Verdidebatt

David Horowitz: «Mediene er ikke bare ute etter å stoppe Trump. Mediene ønsker å ødelegge ham.»

20. februar 1933 ble den sinnsforvirrede nederlandske anarkisten Marinus van der Lubbe arrestert inne i den brennende Riksdagsbygningen i Berlin. Det var nesten for godt til å være sant, tenkte brunskjortene i Tyskland, som plutselig så en lysning i tunnelen.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Nazistenes propaganda fremstilte brannen umiddelbart som resultat av en kommunistisk sammensvergelse, og benyttet anledningen til massearrestasjoner. Dette var bare seks dager før valget på ny riksdag. Hitler hadde overtatt makten noen uker tidligere, den 30. januar 1933, men nazistene hadde ikke hatt mulighet til fullstendig å ta over maktapparatet. Ved valget fikk de det fingerte flertallet som de trengte for å innføre diktaturet. Resten av historien kjenner de eldste av oss litt til fra egen opplevelse av tysk okkupasjon under krigen og fra undervisningen i stoffet etter krigen.

Da kunne vi stille spørsmål i historietimene om forløpet til Hitlers maktovertakelse i 1934. Jeg fikk utfylt de historiske kjensgjerningene i denne dramatiske perioden gjennom professor Johan Schreiners forelesninger ved Universitetet i Oslo i 1960-årene. Han hadde studert i Tyskland i mellomkrigstiden og var ikke i tvil om årsaken til brannen. Tyske historikere har senere kommet frem til at nazistenes fremstilling av Riksdagsbrannen likevel kanskje var riktig, og ikke et propaganda-påfunn av Joseph Goebbels. Så vanskelig er det å finne den historiske sannhet når noen er ute etter å fordreie den.

Da min far kom tilbake fra Grini i 1945, spurte jeg ham om han husket riksdagsbrannen 12 år tidligere, og da svarte han at den husket han godt, men at han aldri hadde trodd på den offisielle tyske forklaringen. Det gjorde bare de norske nasistene, sa han. Fremdeles er tyske historikere uenige om hva som er sannhet og propaganda i denne skjebnesvangre brannen, kanskje avhengig av om noen av deres forfedre hadde vært med i den nazistiske bevegelsen i Tyskland i 1930-årene. Gjentar historien seg i disse dager i et demokratisk land som USA? To fremtredende mediefolk i henholdsvis Israel og USA, Caroline Glick og David Horowitz, mener det.

De har begge gitt sin ensartede narrativ i amerikanske medier om hva som egentlig skjedde i Chalottesville i Virginia for noen dager siden, og ser Donald Trump i et annet lys enn slik han blir fremstilt i nesten alle internasjonale medier, også i norske. Det han har sagt om voldens opphav har blitt tendensiøst gjengitt, akkurat som de offisielle opplysningene om Riksdagsbrannen for snart 85 år siden. Trump blir fremstilt nesten like sinnsforvirret som nederlenderen i kjelleren i Riksdagsbygningen i Berlin. Den gang var den sinnsforvirredes opplysninger tilstrekkelig til å avskaffe Weimar-republikken.

Caroline Glick og David Horowitz ser på Donald Trump som et ufullkomment talerør i en bitter kamp mot venstre- og høyresidens jødehatere i USA. Det kan gå nye 85 år før historikerne får avklart hvem som nylig var pådrivere i voldsbruken i Charlottesville, og presidentens uttalelser blir dessuten fremstilt like forvirrede som de nederlenderen kom med i kjelleren.

I sin bok «Big Agenda» skriver David Horowitz om hvilken plan Trump har for å vinne mediekrigen mot jødehaterne. Det er i mediene Davids kamp mot Goliat, skriver han, og utfallet står og vipper, for hvem regner egentlig Donald Trump lenger som en seriøs amerikansk president? Mange mener i fullt alvor at han bør skiftes ut. Det har også vært Barak Obamas og Hillary Clintons agenda siden Demokratene tapte valget i januar i år. At jøder spiller en rolle i denne mediekrigen, er overraskende for mange. Høre- og venstresiden kommer sikkert til å tørne sammen i voldelige opptøyer i flere amerikanske byer i tiden fremover, og uroen  vil bli brukt mot presidenten for alt den er verd.  Trump må skiftes ut!

Les og gjennomsku løgnene om president Donald Trump i denne lenken: David Horowitz: Charlottesville Biggest ‘Fake News,’ Defends Trump,

og på Google: Column One: Trump and the Jews - Opinion - Jerusalem Post

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt