Verdidebatt

La oss ikke ødelegge framtiden

Det er uforståelig at mange, også blant kristne, tror de beskytter velferden og framtiden til våre etterkommere ved å stenge ute og bruke minst mulig penger på flyktninger og asylsøkere. Og det er sørgelig at folk ikke setter seg bedre inn i de menneskelige konsekvensene av dagens asylsystem.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Jeg spør: Hvem vil stille opp for våre barn og barnebarn når de kommer i en krisesituasjon, hvis verdens rikeste land nå lar være å hjelpe en omverden som er i den verste flyktningkatastrofe siden 2. verdenskrig?  Vi må huske at alt vi gjør og ikke gjør, er synlig for all verden gjennom internett. Og ingen er vel så blåøyd at de kan tro at vi i Norge for all framtid slipper unna katastrofer.

Kristne bør kanskje finne fram igjen en profeti forkynneren Emanuel Minos gjorde kjent for noen år siden, som han for veldig lenge siden hadde fått av en gammel dame. Der ble vår tid utrolig treffende beskrevet, og også faren for en 3. verdenskrig, der rike nordmenn måtte flykte for livet. Men ingen ville hjelpe oss, fordi vi ikke selv hadde hjulpet andre ... Måtte det aldri skje!

Det heter så flott at vi heller skal hjelpe flyktningene der de er, men hvor er ekstrabevilgningene blitt av, etter hvert som krisen har utviklet seg? Og om vi holder mennesker i live i en forferdelig flyktningeleir, så har de ingen framtid der - noen må få dem ut og ta imot dem. Norge kan slett ikke hjelpe alle, men mange, mange flere.

Ikke minst bør kristne finne fram sin Bibel og lese Jesu ord i Matteus 25,31-46. Han sier faktisk at vår holdning her blir avgjørende på dommedag - det er nemlig snakk om "tro, virksom i kjærlighet", som det heter et annet sted.

Noen kristne hevder at det viktige nå er å beskytte oss mot "islamisering". Men det er ikke dette Bibelen ber oss gjøre: Gud vil at alle mennesker skal bli frelst; han gjør ikke forskjell på folk, og vår oppgave  er å utbre evangeliet og gjøre alle folkeslag til disipler. Når Gud i disse dager, som mange tror er de siste tider, setter folkemasser i bevegelse og sender til oss mennesker fra land som har vært stengt for evangeliet - ja, da er det vår oppgave å møte dem med mest mulig kristen kjærlighet og gi dem evangeliet. Ikke å stenge dørene og behandle dem som farlige fiender!

Selvsagt trenger vi et PST til å holde øye med terrorfaren. Men vi må aldri glemme det som står i vår fedrelandssalme: "Vil Gud ikkje vera bygningsmann, me fåfengt på huset byggja. Vil Gud ikkje verja by og land, kan vaktmann oss ikkje tryggja."

Forøvrig er mange flyktninger og asylsøkere kristne, og ikke få kommer hit fordi de kjenner Norge som misjonsland. Men det som møter dem i nåværende asylsystem, er langtfra et misjonsland verdig. La meg fortelle om en pastor fra Nigeria som nylig ble kastet ut av Norge. Han  kom hit fordi han mente Gud hadde kalt ham til å forkynne evangeliet i vårt land, og Nigeria ble farlig fordi han kjempet politisk for et fritt Biafra. I Norge ble han utsatt for diverse grove politiaksjoner og tilbrakte til sammen cirka ett og et halvt år i fengsel på Trandum, fordi Nigeria nektet å ta ham tilbake. Til slutt fikk norske myndigheter sendt ham ut, og han ble arrestert ved tilbakekomst.

Forslagene om å fengsle masse mennesker - barn og voksne - bare fordi det teoretisk sett kan være en terrorist blant dem, er fullstendig uakseptable. Vi kan da ikke fengsle alle fra ytterste høyre, som Frp-erne, fordi høyre-ekstremisten Breivik gjennomførte en grusom terrorhandling!

Min stemme ved valget går til Venstre, som i tillegg til bedre integrering og mer human asylpolitikk også kjemper for arbeidsplasser, jordvern (matforsyning) og gode og realistiske klimamål - som også er viktig for mine barns og barnebarns framtid.  Venstre nådde ikke fram i perioden bak oss, men de oppnådde en del. Og jeg tror ekstremholdningene som nå ser ut til å ha overtatt i Frp, er blitt en lærepenge for alle andre.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt