Elisabeth Tveter Briseid

4

Nattevåk

Den menneskelige sivilisasjon kan gå dukken hvis vi ikke får kontroll på ­klimagassutslippene. Jeg kjenner ­mennesker som ligger våkne om ­natten av den grunn.

Publisert: 7. sep 2017.

NORGE ER verdens sjuende største eksportør av ­klimagassutslipp! Norsk olje- og gassvirksomhet bidrar kraftig til den globale oppvarmingen. Partier på begge sider av det såkalte hovedskillet i norsk politikk har ansvaret.

Dette slipper våre ledende politikere å svare for. Mangelen på effektiv klimahandling blir ikke avslørt!

Hvorfor stiller ikke utspørrerne flere og bedre spørsmål om dette? Kan ikke de ­politiske journalistene leksa si når det gjelder det aller ­alvorligste spørsmålet vi velgere står overfor?

Statsministeren for oljelandet Norge fikk ikke ett eneste spørsmål i NRKs utspørring om den høyst kontroversielle politikk hun står for på ­området. Norsk oljepolitikk er blitt utfordret av fem ­nobelprisvinnere, Oil Change International og FNs klimasjef, for å nevne noen.

Det triste er at barn og barnebarn – som er vel informert om klimakrisen - skal måtte leve med følgene av nærsyntheten. Håpet er at velgerne ser lenger enn mediene og sørger for sterke grønne krefter på Stortinget.

Elisabeth Tveter 
Briseid, Medlem av ­Besteforeldrenes 
klimaaksjon

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Sondre Bjørdal, konstituert religions- og debattredaktør Vårt Land

Skriv innlegg
Kommentar #1

Carl Wilhelm Leo

9 innlegg  932 kommentarer

Sov rimelig trygt hva mennskeskapt klima angår.

Publisert over 1 år siden

Bare for å være  litt sosial skal jeg legge inn et svar på innlegget :

Når har det gått så langt at en teori , her klimateori , at den til de grader er markedsført gjennom opphausing i politikk og media og  en eks-statsminster presterer å si de bevingede ord at det der umoralsk å ikke tro på menneskeskapt global oppvarming - da er det grunn til å anta at det dreier seg om en så svak teori at den må beskyttes mot spørsmål.

 Og så langt har vi sett at dette er langt på vei gjennomført - har NRK , Aftenposten , VG eller Dagbladet noensinne referert til verdens fremste klimaforskere , professor Richard Lindzen , Pofessor Judith Curry , professor  Roger Pielke jr , professor William Happer , professor Willie Soon , professor john Christie , professor , Bob Carter , professor David Evans , professor Patrick Michaels , professor Richard Mueller , professor Roger Pielke sen. , professor Ian Plimer , Murray Salby osv , som har publisert mer om klima enn de fleste kan drømme om ?

Hvorfor ikke ? Er de blitt inkompetente ?

Er det fordi de setter spørsmålstegn ved de politiske gruppetenkernes teori om "menneskeskapt global oppvarming" , noe teorien ikke tåler ?

Er det derimot et vidunderbarn som tror på teorien om "mennskeskapt global oppvarming" så holder det til mediaoppslag -om innholdet er meningsløst spiller ingen rolle - ganske morsomt av og til - men påfallende at det ikke stilles større faglige krav ?

Nå sier ett medlem av IPCC , Ottmar Edenhofer ,rett ut at dette ikke lenger dreier seg om klima. Det dreier seg om en rasering av vestlig økonomi , og en omfordeling av verdiene.

https://www.newsbusters.org/blogs/nb/noel-sheppard/2010/11/18/un-ipcc-official-admits-we-redistribute-worlds-wealth-climate

 

 http://translate.google.com/translate?js=n&prev=_t&hl=en&ie=UTF-8&layout=2&eotf=1&sl=de&tl=en&u=http://www.nzz.ch/nachrichten/wissenschaft/klimapolitik_verteilt_das_weltvermoegen_neu_1.8373227.html

 quote

"Edenhofer let the environmental cat out of the bag when he said,

“climate policy is redistributing the world’s wealth” and that “it’s a big mistake to discuss climate policy separately from the major themes of globalization.”

…Edenhofer claims “developed countries have basically expropriated the atmosphere of the world community” and so they must have their wealth expropriated and redistributed to the victims of their alleged crimes, the postage stamp countries of the world.

 

He admits this “has almost nothing to do with environmental policy anymore, with problems such as deforestation or the ozone hole.”

It has everything to do with a different kind of green."

Unquote , ja vi visste det hele tiden , the green yankee dollars are sustainable.

Dersom det mannen selv sier er riktig , så burde politikerne være vel kjent med målsettingen etter å ha svirret rundt på hver eneste klimajamboree FN har arrangert.

Og da burde de informert folk om hva målsettingen er - de klimafrelste vil sikkert juble over å få riktig informasjon.

Jeg vet ikke , men jeg vet at Kongressmann Raul Grialva  gikk løs på syv klimaprofessorer som hadde vitnet i Kongressen , mot gruppetenkerne , og  ville ha de syv sparket eller fjerne finansieringen av deres studier - altså bringe denne farlige klimaforskningen til taushet.

Heldigvis ble dette så dumt og åpenlyst utført at det ble litt for mye fokus på akademisk utringsfrihet , som selv pop-politiske døgnfluer ikke mestrer.

Vil vi få se denne taktikken i Norge - noe mer diskret etter grijalvaas skadale ?

http://www.washingtontimes.com/news/2015/mar/5/democrats-continue-witch-hunt-climate-scientists/

Vedrørende dårlig nattesøvn , så er ikke det så rart; FN`s klimasjef og noen andre Big Wigs innen klimaindustrien  har proklamert at verdens klimaundergang starter om 3 år , faktisk publisert i" Nature " som seriøst stoff - den autentiske og ofisielle spådommen om klimadommedag - se opp for etterligninger :

https://www.nature.com/news/three-years-to-safeguard-our-climate-1.22201

En annen kvalifisert spåmann (ifølge seg selv) sier at klimadommedag kommer om 10 år , fornuftig å legge det litt frem i tid så ikke alle husker spådommen om 10 år - slik vi har hatt fornøyelsen av tidligere.; Guy McPherson i fritt svev , han går tar godt i og sier at vi alle er utryddet om 10 år - noen bedre på så kort varsel?

Det interessante er at disse får all den mediaoppmerksomhet de ønsker , de sier det som trengs for å skremme vettet , og ikke minst pengene av de fleste.

https://www.youtube.com/watch?v=zqIt93dDG1M&t=174s

For å få tilbake nattesøvnen kan det være fornuftig å lytte til hva Mark Steyn forteller i Kongresshøringen - han sier det klarere enn de fleste andre :

https://www.youtube.com/watch?v=bTM13sI2BFQ

Og stillferdige professor Judith Curry ble forsøkt avfeid i Kongresshøringen, men fikk ordet i høringen og demonstrerte igjen sin faglige tyngde - hun måtte nylig trekke seg fra  professoratet  etter intens hetskampanje -som kanskje ikke hører in n under begrepet vitenskap - mer politikk ?

https://www.youtube.com/watch?v=Oh6zDbWMuP0

 

3 liker  

Mest leste

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere