Roald Øye

Pensjonist
204    1517

Knivene slipes i Jerusalem.

Kommer det jødiske selvhatet fra sosialismens grunnleggere? Fins det spor etter antisemittisme og antisionisme i Carl Marx og Friedrich Engels i deres «Kommunistiske manifest» fra 1848? Ingen har så vidt jeg vet, påstått det.

Publisert: 19. jun 2017 / 287 visninger.Sekulære venstreorienterte jøder «kjemper»i selvhatets ånd riktignok  mot troende sionister både i Israel, i Norge og på den globale venstresiden, slik også fordømmelsene av Israel i internasjonale organer viser.

Antisionismen har uten tvil sine kjernetropper på den politiske venstresiden. Det kom til uttrykk i den israelske nasjonalforsamlingen 18. mai 2017, og innleder kanskje en ny fase i Israels innenrikspolitikk, utløst av undervisningsminister Naftali Bennett (Det jødiske hjem), som foreslo ny lovgiving som har som mål å forhindre en deling av Jerusalem i forbindelse med fredsforhandlingene med palestinerne, som lenge har vært planlagt. Les min trådstarter "Bennetts realistiske plan", som jeg la inn her på verdidebatt for ca. 4 uker siden.

Lovforslaget han fremmet vil kreve «en supermajoritet» på 80 stemmer, 67% av Knessets 120 medlemmer, for at nasjonalforsamlingen kan vedta et eventuelt lovforslag som innebærer en fremtidig deling av Jerusalem, et fremstøt som mange regner med vil bli en viktig komponent i en hvilken som helst fredsavtale, “a peace” deal, mellom Israel og palestinerne. Bennetts lovforslag vil effektivt blokkere den komponenten i en fredsavtale

«Jeg er overbevist om at hele koalisjonen (Likud, de to ultraortodokse partiene Shas og  United Torah Judaism, sentrumspartiet Kulanu og høyrepartiet Bayit Yehudi. (5 partier i Knesset) og en betraktelig del av opposisjonen, med unntak av det arabiske unionistpartiet, vil slutte sine rekker bak denne viktige lovgivningen», sa Bennett ved åpningen av kabinettmøtet, 18. mai 2017, og la til at en slik lov måtte bli vedtatt før nye samtaler i det hele tatt begynner. Han erklærte: «Tidspunktet for et slikt vedtak er avgjørende fordi det er viktig å få gjort det klart helt fra begynnelsen, fra «the start of a diplomatic process», at Jerusalem ikke under noen omstendigheter vil bli delt».

Normal prosedyre for å vedta en lov i Knesset krever bare 50 stemmer. Hvis Bennetts lovforslag blir vedtatt, vil det bli mye vanskeligere å oppnå de nødvendige stemmer som kreves for at Knesset noen gang skal komme til å vedta et lovforslag som innebærer å avstå en del av Jerusalem til palestinerne.

Bennett minnet om at tidligere statsministre gjentatte ganger hadde foreslått å avstå deler av Jerusalem til araberne, men at den politikken nå var avleggs, «quite obsolete». Foreldede ideer om å overgi Gammelbyen, the Temple Mount og the Mount of Olives til palestinerne har blitt fremsatt henholdsvis av Ehud Barak i 2000 og av Ehud Olmert i 2007.  De bør ikke bli gjentatt flere ganger. Jeg er overbevist om at mitt partis lovforslag vil gå glatt igjennom.»

Venstresidens opposisjonsleder Isaac Herzog (Zionist Union) skrev på tvitter etter kabinettmøtet: «Bennetts lovforslag vil «ødelegge sjansene for fred». En som fremmer et slikt hodeløst initiativ har ingen omtanke for Jerusalem, bare for alt som kan sette en stopper for den diplomatiske prosess og mulighetene som ville ha garantert en jødisk og demokratisk, stat Israel,»

Bennett returnerte: «Det motsatte er tilfelle, Herzog. Den eneste vei til sann fred er å gjøre det klart fra begynnelsen at Jerusalem ikke er gjenstand for forhandlinger.»

Det neste nasjonale valg i Israel, enten det blir et ekstraordinært eller det som er planlagt i 2018, kan komme til å avgjøre skjebnen til Naftali Bennetts lovforslag. Det kan og bør bli en sak også i en norsk valgkamp og politikk.

 

 

5 liker  
Svar

Bli med i debatten!

Skriv gjerne ditt synspunkt! Du må være registrert med fullt navn, og innlogget for å delta. Sett deg inn i retningslinjene. Brudd på dem kan føre til utestengning.
Vennlig hilsen Sondre Bjørdal, konstituert religions- og debattredaktør Vårt Land

Skriv kommentar
Kommentar #1

Ragnvald Fladmark

2 innlegg  1382 kommentarer

Håper indrlig ikke dette blir en sak

Publisert 11 måneder siden
Roald Øye. Gå til den siterte teksten.
Det neste nasjonale valg i Israel, enten det blir et ekstraordinært eller det som er planlagt i 2018, kan komme til å avgjøre skjebnen til Naftali Bennetts lovforslag. Det kan og bør bli en sak også i en norsk valgkamp og politikk.

hverken i valgkamp eller valg.........

Vi har da sannelig nok å forholde oss til her hjemme om ikke Jerusalemspørsmålet skal bli avgjørende for hvordan folk stemmer.

Dessuten Øye - et lovforslag vedtatt i Knesset med aldri så mye flertall  kan vel omgjøres ved en senere anledning......eller ??.

1 liker  
Svar
Kommentar #2

Roald Øye

204 innlegg  1517 kommentarer

Det som skjer, det skjer!

Publisert 11 måneder siden
Ragnvald Fladmark. Gå til den siterte teksten.
Vi har da sannelig nok å forholde oss til her hjemme om ikke Jerusalemspørsmålet skal bli avgjørende for hvordan folk stemmer.

Om det kan og bør bli en sak i en norsk valgkamp og norsk  politikk, er uavhengig av om vi inderlig håper det eller ikke. 

Jeg skulle imidlertid ikke hatt noe imot det,  for i følge min religiøse tro gjelder det for vårt land å stå på rett side i kampen mot Israel som Bibelen profeterer om  i endetiden. De som rører ved "Guds øyensten", skal det gå ille med.  Jeg ønsker alt godt for både jøder, arabere og oss nordmenn.

2 liker  
Svar
Kommentar #3

Roald Øye

204 innlegg  1517 kommentarer

Europa brenner på nytt!

Publisert 11 måneder siden


Israels forsøk på å få verdens medhold i at Jerusalem er landets udelte hovedstad kan virke håpløs når man ser hva som nå skjer i hjertet av det demokratiske Europa, i London, Balfour- deklarasjonens«fødested».

Den årlige Al Quds, (alias Jerusalem) anti-Israel demonstrasjon fant sted søndag 18. juni med helhjertet støtte av Londons muslimske mayor Sadiq Khan, som ga tillatelse til arrangørene å marsjere under terrororganisasjonen, Hezbollahs flagg. IHRC (Islamic HumanRights) skrev på sin hjemmeside at deltakerne var velkomne til å ta med seg flagg som viser  solidaritet med den palestinske sak:  «AlQuds som Palestinas hovedstad». 

Sammen med Hezbollah- flaggene så man plakater med påskrifter som støttet den anti-israelske BDS- kampanjen, Boycott, Divestment and Sanctions, som beskylder den jødiske stat for krigsforbrytelser, folkemord og etnisk rensning. Demonstrantene henga seg i sanger som f.eks. «from the river to the sea, Palestine will be free», som signaliserer organisasjonens ultimale mål, total ødeleggelse av den jødiske stat. Tidligere år sang de også  “we are all Hezbollah” og “we are all Hamas.” Selvproklamerte fredsaktivister har ikke hatt noen problemer med å støtte terrororganisasjoner,  som åpent gir til kjenne at målet ikke bare er å få vekk Israel, men også å drepe jøder.  Det siste unnlot demonstranene  å  ta med i parolene i år,  av meget forståelige grunner. 

Jødiske og pro-israelske grupper organiserte en motdemonstrasjon der et terror- offer fra 2010 holdt en appel:   KayWilson, victim of a horrendous terror attack.  Wilson sa til de femmøtte: «Det er rasistisk tåkeprat å påstå at alle muslimer er terrorister, men det er forførende farlig og ikke særlig skarpsindig å  hevde at terrorisme intet har med Islam å gjøre».

Al Quds  Dag ble  innstiftet i Iran i etterkant av den islamske revolusjon i 1979 for å støtte palestinerne og fordømme Israel.

 Arrangørene IHRC (Islamic Human Rights) er nær knyttet til det iranske regimet og holder en årlig marsj i London en uke etter Al Quds Dag i Iran, som finner sted  siste fredag under den hellige måneden Ramadan. 

Det er verdt å merke seg at Arbeiderpartiets leder i Storbritannia, Jeremy Corbyn,  i 2012 deltok i marsjen i London og talte til støtte for palestinerne og fordømte Israel. Like til det siste har Corbyn referert til  Hamas og  Hezbollah som sine nære  venner. Siden han ble leder for  the Labour Party har Corbyn blitt anklaget for å ha ignorert en tendens til  økende anti-semittisme i partiet.

Hvis statsminister Teresa  May  mister makten til denne mannen,  kan London bli et muslimsk arnested i Europa.  Vi trenger en ny Arnulf Øverland, som ser hva som skjer, og  som sier ifra.2 liker  
Svar
Kommentar #4

Roald Øye

204 innlegg  1517 kommentarer

En god sak for høyresiden?

Publisert 11 måneder siden
Roald Øye. Gå til den siterte teksten.
Tidspunktet for et slikt vedtak er avgjørende fordi det er viktig å få gjort det klart helt fra begynnelsen, fra «the start of a diplomatic process», at Jerusalem ikke under noen omstendigheter vil bli delt».

Det neste nasjonale valg i Israel, enten det blir et ekstraordinært eller det som er planlagt i 2018, kan komme til å avgjøre den politiske karrieren til Naftali Bennett.

 Bennetts  lovforslag som ble lagt frem i Knesset 18. juni,  bør bli en sak også i en norsk valgkamp og norsk  politikk. Hvis vedtatt, vil det  effektivt sette en stopper for en fredsavtale med palestinerne Sjansene for det er store. 

 Verdens fordømmelse av Israel som verstingen  blant FNs 194 medlemsland, kommer til å bli formidabel  etter en avvisning.  I Norge kan det bli en valgkampsak i september, for avvisning av en fremforhandlet avtale  vil være en god sak for alle  partier på venstresiden, både i Norge og i verden for øvrig.. Hvem er  mot en to-statsløsning og deling av Jerusalem? Det måtte være  Israel!  

Mitt ønske er at det blir en god sak  for partiene på høyresiden,  både før og etter valget.

1 liker  
Svar
Kommentar #5

Roald Øye

204 innlegg  1517 kommentarer

Det bør bli en sak i norsk politikk.  

Publisert 11 måneder siden
Ragnvald Fladmark. Gå til den siterte teksten.
Vi har da sannelig nok å forholde oss til her hjemme om ikke Jerusalemspørsmålet skal bli avgjørende for hvordan folk stemmer.

Grunner til at vi bør skjenke jødene  noen varme tanker i den norske valgkampen:  

Da den jordanske hær, godt hjulpet av Den britiske legion erobret det som senere har blitt kalt «Vestbredden,  og Gamlebyen i Jerusalem i Frihetskrigen i mai 1948  var noe av det første hæren gjorde å jage ut alle jødiske innbyggere, stikk i strid  med det  som gjelder i følge internasjonal  lov. Mellom 1948 og 1967 ødela Jordan over 50 eldgamle synagoger i Gamlebyen, skjendet jødiske graver på Oljebjerget og nektet jødene deres tradisjonelle rett til å  ha markeringer ved  de hellige gravstedene i Judea og Samaria der deres berømte forfedres graver gjennom århundrene hadde vært samlingsstededer for jødene. Noen av dem ble grovt vanhelliget etter den jordanske erobringen i mai 1948. 

Jordan innførte også restriksjoner mot Gamlebyens kristne befolkning, som innebar at de kontrollerte skolemateriellet som ble brukt i deres skoler.  Kristne velferds- og religiøse institusjoner ble heretter nektet å kjøpe eiendommer  på områder som var under jordansk kontroll. Alle disse lovstridige forordningene ble naturligvis annulert etter Jerusalems offisielle gjenforening  i juni 1967. Jødiske og kristne sionister har med god grunn i ettertid feiret regimeskiftet i den gjenforente hovedstaden, som den norske regjering bør flytte sin ambasade til.  

Hver gang israelske myndigheter har forsøkt å rette opp de groveste overgrep på jødisk eiendom som skjedde for 70 år siden, har palestinerne høylydt protestert for all verden mot Israels forsøk på å få tilbake sine stjålne eiendommer. Verden gir som regel palestinerne medhold, inntil israelsk høyesterett avgjør tvistene, noen ganger til jødenes fordel, andre ganger til palestinernes.   

Fremdeles er det strid om de hellige stedene på «Vestbredden". Josefs grav ligger i et område i Samaria  som etter Oslo-avtalen  i 1993 ble bestemt å høre til  areal A, der PA har blitt gitt full kontroll. Ingen jøder har adgang til det hellige sted uten på forhånd å ha fått godkjenning av israelske myndigheter. Jødiske pilgrimer blir vanligvis tillatt å besøke graven en gang i måneden under overvåking av IDF. Under disse besøkene pleier palestinerne å kaste steiner på soldatene,  noen ganger har det også blitt skutt med skarpt.

Søndag 25. juni ble 23 jødiske menn og noen mindreårige barn arrestert av israelske sikkerhetsstyrker da de forsøkte å ta seg frem til Joseph’s Tomb nær Nablus (Shechem) Fire menn greide å komme frem til graven der de raskt ble arrestert av palestinske sikkerhetsstyrker. De fire påstod at de ble banket opp av palestinsk politi. Det er det få i verden utenom jøder som fester lit til, og derfor blir det lite snakk om slike bagateller. "Jødene fortjener bank uansett!" 


    3 liker  
Svar
Kommentar #6

Roald Øye

204 innlegg  1517 kommentarer

Skjebnesvangert valg i Israel enda en gang?

Publisert 11 måneder siden
Roald Øye. Gå til den siterte teksten.
Det neste nasjonale valg i Israel, enten det blir et ekstraordinært eller det som er planlagt i 2018, kan komme til å avgjøre skjebnen til Naftali Bennetts lovforslag.

Skjebnen til Naftali Bennetts lovforslag ble beseglet i Knesset i helgen ved at  Netanyahu vant første runde i drakampen dem imellom. Lovforslaget ble avvist og gir dermed statsministeren mer handlefrihet i de kommende forhandlinger som president Trump har investert mye prestisje i for å få til å bli vellykket. 

Avstemming viste stor politisk avstand  mellom de to koalisjonspartnerne. Bennett vil aldri kompromisse verken i  spørsmålet  om deling av løfteslandet eller Jerusalem.  Valget i 2018 vil til slutt trolig avgjøre drakampen mellom disse to, som kan  få vidtrekkende konsekvenser. Verden kommer til å bli engasjert, for det angår oss alle.  Jerusalem Post skriver i dag:

"Prime Minister Benjamin Netanyahu blocked controversial legislation that would make it nearly impossible to divide  Jerusalem ahead of a planned vote on Sunday.

The Prime Minister's Office said that the reason was that Netanyahu wanted the coalition to reach a consensus on what the bill would look like rather than use a version put forward by education  Minister Naftali Bennett's Bayit Yehudi party.

In addition, the PMO pointed out that there is a Jerusalem Affairs Minister, Ze’ev Elkin, who has the right to be involved in the legislation.

The bill in question would require a vote of 80 MKs to approve the concession of any part of  Jerusalem. Currently, a simple majority, meaning 61 MKs,  is necessary."

1 liker  
Svar

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere

Siste kommentarer

Roald Øye kommenterte på
Biskoper og kirkeledere utfordes.
20 minutter siden / 2257 visninger
Torry Unsgaard kommenterte på
Åndens mangfold
rundt 1 time siden / 2105 visninger
Kjellrun Marie Sonefeldt kommenterte på
Regjeringen vil fjerne Odelsloven.
rundt 1 time siden / 334 visninger
Åge Kvangarsnes kommenterte på
Åndens mangfold
rundt 1 time siden / 2105 visninger
Åge Kvangarsnes kommenterte på
Åndens mangfold
rundt 2 timer siden / 2105 visninger
Åge Kvangarsnes kommenterte på
Åndens mangfold
rundt 2 timer siden / 2105 visninger
Rune Holt kommenterte på
Dyrs rettigheter i Islam
rundt 2 timer siden / 466 visninger
Martin Sandstad kommenterte på
Dyrs rettigheter i Islam
rundt 2 timer siden / 466 visninger
Rune Holt kommenterte på
Åndens mangfold
rundt 2 timer siden / 2105 visninger
KarI Erik BirkeIand kommenterte på
Dyrs rettigheter i Islam
rundt 2 timer siden / 466 visninger
Martin Sandstad kommenterte på
Dyrs rettigheter i Islam
rundt 2 timer siden / 466 visninger
Les flere