Verdidebatt

Å bygge sin virksomhet på kvikksand

Helsevesenet mangler sykepleiere for sommeren. De har nå reflektert nøye over tilstanden og kommet til at ressursene må bygges opp for å dekke sykdomsfravær og ferier. Grunnbemanningen må bygges på fjell, stå støtt i vind og vær og tåle belastninger.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

At noen kan la seg drive av strømmen er uforståelig når det er pasienten, syke eldre mennesker og beboere de arbeider med.

Faglig forsvarlig drift er lovbestemt for lenge siden. Pasienten først, etikk og retningslinjer skal følges når en virksomhet settes i gang. Rett person på rett plass er umulig når man må lete i gangene etter fagfolk.

De brukte bemanningsbyråene som om det ville vare evig. Nå vil sykepleiere være/jobbe i sine egne land. Alt er bedre der etterhvert. Samhandlingsreformen mangler samhandlere. Den fungerer ikke ifølge intensjonen.

4. 5. års legestudenter oppfordres til å søke spl.stillinger. Man maler seg inn i et nytt hjørne med stadig nye kompensasjonsmekanismer. Det går alltid ut over pasientene.

Medinsk behandling og sykepleie skal utfylle hverandre, ikke erstatte hverandre. Gjensidighet i behandlingen er viktig. Når organiseringen slår barnet ut med badevannet, skjer en tapping av ressurser på sikt.

Vi har sett prosedyren gang på gang. Det blir feil. Brannslokking, svingdørspolitikk, og reparasjoner redder ikke pasientene. De må møte forutsigbarhet, profesjonalitet og barnhjertighet, ikke hasteløsninger som river bena under alle som løper etter klokkene.

Pasienter er ikke kunder i en tilfeldig butikk. Det er mennesker som trenger kyndig hjelp og kompetanse.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt