Une Aina Bastholm

Miljøpartiet De Grønne
3

Det beste landet for verden

Norge skal ikke bare være det beste landet i verden, men også det beste landet for verden.

Publisert: 7. sep 2017

I år startet valgkampen med en diskusjon om norske verdier. Den viste at det er lettere å være enige om verdiene, enn hvordan vi tolker og bruker dem. Verdier som åpenhet og demokrati er ikke særnorske. Det er heller ikke solidaritet. Likevel mener Miljøpartiet De Grønnes at norsk solidaritet står på spill i dette valget.


De Grønnes grunnverdier - å ta vare på skaperverket, dyr og mennesker - vil mange kjenne seg igjen i. De er også kristne verdier. Men hvis vi skal ta vare på det Norge vi er stolte av, må vi også fortsette å lete etter hvem som er vår tids undertrykte, også utenfor våre grenser og på tvers av generasjoner.


Vi mener Norge har et grunnleggende ansvar for å bidra i en verden der stadig flere er på flukt fra krig, forfølgelse og klimaendringer. Derfor jobber vi for et mer solidarisk Norge. Et Norge som tar klimaansvar, som ikke kutter i bistand og utviklingsmidler, og som også er bedre å vokse opp i og bedre å komme til. Vi jobber for en asylpolitikk som respekterer menneskerettighetene og en integreringspolitikk som bygger broer, ikke splitter mellom “oss” og “dem”.


I ruspolitikken har vi i mange år kjempet for avkriminalisering av brukerdoser og bedre helsehjelp. Fordi det å møte folk med behandling framfor straff, også gjør det lettere å hjelpe. Og på samme måte er det grunnleggende solidarisk å anerkjenne at vi mennesker har ulik legning og kjønnsidentitet. Derfor vil vi blant annet heve kompetansen i samfunnet om LHBTI-spørsmål, inkludere kjønnsidentitet og -uttrykk i straffelovens paragraf om hatkriminalitet, sikre at forfulgte LHBTI-personer kan få asyl i Norge og styrke innsatsen for skeive rettigheter over hele kloden.

 

De Grønne vil gjøre mer enn å gjøre Norge til det beste landet i verden. Vi vil også gjøre Norge til det beste landet for verden.

3 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg
Kommentar #1

Johs Ensby

17 innlegg  58 kommentarer

Publisert rundt 3 år siden
Une Aina Bastholm. Gå til den siterte teksten.
Det beste landet for verden

Dette er en visjon som er for liten for ett parti - måtte vi få dele den som en samlet og hel nasjon.

Du legger lista så høyt det går an, men inkluderer alle.

Så ber du oss innta en tjenende rolle, den som vår samvittighet kaller oss til og som vi best kan leve godt med - så priviligerte som vi er.

Lykke til med din blokkuavhengige lederrolle!
Du får min blokkuavhengige stemme denne gangen.


2 liker  
Kommentar #2

Une Aina Bastholm

3 innlegg  2 kommentarer

Publisert rundt 3 år siden

Tusen takk for gode ord, Johs! Jeg lover å gjøre det jeg kan for et rausere og mer solidarisk Norge, og at vi skal bli et enda bedre land for verden. 

Kommentar #3

TORE BERGENDAHL

0 innlegg  3 kommentarer

Publisert rundt 3 år siden

DETTE VAR FLOTT, hvorfor drømme lite, når vi drømmer, drøm STORT...! Fremmedfrykt ?


Frp   gjør som Se og Hør, frir til  rettsell for det ukjente, dere som ikke ser og kan regne, ser nyheter med bind for øynene og ser det dere vill se ! i Norge  leder vi an til en 50 til 01 i forsøket på og drepe flest mennesker, dreping på utøya, dreping av individer, mennesker med en annen hudfarge, siste en ung gutt i kristiansand ja ingen slår den hvite mans evne til og drepe, Spania og katolske kirke milioner drepte, korsfarertiden med ett bakteppe i religjon, for og kunne stjele det man kunne finne, kolonitiden, utrolig utbytting og dreping I Irland, katolske og protestannters kamp, 1 og  2 verdenskrig, med Atombombe som en sjampanje kork smell , som for og feire ingen kan drepe som vi, BANG.

Drep 3000 HVITE i USA og vi dreper 300.000, kast en sten på en jøde og det kommer ett kamphelikopter. Det dør stadig folk i trafikken , menn ikke på grund av muslimer. Det er historisk ikke  01 av 1000.000 som blir drept av en muslim

Rart og tenke på att samme misnøye for innvandring møtte Normen som kom til Amerika, med lite skolering, men med en drøm om en bedre fremtid, min spådom er att innvandring bygger landet, de er mer sulten på skolering og ett bedre liv en Normen flest. 

PS. Humor, nei, men til søndag når alle dere som støtter FRP. BER, så be inderlig om at datter eller sønn finner seg en farget flott ektefelle, barnebarn vill da være forskånet for kreft med for mye soling, frisk hudfarge forlenger livet, i april så jeg selv ut som jeg var kisteferdig,  men etter løping efter sola, med risk for kreft, er jeg fornøyd, men liker vi farga mennesker ?

STEM med en stemme du kan leve med i fremtid !

JEG ber alle mennesker om unskylning  for valg , meninger jeg har ytret !

Jeg velger ALDRI  FRP.  MERE, sist var jeg med ansvarlig ved valg av frp

Jeg mente også inngripen i Irak var riktig, UNSKYLL hjelper ikke, la oss lære til neste gang,  muligens sannheten ikke er den man får servert på sølvfat  !

Godt valg alle med mennesker, sol brent eller  ikke brent.

Hilsen Tore B.

Og 3år i Norge 50% eier av " Kaffimølla"  Osman fra Somalia

Kommentar #4

Johs Ensby

17 innlegg  58 kommentarer

Publisert rundt 3 år siden
TORE BERGENDAHL. Gå til den siterte teksten.
STEM med en stemme du kan leve med i fremtid !

Tore og Osman,

her syns jeg dere har er et veldig godt råd for dette valget! Det valget vi gjør nå blir ett som vi kommer til å se tilbake på.

Det skulle vært interessant å høre mer om hvorfor Osman som har vært bare 3 år i Norge mener er bra med den visjonen Une Aina presenterte her: at Norge skal bli "Det beste landet for verden". Hvordan kan Norge bli det beste landet for verden, Osman?

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere