Verdidebatt

Til Jonas fra en KrF’er

Det norske samfunnet går store endringer i møte, og vi trenger en leder som kan få oss til å løfte i flokk. Alle må med, så jeg håper at du blir regjeringssjef og koalisjonsleder, Jonas Gahr Støre.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

I artikkelen din i Vårt Land nylig refererte du til Thomas Sjödin når det gjelder hviledagen. En dose Sjödin kan gjøre godt for sjelen på starten av en arbeidsdag også, kanskje særlig midt i valgkampinnspurten med all sin skryting og hakking. Denne andakten på fire og et halvt minutter gjorde i alle fall meg godt.

Partiet jeg er medlem av har valgt å legge seg i vippepunktet på høyre-venstre-aksen. Dette er selve dødpunktet i norsk politikk der min stemme ikke får noen vekt eller bidrar til noe moment. Jeg legger min stemme i dette nullpunktet for siste gang og håper KrF har forlatt Ole Brum-strategien ved neste stortingsvalg.

Den sittende regjeringens budskap er at ”nu går alt så meget bedre” mens du Jonas, er blitt beskyldt for svartmaling. ”Norge er godt rustet til å møte fremtiden” heter det i åpningen av regjeringens perspektivmelding. Er vi virkelig det? De fortsetter å pøse på med oljepenger som smertestillende medisin og ansetter stadig flere byråkrater.

Det haster

Jeg skulle ønske vi fikk en regjering som peker ut problemer som må løses og muligheter som må realiseres uten fordummende dulling med alle som sutrer. Alle vil ha en myk landing etter oljealderen, men vi ligger allerede på Nord-Europeisk jumboplass i sysselsetting og ingen tør å nevne risikoen for store handelsunderskudd framover.

Du er blitt beskyldt for vingling i spørsmålet om utvikling av oljeindustrien, men jeg håper du fortsatt vil stå midt på broa mellom oljenasjonen og den neste versjonen av Norge. Der kommer det til å blåse frisk helt til alle er over på den andre siden, og det blir en krevende prosess.

Lykke til som koalisjonsleder, Jonas.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt