Verdidebatt

Bibelske profetier varsler at Jerusalem vil forhekse en hel verden.

I avslutningen av det forrige årtusen opplevde verden en intensivering av kampen om Jerusalem, som nå eskalerer og kanskje får sin kulminering i Midtøsten-krisen. Har nedtellingen til Armageddon allerede begynt?

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

På 1900-tallet ble gnisten tent i den arabisk-israelske konflikten som nå ser ut til slå ut i en storbrann ved at det blir en internasjonal konfrontasjon av kjernefysiske dimensjoner.

Den historiske undertegningen av Oslo-avtalene den 15. september 1993 slo på spotlight-lyset og fokuserte verdens oppmerksomhet på den tusenårige kampen om noen høyder i Jerusalem som er stridens kjerne.
Etter at israelske tropper så tidlig som i 1967 erobret Jerusalem og brakte jødene tilbake til stedet for deres to-tusenårige bønne-fundament, Gråtemuren, varte det ikke lenge før FN med sine mange resolusjoner forsøkte å begrense jødenes krav på Jerusalem, deres eldgamle hovedstad.

Etter hvert har det blitt klart at det ikke er arabiske interesser, ikke palestinsk undertrykkelse, ikke jødisk okkupasjon, ikke territorier, ikke ønske om fred, som det hele dreier seg om, men kontrollen over Jerusalem, slik Bibelens profetier forutsa for tusener av år siden, og som profetiene sier vil bli årsaken til en endelig krig med katastrofale virkninger som vil markere avslutningen på «denne tids husholdning».

Jødenes 3000 år gamle krav på sin eldgamle hovedstad, det sentrale tema i jødiske bønner gjennom 2000 år i eksil, som nå plutselig og høylydt blir motsagt og bestridt av såkalte palestinere som aldri har hatt en hovedstad, langt mindre et eget land.

De får støtte av paven som inntrengende ber partene bli enig om en internasjonalisering av den hellige by under hans kontroll, den store peacemaker. Sammen med paven har en stor del av verden kommet i et motsetningsforhold til Israel og landets guddommelig og rettmessige krav på Jerusalem. Kontroll over Jerusalem må virkelig være viktig for noen politiske aktører.

Nye utviklingstendenser i Midtøsten-krisen har i den senere tid dratt oppmerksomheten mot kjernen i dette eksplosive temaet, som hittil har vært oversett av nyhetsmediene, nemlig Jerusalems «indre sjel», Moria- og Sion-høydene. På Moriafjellet står i dag Klippedemon og rett ved siden, Al Aqsa moskeen.

For muslimene er Moria-høyden det tredje helligste sted på jord. En av disse høydene er for jødene stedet der to jødiske templer sto i en periode på litt over 1000 år. Beliggenheten til Salomos og Herodes templer er dessuten stedet der, etter noens oppfatning av Skriften, det tredje jødiske tempel vil bli bygget, og der Gud i følge profetiene i Bibelen vil vise seg i sin velde på den tid slaget blir utkjempet, som på folkemunne kalles Armageddon.

Dette er bakgrunnen for at Tempelhøyden på Sion- og Moria-fjellet er så viktig for noen aktører. Ja, det det hele dreier se om for de tre verdensreligionene: Ortodokse jøder og messiastroende jøder venter på at viktige begivenheter fremdeles skal skje på noen av disse høydene i Jerusalem. Muslimene forventer ingen ting. De ønsker bare å forpurre og ødelegge.

Sekulære mennesker og også mange kristne betrakter profetiene om Armageddon som ren og skjær skremselspropaganda. Hva mener biskopene, mon tro?

"I will make Jerusalem like an intoxicating drink that makes the nearby (Arab) nations stagger when they send their armies to besiege Jerusalem and Judah. On that day I will make Jerusalem a heavy stone, a burden for the world. None of the nations who try (to intervene) to lift it will escape unscathed.” (Zec. 12:2-3, NLT)

Profeten Sakaria forutsa i GTs siste bok at en dag vil komme da de arabiske stater omringer Jerusalem og det internasjonale samfunn intervenerer og tar på seg ansvaret for den arabisk -israelske konflikten. Det ser ut til at den dagen nå har kommet. Den representerer en trussel for de såkalt kristne nasjonene i den «frie» verden. På hvilken side vil de stå i konflikten? Araberstatene har siden Israel ble opprettet i 1948, hatt ett og det samme mål: Å kaste Israel på sjøen.

Dommen over dem som støtter araberstatene i å nå dette mål, er hard: "None of the nations who try (to intervene) to lift it will escape unscathed.” (Zec. 12:2-3, NLT)

Noen mener at den arabisk-israelske konflikten blir avsluttet forut for «Den store trengsel», som varer i 7 år, og som etterføles av tiden som kalles 1000-årsriket. Den store trengsel vil være den vanskeligste tiden menneskene noen gang kommer til å oppleve. Ifølge profetier i Bibelen vil den inntreffe i «de siste dager», eller i «endetiden». (2. Timoteus 3:1; Daniel 12:4, Det Norske Bibelselskaps oversettelse av 2011)

Det vil være en «trengsel, en slik som det ikke har vært siden verdens begynnelse og inntil nå, nei, som det heller ikke mer skal bli». Den store trengsel etterføles av tiden som kalles 1000-årsriket.

Slike profetier, som jeg her har presentert har jeg ikke hørt i noens forkynnlse på mange år. Gjelder de fremdeles?

.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt