Verdidebatt

Israels 12 stammer, oppsummering...

Under den store folkevandringen 800 år før Kristus, reiste Israels 10 stammer innover mot Europa. Hvite assyrere ble de kalt, da de var i fangeskap i Syria

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Men etterhvert frigjorde de seg fra dem, og hver av de 10 stammene tok sine egne områder i Europa. Se oversikt på våre andre nettsider, hvor i Europa de befinner seg i dag.
På den tiden ble det betydelig mildere og isen smeltet. Det gav fantastiske muligheter for jakt og fiske og etterhvert jordbruk. Vikingene eller nordmennene fra Naphtali-stammen, var også dyktige sjøfarere, og handlet mye med andre stammer.
Da Jesus hadde gjort det som Han var kommet for, var det den 11. stammen. Benjaminstammen, som kom med frelse-budskapet til sine brødre i Europa. De bodde framdeles i Israel på Jesus tid, sammen med en rest av Juda stammen, men utvandret etterhvert de også...
Benjaminstammen bor idag på Island, det er et karrig land. Men det var vel en av de få ledige plassene etterhvert. Europa ble jo først bebodd av de andre israelske stammene, og de valgte selvfølgelig de beste landområdene.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt