Tom Hedalen

23

Stopp undertrykkelsen av sekulære bloggere

I mange land har vi de siste årene sett at mennesker er blitt utsatt for forfølgelse på grunn av ytringer. Ikke minst gjelder det bloggere som har uttrykt sekulære standpunkter.

Publisert: 12. jul 2017

Bloggere som stiller seg kritisk til myndigheter eller religioner opplever å bli straffet - og noen til og med drept, for sine meninger. I Bangladesh har flere menneskerettsaktivister blitt brutalt tatt av dage etter å ha ytret meninger. I Egypt har vi sett eksempler på fengsling av bloggere som har uttrykt sekulære standpunkter. Blasfemibeskyldninger i forbindelse med slike overgrep, hører vi ofte om.

En av de mest kjente, forfulgte bloggerne, Raif Badawi, har nå sittet i fengsel i Saudi-Arabia i fem år for å ha forfektet sine meninger.

Human-Etisk Forbund minner om at religionsfrihet også betyr at individer har rett til ikke å tilslutte seg en religion. Bloggere som gir uttrykk for at en stat må være sekulær, må ikke utsettes for straff. Slike ytringer er beskyttet av menneskerettighetene.  Menneskerettigheter er en garanti for menneskers frihet til å protestere mot majoriteters politikk eller staters forfatninger.

Norge bør gå i spissen for å avskaffe blasfemiparagrafer i land som hevder å ha ytringsfrihet for sine innbyggere.

Human-Etisk Forbund oppfordrer myndighetene i Norge til å øke presset mot land som forfølger individer som bruker sin ytringsfrihet til å kritisere sine myndigheter eller majoriteters religioner.

Human-Etisk Forbund krever at Norge særlig protesterer mot myndigheter som krenker ytringsfriheten i land vi har handelsforbindelser med.

4 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Ja vi elsker alle i dette landet
av
Jarle Mong
16 dager siden / 3021 visninger
Er far og hans slekt uten betydning?
av
Øivind Benestad
13 dager siden / 1747 visninger
Hjemlengsel
av
Joanna Bjerga
14 dager siden / 1578 visninger
Hvem skal bli født?
av
Paul Leer-Salvesen
19 dager siden / 1117 visninger
Mel gir stabilitet
av
Ingrid Vik
rundt 1 måned siden / 1088 visninger
Morna, Facebook!
av
Heidi Terese Vangen
3 dager siden / 787 visninger
Visjon Norge og kritikk
av
Pål Georg Nyhagen
24 dager siden / 690 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere