Verdidebatt

Er presidenten hevngjerrig og farlig, eller gjør han veloverveide handlinger i sitt embete?

Er Trump farlig slik norsk presse fremstiller ham, eller er det riktig at han bør fjerne den tidligere presidentens politiske avgjørelser slik han gjør. Hvorfor gjør han ikke det med Clintons eller Bush avgjørelser, og kun Obamas?

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Etter å ha sett Donald Trump i presidentembete i litt over et halvår, må man spørre seg selv, vekker han fortroende? Slik jeg ser ham, er han en person som gikk til valg for å ødelegge alt hva Obama stod for og fjerne alle spor av Obamas politikk. Er han hevngjerrig eller...? Jeg stiller spørsmålet fordi Obama latterliggjorde Trump under en gallamiddag. Episoden jeg henviser til ser du fra ca 9:35 inn i videoen.

VG stilte seg dette spørsmålet om Trump bestemte seg for å bli president når han ble latterliggjort? Det vet egentlig bare Trump selv. Men ting fra hans fortid kan tyde på at han har ønsket å bli president lenge før dette. Hendelsen her viser oss bare at forholdet mellom disse to mennene ikke er det beste, og aldri har vært det. Spesielt fra Trump sin side, som har hatt det inn for Obama.

Trump har hatt det for seg at Obama ikke var født i USA og dermed ikke kunne  være en rettmessig president av USA. Kan dette være årsaken til hans politikk der han fjerner alle spor av Obamas politiske spor som president?

Den siste avgjørelsen Trump har gjort er å innføre en avslutning på programmet (Daca) som Obama innførte for å gi innvandrerbarn en mulighet til å fullføre en utdannelse, uten at de skulle behøve å være redde for å bli utvisst mens de fikk en utdannelse. Daca gir de minst to års forlenget opphold i landet, i et land som de anser som sitt.

Disse barna har dessuten kommet til USA uten at de selv har tatt en beslutning om å begå den kriminelle handlingen det er å innvandre ulovlig inn i USA. De er derfor en uskyldig part i dette.

Mens de vokser opp blir de del av et samfunn som utdanner dem, og kan ha behov for deres ekspertise.

Samfunnsøkonomisk er det bra at de blir. Det forundrer meg at Trump besluttet å avslutte det, med tanke på hvilke økonomiske konsekvenser det vil få. Se bare på hans økonomiske rådgivere som har sluttet, og som nå faktisk peker på at konsekvensene av hans politikk ikke er bra.

Hva slags tanker har dere om dette? Del dem gjerne og hold dere til emnet.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt