Verdidebatt

VELDIG SELEKTIV

ja. jeg er også blant dem som har store fordommer. Både identitets-avhengig, islamofob og homofot og jeg vet ikke alt hva det heter. Og JEG skal være kristen.....DERFOR trenger jeg nettopp Jesus Kristus

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Jeg tror de fleste av oss er ganske selektive selvom ikke alle vil innrømme det. Jeg må bare erkjenne at jeg er full av fordommer selvom jeg ønsker å være kristen aldri så mye. Jeg må jo prøve å finne unnskyldninger i alt dette og det må være at jeg elsker å gi penger til misjons-virksomhet. Jeg er konservativ kristen og holder meg fullt og helt til Bibelen og Guds ord - og tror på et HELLIG liv - så langt man kan. Egentlig trenger vi konservative og liberale ikke komme med vond-ord mot hverandre. LA HVERANDRE I FRED. Det er jå så mange likesinnede på hver av oss at vi bare kan holde oss til våre meningsfeller. Ethvert menneske må SELV komme til en sannhets erkjennelse og ikke hetse andre eller komme med fornærmelser fordi noen ikke tenker eller mener som en selv. Det må gå begge veier - når det gjelder f eks homofili. De må også respektere at noen holder seg fast til Bibelens ord om ekteskapet.

Når det gjelder islam - hadde jeg ikke vært SÅ bekymret om det ikke var fordi de er så veldig mange - ikke bare her i Norge - men overalt i verden. Og jeg er redd muslimske ansikter fordi jeg er eldre og har vokst opp i Norge med bare lyse. Så jeg er veldig identitets-avhengig for å føle meg trygg. Men jeg må bare respektere de som synes multi-kulturen er et gode.

Jeg slet en lang tid med hvorfor jeg følte slik uro overfor folk fra ikke-vestlige land - altså flyktninger og ikke-vestlige innvandrere. Jeg søkte i Bibelen etter svar - selvom jeg ikke er blitt beroliget - men kanskje forstår bedre. I Apostelgjern. står det om at Folkeslagene skal ha egne land med grenser. Og så kan vi jo se til jødene og landet Israel. Et folkeslag - en nasjon. Dette tror jeg det er slik det SKAL være.

Jeg var nylig i et av de baltiske land og DER fant jeg tilbake til roen - for der var det bare lyse - som det var i Norge på 50-60-tallet. Det var stille og harmonisk - mange parker og som å bo i en liten landsby. Mange kafeer med sunn og grønn mat og innredet som stuer i et hus. Og SÅ vennlige hyggelige mennesker. Nydelige lange og hvite strender.

DIT har jeg lyst til å flytte - å kjenne igjen andre på MEG SELV. For noen - og for MEG er dette veldig viktig for at jeg skal føle meg vel og trygg.

Jeg kan jo ikke annet enn være ærlig og si hva JEG føler og mener så lenge ytrings-friheten gjelder, selvom det støter eller krener noen. Når det gjelder sistnevnte skulle vi jo egentig ikke ytre oss i det hele tatt.

Det var iallefall godt og på en måte Finne seg igjen - for å si det litt penere enn Finn Kalvik - Finne - sæ sjæl....

Det er godt å vite det er steder hvor man føler harmonien kommer inn i sjel og sinn - i denne uharmoniske - og skal vi si - umusikalske verden.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt