Roald Øye

Pensjonist
164    900

Knivene slipes i Jerusalem.

Kommer det jødiske selvhatet fra sosialismens grunnleggere? Fins det spor etter antisemittisme og antisionisme i Carl Marx og Friedrich Engels i deres «Kommunistiske manifest» fra 1848? Ingen har så vidt jeg vet, påstått det.

Publisert: 19. jun 2017 / 202 visninger.Sekulære venstreorienterte jøder «kjemper»i selvhatets ånd riktignok  mot troende sionister både i Israel, i Norge og på den globale venstresiden, slik også fordømmelsene av Israel i internasjonale organer viser.

Antisionismen har uten tvil sine kjernetropper på den politiske venstresiden. Det kom til uttrykk i den israelske nasjonalforsamlingen 18. mai 2017, og innleder kanskje en ny fase i Israels innenrikspolitikk, utløst av undervisningsminister Naftali Bennett (Det jødiske hjem), som foreslo ny lovgiving som har som mål å forhindre en deling av Jerusalem i forbindelse med fredsforhandlingene med palestinerne, som lenge har vært planlagt. Les min trådstarter "Bennetts realistiske plan", som jeg la inn her på verdidebatt for ca. 4 uker siden.

Lovforslaget han fremmet vil kreve «en supermajoritet» på 80 stemmer, 67% av Knessets 120 medlemmer, for at nasjonalforsamlingen kan vedta et eventuelt lovforslag som innebærer en fremtidig deling av Jerusalem, et fremstøt som mange regner med vil bli en viktig komponent i en hvilken som helst fredsavtale, “a peace” deal, mellom Israel og palestinerne. Bennetts lovforslag vil effektivt blokkere den komponenten i en fredsavtale

«Jeg er overbevist om at hele koalisjonen (Likud, de to ultraortodokse partiene Shas og  United Torah Judaism, sentrumspartiet Kulanu og høyrepartiet Bayit Yehudi. (5 partier i Knesset) og en betraktelig del av opposisjonen, med unntak av det arabiske unionistpartiet, vil slutte sine rekker bak denne viktige lovgivningen», sa Bennett ved åpningen av kabinettmøtet, 18. mai 2017, og la til at en slik lov måtte bli vedtatt før nye samtaler i det hele tatt begynner. Han erklærte: «Tidspunktet for et slikt vedtak er avgjørende fordi det er viktig å få gjort det klart helt fra begynnelsen, fra «the start of a diplomatic process», at Jerusalem ikke under noen omstendigheter vil bli delt».

Normal prosedyre for å vedta en lov i Knesset krever bare 50 stemmer. Hvis Bennetts lovforslag blir vedtatt, vil det bli mye vanskeligere å oppnå de nødvendige stemmer som kreves for at Knesset noen gang skal komme til å vedta et lovforslag som innebærer å avstå en del av Jerusalem til palestinerne.

Bennett minnet om at tidligere statsministre gjentatte ganger hadde foreslått å avstå deler av Jerusalem til araberne, men at den politikken nå var avleggs, «quite obsolete». Foreldede ideer om å overgi Gammelbyen, the Temple Mount og the Mount of Olives til palestinerne har blitt fremsatt henholdsvis av Ehud Barak i 2000 og av Ehud Olmert i 2007.  De bør ikke bli gjentatt flere ganger. Jeg er overbevist om at mitt partis lovforslag vil gå glatt igjennom.»

Venstresidens opposisjonsleder Isaac Herzog (Zionist Union) skrev på tvitter etter kabinettmøtet: «Bennetts lovforslag vil «ødelegge sjansene for fred». En som fremmer et slikt hodeløst initiativ har ingen omtanke for Jerusalem, bare for alt som kan sette en stopper for den diplomatiske prosess og mulighetene som ville ha garantert en jødisk og demokratisk, stat Israel,»

Bennett returnerte: «Det motsatte er tilfelle, Herzog. Den eneste vei til sann fred er å gjøre det klart fra begynnelsen at Jerusalem ikke er gjenstand for forhandlinger.»

Det neste nasjonale valg i Israel, enten det blir et ekstraordinært eller det som er planlagt i 2018, kan komme til å avgjøre skjebnen til Naftali Bennetts lovforslag. Det kan og bør bli en sak også i en norsk valgkamp og politikk.

 

 

5 liker  
Svar

Bli med i debatten!

Skriv gjerne ditt synspunkt! Du må være registrert med fullt navn, og innlogget for å delta. Sett deg inn i retningslinjene. Brudd på dem kan føre til utestengning.
Vennlig hilsen Alf Gjøsund, religions- og debattredaktør Vårt Land

Skriv kommentar
Kommentar #1

Ragnvald Fladmark

2 innlegg  1379 kommentarer

Håper indrlig ikke dette blir en sak

Publisert 3 dager siden
Roald Øye. Gå til den siterte teksten.
Det neste nasjonale valg i Israel, enten det blir et ekstraordinært eller det som er planlagt i 2018, kan komme til å avgjøre skjebnen til Naftali Bennetts lovforslag. Det kan og bør bli en sak også i en norsk valgkamp og politikk.

hverken i valgkamp eller valg.........

Vi har da sannelig nok å forholde oss til her hjemme om ikke Jerusalemspørsmålet skal bli avgjørende for hvordan folk stemmer.

Dessuten Øye - et lovforslag vedtatt i Knesset med aldri så mye flertall  kan vel omgjøres ved en senere anledning......eller ??.

1 liker  
Svar
Kommentar #2

Roald Øye

164 innlegg  900 kommentarer

Det som skjer, det skjer!

Publisert 3 dager siden
Ragnvald Fladmark. Gå til den siterte teksten.
Vi har da sannelig nok å forholde oss til her hjemme om ikke Jerusalemspørsmålet skal bli avgjørende for hvordan folk stemmer.

Om det kan og bør bli en sak i en norsk valgkamp og norsk  politikk, er uavhengig av om vi inderlig håper det eller ikke. 

Jeg skulle imidlertid ikke hatt noe imot det,  for i følge min religiøse tro gjelder det for vårt land å stå på rett side i kampen mot Israel som Bibelen profeterer om  i endetiden. De som rører ved "Guds øyensten", skal det gå ille med.  Jeg ønsker alt godt for både jøder, arabere og oss nordmenn.

2 liker  
Svar
Kommentar #3

Roald Øye

164 innlegg  900 kommentarer

Europa brenner på nytt!

Publisert 2 dager siden


Israels forsøk på å få verdens medhold i at Jerusalem er landets udelte hovedstad kan virke håpløs når man ser hva som nå skjer i hjertet av det demokratiske Europa, i London, Balfour- deklarasjonens«fødested».

Den årlige Al Quds, (alias Jerusalem) anti-Israel demonstrasjon fant sted søndag 18. juni med helhjertet støtte av Londons muslimske mayor Sadiq Khan, som ga tillatelse til arrangørene å marsjere under terrororganisasjonen, Hezbollahs flagg. IHRC (Islamic HumanRights) skrev på sin hjemmeside at deltakerne var velkomne til å ta med seg flagg som viser  solidaritet med den palestinske sak:  «AlQuds som Palestinas hovedstad». 

Sammen med Hezbollah- flaggene så man plakater med påskrifter som støttet den anti-israelske BDS- kampanjen, Boycott, Divestment and Sanctions, som beskylder den jødiske stat for krigsforbrytelser, folkemord og etnisk rensning. Demonstrantene henga seg i sanger som f.eks. «from the river to the sea, Palestine will be free», som signaliserer organisasjonens ultimale mål, total ødeleggelse av den jødiske stat. Tidligere år sang de også  “we are all Hezbollah” og “we are all Hamas.” Selvproklamerte fredsaktivister har ikke hatt noen problemer med å støtte terrororganisasjoner,  som åpent gir til kjenne at målet ikke bare er å få vekk Israel, men også å drepe jøder.  Det siste unnlot demonstranene  å  ta med i parolene i år,  av meget forståelige grunner. 

Jødiske og pro-israelske grupper organiserte en motdemonstrasjon der et terror- offer fra 2010 holdt en appel:   KayWilson, victim of a horrendous terror attack.  Wilson sa til de femmøtte: «Det er rasistisk tåkeprat å påstå at alle muslimer er terrorister, men det er forførende farlig og ikke særlig skarpsindig å  hevde at terrorisme intet har med Islam å gjøre».

Al Quds  Dag ble  innstiftet i Iran i etterkant av den islamske revolusjon i 1979 for å støtte palestinerne og fordømme Israel.

 Arrangørene IHRC (Islamic Human Rights) er nær knyttet til det iranske regimet og holder en årlig marsj i London en uke etter Al Quds Dag i Iran, som finner sted  siste fredag under den hellige måneden Ramadan. 

Det er verdt å merke seg at Arbeiderpartiets leder i Storbritannia, Jeremy Corbyn,  i 2012 deltok i marsjen i London og talte til støtte for palestinerne og fordømte Israel. Like til det siste har Corbyn referert til  Hamas og  Hezbollah som sine nære  venner. Siden han ble leder for  the Labour Party har Corbyn blitt anklaget for å ha ignorert en tendens til  økende anti-semittisme i partiet.

Hvis statsminister Teresa  May  mister makten til denne mannen,  kan London bli et muslimsk arnested i Europa.  Vi trenger en ny Arnulf Øverland, som ser hva som skjer, og  som sier ifra.2 liker  
Svar

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere

Siste kommentarer

Petter Kvinlaug kommenterte på
Det er ikke morsomt lenger.
1 minutt siden / 7599 visninger
Petter Kvinlaug kommenterte på
Toget er allerede gått
18 minutter siden / 1533 visninger
Tor Næss kommenterte på
Det er ikke morsomt lenger.
25 minutter siden / 7599 visninger
Hans Petter Nenseth kommenterte på
Det er ikke morsomt lenger.
25 minutter siden / 7599 visninger
Tor Egil Hansen kommenterte på
Shame Day (Homofilisme I)
26 minutter siden / 494 visninger
Tor Næss kommenterte på
Det er ikke morsomt lenger.
36 minutter siden / 7599 visninger
Are Hegrand kommenterte på
Det er ikke morsomt lenger.
38 minutter siden / 7599 visninger
Tor Næss kommenterte på
Det er ikke morsomt lenger.
41 minutter siden / 7599 visninger
Petter Kvinlaug kommenterte på
Toget er allerede gått
rundt 1 time siden / 1533 visninger
Daniel Krussand kommenterte på
Makeleg barnetru
rundt 1 time siden / 2443 visninger
Pål Georg Nyhagen kommenterte på
Shame Day (Homofilisme I)
rundt 1 time siden / 494 visninger
Tor Egil Hansen kommenterte på
Shame Day (Homofilisme I)
rundt 1 time siden / 494 visninger
Les flere