Verdidebatt

Kundalini-spirit, velferds- forkynnelse og lykke-kristendom

Disse tre punktene nevnt i overskriften er tre farer for alle menigheter og kirker i dag. Vi kan nevne en til. Det er liberal-teologien som omtolker Guds Ord og lar syndere forbli syndere.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Velferdsforkynnelsen og lykke-kristendommen har imidlertid kommet langt inn i forskjellige karismatiske menigheter.

"Det er forkynnelse som skal fremme suksess og lykke inn i nettopp mitt liv. Det er en verdslighet forkledd som kristendom. En kristendom som er selvisk og selvopptatt. Jeg ender opp med å gi for å få. Jeg ender opp med å være trofast for at jeg skal ha fremgang og lykkes i livet. Jeg ender opp med å bli avhengig av menigheten for da mister jeg ikke velsignelsen. Det er en forkynnelse som har mennesket i fokus på verdslige premisser. Det er selvrealisering og lykkelige liv og Gud må gi meg nettopp det jeg vil ha." Min karikerte beskrivelse.

Velferdsforkynnelse og lykke-kristendom er pakket godt inn i bibelsk språk, tolking av Guds Ord og kristen livsførsel. Ulven har fårehammen på.

Det er bare en måte å avsløre dette på. Fruktene av deres liv. De som fremmer og forkynner velferds- og lykke-kristendom vil være de fremste til å leve det ut. De vil ha velferd så det holder. De vil ha lykke i rikt mål. Tilsynelatende. Skal de lære andre dette så må de fremstå slik selv for å være troverdige. Det er pinlig å se på Benny Hinn, Copland og Ousteen. Det oser av grådighet og glam. Det er på tide å  markere tydelig avstand og heller forkynner hva evangeliet og kristenlivet er.

Kundalini-spirit
Nå kan det se ut til at det kommer en ny bølge med vranglære: Kundalini-spirit i kombinasjon med det løse NAR-nettverket.

De fleste innen pinsekarismatikken har hørt om Toronto-vekkelsen. En vekkelse som innebar sterke manifestasjoner i mennesker som åpnet opp for det.

Disse manifestasjonene åpenbarte seg som falling, kraftig risting, dyrelyder og høye skrik. Det minner mer om en besettelse og trance enn å være fylt av Den Hellige Ånd. Dette er godt dokumentert på youtube.

Det de færreste vet er at disse manifestasjonene har hinduene hatt kjenneskap til og fremmet siden tidenes morgen. Hinduer opplever akkurat det samme som i Toronto og i en del karismatiske menigheter i dag! Da bør det ringe noen klokker.

Dette er noe hippi-bevegelsen og New Age brakte til vesten. Det er etter all sansynlighet en åndsmakt som kalles Kundalini. Denne åndsmakten etterligner Den hellige ånd og gir en fylde av glede og oppstemthet etter «anfallet». Men du blir avhengig av dette også. Dermed er opplevelsen fengslende og håpet er et nytt anfall på neste møte. Det er langt fra kjærlighet og kristenliv når den opplevelsen blir en besettelse.

Så hvorfor er dette Kundalini-spirit og ikke Den Hellige Ånd? De 120 som ble døpt i Den Hellige Ånd på pinsedag oppførte seg ganske annerledes. De talte i nye tunger. De gikk ut på gaten. De talte om Guds store gjerninger. 3000 ble frelst ved Peter sin tale. Dette er gode frukter.

De låg ikke på gulvet og rykket ukontrollert. De stod ikke å ristet hjelpeløst. De segnet ikke om for å bli liggende i lange tider. De laget ikke dyrelyder eller oppførte seg som drukne...
Forskjellen er åpenbar. Fruktene også.

Så hvorfor er det det viktig å være særlig årvåken nå? Denne Kundalini-ånden som mange søker fordi de tror det er Gud, kommer til oss bl.a. gjennom NAR-nettverket. New apostolic revolution. Sentrale personer i nettverket er John Arnott, Bill Johnson, Todd Bentley, Rick Joiner Randy Clark og Mike Bickle.

NAR-nettverket arbeider for å gjennopprette apostel-embedet etter bibelsk størrelse. Disse apostlene skal så få overført autoritet og makt fra menigheter og menighetsledere. Pinsekarismatikken skal med andre ord samles under disse apostlenes ledelse, autoritet og kraft.

Hvilken kraft snakker vi om? John Arnott var pastor i menigheten som gav oss toronto-vekkelsen. Alle disse «apostlene» fremmer de samme åndsåpenbaringene. Kundalini-ånden. Det er selve tegnet på deres autoritet.

Bill Johnson forteller videre i en preken om en sky av gull over menigheten og mennesker som blir frelst kun ved å sitte ved siden av en mann som fikk gullstøv-skyen rundt seg på en flytur. Tror vi på dette? Hvem kan komme til tro om ingen forkynner evangeliet sa apostelen Paulus... Skyer av gullstøv gjør altså jobben nå!

Det er utfordrende tider. Prøv alt men hold fast på det gode. Men det er også viktig å minne om Jesu ord til disipplene: «Se til at ingen fører dere vill» Matt. 24:4. Og i Matt. 7:14 står det: «Vokt dere for de falske profetene! De kommer til dere i fåreham, men innvendig er de glupende ulver.»

Sterke opplevelser, velvære og lykkefølelse er ikke bevis på nærvær av Gud. Det er svært mye som kan gi meg lykke og velværefølelse. Sterke opplevelser er heller ikke vanskelig å oppdrive.

Men i menigheten vil jeg høre Guds Ord klart og forståelig forkynt. Jeg vil ha undervisning og veiledning til å leve et liv etter Guds vilje, slik det er åpenbart i Ordet. Jeg vil ydmyke meg og søke Jesus Kristus i bønn. Det jeg trenger er fred med Gud.

Alt det andre kan jeg finne i verden om det er det jeg søker og vil.

Jesus lærer oss denne måten å oppleve Gud på i Johannes 14:21: "Den som har mine bud og holder fast på dem, han er den som elsker meg. Og den som elsker meg, skal bli elsket av min Far. Og jeg skal elske ham og åpenbare meg for ham."

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

1

Annonse
Annonse

Mer fra: Verdidebatt