Verdidebatt

Guds kjærlighet

Jesus Kristus spesifiserer selv kriteriet som viser vår ekte og sanne kjærlighet til Gud.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Å være kristen er først av alt å elske Gud og Guds rike. Elsker vi så er det fordi Jesus Kristus elsket oss først. Det at vi får oppleve Guds kjærlighet i livet er igjen avgjørende for vår kjærlighet til Gud.

Har jeg ikke kjærligheten til Gud og til mennesker så nytter det ikke med god dannelse, store talenter eller fine talegaver. Jeg er kun en klingende malm. Når Jesus Kristus i et syn taler til Johannes om menigheten i Efesos så var det nettopp kjærligheten han refset dem for. De hadde mistet den første kjærligheten. Når Jesus Kristus refset menigheten i Laodikea så var det for lunkenhet. Kjærligheten var ikke varm lenger. Der den lunkene er likegyldig er kjærligheten besluttsom og virksom.

Kjærligheten til Gud er drivkraften hos den kristne og denne er gitt å være ekte og varm. Troen selv skal være virksom nettopp i denne kjærligheten. Elsker jeg Jesus Kristus så vil det vise seg gjennom levd liv. Han spesifiserer selv kriteriet som viser vår ekte og sanne kjærlighet til Gud.

Jeg kan ikke si at jeg elsker Jesus og så legge til at jeg viser det på min egen måte. Det blir det samme som å si at jeg elsker kona, men ikke som hun vil bli elsket. Nei, jeg elsker henne slik som jeg selv vil. Da blir det lett galt.

Jesus Kristus har gitt oss et tydelig og klart kriterium som viser om vi elsker ham. Det står i Johannes Evangelium kap. 14:23: «Om noen elsker meg, da holder han fast på mitt ord,...»
Det er klare ord. Min kjærlighet til Gud vil vise seg i levd liv. Holder jeg fast på Guds Ord i hjerte, tanke, tale og gjerning? Det er slik kjærlighet Jesus Kristus forventer. Det er slik jeg viser at jeg elsker min Herre, mester og frelser.

Kan jeg være kristen og ikke elske Jesus? Nei. Kjærlighet til Gud setter ham på første plass. Jeg elsker Ham mer en Iphonen, kona, barna, jobben,vennene, vinen, hobbyen, pengene, ferien...? Jeg kan selvsagt si at jeg elsker Kristus, som et munnhell. Livet vil derimot vise om noe annet, eller andre gode mennesker og gjerninger, har tatt Hans plass på hjertets trone.
Kan jeg være kristen og si at jeg elsker Jesus Kristus og ikke holde meg til hans Ord? «Kanskje jeg holder meg til nesten alt, men ikke Guds Ord om homoseksualitet. Akkurat det ordet må tolkes annerledes i dag. Det samme gjelder gjengifte. Nesten alle er skilt idag, så vi kan ikke være så strenge på det...» For mange er tanken som teller, omtrent slik: «Det er så mye som er tilpasset – la oss tilpasse resten av Guds Ord dagens kultur og samfunn.» Det kalles å «please" verden. Elsker Jeg Gud da ønsker jeg derimot å «please» Ham. Det er som natt og dag.

Jesus Kristus sier: «Om noen elsker meg, da holder han fast på mitt Ord...» Med rett utgangspunkt så er det ikke vanskelig i det hele tatt. Er kjærligheten til Gud i sentrum i våre liv da er det naturlig at denne kjærligheten viser seg i lydighet til Guds Ord. Selv om verden går sin skjeve gang, selv om verden ikke liker det, og selv om verden hater meg for det. Kristus forteller oss konsekvensen av manglende kjærlighet til Gud. «Den som ikke elsker meg, holder ikke fast på mine ord.»

Det har vært en dramatisk utgliding i kirkene og blant kristne i Norge og vesten. Denne utglidingen har sin årsak dypest sett i vår manglende kjærlighet til Gud. Fordi kjærligheten har blitt lunken og kald holder ikke kirken og kristne fast på Guds Ord. Guds Ord – bibelen er ikke viktig lenger. Den er ikke en rettesnor for liv og lære. Den er ikke hellig og opphøyd. Svaret på hvorfor det er blitt slik er allerede gitt. Kjærligheten til Gud er blitt lunken, kald og fraværende. Konsekvensen er at vi ikke holder fast på Jesu Ord og saltet mister sin kraft.

Det må selvsagt ikke være slik. Du som elsker Jesus Kristus – bevar kjærligheten til Gud og hold fast på Guds Ord. Løftet står jo fast og for den som elsker Jesus Kristus er det et fantastisk løfte.
Hele bibelverset lyder: «Om noen elsker meg, da holder han fast på mitt ord, og min Far skal elske ham, og vi skal komme til ham og ta bolig hos ham.»

Gud lever og er virksom. Han – Herren selv – tar bolig hos den som elsker Jesus Kristus og holder hans Ord. Det er ingenting som er større for et menneske enn å oppleve denne Guds kjærlighet.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt