?

Svar
Kommentar #55

Gjermund Frøland

9 innlegg  5247 kommentarer

Damned if you do. Damned if you don't.

Publisert 4 måneder siden
Marte Ugedal. Gå til den siterte teksten.
Noe som i alle fall er temmelig sikkert, er at om KrF feller en borgerlig regjering, og inngår et samarbeid med sosialistisk side i politikken, er det siste gang KrF karrer seg over sperrelinjen i et Stortingsvalg...

Så lenge de andre partiene får lov til å definere politikken langs en høyre/venstre-akse, er Krf fordømt.

Svar
Kommentar #56

Njål Kristiansen

142 innlegg  19029 kommentarer

Publisert 4 måneder siden
Mona Ekenes. Gå til den siterte teksten.
Finnes det ikke noen innad i "kr"f med en viss bakkekontakt?

Jo, det tror jeg. Det er mitt syn at Hareide er en slik mann, men at han tvinges av andre krefter som heller vil samarbeide med Ap. Summen i dette er at man tvinges til en retorikk som viser steilhet i alle retninger og liksom blir for fin for samarbeide med hvem som helst. Denne motstanden er bare snikk-snakk på sett og vis fordi det kan da umulig være verre å støtte Ap med all sin kristenfiendlighet enn Frp? Altså, Ap har aldri vært direkte kristenfiendtlig i den forstand men har alltid ført en politikk på trygg sosialdemokratisk grunn som rent nødvendigvis inneholder en del saker som Krf ikke bare kan være enige i. Deres fellesskap er nøysomheten og avholdssaken som var viktig i tidligere år. Nå har Krf mistet statskirken sin og det er mindre som forener. Avholdssaken er individualisert i stor grad. Krf har på mange måter fått oppfylt sine saker og har ikke nye å sette i stedet. Derfor mener jeg at Krf like gjerne kan dø. 

Da blir det riktig som du sier at det er maktbegjæret som holder partiet oppe og sammen. Lar de seg oppløse må de aktive gå i allianser med andre. Det vil si og starte på nytt med egen maktbase. Enten de gidder eller ikke, det vil bety en revolusjon i egne liv. Folket har oppdaget at Krf er en potemkinkulisse, men det har ikke helt gått opp for Krf enda. 

Forøvrig skal jeg klare å finne meningen med livet hvis Sylvi Listhaug forvises til Stortinget. Livet må jo bare gå videre, lizzm...

Svar
Kommentar #57

Njål Kristiansen

142 innlegg  19029 kommentarer

Publisert 4 måneder siden
Gjermund Frøland. Gå til den siterte teksten.
Så lenge de andre partiene får lov til å definere politikken langs en høyre/venstre-akse, er Krf fordømt.

Krf har ingen definisjonsmakt lenger, ergo har du rett i hypotesen. 

Svar
Kommentar #58

Njål Kristiansen

142 innlegg  19029 kommentarer

Publisert 4 måneder siden
Ben Økland. Gå til den siterte teksten.
Forresten: Frp er ikke "borgerlig". Frp-erne nekter selv å bli kalt for "borgerlige".

Frp er den populistiske avskallingen fra Ap, ispedd noen liberalere fra Høyre. 

1 liker  
Svar
Kommentar #59

Gjermund Frøland

9 innlegg  5247 kommentarer

Ytre faktorer

Publisert 4 måneder siden
Njål Kristiansen. Gå til den siterte teksten.
Krf har ingen definisjonsmakt lenger, ergo har du rett i hypotesen. 

Sp faller naturlig ned på venstresiden. Venstre faller naturlig ned på høyresiden. Krf faller unaturlig.

Svar
Kommentar #60

Gjermund Frøland

9 innlegg  5247 kommentarer

Hvis Listhaug kastes ...

Publisert 4 måneder siden
Mona Ekenes. Gå til den siterte teksten.
Mange ser det totalt urettferdige i å kaste Sylvi Listhaug for å erstattes med noen fra "kr"f er usedvanlig maktgrådig.

Hvis Listhaug kastes ..., vil ikke det være Guds vilje?

1 liker  
Svar
Kommentar #61

Carl Wilhelm Leo

4 innlegg  543 kommentarer

Utakk er politikkens lønn ?

Publisert 4 måneder siden
Marte Ugedal. Gå til den siterte teksten.
Hadde KrF vært modige nok nå, og virkelig ønsket å utrette en forskjell i norsk politikk, hadde de gått inn i regjeringen med disse kravene: Sylvi Listhaug må gå fra sin post som statsråd, og KrF får denne posten i stedet, og posten blir delt i to, en innvandrings- og en integreringsminister. I tillegg kan KrF kreve at enten de eller V får miljøvernministerposten og KrF krever bistandsministerposten.

Ja , det skulle tatt seg ut!

 Det er rimelig sikkert at Sylvi Listhaug er den enkeltpersonen som har bidratt mest til at Erna Solberg fortsetter i regjering. Og fått velgere til å forstå at den sittende regjering har en oppgave å løse.

Listhaug har tatt utskjelling og vanvittige påstander som vi ikke har sett maken til i nyere norsk epoke av politikk , fordi hun tok sin oppgave på alvor.

Her er noen små blomster fra akademias verdige representanter.

Jusprofessor knytter Frp-Listhaugs uttalelser til dødsfall. Politisk jus har kommet langt , De.

 https://www.abcnyheter.no/nyheter/politikk/2017/08/29/195328234/jusprofessor-knyttet-frp-listhaugs-uttalelser-til-dodsfall

En annen jusprofessor mener Listhaug må være ekstremt nøye med å blande titel inn i andre gjøremål. Gjelder samme regel for jusprofessorer ?

http://www.vl.no/nyhet/ma-vere-ekstremt-noye-1.902136?paywall=true

Flere synspunkter politisk aktive jus-ekspertise.

http://www.klartale.no/norge/jusprofessor-umenneskelige-forslag-1.693240

https://www.rights.no/2017/08/professor-mads-andenaes-skrev-seg-ut-av-offentligheten/

Klepp-professor henger med , sammenlikner Listhaug med slemme menn før murens fall . Skal en le eller gråte ; "Professor refsar Listhug..." Den hadde tyngde - eller ?

http://jbl.no/nyheter/klepp-professor-refsar-listhaug-i-krass-kronikk/19.31633

Slik kunne vi holde på i det uendelige. Og dette er en valgt politiker og en minister som har gjort jobben sin.

Så godt at de som ønsker åpne grenser og ukontrollert innvandring kommer i litt for tydelig lys. ( Ukontrollert ;når man ikke kjenner folks nasjonalitet eller identitet)- og 30.000 oppholder seg ulovlig i landet)

De fleste hadde nok ikke tålt slike beskyldninger og organisert hets , hvor deler av media (NRK) deltar uhemmet. Men noen tåler det og eksponerer de oppblåste bløffmakerne. Av og til er det en bra ting.

 Syvia Listhaug innser at dette er uttalelser hinsides all realitet og så fjollete at de ikke kan tas seriøst.. Det blir for insisterende og hatsk at det faller sammen av seg selv.

Listhaug er like blid og vet selvfølgelig at hetskampanjen har slått tilbake på utøverne.

http://jbl.no/nyheter/klepp-professor-refsar-listhaug-i-krass-kronikk/19.31633

    

2 liker  
Svar
Kommentar #62

Greta Aune Jotun

122 innlegg  996 kommentarer

Landet trenger Listhaug

Publisert 4 måneder siden
Marte Ugedal. Gå til den siterte teksten.
Hadde KrF vært modige nok nå, og virkelig ønsket å utrette en forskjell i norsk politikk, hadde de gått inn i regjeringen med disse kravene: Sylvi Listhaug må gå fra sin post som statsråd, og KrF får denne posten i stedet, og posten blir delt i to, en innvandrings- og en integreringsminister.

(Skrekk og gru!) 

Dette rådet håper jeg  KrFs lederskap er for kloke til å anbefale Hareide å gjøre. Listhaug bør (få) stå i den ministerposten hun har. Og KrF (og venstresiden) bør (k)jekke seg noe ned når det gjelder Listhaug. Mange politikere, også noen i Kristelig Folkeparti, bør offentlig be henne om tilgivelse for den simple, urettferdige personforfølgelsen de har drevet med overfor Norges innvandrings- og integreringsminister. Listhaug har gjort en god jobb for landet, og hun vil fortsatt gjøre det, mens flere andre partiledere har gravd hodet i sanden i strandkanten i tro på at høyvann er en svensk myte.

4 liker  
Svar
Kommentar #63

Ben Økland

13 innlegg  3990 kommentarer

Man må sutre med et smil

Publisert 4 måneder siden

Ja, hun flirer i ett kjør. 

Hvis du gjør det, så utstråler det en aura av ærlighet, trygghet og troverdighet. Det kan overbevise tilskuere, og er nok et teater-knep man lærer seg å mestre når man går på kurs for å bli "profesjonell kommunikator", altså lurendreier som er ekspert i å overtale folk. Sånt kvalifiserer til å bli kommunikasjonsrådgiver, hvis man bare er lærevillig nok.

Listhaug er en mester i faget. For tiden sutrer hun i beste Carl I. Hagen -stil. 

Du verden så urettferdig hun blir behandlet! Man stiller henne til og med til ansvar. Det er da nesten uhørt, men på den annen side gir det henne anledning til å fremstå som offer og påkalle sympati. Det er sterke virkemidler.

Hvis til og med jus-professorer prøver å gi henne faglig kritikk, så er det jo nesten grusomt gjort mot henne. Tenke seg til - skulle hun måtte forholde seg til lov og rett? Hun som er minister? Det er jo helt urimelige krav. Stakkars dame. Hun blir jo rett og slett forfulgt.

Men Listhaug holder motet oppe, tapper som hun er... Og gliset står som klistret i kontrafeien. Er det både et uttrykk for tapperhet i offer-rollen og en bekreftelse på ualminnelig sterk selvsikkerhet?

Svar
Kommentar #64

Ben Økland

13 innlegg  3990 kommentarer

Publisert 4 måneder siden
Njål Kristiansen. Gå til den siterte teksten.
Frp er den populistiske avskallingen fra Ap, ispedd noen liberalere fra Høyre.

Enig - hva gjelder tilhengerne.

Ideologisk brakte imidlertid Anders Lange arven videre fra tidligere tider. Han hadde før krigen vært redaktør for avisen til Fædrelandslaget og på mange måter en primus motor i organisasjonen.

Fædrelandslaget soknet ideologimessig til ytterste, høyre fløy i det politiske førkrigs-bildet og ble regnet som kulturorganisasjon for NS. 

Etter epoken med landssvikoppgjør og den slags lå Anders Lange lavt, men dukket opp igjen i det politiske landskapet da han startet sitt eget, personlige parti i begynnelsen av 1970-årene.

Det offisielle, ideologiske ståstedet var høyre-anarkistisk: Partiet hadde som formål å bekjempe staten, særlig velferdsstaten, gjennom å motarbeide skatter, avgifter og offentlige inngrep. Det var et regulært skattenekter-parti.

Dessuten hadde nok partiet en del andre, ideologiske røtter (som ikke kom så tydelig frem i offentligheten). Bl.a. ble Anders Langes stortingsvalgkamp finansiert av apartheid-regimet i Sør-Afrika (via rederiforbundet).

Lange kom på tinget, men døde etter ett år. Da arvet vararepresentanten hans, den unge Carl I. Hagen, både stortingsplassen og partiet. 

Hagen var dyktig og drev partiorganisasjonen med stram og autoritativ styring. Han prøvde mange triks, forfulgte minoriteter så godt det lot seg gjøre: Trygdemottakere, enslige mødre, finnmarkinger etc. etc. fikk passene sine påskrevet, men først da partiet kastet seg over fremmedkulturelle innvandrere, ble det skikkelig fart i oppslutningen.

Seriøse partier ville lenge ikke samarbeide, men til slutt tok Erna Solberg Frp inn i regjeringsvarmen...

Svar
Kommentar #65

Per Steinar Runde

199 innlegg  2240 kommentarer

Betre med smil

Publisert 4 måneder siden
Ben Økland. Gå til den siterte teksten.

Ja, hun flirer i ett kjør. 

Hvis du gjør det, så utstråler det en aura av ærlighet, trygghet og troverdighet. Det kan overbevise tilskuere, og er nok et teater-knep man lærer seg å mestre når man går på kurs for å bli "profesjonell kommunikator", altså lurendreier som er ekspert i å overtale folk. Sånt kvalifiserer til å bli kommunikasjonsrådgiver, hvis man bare er lærevillig nok.

Listhaug er en mester i faget.

Smil er heilt sikkert meir attraktivt enn sinne. Det er eit faktum at ein dråpe honning tiltrekkjer seg både fleire bier og kvepsar enn ein liter eddik/galle. Men her er tre artiklar som loddar litt djupare:

ttps://www.facebook.com/notes/kaj-skagen/ned-i-gj%C3%B8rma/10155739890529044/ 

https://www.dagbladet.no/.../tilsynet-for-hoy-moral/68671894

http://resett.no/.../hvorfor-ser-opposisjonen-seg-tjent.../

Dei som har skrive artiklane: 
Kaj Skagen er forfattar og kommentator i nynorskavisa Dag og Tid.
Bård  Standal er jurist og økonom; son til Ap-politikaren og sjakkentusiasten  Egil Arne Standal frå Ørsta. 
Sverre  Avnskog er godt kjend her på VD

7 liker  
Svar
Kommentar #66

Carl Wilhelm Leo

4 innlegg  543 kommentarer

Jus for dummies ?

Publisert 4 måneder siden
Ben Økland. Gå til den siterte teksten.
Hvis til og med jus-professorer prøver å gi henne faglig kritikk, så er det jo nesten grusomt gjort mot henne. Tenke seg til - skulle hun måtte forholde seg til lov og rett? Hun som er minister? Det er jo helt urimelige krav. Stakkars dame. Hun blir jo rett og slett forfulgt.

Takk for svar.

Ja , jus-professorens faglige kritikk ble for sterk for alle sammen , inkludert han selv , så han beklaget :

quote

INNENRIKS

Den kontroversielle jusprofessoren Mads Andenæs mener Sylvi Listhaug er ansvarlig for at hatprat forekommer i den offentlige debatten. Og at dette igjen fører til vold og dødsfall, spesifikt dødsfallet til en utenlandsk student i Trondheim. Nå går Andenæs ut og beklager uttalelsen. Men på professorens Twitter og Facebook-vegg er det fylt opp med venstreekstreme innlegg og angrep på Listhaug.

close quote

Hva verre var - jeg la feil link om at Sylvi Listhaug står støtt , børster useriøs kritikk av ryggen og tar skrullete beskyldninger med godt humør: 

https://www.abcnyheter.no/nyheter/politikk/2017/09/12/195331852/listhaug-forferdelig-skittkasting-mot-meg-i-valgkampen

Såvidt jeg husker var det visst noen her på VD som bidro sterkt med ukvemsord om Sylvi Listhaug. Hvem var nå det ..?   

  

 

1 liker  
Svar
Kommentar #67

Njål Kristiansen

142 innlegg  19029 kommentarer

Publisert 4 måneder siden
Ben Økland. Gå til den siterte teksten.
Det offisielle, ideologiske ståstedet var høyre-anarkistisk: Partiet hadde som formål å bekjempe staten, særlig velferdsstaten, gjennom å motarbeide skatter, avgifter og offentlige inngrep. Det var et regulært skattenekter-parti.

Det var dette som var suksessoppskriften. Han fikk tak på en del misfornøyde Ap-velgere som hadde oppdaget at det gikk an å få rettigheter i den nye velferdsstaten av 1967 uten å ha gjort sin plikt! Her fant han fellesskapet med libberne i Høyre som også mente at man først skulle tjene pengene før man brukte dem. Det siste er et godt prinsipp uansett, men her gikk det veldig fort i svingene og det måtte legges begrensninger på utbetalingene. Ut fra dette kokte Lange sin ideologisuppe som Carli raffinerte. 

1 liker  
Svar
Kommentar #68

Rune Holt

8 innlegg  10562 kommentarer

:-))

Publisert 4 måneder siden
Njål Kristiansen. Gå til den siterte teksten.
Frp er den populistiske avskallingen fra Ap, ispedd noen liberalere fra Høyre. 

De fleste jeg kjenner av FRP-velgere..og det er mange...er de mest forstandige kommet fra Krf og andre borgerlige partier.
Sosialisme er de stort sett herlig befridd fra fra før.Populister finner du flest av hos AP uten sammenligning.Der går værhanen varm.

3 liker  
Svar
Kommentar #69

Mona Ekenes

7 innlegg  751 kommentarer

Ja.

Publisert 4 måneder siden
Gjermund Frøland. Gå til den siterte teksten.
Hvis Listhaug kastes ..., vil ikke det være Guds vilje?

Det måtte være fordi landet og folket ikke fortjente slike dyktige og modige politikere i maktposisjon, landet har jo blitt ganske avkristnet etterhvert. Det kjempes jo hardt og innbitt fra visse hold også fra deler av dem som kaller seg kristne, for å innføre en annen religion enn å ivareta kristendommen. Kristne symboler må jo fjernes, for ikke å støte den kulturen som praktiserer denne religionen. som har blitt såpass godt kjent at den ikke engang trenger benevnes. De fleste vet jo det.

2 liker  
Svar
Kommentar #70

Gjermund Frøland

9 innlegg  5247 kommentarer

Spenning

Publisert 4 måneder siden

Det skal bli spennende å se hva Gud bestemmer seg for å gjøre.

2 liker  
Svar
Kommentar #71

Njål Kristiansen

142 innlegg  19029 kommentarer

Publisert 4 måneder siden
Rune Holt. Gå til den siterte teksten.
De fleste jeg kjenner av FRP-velgere..og det er mange...er de mest forstandige kommet fra Krf og andre borgerlige partier.
Sosialisme er de stort sett herlig befridd fra fra før.Populister finner du flest av hos AP uten sammenligning.Der går værhanen varm.

Jada, det var ikke måte på hvor mange fra Krf som sprang skoene av seg da Carli leflet med Landløftene. Men den situasjonen beskrev foregikk foran valget i 1973. Du må gjerne le av dette, gjerne med det store "le-hele-veien-til-banken-smilet", men at du ikke forstår samfunnet omkring deg skal ikke legges andre til last. 

2 liker  
Svar
Kommentar #72

Njål Kristiansen

142 innlegg  19029 kommentarer

Publisert 4 måneder siden
Mona Ekenes. Gå til den siterte teksten.
Det måtte være fordi landet og folket ikke fortjente slike dyktige og modige politikere i maktposisjon, landet har jo blitt ganske avkristnet etterhvert. Det kjempes jo hardt og innbitt fra visse hold også fra deler av dem som kaller seg kristne, for å innføre en annen religion enn å ivareta kristendommen.

Dette er myter og misforståelser, Mona. Norge og norsk kultur inkludert kristendommen er så trygge som vi selv vil den skal være, og ingen arbeider for å rive ned det norske samfunnet. Vel, kanskje med unntak av enkelte totalitære krefter som marsjerer i sørlandsbyer og eller binder tau rundt rådhuset og slikt, men disse er ikke mange og utgjør ingen trussel mot samfunnet. Hvis alle styrer unna dør de en død i ensomhet av seg selv. 

3 liker  
Svar
Kommentar #73

Mona Ekenes

7 innlegg  751 kommentarer

Du er nok ikke alene om det.

Publisert 4 måneder siden
Gjermund Frøland. Gå til den siterte teksten.
Det skal bli spennende å se hva Gud bestemmer seg for å gjøre.

Det er du nok ikke alene om, for når Herren Allhærs Gud ikke er ønsket av mesteparten av befolkningen og styresmaktene, samt fra kristenhold og oppførselen blir tilsvarende. Da slippes de onde kreftene til og folket og styresmaktene får det de ber om.

Selv om det ligger åpent og klart oppe i dagen allerede, og mange advarer, både fra kristenhold og andre som våger å se det som er i ferd med å skje.

Fornektelse har sin pris, for handlingene og væremåten tilsvarer det menneskene tror på eller fornekter.

 Det er heller ikke uten grunn at x-antall kristne ber Herren Allhærs Gud om nåde, barmhjertighet og miskunn for dette landet og folket, selv om det er helt ufortjent. 

Alternativet er forferdelig.

3 liker  
Svar
Kommentar #74

Marte Ugedal

5 innlegg  82 kommentarer

Publisert 4 måneder siden
Carl Wilhelm Leo. Gå til den siterte teksten.
De fleste hadde nok ikke tålt slike beskyldninger og organisert hets

Det er jeg helt enig i, og Listhaug imponerer med å stå oppreist i en urettferdig storm, en storm media har bidratt til i aller høyeste grad. 

Jeg skrev ingen ting i min kommentar om at jeg, personlig, ikke liker Listhaug. Jeg tror hun hadde gjort lurt i å kommunisere på en litt annen måte i enkelte saker, men hun viderefører en politikk det er bredt flertall for i Stortinget, så det er ikke der problemet ligger. Det er synd at så mange i dette landet ikke ser det...

Men for KrF, om de ønsker reell innflytelse i politikken, tror jeg det jeg skisserte overfor er den eneste løsningen. Jeg ønsker at KrF skal bli med i regjeringen, for jeg tror det er den eneste muligheten for å få igjennom KrF sin politikk, og for at KrF skal godta å være i regjering, tror jeg det er denne ministerposten de må få.

2 liker  
Svar
Kommentar #75

Oddbjørn Johannessen

155 innlegg  12807 kommentarer

"Når Herren Allhærs Gud ikke er ønsket"...

Publisert 4 måneder siden
Mona Ekenes. Gå til den siterte teksten.
Da slippes de onde kreftene til og folket og styresmaktene får det de ber om.

Hvilke scenarier er det du ser for deg, dersom du skulle være mer konkret?

Svar
Kommentar #76

Marte Ugedal

5 innlegg  82 kommentarer

Hun er ikke den eneste som kan gjøre en god jobb

Publisert 4 måneder siden

Og i ettertid har jeg oppdaget at det er flere som tenker som meg:

https://www.dn.no/meninger/2017/09/12/1122/Leder/dn-mener-ga-inn-i-regjering

Jeg er veldig enig i at Listhaug har fått mye urettferdig tyn,  både gjennom skjev vinkling av saker i media, og av ulike politikere fra de fleste partier. Men jeg innser også at Listhaug sin tøffe stil, veldig lett kan bli for mye av det gode for mange. Det må vi respektere.

Jeg tror ikke KrF, som har sagt at det er uaktuelt å gå i regjering sammen med FrP, vil kunne lokkes i regjering uten at Listhaug slutter som innvandrings- og integreringsminister. Det er flere som kan gjøre en god jobb på det området, ikke glem det. For meg er det viktig at KrF's politikk får gjennomslag på Stortinget, og jeg tror ikke det er så store sjanser for det, utenfor regjeringskontorene...

1 liker  
Svar
Kommentar #77

Marte Ugedal

5 innlegg  82 kommentarer

Publisert 4 måneder siden
Ben Økland. Gå til den siterte teksten.
Jeg tror du tar feil.

Da er vi sterkt uenige!

Og for meg, og veldig mange andre KrF'ere, er SV et meget uspiselig parti...

FrP gikk i alle fall til valg på å få et borgerlig flertall, så da har de selv plassert seg på høyresiden av politikken etter min mening. Og om en kjenner til FrP's partiprogram, ser en veldig raskt at det hører hjemme der...

Jeg er enig i at SP og MDG ikke er sosialistiske partier, men SP har selv plassert seg på den siden, gjennom sitt samarbeid med AP og SV. MDG er for meg en gåte, så hvor de står politisk sett, er det ikke mange som vet, kanskje ikke de selv en gang...

AP, vel, de er et sosialistisk parti, men med en leder som ikke har sosialismen helt innabords...

1 liker  
Svar
Kommentar #78

Gjermund Frøland

9 innlegg  5247 kommentarer

Men er du ikke enig i at

Publisert 4 måneder siden
Mona Ekenes. Gå til den siterte teksten.
Da slippes de onde kreftene til og folket og styresmaktene får det de ber om.

det er pussig at vi gis ordre om å adlyde disse onde kreftene som Gud setter til å styre over oss? 

”"Enhver skal være lydig mot de myndigheter han har over seg. Det finnes ingen myndigheter som ikke er fra Gud, og de som er ved makten, er innsatt av Gud. Den som setter seg opp mot dem, står derfor imot Guds ordning, og de som gjør det, skal få sin dom.”" Rom 13, 1-2

Jeg mener, tenk om Tysklands innbyggere hadde reist seg mot Hitler og hans styre før Holocaust slo ut i "full blomst"?

Bare en tanke

Svar
Kommentar #79

Gjermund Frøland

9 innlegg  5247 kommentarer

opprør

Publisert 4 måneder siden
Gjermund Frøland. Gå til den siterte teksten.
Jeg mener, tenk om Tysklands innbyggere hadde reist seg mot Hitler og hans styre før Holocaust slo ut i "full blomst"?

Mens jeg er inne på dette temaet, tenk om de lutherske kirker, og den norske konge, hadde tatt et endelig oppgjør med Luthers jødesyn (og menneskesyn) slik det også kommer til uttrykk i CA 17.

Svar
Kommentar #80

Mona Ekenes

7 innlegg  751 kommentarer

17. mai er heller ikke lenger slik vi ble oppvokst med, nå trengs det i tillegg barrikader og terrorberedskap.

Publisert 4 måneder siden
Njål Kristiansen. Gå til den siterte teksten.
Dette er myter og misforståelser, Mona. Norge og norsk kultur inkludert kristendommen er så trygge som vi selv vil den skal være, og ingen arbeider for å rive ned det norske samfunnet. Vel, kanskje med unntak av enkelte totalitære krefter som marsjerer i sørlandsbyer og eller binder tau rundt rådhuset og slikt, men disse er ikke mange og utgjør ingen trussel mot samfunnet. Hvis alle styrer unna dør de en død i ensomhet av seg selv. 

Njål, det første vil jo uansett vise seg selv om ikke jeg er enig med deg i dette, flere enn meg ser jo allerede hva som er i ferd med å skje og advarer. Det er flere typer totalitære krefter som bærer sitt individuelle flagg og bannere. Mens andre samtidig tar med seg sin kultur inn i den opprinnelige kulturen, slik at den opprinnelige kulturen framstår annerledes. 

Tror du og mange fler også ser dette, det avgjørende er jo hvordan slikt oppfattes:

F.eks. en nasjonalbunad har sine særpregede kjennetegn etter hvilket fylke den kommer i fra, og sys etter regler som kjennetegner og preger disse bunadene. Det gjelder også hodeplagget. Når hodeplagget endres og tilpasses en annen kultur, da er ikke bunaden i sin helhet en typisk norsk bunad lenger. Det har kommet noe annet til enn det opprinnelige. Som egentlig betyr at selve kjennetegnet på hva som egentlig er en norsk bunad ikke er direkte norsk lenger, men delvis tilpasset en annen kultur som vil ha sin egen signatur på det rot norske. Det har jo allerede skjedd. Noe av det som gjenstår av det rot norske er flagget, det er flere år siden det ble reist forslag om å endre det også, for sterke krefter vil ha korset fjernet.

17. mai er heller ikke lenger slik vi ble oppvokst med, nå trengs det i tillegg barrikader og terrorberedskap.

Tidligere var det normalt å respektere bunadens egenart, i disse tider kan en bli brunstemplet hvis en gjør det. Slik angripes egen befolkning av de globalistiske kreftene. 

Ingen imperialistisk fremmedkultur kunne utgjort noen fare hvis det ikke hadde blitt åpnet opp for den fra innsiden av, fra globalister i maktposisjoner i eget land. Forenklet både fra høyre og venstresiden.

Skal innrømme at jeg føler meg betydelig mye bedre til sinns når jeg sitter foran en åpen Bibel og leser i den, enn ser på det som skjer i dette landet og ellers i verden. Likte du panfløyteversjonen av Amazing Grace? Vet jo ikke hva du liker på det musikalske feltet.

4 liker  
Svar
Kommentar #81

Njål Kristiansen

142 innlegg  19029 kommentarer

Publisert 4 måneder siden
Mona Ekenes. Gå til den siterte teksten.
F.eks. en nasjonalbunad har sine særpregede kjennetegn etter hvilket fylke den kommer i fra, og sys etter regler som kjennetegner og preger disse bunadene. Det gjelder også hodeplagget. Når hodeplagget endres og tilpasses en annen kultur, da er ikke bunaden i sin helhet en typisk norsk bunad lenger. Det har kommet noe annet til enn det opprinnelige. Som egentlig betyr at selve kjennetegnet på hva som egentlig er en norsk bunad ikke er direkte norsk lenger, men delvis tilpasset en annen kultur som vil ha sin egen signatur på det rot norske. Det har jo allerede skjedd.

I begynnelsen var bunaden et antrekk unnfanget i en dynamisk kultur som var preget av påvirkning og sammensmeltning av norsk og utenlandsk påvirkning. Nå skal den fryses til å være som den var i år 2000(?) og aldri mer endres. Dette er i strid med bunadstradisjonen. 

Nå er vi noe ut på viddene mht trådens utgangspunkt. La meg derfor heller runde av denne sekvensen med at det du frykter er moderne tiders dommedagsprofetier. De er erstatningen for ildsjøen, for berget man kastes ut fra, for lyn, torden og røk som kommer imot den som synder. Du tror vi skal få se. Jeg våger påstanden om at det vil vi slettes ikke få. Det moderne mennesket har skapt seg ulike former for erstatninger for tidligere tiders mytologi. 

Jeg har forståelse for at det er vanskelig å holde tungen rett i munnen og vite hva som er riktige eller gale utviklingstrekk. Vi må likevel forsøke. Ingen har f.x fremmet ønske om å endre flagget. Man har spurt i panikkangst; hva om noen ønsker å endre flagget? Og de eneste som har plukket opp hansken er våre egne ateister, men selv de er ikke toneangivende nok til å aksle oppgaven. Du kan derfor ta det hele med ro. Verden går rolig fremover i stadig utvikling. Til tross for enkelte skampletter er utviklingen god, jevn og stødig. Generelt får alle det stadig bedre, både her og i utviklingsland. Det fødes færre barn, det er velstandsøkning og verden blir fredeligere. Som sagt, bortsett fra temporære skampletter. Det stadige snakket om dommedag er hersketeknikker man enkelt bør avvise. 

Svar
Kommentar #82

Ben Økland

13 innlegg  3990 kommentarer

Publisert 4 måneder siden
Marte Ugedal. Gå til den siterte teksten.

Da er vi sterkt uenige!

Og for meg, og veldig mange andre KrF'ere, er SV et meget uspiselig parti...

FrP gikk i alle fall til valg på å få et borgerlig flertall, så da har de selv plassert seg på høyresiden av politikken etter min mening. Og om en kjenner til FrP's partiprogram, ser en veldig raskt at det hører hjemme der...

Jeg er enig i at SP og MDG ikke er sosialistiske partier, men SP har selv plassert seg på den siden, gjennom sitt samarbeid med AP og SV. MDG er for meg en gåte, så hvor de står politisk sett, er det ikke mange som vet, kanskje ikke de selv en gang...

AP, vel, de er et sosialistisk parti, men med en leder som ikke har sosialismen helt innabords...

Vi er nok uenige om noe, enige om annet...

Jeg har selv stor respekt for deler av Krfs politikk, særlig familiepolitikken, og en gang hendte det faktisk at jeg stemte på partiet. Det skjer ikke igjen. Jeg tilgir aldri at partiet støttet Frp i regjering.

Hvorfor du bringer SVs eventuelle "spiselighet" inn i bildet, er jeg ikke sikker på. Det har da aldri vært tema at Krf skulle "spise" SV?

Frp er ikke borgerlig. Partiets representanter insisterer på å bli kalt "ikke-sosialistiske", nettopp fordi de selv tar avstand fra å bli kalt "borgerlige". En får respektere slikt. De får kalle seg hva de vil.

Ap er ikke et sosialistisk parti, men et sosialdemokratisk. Skillet er viktig for Ap-folkene. En får vel respektere det også. Men det kan reises tvil. Relativt nylig har Ap endret tilhørighet hva gjelder internasjonal tilslutning (uten at jeg har satt meg grundig inn i hva det innebærer). 

Hvis en imidlertid betrakter Aps faktiske politikk ut fra et idehistorisk perspektiv, vil nok en del mene at partiet har utviklet seg til å bli sosialliberalt, nærmest et sentrumsparti med enkelte trekk som er nedarvet fra partiets sosialdemokratiske bakgrunn. En serie med dreininger av det politiske innholdet i høyre-retning tilsier det, senest den relativt markante høyre-dreiningen under Stoltenberg-epoken.

SV og Rødt er sosialistiske partier. Rødt så pass klart og utpreget at Støre nok fikk historiske kvaler og ikke ville regjere sammen med dem. Dette forstår jeg ut fra Arbeiderpartiets gamle kommunist-angst. Det gjelder nok mer "ideologiske forpliktelser" fra flere tiår tilbake, og som er temmelig anakronistiske i dag, men jeg tenker Støre visste godt at arven fra Lie/Hauge/Gerhardsen sitter så tungt i de mørke krokene på Youngstorget at han ikke fant å kunne ta sjansen - av rent "indremedisinske" grunner.

Slike grunner tror jeg også kan ha vært til stede bak det å gi MDG en kald fot i valgkampen. Ikke av historiske årsaker, snarere rent pragmatiske: MDG tok glassklart standpunkt ifm. oljegalskapen, og selv om Støre kanskje personlig kan ha hatt forståelse for det, så turte han antakelig rett og slett ikke "omfavne" MDG. LO-forbundet Industri-Energi organiserer i offshoreverdenen og har innflytelse innen LO. Jeg tror ikke Støre kunne ta sjansen på en eventuell konflikt med LO.

Høyre har, med sitt kompaniskap med Frp, klart å sprenge sentrum i norsk politikk. Sp tok avstand fra mishandlingen av lokaldemokratiet og bygdene gjennom sentraliserings- og privatiseringsiveren, mens Venstre og Krf valgte å være støttepartier for styggedommen.

Nå klarer de blåblå kanskje å splitte Venstre og Krf også, kanskje ta Venstre inn i regjeringsvarmen og sende Krf i opposisjon. Det er jo i så fall et taktisk mesterstykke. Da har høyrekreftene i praksis pulverisert sentrum i norsk politikk.

Tror de. I stedet ruver da et sosialliberalt og tungt Ap i sentrum av norsk politikk, kanskje med fremtidig støtte fra både SP og Krf, mensVenstre både slukt og fordøyet av Høyre (med unntak av den miljøradikale fløyen i partiet, som vil bidra til MDGs vekst).

Og på venstresiden i norsk politikk vil så de to sosialistiske partiene komme til å leve godt på radikal avskalling fra Ap.

Svar
Kommentar #83

Ben Økland

13 innlegg  3990 kommentarer

Publisert 4 måneder siden
Njål Kristiansen. Gå til den siterte teksten.
La meg derfor heller runde av denne sekvensen med at det du frykter er moderne tiders dommedagsprofetier. De er erstatningen for ildsjøen, for berget man kastes ut fra, for lyn, torden og røk som kommer imot den som synder. Du tror vi skal få se. Jeg våger påstanden om at det vil vi slettes ikke få. Det moderne mennesket har skapt seg ulike former for erstatninger for tidligere tiders mytologi

Mytologi er viktig, og former tankesettet vårt mer enn vi liker å innrømme... 

Men disse beskrivelsene du gjengir her - er ikke realiseringen av dem ganske mye opp til Trump?

Svar
Kommentar #84

Njål Kristiansen

142 innlegg  19029 kommentarer

Publisert 4 måneder siden
Ben Økland. Gå til den siterte teksten.
Men disse beskrivelsene du gjengir her - er ikke realiseringen av dem ganske mye opp til Trump?

Trump har satt seg patt, eller er blitt satt matt, smakssak hva man skal kalle det, men det kommer ikke til å skje noe større eller verre i hans regjeringstid nå. Han er pasifisert. Han kan komme til å hyle og grine litt, men hans tid er over. 

Svar
Kommentar #85

Mona Ekenes

7 innlegg  751 kommentarer

Den tause invasjonen som allikevel merkes.

Publisert 4 måneder siden
Marte Ugedal. Gå til den siterte teksten.
Jeg tror ikke KrF, som har sagt at det er uaktuelt å gå i regjering sammen med FrP, vil kunne lokkes i regjering uten at Listhaug slutter som innvandrings- og integreringsminister.

Det er Sylvi Listhaug som sikret borgerlig flertall, for Frp hadde blitt merkbart mindre uten henne. Mange stemte Frp nettopp p.g.a. Sylvi, Erna og Siv vet det samt mange flere. Det er derfor opposisjonen vil ha henne bort og "kr"f framstår som en tydelig opposisjon i eller utenfor regjering, kamelonsk i sitt vesen.

Ikke bare her, men overalt det er åpning for det, tror ikke dette skjer p.g.a. påstått "hjertevarme" fra velkjent hold; dette har noe med globaliseringen å gjøre der nasjonalstatenes særpreg ødelegges og skal styres totalitært politisk ideologisk. Den nye verdensordens totalitære ideologi styrt av verdens eliter:

Den stille invasjonen https://www.document.no/2017/09/12/den-stille-invasjonen/

150 migranter plukket opp i Svartehavet

https://www.document.no/2017/09/13/150-migranter-plukket-opp-i-svartehavet/

Når mainstream mediene ikke beretter om slikt og unnlater å gi folket nyheter som kan påvirke deres valg, er det å respektere befolkningen? Siden respekt tydeligvis er på agendaen?

3 liker  
Svar
Kommentar #86

Mette Solveig Müller

53 innlegg  4830 kommentarer

Publisert 4 måneder siden
Marte Ugedal. Gå til den siterte teksten.
Jeg er veldig enig i at Listhaug har fått mye urettferdig tyn,  både gjennom skjev vinkling av saker i media, og av ulike politikere fra de fleste partier. Men jeg innser også at Listhaug sin tøffe stil, veldig lett kan bli for mye av det gode for mange. Det må vi respektere

Her tror jeg du tar feil. - Om et menneske angriper meg så direkte, vil jeg klart ha problem med å akseptere slik tøff stil. - Men her snakker vi om en politikker som tydeliggjør sitt budskap med uventede ord. Og fremstår med klarere tale enn vi er vant til fra politikere.

Jeg har merket meg, at flere IKKE argumenterer mot Listhaugs politikk, men mot hennes retorikk! - Retorikken hennes, og ikke politikken, har vært det opposisjonen har prøvd å felle henne på! - 

Dette er ikke annet enn usmakelig. - Denne opposisjonen prøver nå å felle henne som syndebukk for sin egen ekstremt dårlige valgkampanje, der det er de som har forsøkt å skremme velgerne, istedenfor å opplyse.

5 liker  
Svar
Kommentar #87

Mona Ekenes

7 innlegg  751 kommentarer

Ingen unnskyldning, men årsak.

Publisert 4 måneder siden
Mona Ekenes. Gå til den siterte teksten.
Om noen framstår totalt forblindet av sitt  narsisstiske syn på seg selv, ser jo folk flest at det er "kr"f og stemte tilsvarende.

I ettertid har jeg slitt en del, med spesielt et ord og utrykk som står selektivt utvalgt ovenfor  i  denne kommentaren Kommentar #53, Selv om jeg er bevisst at jeg skriver foran Guds åsyn også ber, betyr jo ikke det at jeg samtidig er like lydhør. For det var ikke av sinne men mer av sterk smerte, beskrivelsene om hvordan jeg oppfattet "kr"f ble gjort; disse som hevder at de står for kristne verdier. Samtidig som dette valget kjentes som et avgjørende og viktig valg, for jeg har heller ikke engasjert meg i et stortingsvalg like sterkt tidligere.

Ingen unnskyldning men årsak:

Istedenfor å fremme kristne verdier som partinavnet henviser til,  fremmer de isteden den politisk "korrekte" ideologien og religionens  sak. Trenger ingen benevnelse, de fleste forstår jo allikevel det,  p.g.a. også dette forholdet har jeg gått ekstra sterk ut mot "kr"f.  For  de har angrepet x-antall fra kristenhold og ellers for deres "harde  hjerter" også brunbeiset dem på politisk "korrekt" vis, og selvutnevnt  framstått som selve definisjonen på "godhet".  Om ikke alle fra "kr"f   har gjort det, så er det også slike forhold som også assosieres med  dette partiet.

Som selv  x-antall ikke kristne har vanskelig for å tro. Selv om noen av  dem tror at noen innen "kr"f er kristne, så setter samtidig dette  partiet kristne ikke bare i vanry. Men gjør det temmelig uklart hva som  er kristne verdier og hvordan en kan behandle samarbeidspartnere i  regjering og politikere som de har sterke aversjoner mot. Troppe opp i  "pride"-tog og lignende som minner om det motsatte av kristne verdier og  kristendom, der synden dyrkes. Samtidig skader de også andre i eget  parti som ikke er enige med ledelsen, for det er ledelsen som bærer  hovedansvaret for hvordan de vil partiet skal framstå og være.

Vandrepokalen havner på hylla for godt  https://www.document.no/2017/09/13/vandrepokalen-havner-pa-hylla-for-godt/

Utsiktene til mulige 4 nye år med disse minipartiene og spesielt "kr"f som herjer med regjeringen og i tillegg ville kaste Sylvi Listhaug sammen med Venstre, ble vanskelig å forholde meg til; selv om jeg prøver å ta en dag om gangen. Da også med tanke på alle dem som lengter etter en mer stabil og mer ordnede forhold i regjeringen, slik at de kan få gjort den jobben de er satt til å gjøre. I tillegg til den store urettferdigheten det er å presse ut Sylvi som berget regjeringen, når disse to partiene knapt svever over sperregrensen.

Når smerten blir sterk nok, utrykkes den noen ganger med smerteutbrudd, noe som passer mye bedre i lønnkammeret enn offentlig.

Kom til å tenke på disse ord, som også henviser til vanskelige tider der ondskapen og lovløsheten tar overhånd, samt kjærligheten skal bli kald hos de fleste. 

 Men den som holder ut helt til slutt, han skal bli frelst. Matt 24,13 

Har også ofte tenkt på Lot som led og pintes av det han hørte og så:

4  For Gud skånte ikke de engler som hadde syndet, men styrtet dem ned i avgrunnen, hvor de holdes i varetekt i mørke huler inntil dommen.

 5 Heller ikke sparte han den gamle verden. Det var bare Noah, rettferdighetens talsmann, og sju andre han lot overleve da han førte storflommen over de ugudeliges verden.

 6 Byene Sodoma og Gomorra dømte han til ødeleggelse og la dem i aske; han gjorde dem til et avskrekkende eksempel for dem som senere ville leve et ugudelig liv.
 7 Men han reddet den uskyldige Lot, som led under det umoralske liv de hemningsløse menneskene førte der.
 8 Ja, denne rettskafne mannen som bodde midt iblant dem, pintes dag etter dag helt inn i sin rettferdige sjel når han så og hørte alt det onde de gjorde. 9  Herren vet altså å utfri de gudfryktige av prøvelser, men å holde de onde i forvaring inntil straffen på dommens dag,
2 Pet 2,4-9

 Jesus tok til orde og sa:
 Pass på at ikke noen fører dere vill! 5 For mange skal komme i mitt navn og si: "Jeg er Messias." Og de skal villede mange. Matt 24,4-5

Nå går det en serie på Nrk som handler om disse falske "messiaser", der de faktisk sier "jeg er Messias", orker ikke å følge med på denne serien.

8 Men alt dette er bare begynnelsen på fødselsveene. 9  Da skal dere bli utlevert, lide trengsel og bli drept; ja, dere skal hates av alle folkeslag for mitt navns skyld.
10 På den tiden skal mange falle fra, og de skal angi hverandre og hate hverandre.
11 Mange falske profeter skal stå fram og føre mange vill. 12 Og fordi lovløsheten tar overhånd, skal kjærligheten bli kald hos de fleste.

 13 Men den som holder ut helt til slutt, han skal bli frelst.

 14 Og evangeliet om riket skal forkynnes i hele verden til vitnesbyrd for alle folkeslag, og så skal enden komme.
Matt 24,8-14

Regjerings sammensetningen er ennå ikke klar, så det er fortsatt nødvendig å be om Guds nåde, barmhjertighet og miskunn, som samtidig er helt ufortjent. For det er Herren Allhærs Gud sak om Han vil velsigne eller straffe et land og befolkningen, som vises bl.a. via hvilke styresmakter landet får. I verste fall kan slike land okkuperes eller gå helt til grunne. Mye å lære og ta til seg av hvordan Herren Allhærs Gud har handlet med Israel opp igjennom flere årtusen..

Har skrevet at Herren Allhærs Gud innsetter styresmaktene og, det står ved lag for det står skrevet i Skriftene.

1 liker  
Svar
Kommentar #88

Marte Ugedal

5 innlegg  82 kommentarer

Publisert 4 måneder siden
Mette Solveig Müller. Gå til den siterte teksten.
Jeg har merket meg, at flere IKKE argumenterer mot Listhaugs politikk, men mot hennes retorikk!

Ja, det har jeg merket meg også!

Det er ikke jeg, personlig, som mener Listhaug er for tøff, men jeg mener en må ta på alvor at mange har problemer med hennes tøffe stil. Når det gjelder politikken, er det jo et bredt forlik om innvandrings- og inkluderingspolitikken i Stortinget, så jeg er enig i at det ser fryktelig dumt ut når de andre angriper den...

1 liker  
Svar
Kommentar #89

Gjermund Frøland

9 innlegg  5247 kommentarer

Dobbel standard

Publisert 4 måneder siden
Mona Ekenes. Gå til den siterte teksten.
ettertid har jeg slitt en del, med spesielt et ord og utrykk som står selektivt utvalgt ovenfor  i  denne kommentaren Kommentar #53, Selv om jeg er bevisst at jeg skriver foran Guds åsyn også ber, betyr jo ikke det at jeg samtidig er like lydhør. For det var ikke av sinne men mer av sterk smerte, beskrivelsene om hvordan jeg oppfattet "kr"f ble gjort; disse som hevder at de står for kristne verdier.

Det er tydelig at Listhaugs kritikere i større grad enn Listhaugs forsvarere forventes å velge sine ord med omhu.

Årsaken til dette ligger kanskje i den famøse "smerten" som de ekte kristne opplever, disse som ikke er "forblindet av sitt narsissistiske syn på seg selv".

Verden består av to typer mennesker, de onde og de gode.

Og Gud anvender de onde for å straffe de gode.

Godt valg!

Svar
Kommentar #90

Bjørn Blokhus

0 innlegg  643 kommentarer

Politikk, kunsten å være umulig ?

Publisert 4 måneder siden
Marte Ugedal. Gå til den siterte teksten.
Det er ikke jeg, personlig, som mener Listhaug er for tøff, men jeg mener en må ta på alvor at mange har problemer med hennes tøffe stil. Når det gjelder politikken, er det jo et bredt forlik om innvandrings- og inkluderingspolitikken i Stortinget, så jeg er enig i at det ser fryktelig dumt ut når de andre angriper den...

Det bedrøvelige er at KrFs valgkampanje i stor grad også kom til å handle om Listhaugs retorikk uten å kunne vise til mange eksempler.  Frykten for at Listhaug står i fronten for en hemmelig hær av fascister og nazister satte en støkk i selv de mest fromme og tolerante.

KrFs merksaker slik som f.eks motstanden mot eggdonasjon var glemt og ble først et tema i evt.forhandlinger om makt og posisjoner

-  -

Sitert fra Helge Ibergs «Når tiden er inne er det alltid for seint"

Når en kulturell strømning blir dominerende - samme hvor tolerant, liberal eller maktkritisk den er - vil den slå over i sin motsetning. Denne vrangsiden av all kultur er vanskelig(umulig) å få has på, fordi selve drivkraften er fromhet. Den gode viljen stivner i sin egen suksess og forvandles umerkelig til en kollektiv moralisme. Konsensuspress og sosial utstøting skjuler seg i fromhetens språk.

4 liker  
Svar
Kommentar #91

Mette Solveig Müller

53 innlegg  4830 kommentarer

Publisert 4 måneder siden
Bjørn Blokhus. Gå til den siterte teksten.

Sitert fra Helge Ibergs «Når tiden er inne er det alltid for seint"

Når en kulturell strømning blir dominerende - samme hvor tolerant, liberal eller maktkritisk den er - vil den slå over i sin motsetning. Denne vrangsiden av all kultur er vanskelig(umulig) å få has på, fordi selve drivkraften er fromhet. Den gode viljen stivner i sin egen suksess og forvandles umerkelig til en kollektiv moralisme. Konsensuspress og sosial utstøting skjuler seg i fromhetens språk.

Utrolig godt sagt av Helge Iberg!

4 liker  
Svar
Kommentar #92

Mona Ekenes

7 innlegg  751 kommentarer

Hvordan står det til med fedrelandskjærligheten .......

Publisert 4 måneder siden
Gjermund Frøland. Gå til den siterte teksten.

Det er tydelig at Listhaugs kritikere i større grad enn Listhaugs forsvarere forventes å velge sine ord med omhu.

Årsaken til dette ligger kanskje i den famøse "smerten" som de ekte kristne opplever, disse som ikke er "forblindet av sitt narsissistiske syn på seg selv".

Verden består av to typer mennesker, de onde og de gode.

Og Gud anvender de onde for å straffe de gode.

.....som Herren Allhærs Gud gir styresmaktene og borgerne i hver sine land? Den fedrelandskjærligheten som medførte at Hitler tapte, da han prøvde å legge land etter land under seg. Alle som har fått Kristus Jesus kjær, har samtidig også fått Guds gode ordninger kjær. deriblandt fedrelandskjærlighet både til landet og folket og ser på det som et gode som er til velsignelse. Fagert er landet du oss gav, Herre vår Gud og vår Fader. 

Ingen tvinger deg til å lese mine kommentarer, hvis du ikke liker dem hvorfor leser du dem da? Heller ikke kommer jeg med egne oppfattelser (er ikke alene om dem) om "kr"f og dets like fordi det er avreagering eller noe jeg liker, tvert i mot. Mener det faktisk i advarende retning og det "kr"f holder på med å påfører mange flere enn meg mye smerte, rett og slett fordi dette jordiske fedrelandet er nesten ikke til å kjenne igjen bare på noen få år. Dette mini partiet står for en totalendring av landet, noe i særdeleshet Sylvi Listhaug og Frp står som en buffer i mot denne utviklingen de "hjertegode" presser og tvinger på oss. Allerede i 1977 advarte Carl I. Hagen mot svenske tilstander, en meget framsynt mann; men desto mer motstand fikk han. Han fikk atter en gang rett, noe historien unektelig bekrefter.          Carl I. Hagen i 1977: – Vi vil ikke ha svenske tilstander…  

https://youtu.be/Ckd2pK_5EPs

https://www.document.no/2017/09/10/carl-i-hagen-i-1977-vi-vil-ikke-ha-svenske-tilstander/

Det var dette samlet som jeg heller ikke burde hevdet: "Om noen framstår totalt forblindet av sitt  narsisstiske syn på seg  selv, ser jo folk flest at det er "kr"f og stemte tilsvarende." Innrømmelsen betyr ikke at jeg ikke oppfatter "kr"f slik, men jeg kan ikke hevde at folk flest ser det slik; for det vet jeg jo egentlig ikke. Samtidig kunne jeg ha holdt dette synet angående " Om noen framstår totalt .....og stemte tilsvarende" (hele setningen) når det gjelder "kr"f for meg selv.

Kan jo heller ikke forvente at andre oppfatter det jeg skriver på samme måte som meg selv, erfaringsgrunnlaget og annet kan jo være jo vidt forskjellig, og er det også.

Noen plukker litt her, og litt der, snur og vender på det, vrenger det og resultatet blir deretter. Tror noen, er uten vilje til å forholde seg til virkeligheten. Hvis ikke er det jo kun for å herse, for hvis ikke en er slik Frøland og hans samstemte vil, eller mener det samme som Frøland mener; da står det dårlig til med en. Spesielt og i særdeleshet når en er kristen.  Det er min oppfattning, også av erfaring.

Hvem er det som brunsverter, herser med og sjikanerer Sylvi Listhaug og dem som ikke er ihuga politisk "korrekte" og globalister?

Hvordan kan du som ikke er kristen vite hvordan kristne har det og reagerer? Fortell meg det.  Du kan faktisk ikke det uten å miste enhver troverdighet.

Hvor skaffer du informasjon fra? Ser du ikke på nyhetene? Nok av dokumentasjon og informasjon her på vd også.

Hvis du ikke liker dette nettstedet eller har avsky for det, finnes det en mengde dokumentasjon andre steder, kanskje Forskning. no og de tre nederste linkene? :

Hvilken virkelighet lever folk i?   https://www.document.no/2017/09/10/hvilken-virkelighet-lever-folk-i/

Listhaug vant kampen på nett  https://www.document.no/2017/09/13/listhaug-vant-kampen-pa-nett/

Forsker: Listhaugs «svenske tilstander» er pop på ytterste høyrefløy  https://www.document.no/2017/08/28/forsker-listhaugs-svenske-tilstander-pop-pa-ytterste-hoyrefloy/

Når det gjelder ordbruk, vær obs:

Siste nytt fra forskningen: Ordet «parallellsamfunn» er hatprat  

".......Nilsen starter med å vise til «forskning» på feltet.  For liksom å sette stemningen introduserer hun lingvisten Victor  Klemperer og hans bok om
Det tredje rikes språk.  Egentlig et litt underlig valg av referanse ettersom denne boken  forfekter ideen om at motstand mot undertrykkelse begynner med å stille  spørsmål ved den konstante bruken av typiske moteord. Det vil si ord som  «hatretorikk» og «hatprat». Det går knapt en dag uten at et av disse  ordene er nevnt i et av de toneangivende mediene i Norge. ......" 

...."Listhaugs argumentasjon er egnet til å skremme folk.  Ordet parallellsamfunn gir urovekkende assosiasjoner til fare,  lovløshet og vold. Mange vil nok derfor mene at Listhaugs bruk av ordet  parallellsamfunn sorterer under hatretorikk, og at hennes politiske  retorikk i alle fall har elementer fra hatretorikken. ....."

".....Det betyr blant annet at samtlige medlemmer av Brochmann II-utvalget fører hatretorikk. I utredningen, «NOU 2017: 2 Integrasjon og tillit— Langsiktige konsekvenser av høy innvandring», er ordet «parallellsamfunn» brukt opptil flere ganger, og da som beskrivelse av en realitet. ...."

 publisert et innlegg på nettstedet Forskning.no    http://forskning.no/meninger/debattinnlegg/2017/09/slik-virker-hatretorikken

https://www.document.no/2017/09/14/siste-nytt-fra-forskningsfronten-ordet-parallellsamfunn-er-hatprat/

"Dei farlege orda"  https://disq.us/url?url=https%3A%2F%2Fwww.dagogtid.no%2Fdei-farlege-orda%2F%3AH5xiBPiot08csLkKz7CwvDvzCuI&cuid=430203

The Coddling of the American Mind   https://disq.us/url?url=https%3A%2F%2Fwww.theatlantic.com%2Fmagazine%2Farchive%2F2015%2F09%2Fthe-coddling-of-the-american-mind%2F399356%2F%3A3k01EcjNxe62OsVx-8KxbAqTnDk&cuid=430203

Var faktisk forberedt på slike reaksjoner som din, det er jo andre her på vd som har lettere for å forstå det jeg skrev, også andre som ikke deltar som eventuelt leser det.

Angrer aldri du på noe du har gjort? Hva slags tanker har du om deg selv da?

I din verden er det visst galt å vise selvkritikk, innrømme feilvurdering og offentliggjøre den, p.g.a. det som er skrevet tidligere på tråden. Det er faktisk sunt å ta et oppgjør med noe som ikke var så bra og innrømme det, på samme måte er det sunt å være selvkritisk. Ikke bare kritisere andre, noe som gir et spesielt inntrykk av å vurdere seg selv ufeilbarlig uten å være det.

2 liker  
Svar
Kommentar #93

Gjermund Frøland

9 innlegg  5247 kommentarer

Et råd

Publisert 4 måneder siden
Mona Ekenes. Gå til den siterte teksten.
Hvis ikke er det jo kun for å herse, for hvis ikke en er slik Frøland og hans samstemte vil, eller mener det samme som Frøland mener; da står det dårlig til med en.

Heller enn å tilskrive meg meninger og holdninger, kan du forholde deg til det jeg skriver.

1 liker  
Svar
Kommentar #94

Kåre Kvangarsnes

5 innlegg  655 kommentarer

Publisert 4 måneder siden
Mona Ekenes. Gå til den siterte teksten.
Den fedrelandskjærligheten som medførte at Hitler tapte, da han prøvde å legge land etter land under seg. Alle som har fått Kristus Jesus kjær, har samtidig også fått Guds gode ordninger kjær. deriblandt fedrelandskjærlighet både til landet og folket og ser på det som et gode som er til velsignelse. Fagert er landet du oss gav, Herre vår Gud og vår Fader. 

Flott  og velbegrunnet kommentar ,Mona ! 

Men du må være forsiktig med å omtale fedrelandskjærligheten i slike positive vendinger. De som preker det konsekvensløse barmhjertighetsevangelium  som ny frelsesvei i vår tid , vil nok anse deg som en som bygger murer. Og murbygging vil vi ikke ha noe av, takk.

Så fy,fy med  din fedrelandskjærlighet! Det er nye tider nå!

 

3 liker  
Svar
Kommentar #95

Gjermund Frøland

9 innlegg  5247 kommentarer

Kritikk

Publisert 4 måneder siden
Mona Ekenes. Gå til den siterte teksten.
Spesielt og i særdeleshet når en er kristen.  Det er min oppfattning, også av erfaring.

Hvem av oss to er det som kritiserer Krf?

Svar
Kommentar #96

Mona Ekenes

7 innlegg  751 kommentarer

Fedrelandskjærlighet befridd for blygsel.

Publisert 4 måneder siden
Kåre Kvangarsnes. Gå til den siterte teksten.

Men du må være forsiktig med å omtale fedrelandskjærligheten i slike positive vendinger. De som preker det konsekvensløse barmhjertighetsevangelium  som ny frelsesvei i vår tid , vil nok anse deg som en som bygger murer. Og murbygging vil vi ikke ha noe av, takk.

Så fy,fy med  din fedrelandskjærlighet! Det er nye tider nå!

Takk, :-)

Har vel ikke tenkt på det som murbygging, men å holde i hevd de goder sunn fedrelandskjærlighet medfører.  Som også innebærer å yte hjelp til de som virkelig trenger det innenlands og internasjonalt, utfra de ressurser vi har.

Prøver samtidig å påminne om den friheten som fremdeles finnes om enn i mye mindre skala, der politisk totalitær globalistisk "korrekt" ideologi, både knebler og fanger i et monotont system som styres av en elite som vil styre hele verden. Ikke minst mentalt,  for de hjernevasker i den hensikt til fullstendig kontroll over verdens befolkning. Den nye verdensorden. Mye er muliggjort ved den pågående teknologiske utviklingen.

Dette er riktignok sterke krefter, men Herren Allhærs Gud er Allmektig, noe disse også vil få erfare en dag.

Vi skal frykte Herren Allhærs Gud mer enn mennesker, uansett forhold her på jorden. Det å holde i hevd de goder Herren Allhærs Gud har gitt menneskene, gir faktisk både glede og takknemlighet. Derfor er det en glede å innrømme at også jeg har fedrelandskjærlighet, uten noen form for blygsel.

Erik Bye forsto også hva politikeres rolle var, tror også han visste hva fedrelandskjærlighet er:

Erik Bye om politikere  

https://www.youtube.com/watch?v=fwOtxDnThoQ&feature=youtu.be

(Meget kort videosnutt som ikke etterlater noen tvil om hva Erik Bye mente om visse politikere).

ERIK BYE HILDRINGSTIMEN M TEKST   https://www.youtube.com/watch?v=_s7bdU4qbMM 

Erik Bye - Så lenge skuta kan gå  https://youtu.be/H0-QG5u8wrs

Erik bye - Agnusdei    https://youtu.be/Dov9lcyKJlM

Hva ville Erik Bye blitt benevnt som i disse tider?

Nostalgi er ikke av det gode, vi er kalt til å leve i nåtiden samt å gå framover; det å ta vare på det gode og forkaste det onde er jo av det gode. Samtidig når en tar et raskt tilbakeblikk, ser en jo også hva folket har mistet av goder som gjør et land godt å bo i.

Norge radikaliseres   http://sma-norge.no/leder/norge-radikaliseres/

https://www.document.no/2017/09/15/norge-radikaliseres/

Islamsk parti er til registrering i Sverige   https://www.document.no/2017/09/15/islamsk-parti-er-til-registrering-i-sverige/

Toleranse uten grenser   https://www.document.no/2017/09/15/toleranse-uten-grenser/

I denne settingen faller nok fedrelandskjærlighet i dårlig jord, men da er jo allerede jorden utarmet.

3 liker  
Svar
Kommentar #97

Johan Rosberg

15 innlegg  283 kommentarer

Hvem er de?

Publisert 4 måneder siden
Kåre Kvangarsnes. Gå til den siterte teksten.
De som preker det konsekvensløse barmhjertighetsevangelium  som ny frelsesvei i vår tid

Du har jo helt rett i at barmhjertighetens evangelium er alle kristnes frelsesvei. Hvem er det da som preker evangelium uten konsekvens? Uten konsekvens for politisk ståsted? Uten konsekvens for retorikk i media og på verdidebatt? Barmhjertighetsfundamentalistene?

Svar
Kommentar #98

Kåre Kvangarsnes

5 innlegg  655 kommentarer

Publisert 4 måneder siden
Johan Rosberg. Gå til den siterte teksten.
Du har jo helt rett i at barmhjertighetens evangelium er alle kristnes frelsesvei.

Da vil jeg påstå at du ikke kjenner evangeliet.

2 liker  
Svar
Kommentar #99

Gjermund Frøland

9 innlegg  5247 kommentarer

Retorikk og selvkritikk

Publisert 4 måneder siden
Mona Ekenes. Gå til den siterte teksten.
din verden er det visst galt å vise selvkritikk, innrømme feilvurdering og offentliggjøre den, p.g.a. det som er skrevet tidligere på tråden. Det er faktisk sunt å ta et oppgjør med noe som ikke var så bra og innrømme det, på samme måte er det sunt å være selvkritisk. Ikke bare kritisere andre, noe som gir et spesielt inntrykk av å vurdere seg selv ufeilbarlig uten å være det.

Det er greit å stå for det man mener.

Når det gjelder retorikk, er det fortsatt min påstand at Listhaugs forsvarere er minst like ufine i munnen som Listhaugs kritikere. Det viser både denne tråden og andre tråder.

Kommentar #98 gir kanskje noe av forklaringen på hvorfor det er slik.

Svar
Kommentar #100

Kjell Haugen

6 innlegg  1316 kommentarer

KrF landsmøtene var modige...

Publisert 4 måneder siden
Nils-Petter Enstad. Gå til den siterte teksten.

Partiets landsmøte har vedtatt at det er uaktuelt å inngå noen ny samarbeidsavtale med en regjering der Frp er med.

Det vedtaket forplikter.

I vår gjentok KrFs landsmøte at det forsatt ikke var aktuelt å gå i Regjering sammen med Frp.  Dette har nå KrF stått for i over 4 år.   Media og publikum har ikke oppfattet det.  Det er ikke opp til partiledelsen å diskutere dette. Det er det landsmøte som bestemmer.

I mitt hode er den eneste som kan klare å få KrF i regjering er "Kongen uten land"  - Trygve S.D.  Om han tar på seg å danne en  midretallsregjering med utgangspungt i sentrum ville KrF ikke hatt problemer å bli med.  Under forutsetning av FrP og SV ikke ble med.

KrF har nesten samme forhold til SV som til FrP.  Så det å sammarbeide med AP er ok med de kommer alltid drassende med SV.  SV er for tiden et sterkt parti men dessverre ikke sammarbeids aktuelle med KrF - slik jeg har forstått det.   


1 liker  
Svar

Siste innlegg

På sporet av nye religioner
av
Per Bjørnar Grande
rundt 13 timer siden / 140 visninger
0 kommentarer
Modige politikere, fins de?
av
Roald Øye
rundt 19 timer siden / 120 visninger
1 kommentarer
Her inne
av
Lise Knudsen
rundt 20 timer siden / 174 visninger
0 kommentarer
Tilbake til skolebenken
av
Hilde Mjøs
1 dag siden / 2026 visninger
0 kommentarer
Fornuftig mobilbruk
av
Vårt Land
2 dager siden / 108 visninger
0 kommentarer
Forglem meg ei
av
Håvard Nyhus
3 dager siden / 715 visninger
2 kommentarer
Les flere

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

På sporet av nye religioner
av
Per Bjørnar Grande
rundt 13 timer siden / 140 visninger
0 kommentarer
Modige politikere, fins de?
av
Roald Øye
rundt 19 timer siden / 120 visninger
1 kommentarer
Her inne
av
Lise Knudsen
rundt 20 timer siden / 174 visninger
0 kommentarer
Tilbake til skolebenken
av
Hilde Mjøs
1 dag siden / 2026 visninger
0 kommentarer
Fornuftig mobilbruk
av
Vårt Land
2 dager siden / 108 visninger
0 kommentarer
Forglem meg ei
av
Håvard Nyhus
3 dager siden / 715 visninger
2 kommentarer
Les flere

Siste kommentarer

Morten Christiansen kommenterte på
Den eneste vi skal frykte
rundt 1 time siden / 2217 visninger
Anne Elisabeth Skogøy Fjellstad kommenterte på
Ole Hallesbys radiotale i 1953
rundt 1 time siden / 1702 visninger
Roald Øye kommenterte på
Modige politikere, fins de?
rundt 1 time siden / 120 visninger
Anne Elisabeth Skogøy Fjellstad kommenterte på
Den eneste vi skal frykte
rundt 2 timer siden / 2217 visninger
Hallvard Jørgensen kommenterte på
Kristendommen «over ævne»
rundt 2 timer siden / 1658 visninger
Anne Elisabeth Skogøy Fjellstad kommenterte på
Den eneste vi skal frykte
rundt 3 timer siden / 2217 visninger
Christian Jebsen kommenterte på
Ole Hallesbys radiotale i 1953
rundt 4 timer siden / 1702 visninger
Rune Holt kommenterte på
Den eneste vi skal frykte
rundt 4 timer siden / 2217 visninger
Rune Holt kommenterte på
Ole Hallesbys radiotale i 1953
rundt 5 timer siden / 1702 visninger
Rune Holt kommenterte på
Ole Hallesbys radiotale i 1953
rundt 5 timer siden / 1702 visninger
Sigurd Eikaas kommenterte på
Et gudsbilde og et perspektiv på forsoningen.
rundt 11 timer siden / 238 visninger
Sigurd Eikaas kommenterte på
Et gudsbilde og et perspektiv på forsoningen.
rundt 11 timer siden / 238 visninger
Les flere