Verdidebatt

Harald Eyvind Høyer har tømt sitt verbale søppelspann!

Det vises til PDK sine falske valgløfter, og det utenkelige at partiet skulle kunne tenke seg en utenriksminister-kandidat. Dersom en person søker stilling i bokhandelen til Høyer kan en vel si at han er en kandidat? Når PDK stiller til valg kan vi ikke si at vi har noen kandidater! Nei, da har vi ifølge Høyer mistet bakkekontakten.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

For meg er det ukjent hva Høyer vet om et Stortingsvalg, men de fleste som er stemmeberettiget vet at det er velgerne som via sin stemmeseddel bestemmer hvem som skal komme inn av partier og kandidater. Ingen partier kan på forhånd fortelle velgerne hvor mange som kommer inn. Ei heller vi som representerer PDK. Det er rimelig ufint å vise til angivelige samtaler med en mann som er død. Det kan vi ikke verken tilbakevise eller avklare. Det vises også til partileder Ingvar Torvik i Telemark i denne svertekampanjen. Ingvar Torvik har aldri noen sinne vært partileder i PDK. Videre skriver Høyer at PDK pr. i dag kun har oppnådd 2 valgte representanter. Dette er direkte løgn. Vi oppnådde allerede i 2011 å få inn 2 representanter i kommunestyret på Bømlo. I 2015 fikk vi inn 3 kommunestyrerepresentanter.

Når det gjelder Visjon Norge og Hanvold så kan ikke PDK klandres for det som måtte ha kommet fra den kanten. Hanvold skal visst nok nå ha sendt ut til sine partnere at han har fått fra Gud at ingen må stemme på småpartiene, men velge blant Høyre, KrF og FRP.

Kanskje det er på tide å oppdatere den saksmappen Høyer viser til for PDK? Partiet De Kristne opererer med egen programkomite, og det er som i andre partier vårt landsmøte som godkjenner handlingsprogrammet. Jeg kan forvisse Høyer om at han ikke finner noen som helst profeti i vårt handlingsprogram for 2017 – 2021. Det er dette handlingsprogrammet alle våre listekandidater forplikter seg på som gjeldende kontrakt mot velgerne. Nei Høyer, kos deg gjerne med gammelt søppel, men å bruke det nå tilsmusser deg selv og KrF mer enn PDK.

”Den store mediestøyen dette medførte gjorde at flere ledere trakk seg fra partiet”. Her må nok også Høyer oppdatere sitt arkiv. Det var ikke mediestøy som førte til utskiftninger i partiet, men normale prosesser som vi tid om annen ser i alle politiske partier med mer eller mindre støy. Å kople valgresultatet ved lokalvalget i 2015 mot brutte løfter og profetier vitner om stor uvitenhet rundt forskjell på lokalvalg og Stortingsvalg. PDK stilte lister i 59 av 426 kommuner. Skulle vi beholdt prosentvis resultat som når vi stiller til stortingsvalg, i alle 19 fylker, så måtte vi sannsynligvis fått inn representanter i svært mange kommuner. En fremstilling av dette som 40% reduksjon er så pass drøyt at alle andre enn Høyer med stor sikkerhet forstår det.

Til slutt klandrer Høyer PDK for at ikke KrF kom i posisjon rundt om i landet. Hva med de andre partiene som fikk stemmer på de stedene? Er det slik at PDK tar stemmene fra KrF?

KrF har seg selv å takke for hver eneste av de 200 000 stemmene de har mistet siden valget i 1997. Hvem hadde skylden for det dårlige resultatet for KrF i 2009? Da var ikke PDK til stede ved valget, og likevel fikk ikke KrF mer enn 5,5% av stemmene mot 13,7% i 1997. Nei Høyer, se etter grunnen til nedgangen i egne rekker og program, og hold deg for god til å sende skylden over til PDK.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt