Stig Magne Heitmann

63    27

Hvordan reagerer vi når vi blir urettferdig behandlet?

Det er ikke alltid kjekt å lese kommentarer fra kristne på sosiale medier. Det er heller ikke alltid greit å se hvordan kristne ledere, som har et spesielt ansvar i å være forbilder, reagerer på krenkelser.

Publisert: 12. aug 2017 / 1245 visninger.

Det er ikke alltid kjekt å lese kommentarer fra kristne på sosiale medier. Det er heller ikke alltid greit å se hvordan kristne ledere, som har et spesielt ansvar i å være forbilder, reagerer på krenkelser. Ikke-kristne viser ikke sjelden en mer kristelig oppførsel enn det mange kristne gjør. Som kristne er vi kalt til å leve mer og mer hellig, i tanker, ord og gjerninger. «Dere er verdens lys,» sa Jesus. Men hvordan kan vi være det samtidig som vi forbanner. Det hjelper ingenting om vi sier om oss selv at vi er verdens lys hvis mennesker omkring oss opplever at vi ikke er det.

Jeg tenker ofte på eksempelet til den rumenske dikteren Traian Dorz. Han levde i Romania i den tøffe kommunisttiden. Jeg har skrevet om ham i min bok «Men Gud er ikke beseiret» under overskriften «Det er så vidunderlig å lide for Kristus»:

Etter å ha fullført medisinstudiene ble den unge Paul Negrut innkalt til militærtjeneste. Som lege ventet han å bli plassert i et legeteam. Men da han ankom sin «avdeling», viste det seg å være et psykiatrisk fengsel for soldater. Den unge legen fikk ikke lov til å ha kontakt med noen utenfor fengselet. Etter sin kristne omvendelse hadde Paul Negrut blitt et aktivt medlem av sin menighet og hadde fått ansvar for hjelpearbeidet overfor fattige. Men nå var han, en kristen lege, fanget blant sinnslidende soldater.

En dag ble han oppsøkt av en offiser som sa: «Jeg har også kristne i min familie. Derfor vil jeg gjerne hjelpe deg. Hvis du lover meg å være tilbake om to timer, skal jeg la deg få gå ut.»

Hvor skulle han dra? Plutselig husket han adressen til en velkjent kristen, Traian Dorz. Han var en av de mest berømte dikterne i Romania og leder for Herrens Armé, en vekkelsesbevegelse innen den ortodokse kirke. Paul Negrut var selv protestant, men han hadde dyp respekt for de ortodokse «ostasier» - soldatene i Herrens Armé.

«Det er så vidunderlig å lide for Kristus»

Det var maksimum femten minutters gange til Traian Dorz sitt hjem. Da han kom dit, sto døren på gløtt. Han skjøv den forsiktig opp og kikket inn. Han ble stående og stirre. Lederen for Herrens Armé satt på gulvet. Han holdt hodet mellom hendene mens blodet rant nedover kinnene. Paul Negrut presenterte seg og spurte hva som hadde hendt. Dikteren smilte, og uten spor av sinne i stemmen fortalte han at han nettopp hadde hatt besøk av Securitate, det rumenske hemmelige politiet.

Nå forsto Paul hvorfor han hadde fått fri noen timer. Han stelte sårene Traian Dorz hadde fått. Han var ikke bare skadet i hodet, men over hele kroppen. Bare en time tidligere hadde Paul syntes synd på seg selv på grunn av den tøffe behandlingen han som ung lege hadde gjennomgått. Men nå skammet han seg over sin holdning og lyttet til Traian Dorz´ ord: «Bror Paul, det er så vidunderlig å lide for Kristus. Vi er ikke her for å klage, men for å forherlige Gud. La oss knele og be sammen.»

«Velsign dem som forbanner dere!»

Traian Dorz ba: «Herre, jeg ber deg om at de folkene som var her for noen minutter siden for å gjøre meg vondt, vil se den gale måten de lever på. Vil du velsigne dem og frelse dem fra deres onde ferd! Gud, du vet at jeg elsker dem. Vil du ordne det slik at jeg vil være i stand til å dele evangeliet med dem når de kommer tilbake om noen dager.»

Etter denne bønnen fortalte Dorz at Securitate besøkte ham to ganger i uken for å tvinge ham til å arbeide for kommunistmyndighetene. De ønsket at han skulle opphøye kommunismen og partiet gjennom diktene sine. Mange ville bli vunnet for deres sak hvis lederen for Herrens Armé arbeidet for dem. Men hver gang de kom, få dager etter at de hadde truet ham, oppdaget de at Dorz bare skrev om sin kristne tro, til ære for Gud. Hver gang Securitate forlot hjemmet hans, sa Dorz til politifullmektigen: «Ikke glem dette: Jeg elsker deg. Når vi står foran Guds trone og du blir dømt til helvete, så vil det ikke være fordi jeg hatet deg, men fordi du har avvist Guds kjærlighet.»

En kveld kom Securitatemannen igjen hjem til Traian Dorz. Dorz så at han var alene, men forberedte seg likevel på det verste. Men til hans forundring var politifullmektigen svært vennlig. Han sa: «Herr Dorz. Det vil ikke være lenge til jeg skal stå for Guds trone. Så jeg ønsket å si at jeg er lei meg for alt det vonde jeg har gjort mot deg. Du rørte meg med din kjærlighet, og jeg spør meg nå om du vil be for meg slik at jeg kan ta imot Jesus. For få dager siden fikk jeg greie på at har kreft og kun har noen få uker igjen å leve. Når jeg står for Guds trone, ønsker jeg å stå på din side.»

Men dette betydde ikke slutten på forfølgelsen. Den gang Paul Negrut møtte Traian Dorz, hadde han sittet i fengsel i 16 år. I 1982, da han var 67 år gammel, kom han innenfor murene igjen. Helsen hans var helt ødelagt, men helt til sin dødsdag, 20. juni 1989, fortsatte han å vitne om Guds kjærlighet.

Paul Negrut ble leder av den evangeliske alliansen i Romania, men han viste til Traian Dorz og Herrens Armé når han snakket om hva som ville bringe vekkelse til folket.

---

Ønsker vi å følge Traian Dorz sitt eksempel? Eller Josefs eksempel fra 1. Mosebok? Ønsker vi å velsigne dem som forbanner oss? Ønsker vi å gjengjelde ondt med godt? Og et spørsmål til: Hva tror vi vil gi ære til Jesus og bringe vekkelse til folket vårt?

3 liker  
Svar

Bli med i debatten!

Skriv gjerne ditt synspunkt! Du må være registrert med fullt navn, og innlogget for å delta. Sett deg inn i retningslinjene. Brudd på dem kan føre til utestengning.
Vennlig hilsen Sondre Bjørdal, konstituert religions- og debattredaktør Vårt Land

Skriv kommentar
Kommentar #1

Torgeir Tønnesen

19 innlegg  422 kommentarer

Bibelvers for å underbygge en retorikk

Publisert 11 måneder siden

Dette blir for spekulativt Heitmann. Du innleder med å kritisere de som kritiserer. Du selv vil benytte sosiale medier til å promotere boken din, meningene dine og organisasjonen din. De som er uenig med politisk korrekthet ,vil du målbinde, og kaller dem uansvarlige og at de "forbanner". Eksempelet med de opposisjonelle i Tjekkia er helt ubrukelig i denne sammenheng. Det er umulig å forstå dette ullne budskapet -dessverre. Jeg forbeholder meg retten til å være samfunnskritiker og kritiker av urett i kirker og kristen virksomhet. Her brukes Guds ord for på en feil måte for å frabe seg selv kritikk. "Forbann ikke - bare velsign" veldig manipulerende. Jeg takker Gud for at vi har fått sosiale medier og kommentarfelt. 

2 liker  
Svar
Kommentar #2

Stig Magne Heitmann

63 innlegg  27 kommentarer

Publisert 11 måneder siden

Takk for responsen, Tønnesen. Jeg har ikke skrevet for å promotere verken boken (som ikke er å få kjøpt lenger)  eller organisasjonen jeg arbeider for (den er ikke nevnt i innlegget mitt). Jeg skrev kun fordi jeg er lei meg for at mange "tar mannen i stedet for ballen" i mange debatter. Du har sikkert lagt merke til at der det mangler gode argumenter, kan en lett angripe med skarpe ord mot mennesker. Det er etter min mening mange uverdige karakteristikker. Det er trist.  

Jeg er absolutt ikke imot debatt og konstruktiv kritikk. Men det er lov å diskutere hvilke metoder og former som er etisk best og som fungerer for å fremme Guds rike og gi Gud ære. Derfor har jeg brukt eksempelet Traian Dorz (NB fra Romania).

3 liker  
Svar
Kommentar #3

Torgeir Tønnesen

19 innlegg  422 kommentarer

Intet konkret er mistenkelig

Publisert 11 måneder siden

Hvorfor kommer ikke med konkrete eksempel på hva du mener er uetisk, ufruktbart og sur kritikk? Det blir veldig generelt det du  skriver,  i disse tider da mange kristne retter kritikk mot Listhaug og andre  med sterke og tydelige meninger. Da må jo du være tydelig også, hvis du mener du har Guds ånd på det du mener bør korrigeres. Ellers har du ingen mandat. 

Svar
Kommentar #4

Tove S. J Magnussen

505 innlegg  2056 kommentarer

Hvor langt er det mellom høyreekstremisme og kristendommen?

Publisert 11 måneder siden

Jeg opplevde da A Be Br drepte at han brukte bibelen som et påskudd (tempelridder) for å heve sitt våpen mot folket.

Ku Klux klan og andre høyreekstreme grupper bruker også kristendommen aktivt i sitt budskap, men de står for det motsatte av hva jeg tenker og tror. Primitive budskap om våpen, vold og drap hører ikke hjemme i vår siviliserte tid. Er de redd for styrken i Bibelen?

Å vise følelser er ikke det motsatte av fromhet. Noen tenker at følelser er svakhet. Forbannet er et annet begrep for sinne- en følelse. Å snu det andre kinnet til hver gang noen gjør en urett, fungerer bare når dialog er en mulighet. 

Manglende retoriske ferdigheter setter ut følelsene. Empati er en viktig del av dialogen for å skape forståelse og ny kunnskap. Mange voldelige kriminelle (ny-nazister) kan mangle empati og forståelsen for samfunnet er gitt innenfor deres egne ramme. Det vil nødvendigvis skape splid, konflikter og kriger.

Vi kan skylde på en forurenset verden, men menneskene har selv vært med på ferden og må ta konsekvensene av atferden.

Svar
Kommentar #5

Mona Ekenes

7 innlegg  876 kommentarer

SALTET PÅ JORDEN OG LYSET I VERDEN

Publisert 11 måneder siden
Stig Magne Heitmann. Gå til den siterte teksten.

Det er ikke alltid kjekt å lese kommentarer fra kristne på sosiale medier. Det er heller ikke alltid greit å se hvordan kristne ledere, som har et spesielt ansvar i å være forbilder, reagerer på krenkelser. Ikke-kristne viser ikke sjelden en mer kristelig oppførsel enn det mange kristne gjør. Som kristne er vi kalt til å leve mer og mer hellig, i tanker, ord og gjerninger. «Dere er verdens lys,» sa Jesus. Men hvordan kan vi være det samtidig som vi forbanner. Det hjelper ingenting om vi sier om oss selv at vi er verdens lys hvis mennesker omkring oss opplever at vi ikke er det.

Jeg tenker ofte på eksempelet til den rumenske dikteren Traian Dorz. Han levde i Romania i den tøffe kommunisttiden. Jeg har skrevet om ham i min bok «Men Gud er ikke beseiret» under overskriften «Det er så vidunderlig å lide for Kristus»:

 Men jeg sier dere: Elsk deres fiender, velsign dem som  forbanner dere, gjør godt mot dem som hater dere, og be for dem som  forfølger dere, Matt 5,44

velsign dem som forbanner dere, og be for dem som krenker dere. Luk 6,28

Velsign dem som forfølger dere, velsign, og forbann ikke. Rom 12,14

 14 Dere er verdens lys! En by som ligger på et fjell, kan ikke skjules.
 15 Og når en tenner et lys, setter en det ikke under et kar, men i en stake, så det lyser for alle i huset.
 16 Slik skal også deres lys skinne for menneskene, så de kan se de gode gjerninger dere gjør, og prise deres Far i himmelen!
Matt 5,14-16

Det er øyet som gir legemet lys. Er ditt øye friskt, blir hele ditt legeme lyst. Matt 6,22
 I ham var liv, og livet var menneskenes lys. Joh 1,4

  Det sanne lys, som lyser for hvert menneske, kom nå til verden. Joh 1,9

Johannes var et brennende og skinnende lys, og for en stund ville dere glede dere i lyset fra ham. Joh 5,35

Enda døperen Johannes også sa:

 Men da han så at mange fariseere og saddukeere kom for å bli døpt, sa han til dem: "Ormeyngel! Hvem har lært dere hvordan dere skal unnslippe den kommende vredesdom? Matt 3,7

I store mengder drog folk ut til Johannes for å bli døpt av ham, og han sa til dem: "Ormeyngel! Hvem har lært dere hvordan dere skal unnslippe den kommende vredesdom? Luk 3,7

 Igjen talte Jesus til folket og sa: "Jeg er verdens lys. Den som følger meg, skal ikke vandre i mørket, men ha livets lys." Joh 8,12

Så lenge jeg er i verden, er jeg verdens lys." Joh 9,5

Kristus Jesus sa også:

 Ormeyngel! Hvordan kan dere si noe godt, dere som er onde? Det hjertet er fullt av, det taler jo munnen. Matt 12,34

Slanger og ormeyngel! Hvordan kan dere unngå å bli dømt til helvete? Matt 23,33

Men den som vandrer om natten, han snubler, fordi han ikke har lys i seg." Joh 11,10
 Jeg er kommet som lys til verden, for at den som tror på meg, ikke skal bli i mørket. Joh 12,46

SALTET PÅ JORDEN OG LYSET I VERDEN
 Dere er jordens salt! Men om saltet mister sin kraft, kan det da bli til salt igjen? Det duger ikke lenger til noe, men kastes ut og tråkkes ned av menneskene.
Matt 5,13

49 For hver og en skal saltes med ild, og ethvert offer skal saltes med salt.
 50 Salt er nyttig, men om saltet mister sin kraft, kan det da bli til salt igjen? Ha salt i dere selv, og hold fred med hverandre!"
Mark 9,49-50

 Salt er en god ting. Men om saltet mister sin kraft, kan det da bli til salt igjen? Luk 14,34

Ser for meg at alle gjenfødte kristne er samlet rundt Kristus Jesus, som befinner Seg i sentrum og midt i blant oss. Der noen gjenfødte kristne får se det som ikke andre gjenfødte kristne får se, som er skjult bak oss der og da, f.eks saltet. Troende kristne er jo også i bevegelse og befinner seg ikke på samme sted kontinuerlig, men følger etter Den Gode Hyrde Kristus Jesus. Så det vi ikke får se som er skjult bak ryggen vår, ser andre som er vendt mot oss eller på siden av oss. Slik utfyller vi hverandre og påminner vi hverandre om det Kristus Jesus har sagt og fortsatt sier til oss. Noe som samsvarer med at vi får se stykkevis og delt, der vi befinner oss der og da, samtidig som Talsmannen påminner oss og viser samt gir oss det vi trenger til, alt til rett tid.

Da er jo også alt dette til Herren Allhærs Guds Ære.

Takk for at du delte med oss disse eksemplene Traian Dorz og Paul Negrut påminner oss om, noe som ga meg assosiasjoner til de kristnes levde liv i Apostlenes Gjerninger.

Samtidig er lidelsen smertefull, uansett i hvilken form den kommer. Det er kun Kristus Jesus som kan hjelpe oss til å holde den ut, samt også bære oss igjennom den. Har selv opplevd å ha vært ganske syk og samtidig sterkt merket Jesu nærvær, som også medførte at den ekstra tilleggs sykdommen ikke ble en plage der og da, men ble til en fysisk og psykisk bevisst opplevd velsignelse. Noen ganger merker en spesielt Jesu nærvær, andre ganger ikke og da prøves troen i kortere eller lengre tid.

Kristus Jesus advarer jo mot dårlige hyrder, noe som de kristne lederne og de kristne burde ta på dypeste alvor. For de kristne lederne bærer et meget stort ansvar, som de en dag vil stå til ansvar for enten på godt eller vondt. Mange kristne ledere blir påvirket og preget av det samme som verden preges av, resultatene uteblir ikke. Der de kristne dette gjelder er som får uten hyrder, vi må da søke til Skriftene (hele Bibelen og Mariaplassen)  for å få den rette maten og næringen som er like viktig uansett de kristnes tilstand. Kristus Jesus taler jo direkte til oss ved Guds Ord som er Levende og virkekraftig og utfører Guds vilje. Talsmannen påminner oss også om hva Jesus har sagt og hva vi trenger til der og da. Da er det også godt å vite at Kristus Jesus er vår Gode Hyrde og leder oss igjennom vanskelige tider og mange prøvelser og lidelser, der en også opplever perioder med hvile og ny kraft alt etter som Jesus ser hver enkelt trenger det.
Se, hvilken Frelser vi av Guds nåde har fått som vår Redningsmann!

Hvordan menneskene rundt oss, oppfatter oss som, kan være så ymse; alt ettersom hvem de forskjellige menneskene egentlig tilhører. Noe som også tydelig kommer fram her på vd. Vi lever jo i vanskelige tider der de antikristelige øker i antall og innflytelse, samt mange forherder seg og faller i fra den kristne troen. Kjærligheten (agape) som kommer fra Herren Allhærs Gud, kjølner i takt med det kristne frafallet, samt ondskapen og lovløsheten er i ferd med å ta overhånd. Dermed er kritiske påminnelser også viktige, som du også bringer til torgs. For ordbruken bør alle kristne være på vakt mot, men ikke all ordbruk som høres kraftig ut er dårlig ordbruk men er gitt oss av Lyset. Kristus Jesus er jo også verdens Lys.

Da tenker jeg på ordbruken til Mesteren Selv og Guds tjenere i Skriftene, ikke f.eks. Martins Luthers mer ubeherskede temperamentsfulle "kraftsalver" på sitt verste. Sistnevnte ment som et advarende dårlig eksempel , som ikke skal etterfølges ut fra Skriftene:

 7 Hans munn er full av forbannelse,
 full av svik og vold;
 han har urett og ondskap på tungen.

 8  Han ligger på lur ved gårdene
 og dreper i hemmelighet skyldfrie folk.
Sal 10,7-8

 Tal alltid vennlige ord, men la dem ha salt og kraft, så dere vet hvordan dere skal svare hver enkelt. Kol 4,6

Han må holde seg til det troverdige ord i samsvar med læren, slik at han både er i stand til å rettlede etter den sunne lære og til å gjendrive påstandene til dem som sier imot. Tit 1,9

Ikke engang engler som står enda høyere i makt og styrke, kommer med spottende ord når de anklager dem for Herren. 2 Pet 2,11

For det hjertet er fylt av taler munnen, er hjerte fylt av Kristus Jesus og alt som er sant, taler også munnen og skriver hånden det som er sant.

- Ikke - riktig vei:

Riktig vei

http://www.verdidebatt.no/innlegg/11694738-riktig-vei

Kirken svikter sitt kall
https://www.document.no/2017/08/15/kirken-svikter-sitt-kall/

Noen enkeltvise  leser kommentarer er også leseverdige. Denne kommentaren etterlyser samtidig noe vesentlig:

 18 Da trådte Jesus fram og talte til dem: «Meg er gitt all makt i himmel og på jord.
 19 Gå derfor ut og gjør alle folkeslag til disipler, idet dere døper dem til Faderens og Sønnens og Den Hellige Ånds navn  20 og lærer dem å holde alt det jeg har befalt dere. Og se, jeg er med dere alle dager inntil verdens ende.»
Matt 28,18-20

Svar
Kommentar #6

Tore Olsen

19 innlegg  4547 kommentarer

Publisert 11 måneder siden
Stig Magne Heitmann. Gå til den siterte teksten.
Ønsker vi å følge Traian Dorz sitt eksempel? Eller Josefs eksempel fra 1. Mosebok? Ønsker vi å velsigne dem som forbanner oss? Ønsker vi å gjengjelde ondt med godt? Og et spørsmål til: Hva tror vi vil gi ære til Jesus og bringe vekkelse til folket vårt?

At vi samler oss om navnet Jesus Kristus og holder Hans bud.

2 liker  
Svar
Kommentar #7

Stig Magne Heitmann

63 innlegg  27 kommentarer

Publisert 11 måneder siden

Dette innlegget er et eksempel til etterfølgelse: Skriften veileder. Takk for den gode balansen og i innlegget ditt.

2 liker  
Svar
Kommentar #8

Mona Ekenes

7 innlegg  876 kommentarer

Skriften veileder.

Publisert 11 måneder siden

Takk for hele tilbakemeldingen. Ber om Jesu hjelp når jeg skriver, for det handler jo også om hvor menneskene skal tilbringe evigheten. Samt at Kristus Jesus fortjener hvert eneste menneske Han får frelst, derfor har også vi et stort ansvar å forholde oss til. Ikke bare være Ordets hørere men også gjørere. Det ble tidlig en vane å prøve åndene på Skriftene, både egne tanker, holdninger og det som gjøres og det som formidles videre, samt det andre forkynner, sier, skriver og gjør. Uten Guds ufattelige store kjærlighet, barmhjertighet, nåde og miskunn, hadde vi jo ikke hatt noe framtidshåp. Takket være Jesu Kristi Frelsesverk på Golgata Kors har vi jo fått vårt framtidshåp grunnfestet i Kristus Jesus, alt av Guds ufattelige store nåde og miskunn.

4 Men dere, mine barn, er av Gud og har seiret over dem. For han som er i dere, er større enn han som er i verden.
 5 De er av verden, derfor er deres tale av verden, og verden lytter til dem.
 6 Men vi er av Gud, og den som kjenner Gud, hører på oss; den som ikke er av Gud, hører ikke på oss. Slik kan vi skjelne mellom sannhetens ånd og villfarelsens ånd.
 
1 Joh 4,4-6

Johannes svarte: «Et menneske kan ikke få noe, om det ikke blir gitt ham fra himmelen. Joh 3,27

Kristus Jesus taler jo også til oss igjennom Guds apostler og Guds profeter og tjenere i Skriftene, så hører vi på dem, hører vi samtidig på det Kristus Jesus sier til oss. Er vi ett i Kristus Jesus, da vokser vårt åndelige gjenfødte legeme også i Ham. Også slik som døperen  Johannes sa det:

 30  Han skal vokse, jeg skal avta. 31  Han som kommer ovenfra, står over alle. Den som kommer fra jorden, er av jorden og taler jordisk. Han som kommer fra himmelen, står over alle.
 32 Han vitner om det han har sett og hørt, men ingen tar imot hans vitnesbyrd.

 33 Den som har tatt imot hans vitnesbyrd, har stadfestet at Gud taler sant. 34 Han som Gud har utsendt, taler ord fra Gud, for Gud gir Ånden i fullt mål. 35 Faderen elsker Sønnen, og alt har han gitt i hans hånd.
 36 Den som tror på Sønnen, har evig liv. Den som er ulydig mot Sønnen, skal ikke se livet, men Guds vrede blir over ham."
Joh 3,30-36

20 Men vi har vår borgerrett i himmelen, og derfra venter vi Herren, Jesus Kristus, som frelser. 21 Han skal forvandle vårt svake og forgjengelige legeme så det blir likt det legeme han har i herligheten. For han har makt til å underlegge seg alt. Fil 3,20-21

42 Slik er det også med de dødes oppstandelse. Det som blir sådd, er forgjengelig, men det som står opp, er uforgjengelig. 43 Det blir sådd i vanære, men det står opp i herlighet. Det blir sådd i svakhet, men det står opp i kraft.

 44 Det blir sådd et legeme som hadde sjel, men et Åndens legeme står opp. For så sant som det finnes et legeme med sjel, finnes det også et åndelig legeme. For slik står det skrevet: 45 Det første menneske, Adam, ble en levende sjel. Den siste Adam ble en ånd som gir liv.

 46 Det åndelige var altså ikke det første, men det sjelelige. Deretter kom det åndelige.
1 Kor 15,42-46

Skriver dette også med tanke på kristne som er med i de forskjellige kirkesamfunn og kristne organisasjoner, slik at disse ytre skillelinjene ikke får den makt de ikke skal ha. Dermed ønskes slike eksempler også er ment til etterfølgelse velkommen, som du påminnet oss om - uavhengig kirkesamfunn -. Men samtidig 100% avhengige av Guds nåde og Jesu Kristi hjelp:

De første kristne (jøder og hedninger) kalte seg for Veiens folk, der ingen ytre teologiske retninger samlet hver sine tilhengere. Guds apostel Paulus grep fort tak i slikt og advarte mot splittelser, når slike tendenser oppsto også det å holde seg til andre kristne. Dette skjedde gradvis etter Guds apostlers tid, noe som siden den gangen har mer eller mindre preget kristne; alt etter de teologiske retningene som kjempet om sterkest innflytelse. Det er ikke uten grunn at Kristus Jesus også via Guds apostler advarte mot splittelser og ulikt syn som medfører ulike tanker og holdninger.

Tror også at reformasjonen var etter Guds vilje og at Skriftene ble tilgjengelig for allmennheten. Avlat som pavekirken praktiserte var også vranglære m.m. som ble praktisert.

Det finnes kun én Menighet, Guds verdensomspennende Menighet, én lære, Jesu Kristi, apostlenes og profetenes lære; samt Guds Forskrifter for menighetene. Herren Allhærs Gud har jo ikke gjort dette forholdet vanskelig for oss, men det er alle dem og da spesielt fra de lærdes (teologenes) side og fra lederhold som ikke ville bøye seg for dette men tok med noe i tillegg og fjernet noe som ikke "passer"; som har vanskeliggjort dette forholdet også i disse tider.

Kristus Jesus vekker, oppdrar og formaner oss ved Ordet, om det er påminnelser som Talsmannen gir oss eller via noe som ellers er sagt eller skrevet som er i samsvar  med Skriftene. Alt dette forener oss i Kristus Jesus, takket være Jesu Kristi Frelsesverk på Golgata Kors.

Tror Kristus Jesus er i ferd med å samle Sine dyrt kjøpte barn, uavhengig ytre teologiske retninger, takk og lov for at Kristus Jesus ser til hjertene. Det er jo Kristus Jesus som drar oss til Seg, en dragning som er merkbar og kan ikke bortforklares.

Alle som hører Kristus Jesus til gjenkjenner Jesu Kristi stemme, også i det skrevne og talte. Også når Herren Allhærs Gud virker og taler igjennom hvem Han vil.

Kom til å huske på skremslene fra ytterliggående karismatisk hold som hadde fått økt innpass i  pinsemenigheter og samsvarende kristne organisasjoner; der protestantiske kristne ble ansett som religiøse og utmelding fra de "rett troende" menighetene medførte da samtidig utmelding fra Guds Menighet. Dette gjorde sterkt inntrykk som ny på Livets Vei, også de som ble møtt med at de hadde en ukristelig kritisk ånd ble samtidig møtt med stor skepsis fra enkelte fra dette miljøet. Lærte tidlig å søke tilflukt til Kristus Jesus og det å stole på Ham alene også i handling, samtidig som at dette førte meg til et konservativt Bedehus folk. Dnk eller den katolske kirken appellerte ikke til meg, avvikene fra Skriftene ble for store. Vranglærende på hver sine måter, dnk ble for lære avvikende samt verdslig og fulgte trendene i tiden; dkk med sin helgendyrkelse, paven som Jesu stedfortreder m.m. samt det å be til jomfru Maria kjentes helt feil. Herren Allhærs Gud har jo kalt oss til et hellig presteskap, ikke geistlighet i all dets skrud og ytre prakt.

Kristus Jesus utruster oss til oppgaver spesielt ment for hver enkelt av oss: De ferdiglagte gjerningene. Tror at dette også er uavhengig kirkesamfunn, noe som du (sammen med flere) bekrefter ved slike gode eksempler som Traian Dorz og Paul Negrut, som hører til den forfulgte Guds Menighet, Jesu Kristi Legeme som også i disse tider har fått mange martyrer. Glemmer ikke vitnesbyrdet til de barna som nektet å oppgi sin tro på Jesus foran bødlene til is-terroristene, disse barna ville heller dø enn å fornekte sin tro på Kristus Jesus. Det berører hjertet ekstra sterkt når barn gir slike vitnesbyrd. Da er det hverken kirkesamfunnet eller bødlene som det legges ekstra merke til, men barna og deres vitnesbyrd.

1 liker  
Svar
Kommentar #9

Stig Magne Heitmann

63 innlegg  27 kommentarer

Publisert 11 måneder siden

Mona Ekenes. Jeg opplever at du har et hjerte som banker for Jesus, Bibelen og Sannheten. Takk!

1 liker  
Svar

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere

Siste kommentarer

Tore Olsen kommenterte på
22. JULI OG OPPGJØRET MED EKSTREMISMEN
4 minutter siden / 1592 visninger
Oddbjørn Johannessen kommenterte på
22. JULI OG OPPGJØRET MED EKSTREMISMEN
43 minutter siden / 1592 visninger
Robin Tande kommenterte på
22. JULI OG OPPGJØRET MED EKSTREMISMEN
rundt 1 time siden / 1592 visninger
Åge Kvangarsnes kommenterte på
Bibelsk økumenisme vs skjøgekirkenes falske økumenisme
rundt 1 time siden / 1152 visninger
Njål Kristiansen kommenterte på
22. JULI OG OPPGJØRET MED EKSTREMISMEN
rundt 1 time siden / 1592 visninger
Tore Olsen kommenterte på
22. JULI OG OPPGJØRET MED EKSTREMISMEN
rundt 1 time siden / 1592 visninger
Tore Olsen kommenterte på
22. JULI OG OPPGJØRET MED EKSTREMISMEN
rundt 2 timer siden / 1592 visninger
Daniel Krussand kommenterte på
Oase - eller religiøs villmark?
rundt 2 timer siden / 1464 visninger
Njål Kristiansen kommenterte på
22. JULI OG OPPGJØRET MED EKSTREMISMEN
rundt 2 timer siden / 1592 visninger
Oddbjørn Johannessen kommenterte på
22. JULI OG OPPGJØRET MED EKSTREMISMEN
rundt 2 timer siden / 1592 visninger
Njål Kristiansen kommenterte på
Bibelsk økumenisme vs skjøgekirkenes falske økumenisme
rundt 2 timer siden / 1152 visninger
Per Steinar Runde kommenterte på
22. JULI OG OPPGJØRET MED EKSTREMISMEN
rundt 2 timer siden / 1592 visninger
Les flere