Per Arne Brandal

147

NRK som spin-doctor

Å høre på NRK Nyhetene i dag tidlig der NRK med omhu utelukkende velger svenske intervjuobjekter som latterliggjør Listhaug og småflirende benekter at det skulle være uheldige sider ved den svenske innvandrings- og integreringspolitikken, gjør en først sint og så fortvilet.

Publisert: 30. aug 2017


Fortvilet over at 5,5 mrd. skattekroner går til cover-up over tilstander publikum og borgerne fortjener å få vite noe om, og forbannet over at NRK gjør seg til spin-doctor og propagandist for visse krefter i norsk politikk.
NRK feier, med den største selvfølgelighet, under teppet saker som (det tar bare noen sekunder research for å finne):
• Parallellsamfunn. Voldsforsker Ragnhild Bjørnebekk ved Politihøgskolen i Oslo til Utdanningsnytt 18/2015: «Rosengård (bydel i Malmø) er en getto, hvor grupper har tatt helt over. Rosengård fremstår som en egen stat innenfor landet. Til tider har ikke brannbiler og politibiler kommet inn der».
• NRK nett august 2017: «Over 150 biler er satt i brann i Malmö og flere andre svenske byer siden i sommer. Talet er høgare enn under opptøyene i Malbö-bydelen Rosengård i 2009, og vekker uro».
• Aftenposten 26. februar 2010: «I den sørsvenske metropolen Malmö angripes og trakasseres jøder på gaten. Stadig flere av byens jøder forlater byen og reiser til Israel.»
• Borgerkrigslignende til tilstander. Statsmakten greier ikke å beskytte borgerne. Aftenposten 21. februar 2017: «Ledelsen i Stockholmspolitiet tar selvkritikk etter opptøyer i bydelen Rinkeby mandag kveld. Politiet var for svake og grep inn for sent, innrømmer politiledelsen etter massiv kritikk fra folk som ikke fikk hjelp.»
• NRK-team truet og kastet stein etter i Sverige: «Dagsrevy-reporterne Anders Magnus og Mohammed Alayoubi opplevde å bli truet da de var på reportasjereise i Sverige. – Det var en veldig ubehagelig dag på jobb, sier Alayoubi.» NRK nett 6. mai 2016
• Stanghelle i Aftenposten 1. august 2017 om det svenske væromslaget: «..-vi kunne ikke lenger late som om SD ikke finnes,» kommenterer Moderaternas Johan Forsell utfrysningspolitikkens fallitt. Dette er første skritt på veien for reell politiske innflytelse for partiet som inntil i fjor ble stemplet som ekstremister ingen ville snakke med. Nå gjelder ikke dette lenger.
• Et stort antall immigranter og asylsøkere under jorden, mange med ukjent identitet. 300 jihadister.
• Alvorlige terrorhandlinger. VG 8. april 2017: «Vårt naboland er rammet av en grusom og brutal handling. Midt i sentrum, på Drottninggatan, kjørte en mann en lastebil i høy fart for å meie ned og skade og drepe fotgjengere». 
• osv

Vedr. motiver for denne studieturen. Er det noen som er i tvil om at Hareide og Støre sine mer eller mindre fjollete besøk på eldrehjem, skoler osv. ikke har noe med valget å gjøre?

18 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg
Kommentar #1

Oddbjørn Johannessen

191 innlegg  13478 kommentarer

Ikke bare svensker, nei

Publisert over 2 år siden
Per Arne Brandal. Gå til den siterte teksten.
Å høre på NRK Nyhetene i dag tidlig der NRK med omhu utelukkende velger svenske intervjuobjekter som latterliggjør Listhaug og småflirende benekter at det skulle være uheldige sider ved den svenske innvandrings- og integreringspolitikken, gjør en først sint og så fortvilet.

På NRKs nettsider ligger det også et intervju med tidligere ambassadør (og tidligere Høyre-politiker) Kai Eide - som er svært krass i sin kritikk av Listhaugs Sverige-tur:

Eide raser mot Listhaug: - Bruker statens ressurser i egen valgkamp

1 liker  
Kommentar #2

Pål Georg Nyhagen

198 innlegg  1811 kommentarer

NRK og integritet

Publisert over 2 år siden

Journalister og mediehusene befinner seg i en posisjon som selvfølgelig gir dem en viss makt: De står nemlig plassert mellom det de pretenderer å rapportere ifra og mediebrukeren. Her er det derfor dessverre alltid en og annen journalist som ikke makter å motstå fristelsen til å overse skillet mellom kommentarrollen og det å rapportere qua journalist: 

Man ser det man VIL se, og ikke det man IKKE vil se; og håper samtidig at elementer fra dette bildet også setter seg hos leseren og brukeren. Journalistene blir dermed heller en aktiv del av det de hevder å rapportere fra fremfor nyhetsformidler per se. Men der man ikke evner å bevisstgjøre seg ansvaret som deltagende subjekt i journalistrollen og dermed skille mellom personlige sym- og antipatier, der tapes samtidig sannheten. Det er ikke rollen som styrer og bærer, men det enkelte deltagende menneske som bærer denne rollen og i praksis dermed definerer journalistoppgaven. Man kan derfor få et regissert og tilpasset bilde av saksforholdene fordi journalisten ikke bryr seg om subjektiviteten og videre har en agenda som så videre tas for et heller banalt og uinteressant ikke-poeng. "Man kan jo aldri unngå det subjektive like vel, og alle andre journalister gjør jo det?" Men dessverre er det en tendens at flere redaksjoner og journalister politisk bevisst velger ganske så selektivt og subjektivt hva gjelder hvilke vinklinger som anses som relevante, hvem som velges som intervjuobjekter eller ikke, og hvorfor akkurat dem? 

Her kan man lese EN vinkling angående NRK, og selv vurdere om dette i artikkelen har noe for seg, og gjerne begrunne hvorfor man mener at artikkelforfatteren i denne artikkelen bommer radikalt, om man altså skulle konkludere med dette etter lesning? Men man bør vel være oppmerksom på at politisk pregede saker fra en journalist eller et mediehus, som en selv sympatiserer med hva gjelder verdier og vinklinger, nødvendigvis ikke er sann fordi vi deler samme politiske syn som journalisten. Heldigvis kan vi i dag langt på vei sjekke saker og data. Bare så synd at vi lesere og mediebrukere må overta journalistrollen for å få vite mer om hva som er sant eller ikke. 

Uten å ta stilling til noe som helst hva gjelder selve Listhaugbesøket i Sverige igår: Gårsdagens store poeng om hennes besøk i Stockholm/Rinkeby viste seg ganske raskt å IKKE stemme ; dvs hva gjelder dette med at norske myndigheter hadde advart (!) svenske sådanne hva gjelder Listhaug (sic!).  Dette ble opplyst ganske tidlig igår.

Bemerkelsesverdig nok, så fortsatte flere medier LIKE VEL å kjøre frem denne delen av saken til tross for at klare dementier ble gitt fra begge lands myndigheter allerede igår. Kartet som Aftonbladet sendte ut tidlig igår ble foretrukket selv om terrenget for lengst avslørte at virkeligheten var annerledes beskaffet.

Har man førdst sådd noen frø, og opprettholder bildet, så har også det bildet man ønsker å etablere satt seg.

For god ordens skyld; jeg stemmer på et av de rødgrønne paritene. Men det hindrer meg ikke fra å tenke selvstendig og fritt. Også alle de jeg er uenig med fortjener den respekt som jeg ber om selv ellers: Og jeg vet dessverre inderlig godt hvor lett det er å stemple og demonisere den jeg bærer antipati mot. Dessverre er det ennå noen som mener at tabloidjournalistikk og emosjonelle svart/hvittbilder er noe som høyresidens medier og mennesker lider under. Tragikomisk nok, så ser man ikke at samme elendighet preger flere på venstresiden: Men da sies det tragikomisk nok at endelig er det noen som kaller en spade for en spade og sier ting rett ut! Til,tross for at det er vel så svart/hvitt og tabloid som høyresidens grøftekjøringer. Det viser seg altså påfallende ofte at det er det politiske fortegnet foran parantesen som er det avgjørende kriteriet for hva som er sant og riktig i den.

Jeg nevner alt dette ovenfor fordi det er et aktuelt eksempel hvor våre sym- og antipatier styrer hva vi kjører frem som sant. Når man har kommet dit hen hvor alle negative saker man hører om en person anses som sannsynlig eller sant, og korreksjoner så avvises kategorisk, så har man et problem: Da har man plassert seg i fordommenes og foraktens forblindende skuff; hvilket sikkert gjør det lettere å sortere, for all del, men man reduserer her både sin neste og seg selv betydelig.

8 liker  
Kommentar #3

Carl Wilhelm Leo

15 innlegg  931 kommentarer

Fake News ?

Publisert over 2 år siden
Per Arne Brandal. Gå til den siterte teksten.
Å høre på NRK Nyhetene i dag tidlig der NRK med omhu utelukkende velger svenske intervjuobjekter som latterliggjør Listhaug og småflirende benekter at det skulle være uheldige sider ved den svenske innvandrings- og integreringspolitikken, gjør en først sint og så fortvilet.

Nå er jo NRK så heldige at de kan konsultere seg selv i det nyopprettede orakelet for media (Orakelet i Oslo!) , hvor NRK , VG og Dagbladet er den indre krets av hjernetrusten innen norske media. De skal avsløre tvilsomme nyheter som serveres godtfolk.

Sannhetens trauste forvaltere , så å si. Hva blir det neste ?

 

3 liker  
Kommentar #4

Njål Kristiansen

158 innlegg  20651 kommentarer

Publisert over 2 år siden
Oddbjørn Johannessen. Gå til den siterte teksten.
På NRKs nettsider ligger det også et intervju med tidligere ambassadør (og tidligere Høyre-politiker) Kai Eide - som er svært krass i sin kritikk av Listhaugs Sverige-tur:

Eide er ikke alene. Mitt inntrykk er at mange i Høyre mener dette var utilbørlig. Det eneste som kan skape et slags alibi for Listhaug er at det er valgkamp og utspillet var avklart med Siv Jensen. Hele valgkampen til Frp har vært under kontroll av Jensen, og det ser vi bl.a. på at tidligere partiformenn ikke har sagt det Listhaug nå fikk lov å si og gjøre. 

I 2015 gjorde Frp det samme ved å starte det aller første utspillet rettet til egne kommunepolitikere med å motsette seg regjeringens bosettingspolitikk for flyktninger. Jeg har ikke inntrykk av at det hjalp så mye på oppslutningen. 

Trine Skei Grande spurte hvorfor Listhaug ikke dro til Groruddalen i valgkampen. Her har hun et godt poeng. Der kunne hun fått vise til at det fagfeltet Listhaugs departement jobber med virker rimelig vellykket. Hvordan kan en statsråd unngå å fremme det positive fra sitt eget arbeidsområde og i stedet reise til utlandet for å finne noe som eventuelt ikke er like vellykket? Siden vi er opptatt av utenlandske steder i disse dager tror jeg Rinkeby snarere ble et Waterloo.

1 liker  
Kommentar #5

Anne Elisabeth Skogøy Fjellstad

38 innlegg  570 kommentarer

NRK som nyhetsformidler er ikke troverdig

Publisert over 2 år siden

Etter valget bør NRK som statlig nyhetsformidler omstruktureres. Deres udemokratiske policy og venstresidig dominans i arbeidsstokk og journalister, den redaksjonelle politikk for utvalg og vinkling av aktuelt stoff, den systematiske politiske ensidigheten NRK over mange årtier systematisk har bedrevet, må stanses.  
Respekten for individer og samfunnsinstitusjoner nedbygges gjennom dette. Respekten for den politiske venstresiden forvitrer. De oppfattes som utnyttende i  maktposisjoner.
Vi kan ikke ha et system som så mange erfarer som partisk overfor én av partene i å systematisk formidle en type virkelighetsforståelse.  Det er urimelig.

Tvungen lisens er til alt overmål økonomisk "ran" fra mennesker som ikke lenger vil låne øre til en slik såkalt "nyhetsformidler".  Opinionsdanner er det NRK er, og det danses etter sekulærsosialistisk toner i all hovedsak.  Det må bli slutt på å late som at NRK representerer staten og folket.

Sannsynligvis må NRK todeles;-  i én borgerlig gren og én sosialistisk.  "Enstatsløsning" når det handler om informasjonsformidling fungerer ikke i praksis.

7 liker  
Kommentar #6

Knut Ivar Heggem

4 innlegg  360 kommentarer

Publisert over 2 år siden
Njål Kristiansen. Gå til den siterte teksten.
Eide er ikke alene. Mitt inntrykk er at mange i Høyre mener dette var utilbørlig. Det eneste som kan skape et slags alibi for Listhaug er at det er valgkamp og utspillet var avklart med Siv Jensen. Hele valgkampen til Frp har vært under kontroll av Jensen, og det ser vi bl.a. på at tidligere partiformenn ikke har sagt det Listhaug nå fikk lov å si og gjøre.

Listhaug behøver da ikke noe alibi. Hun er tydelig på hva hun ønsker, og hun gjør sitt ytterste for å gjennomføre sin og Frp sin politikk. Selvfølgelig er det god valgkampstrategi å besøke Rinkeby. Listhaug gjør akkurat det samme som andre politikere, hun driver valgkamp med de virkemidler hun synes er best. Hennes suksessoppskrift er å være tydelig, noe som enkelte andre politikere er allergisk mot. Det vil si: Andre kan være svært så tydelige på at de er mot Listhaug, men ikke med saklige argumenter. 

Støre f.eks, gjennomførte et helt intervju på nyhetene rundt et ord: "Nedrig". Og han skal liksom være en fremtidig statsminister? Det er bare ikke troverdig, og Ap ligger også i fritt fall på alle målinger. Interessant er det at Støre går til angrep på Solberg, for at statsministeren har tatt Frp inn i regjering. Frp er jo meget ytterliggående forstår vi av det Støre sier. Hva om Støre blir avhengig av MDG eller Rødt for å danne regjering? Vi får vel se hvem som blir avhengig av ytterliggående partier for å regjere. Hvis venstresiden totalt får nok stemmer.

Faren er stor for at noen får møte seg selv i døren.


7 liker  
Kommentar #7

Knut Ivar Heggem

4 innlegg  360 kommentarer

Publisert over 2 år siden
Per Arne Brandal. Gå til den siterte teksten.
Vedr. motiver for denne studieturen. Er det noen som er i tvil om at Hareide og Støre sine mer eller mindre fjollete besøk på eldrehjem, skoler osv. ikke har noe med valget å gjøre?

Selvfølgelig, alle politikere driver valgkamp, og det er helt legitimt. Men Listhaug skal tas for enhver pris. Det er nok smertefullt for journalistene i NRK og politikerne på venstre side at oppslutningen om Listhaugs politikk er voksende. Men heldigvis, som hun selv sier, hun tåler stormen.

8 liker  
Kommentar #8

Carl Wilhelm Leo

15 innlegg  931 kommentarer

Truest words ever spoken !

Publisert over 2 år siden
Anne Elisabeth Skogøy Fjellstad. Gå til den siterte teksten.
, den redaksjonelle politikk for utvalg og vinkling av aktuelt stoff, den systematiske politiske ensidigheten NRK over mange årtier systematisk har bedrevet, må stanses.

Min favoritt fra NRK var reportasje og nyheter da den revolusjonære helt Pol Pot` s massemyrderier begynte å bli kjent . Skulle man ha håp om objektve nyheter var det bare å gå till BBC World Service , USAFRT og Deutsche Welle for å få nyhetene innenfor rimelighetens grenser. Og betale "lisens" til NRK ! Det er jo en vits !

 I dag er det komplett og fullstendig ensidig fordømmelse og mobbing av Sylvi Listhaug. Men hun har tydeigvis sett hvor useriøs og latterlig uprofesjonelle slike kampanjer er og gir blaffen i hele anstalten. 

Dersom NRK i det hele tatt har hatt noe positivt å si om President Donald Trump i nyheter eller andre "program" -så må det ha skjedd  ved et arbeidsuhell.

Her snakker vi om den reneste demonisering med forsøk fra diverse hobbypsykologer på idioterklæringer. Og det pågår nesten hver dag i 8 måneder ! 

Vedrørende verdens største massehysteri , "menneskeskapt global oppvarming " så er ensidigheten total , det kom også frem i "Dag og Tid" at NRK hadde samlinger for å ensrette klimarelatert stoff i flere program og markedsføre FN`s klima-teori.

Det er jo i og for seg en forståelig reaksjon , med en så tynn teori som hver gang den forsøkes bevist , så blir det verre. Pluss at en del mennesker har hatt fysikkundervisning i sine glansdager på skolebenk og studier.

Vi har to ganger de senere årene hatt besøk i Norge av verdens fremste klimaforsker , Richard Lindzen , som bl.a. tidligere en kort periode  var tilknyttet UiO.

 Men uten å være synsk kunne man spå at denne klimaeksperten ikke dukke opp hos Skavlan eller noe annet sted i NRK eller i MSM. Han har nemlig ikke forstått verdensklimaet politisk riktig ! 

De som følger med på det meste omkring klimarelatert forskning og målinger ser ganske raskt hvor ensidig dette dekkes av NRK .De som av forskjellige årsaker ikke har tid til å følge dette opp selv , skulle med den dyre lisensbetalingen til NRK ha krav på å bli informert objektive nyheter.

"Half the truth is often a big lie" (Someone said.) 

9 liker  
Kommentar #9

Søren Ferling

0 innlegg  4867 kommentarer

Publisert over 2 år siden
Pål Georg Nyhagen. Gå til den siterte teksten.
Her kan man lese EN vinkling angående NRK, og selv vurdere om dette i artikkelen har noe for seg, og gjerne begrunne hvorfor man mener at artikkelforfatteren i denne artikkelen bommer radikalt, om man altså skulle konkludere med dette etter lesning?

En efter min mening god beskrivelse af de mange dramaturgiske virkemidler, hvormed man i dag driver journalistik - der mere og mere kommer til at ligne reklameindustrien.

Måske en idé at indføre et solidt mediefag i Skolen, sådan at alle, som os der har prøvet det lidt, selv erfarer hvordan man udfra et givent scenarie kan lave en næsten hvilken som helst fremstilling.

Måske på sin plads med en gammel jødevittighed:

En jødisk mand i USA redder en lille pige i zoo fra at blive ædt af en løve.

Næste dag skriver medierne: 'Helt redder lille pige fra farligt rovdyr i zoo'.

Næste dag igen er det blevet klart at manden er jøde og medierne skriver:

'Indvandrer stjæler afro-amerikaners middagsmad'.

ALT afhænger af focus og så længe medier tiltager sig retten til at vinkle, er de helt principielt utroværdige.

Det begyndte de på i 70'erne med New Journalism og statslige journalistuddannelser.

8 liker  
Kommentar #10

Knut Nygaard

487 innlegg  6965 kommentarer

Det er hevet over tvil at Nrk

Publisert over 2 år siden
Anne Elisabeth Skogøy Fjellstad. Gå til den siterte teksten.
Sannsynligvis må NRK todeles;-  i én borgerlig gren og én sosialistisk.  "Enstatsløsning" når det handler om informasjonsformidling fungerer ikke i praksis.

både har en agenda og er spin-doktor for krefter som grenser opp til åndsmakter.  Som statskanal er nok toget gått for deling av kanalen i to og grensene er jo flytende hos hvermansen - borgerlig og sosialistisk er en delingsgrad - konservativ og liberal en annen - global eller nasjonal en tredje - troende ( på noe så det former din identitet og tenkning) en fjerde.  

I en slik situasjon og med internett er det lett og finne meningsytringer og kommentarer som mer sammenfaller med egen tenkning.  I min postkasse dumpet i dag f.eks. denne om et nytt maleri av den amerikanske presidenten og hva det uttrykker i en kort snutt - sikkert ikke noe for MSM og Nrk selv om maleriet i seg selv er mer enn ok.

https://www.youtube.com/watch?v=ac6drk67Mss

Vær obs!  Vi lever nå i en tid der det blir større press på at meninger utenfor MSM skal sensureres vekk - you tube og facebook er i det leie - og president Trump har utfordret MSM så mye at nå har FN meldt seg på.  "Journalister er uhederlige mennesker" - skal være ytringen hakket for mye for MSM.  Det setter press på pressefriheten, mener menneskerettighetssjef i FN.  Det ligger en frykt under denne opprørsytringen mot MSM - at stadig fler skal stille seg skeptisk til hva de får servert av MSM - at de leser MSM med kritisk blikk og etter hvert ser agendaene - ser og vet hvor de vil og gjenkjenner før de leser kommentar gitt av den og den med en gang de ser en overskrift - just like we do - her på VD - der alle har en agenda ut fra sitt private  - eller en redaksjons ståsted.  Her en kommentar som landet i min postkasse der presidenten får skylden for alt som skjer at ytringer som MSM ikke fronter og tar disse ut i samfunnet og det kommer svartkledde Stormtropper - det blir bråk og en stadig kommer nærmere en hverdag der ikke spørsmålet er om statskanalen skal deles i to, men går vi mot en dag da yttergruppene drar et land mot borgerkriglignende tilstander - i USA kan det fort skje.

https://www.youtube.com/watch?v=GAB3Hmn7DKs

Kommentar #11

Njål Kristiansen

158 innlegg  20651 kommentarer

Publisert over 2 år siden
Knut Nygaard. Gå til den siterte teksten.
både har en agenda og er spin-doktor for krefter som grenser opp til åndsmakter.

Her tenker du kanskje på det samfunnsoppdrag som Stortinget har pålagt NRK som takk for lisenspengene, der hvor NRK blir bedt om å ta samfunnsansvar og utføre et informasjonsoppdrag overfor alle grupper i samfunnet. Dette er du redd for, men hvis det gjaldt å spre informasjon om dine verdier ville du være den første til å omfavne. Således er det ikke prinsippet du er uenig i, men at det brukes imot noe du er glad i til fordel for noe du er mindre glad i. 

Folket derimot, har forlatt enfoldssamfunnet. Det vil ha mer mangfold mens du står alene tilbake på perrongen og venter på toget som har gått. 

1 liker  
Kommentar #12

Knut Nygaard

487 innlegg  6965 kommentarer

Enig med deg der

Publisert over 2 år siden
Njål Kristiansen. Gå til den siterte teksten.
Folket derimot, har forlatt enfoldssamfunnet

Vi lever utvilsomt i en sekulær nasjon der Nrk fronter avkristningsmaskineriet.  I tider med Mangfold så ser vi imidlertid nå en oppblomstring der det ikke er til å komme forbi at kristne verdier har stor betydning for samfunnslimet i kongeriket.  

Nrk - som MSM - eller mer enn MSM - i og med at det er en statskanal burde ansette journalister og medarbeidere som og har annet i bagasjen enn forutsigbare MSM kommentarer og vinklinger - at jo, vi skal jo representere et snitt av befolkningen og da må vi ha noen konservative - noen som har nasjonen i sitt hjerte mer enn globalisme - noen levende troende kristne o.s.v. - ikke bare ansette etter pk testing i jobbintervjuet.

1 liker  
Kommentar #13

Njål Kristiansen

158 innlegg  20651 kommentarer

Publisert over 2 år siden

HÆ???????

1 liker  
Kommentar #14

Njål Kristiansen

158 innlegg  20651 kommentarer

Publisert over 2 år siden
Knut Nygaard. Gå til den siterte teksten.
Vi lever utvilsomt i en sekulær nasjon der Nrk fronter avkristningsmaskineriet.

Du kan forsåvidt demonisere NRK, men det blir unektelig å skyte på pianisten som spiller ønskekonsert. Mon det vil være mer fruktbart å se innover; hvorfor svikter folk din lære? Hvorfor når du ikke opp, frem eller inn til mennesker i vår tid? Bortsett fra sterke motkrefter, hva er din styrke og svakhet i møtet mellom deg og verden? Farlige spørsmål, for du kan komme til å oppdage at det du står for ikke nødvendigvis er like populært som før, og som nevnt noen få ganger allerede i dag, det er ikke de andres feil, men det kan virke som at det du og dine har å tilby ikke har falt i smak. 

1 liker  
Kommentar #15

Knut Nygaard

487 innlegg  6965 kommentarer

Spørsmål er aldri farlige

Publisert over 2 år siden

Det er den dagen det ikke lenger er "lov" å ha andre meninger enn MSM et samfunn blir farlig - da sensur og vold er prisen folk må betale for ikke å gå i takt med der Sturmabteilung.

Ja, hvordan har vi kommet hit?  Det har jeg jo forklart noen ganger nå - bl.a. via okkultisten Alice Bailey og hennes "The Plan".  

Strategien i "The Plan" er nedfelt i følgende 10 punkter:

1.  Få Gud ut av skolen.  Hvis folk vokser opp uten referanse til Gud, vil de senere i livet anse ham som irrelevant for sitt liv.

Bailey sa - pensum må forandres for å sikre at barna ikke blir påført den kristne arv.  Skolen utruser barna for livet og fremtiden - hvilke verdier de skal hegne om og hvilke sannheter de skal stole på.  Hvis du fjerner Gud fra skolen, så gir du barna en forståelse av at Gud er ikke viktig i møte med livet.

På den annen side - åpne opp for annen prakis - f.eks. tilby og lær barna i Transcendental meditasjon som gjør at barna forandrer sin åndelige bevissthet.

2.  Bryt ned den kristne familiestrukturen ved å bryte kommunikasjonen mellom barn og foreldre, slik at de åndelige etiske verdier ikke blir videreført til neste generasjon.

Dette skulle bl.a. gjøres ved å gjøre barna mer likestilt med de voksne - gi de rettigheter som fratok foreldrene respekt og autoritet. 

Lærerne er de som skal foreta impleteringen av "sannheter" ved å fortelle barna hva foreldre kan - og ikke kan - gjøre i forhold til barna sine.  Ved å oppdra barna i "sannheten" om at de må finne ut av livet selv - utforske selv, så vokser det opp i en forståelse av at livet dreier seg om selvet og meg selv mer enn å låne øret til verdier og sannheter som kommer fra foreldrene.

Vi hører forslag om barn skal høres på tidligere og tidligere stadier i livet om helt grunnleggende tema som de allikevel mangler forusetning og kunnskap om f.eks. deres frihet til selv å velge hva de vil tro på uavhengig av foreldrenes synspunkter.

3.  Ta bort restriksjonene for sex.  Mennesket må bli frie til å nyte dette uten restriksjoner.  Bidra til ytterligere å forringe den kristne familiestrukturen.

Ved å fremheve sex som nærest en rettighet uavhengig av alder - ved å frembære sex som den fremst glede i livet - bruk media - tv - filmindustri til å promotere en livsførsel som fjerner dem fra verdiene som er grunnleggende for en bærekraftig og et stabilt livslangt familieliv.

4.  Siden sex er det sterkeste uttrykket for et menneskes livsnytelse, så må det uttrykkes i alle former:  homoseksualitet, orgier- bare ingen blir skadet.  Gjør homoseksualitet til en alternativ livsstil.

Så lenge to personer er enige, så er alt lov - også incest; ifølge Bailey.  

5.  Når sex er uten grenser, så er abort en selvfølge.  Om mannen skal få ha sex uten konsekvenser, så må kvinnen få oppleve det samme.

Bailey så for seg en rask og effektiv lovlig aborthåndhevelse.

6.  Gjør det å skille seg til en enkel og lett affære.  Fri folket fra forståelsen av et livslangt ekteskap.

7.  Skitne til kunsten i alle dets former.  Fordrei musikk, malerkunst, diktning til noe uanstendig, umoralsk og okkult.  

Kunst er en åndelig uttrykksform og når denne tilsmusses så er det et uttrykk for det mennesket har på innsiden.  Når dette overstrømmer samfunnet, så oppleves det tilsmussede som det "normale".

8.  Bruk mediene til å kontrollere og styre menneskers meninger.  Bruk tv, film og presse.  Hensikt: forandre menneskers tankesett.

9.  Slå ned på all religiøs radikalisme.  Slå ned på kristne som sier at Jesus er den eneste frelsesvei.  Fjern dette ved å bringe de kristne til taushet og promoter andre religioner.  Skap en bevegelse som er styrt av at mennesket selv bestemmer over seg selv og sin skjebne.

Sett interreligiøse bevegelser og humanisme på tronen.

10.  Få styresmaktene til å gjøre alt dette som her er omtalt lovlig og få kirken til å gå god for disse 9 punktene.  Få kirken til å akseptere prinsippene ved å si at det er greit.


2 liker  
Kommentar #16

Njål Kristiansen

158 innlegg  20651 kommentarer

Publisert over 2 år siden
Knut Nygaard. Gå til den siterte teksten.
Det er den dagen det ikke lenger er "lov" å ha andre meninger enn MSM et samfunn blir farlig - da sensur og vold er prisen folk må betale for ikke å gå i takt med der Sturmabteilung.

Ved å bringe inn Goodwins lov forteller du bare mer om hvordan du ser samfunnet, og du fortsetter å skyte på andre. Men de farlige spørsmålene jeg reiste går på deg. Du viser hva andre er uenige med deg i, men kan du ikke heller forklare hvorfor folk ikke vil ha ditt samfunnssyn - altså ikke deg personlig, men hvorfor har folk vendt seg bort fra din kultur og til alt det du åpenbart er imot. Hvis dette allment er å anse som mindreverdig, hvorfor velger folk det da? 

1 liker  
Kommentar #17

Pål Georg Nyhagen

198 innlegg  1811 kommentarer

NRK

Publisert over 2 år siden

Med MSM og PK blir AP som AKP? Bare BS,  OK?

Mvh PGN.

4 liker  
Kommentar #18

Knut Nygaard

487 innlegg  6965 kommentarer

Det vet vi generelt pent lite om

Publisert over 2 år siden
Njål Kristiansen. Gå til den siterte teksten.
Du viser hva andre er uenige med deg i, men kan du ikke heller forklare hvorfor folk ikke vil ha ditt samfunnssyn - altså ikke deg personlig, men hvorfor har folk vendt seg bort fra din kultur og til alt det du åpenbart er imot. Hvis dette allment er å anse som mindreverdig, hvorfor velger folk det da? 

Folk er folk og de fleste jeg kjenner oppleves å ha nok med seg selv - sin hverdag og ikke som deg å summe og undres så mye over det som de bl.a. fores med fra Nrk og MSM.  På kvelden tar de heller turen til Netflix og så er det en ny dag ....

Selvsagt er det alltid lettest å identifisere seg med PK.  Da er du i medflyten og du avslører deg ikke som "bakpå".  Men - og vi er nok der nå - det kommer til et punkt da et mindretall som våger å gå ut med meninger som MSM og Nrk vurderer er "bakpå" selv om det ikke kommer mange - som med Pediga - der fronten blir i målestokk - en "bakpå" utgjør 50 motdemonstranter.  Og når motdemo'n er villig til alt - vold - så blir selvsagt ikke dette pent.  I USA er vi nok der at det kommer til skyting i disse demo'ne og da kan det gå fort ...   

Det er jo du eller andre som opplever at noe er mindreverdig - den som har dette som en del av sine vedtatte vurderinger er villig til å stå opp for de å budbære de - men det vil komme til et punkt - koste hva det vil - og da er vi over i yttergruppene - de som er villige til både å dø og ta liv for ytringsstandpunkt.

Personlig så skjønner jeg at Mangfoldssamfunnet ikke er til å unngå og at sekulærstaten er kommet for å bli inntil ..... Det jeg fronter er at vi som nasjon skal ha et tempo på endringene i prosjektet, slik at vi vet om byggverket står seg.  Det gjør vi best ved å slutte å nedsnakke Listhaug og hjelpe henne til å finne gode veier - forslaget til Hareide om å dele hennes post synes å være god - de er vanskelig å fronte på god måte for enhver minister i tospann.

1 liker  
Kommentar #19

Njål Kristiansen

158 innlegg  20651 kommentarer

Publisert over 2 år siden
Knut Nygaard. Gå til den siterte teksten.
Det er jo du eller andre som opplever at noe er mindreverdig - den som har dette som en del av sine vedtatte vurderinger er villig til å stå opp for de å budbære de - men det vil komme til et punkt - koste hva det vil - og da er vi over i yttergruppene - de som er villige til både å dø og ta liv for ytringsstandpunkt.

Å automatisk speilvende andres meninger er ikke noe reellt svar på utfordringene samfunnet gir. Igjen så viser du at du ikke har noe helhetlig eller fullverdig syn på samfunnet. Enkelte snublestener vil du absolutt unngå, men noen kurs for alle sider ved samfunnet avviser du med floskler som mainstreammedia og politisk korrekthet. Dette er for lettvint. Jeg har ikke noe ønske om at din bevegelse skal vokse opp over sandalremmene så jeg skal ikke fortelle mer om hvorfor det går dere dårlig, og jeg registrerer at dere heller ikke selv har svarene. Det er en slags tilfredshet i det for min del, for da vil dere aldri bli noen kraft. 

2 liker  
Kommentar #20

Knut Nygaard

487 innlegg  6965 kommentarer

Jo, veien videre

Publisert over 2 år siden
Njål Kristiansen. Gå til den siterte teksten.
Jeg har ikke noe ønske om at din bevegelse skal vokse opp over sandalremmene så jeg skal ikke fortelle mer om hvorfor det går dere dårlig, og jeg registrerer at dere heller ikke selv har svarene. Det er en slags tilfredshet i det for min del, for da vil dere aldri bli noen kraft.

vil som jeg har sagt i mange år føre til Brytningssamfunnet - ja, vi er vel allerede der nå.  Hvis noen hadde forsket på dette, så ville de ha funnet ut at mennesker som ikke er PK og MSM mindre bryr seg om konsekvensen i 2017 enn i 2007.

Vi ser det i naivismens superstat - Sverige - der SD har vokst seg stort fordi folk våger å stemme på tvers av MSM og PK.  Skal vi overleve med de friheter vi tar for gitt i dag, så må vi velge de politikere som vi vet vil være mest lojal mot nasjonen som helhet, slik at vi får gode dager så lenge som mulig.  

Hvis brytningene fører til ytterligere eskalering - d.v.s. at slike som meg - som ikke er helt PK, men ingen ytterlighet - så kan det og føres til at ellers fredelige mennesker kommer til et punkt der nok er nok - vi er da over i Kaossamfunnet - der anarki og vold blir en del av vår hverdag - ut fra de meninger som frontes.  USA synes å være på god vei dit.  

Jeg tror at i Norge - som i Sverige - så finnes det et punkt som vekker ellers mer sovende medborgere - at de ser galskapen og tenker nok er nok - det er selvsagt mange - trolig halvparten av befolkningen som er i det leie jeg fronter - med ytringsfriheten i behold.

3 liker  
Kommentar #21

Njål Kristiansen

158 innlegg  20651 kommentarer

Publisert over 2 år siden
Knut Nygaard. Gå til den siterte teksten.
Jeg tror at i Norge - som i Sverige - så finnes det et punkt som vekker ellers mer sovende medborgere - at de ser galskapen og tenker nok er nok - det er selvsagt mange - trolig halvparten av befolkningen som er i det leie jeg fronter - med ytringsfriheten i behold.

Jeg tror at med alle neologismene som er bare din sosiolekt plasserer du deg trygt blandt de menneskene som fikk nok fx i USA i fjor. Nå ser vi hvordan dere alle tok feil om profeten og frelsen. Litt mer mainstream og politisk bærekraftighet og dere ville hatt det mye bedre. Altså, hele denne tankegangen er en usurpatorisk retorikk for de dere suger kraften ut av det bestående uten å være i stand til å etterfylle med noe folk vil ha eller noe som bringer oss videre. Dere må gjerne være imot, men dere må før eller siden kreves til ansvar for å bringe oss noe bedre.

I USA har de fått det bedre nå. I Polen og Ungarn også, eller i Russland, men en dag vil også folkene der velge bort godene dere har gitt dem og de vil finne andre verdier som gjør at dagens avvik fra mainstream vil oppleves som sidesprang man skammer seg over. 

Essensen her er at din anskuelse om og over kaossamfunnet og alle de andre sær-uttrykkene dine viser din manglende kontakt og orientering mot samfunnet slik det virkelig er. Du presenterer ikke noe byggverk. Du forteller hvor sleggen skal dundre i veggen, men konsekvensen blir at vi alle sitter i ruinen etterpå fordi du ikke anviser noe byggverk som står bedre. Det er bare fantasier og illusjoner. Om NRK som spin-doktor har noen mening må det være at de har tillatt seg å påpeke verden som den er. Synd at dette oppleves som spin. 

1 liker  
Kommentar #22

Knut Nygaard

487 innlegg  6965 kommentarer

Norge er et nasjonalt byggverk

Publisert over 2 år siden
Njål Kristiansen. Gå til den siterte teksten.
Du presenterer ikke noe byggverk

Jeg er selvsagt ikke noe byggverk, men en ... og du en ... svært liten part i dette nasjonale byggverket.  Sammen er vi alle en del av dette byggverket og hvem disse "alle" er vil medvirke til om byggverket med de friheter vi tar for gitt står seg.  Her er det mulig for en regjering å gi for mye ... hmmm ... gass - at det detter inn for mange vi ikke vet hvem er eller hvor kommer far ... eller for lite, slik at globalistene begynner hetskampanje mot uriasposten Listhaug og Frp fronter.  Hvis det detter inn for mange - og dette oppleves om ok av MSM og frontes av Nrk - så vil det over tid føre til at det ikke er svensker som tar en marsjering i Kr.sand,, men nordmenn - de vil fortsatt være få, men slike markeringer vil over tid ha samme virkning som tidligere stempling i kommentarfeltet - det bryr en lite.  Det er å finne den riktige balansen - finne takten det er mulig å leve med for folk flest og behandle ytterpunktene innenfor inkludering og ytringsfrihet.  Islam iblant oss er hovedutfordringen - og hvordan byggverket samlet forholder seg til denne.  Igjen - finne balansen blir det viktige.

1 liker  
Kommentar #23

Njål Kristiansen

158 innlegg  20651 kommentarer

Publisert over 2 år siden
Knut Nygaard. Gå til den siterte teksten.
Jeg er selvsagt ikke noe byggverk, men en ... og du en ... svært liten part i dette nasjonale byggverket.  

Det er ved å søke inn til det som kan bli og være et samfunn at det bygges et samfunn mer og mer. Jeg opplever at du ikke søker inn men ut eller passivt å stå på sidelinjen. 

Mange av trådene på VD er preget av dystopier og enkeltes frykt for samfunnet eller verden. De fleste problemstillingene er så marginale og interessant bare for de aller færreste at jeg tror ikke på at dette er Norges sentrale debattarana. Jeg har hittil aldri sett noen referere i andre medier fra noe de har lest her. Og jeg tror dette skjer pga at det er for mange som tar avstand fra dagens samfunn og er for fokusert om sin navle til å bli visjonære nok til å verdiges sitat. Daglige debatter om pavens skjegg får mer oppmerksomhet enn noe som kunne trekke dere inn i varmen. Man kan ikke integrere dere så lenge der ikke ønsker integrering. Det er kanskje slik at fordi man ikke selv ønsker integrering skal heller ingen andre integreres. Morsom tanke. :-))

1 liker  
Kommentar #24

Søren Ferling

0 innlegg  4867 kommentarer

Publisert over 2 år siden
Knut Nygaard. Gå til den siterte teksten.

Ja, hvordan har vi kommet hit?  Det har jeg jo forklart noen ganger nå - bl.a. via okkultisten Alice Bailey og hennes "The Plan".  

Strategien i "The Plan" er nedfelt i følgende 10 punkter:

De punkter ligner en hel del de såkaldt 'kommunistiske langtidsmål', for kommunistiske partier i vest og for KGB o.l. organisationers kolde krig mod vesten. De handler også langt hen om kulturel opløsning.

Kommer jeg til at tænke på, hver gang den gamle KGB-mand Putin udtaler sig om Europas kulturelle nedsmeltning.

Jeg undrer mig over om mon han er kommet mere over kommunismen end vestens eliter.

4 liker  

Mest leste siste måned

Visjon Norge som «Guds forrådshus»?
av
Cecilie Erland
21 dager siden / 2129 visninger
Å bli forma til eit kristent liv
av
Hallvard Jørgensen
18 dager siden / 1774 visninger
Tilbake til humanismen
av
Hans Anton Grønskag
7 måneder siden / 1768 visninger
Fleksibel og sliten
av
Merete Thomassen
6 dager siden / 1270 visninger
Lengselen etter det evige hjem
av
Heidi Terese Vangen
11 dager siden / 1102 visninger
Respektløshet og bedrag i Jesu navn
av
Pål Georg Nyhagen
21 dager siden / 1034 visninger
Klima er viktigst!
av
Arne Danielsen
26 dager siden / 989 visninger
Rusreformen som gjør vondt verre
av
Constance Thuv
15 dager siden / 907 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere