Bengt-Ove Nordgård

7    11

Massiv uvitenhet av LO

LO-kongressens vedtak mot Israel avdekket en massiv uvitenhet om både Israel og det jødiske folks historie. Deres vedtak synliggjør et hykleri og en dobbeltmoral av verste sort.

Publisert: 17. mai 2017 / 922 visninger.

LO-kongressen vedtok nylig en rekke uttalelser om den arabisk-israelske konflikten  som avdekket en massiv uvitenhet om Israel og det jødiske folks historie, samt en dobbeltmoralsk og hyklersk tilnærming til disse spørsmål. Det er lenge siden jeg har sett så mye komprimert dårskap (eller i beste fall; uomtenksomhet) formulert på noen få setninger.

I teksten fra redaksjonskomiteens mindretall som dessverre fikk flertall under avstemningen krever LO at «norske myndigheter fører en politikk som bidrar til at Israel avslutter okkupasjonen av vestbredden og annekteringen av palestinsk land».

Dersom LOs delegater hadde tatt til seg kunnskap utenfor den røde leir hadde de visst at det ikke er de norske – men de palestinske myndigheter som må presses til å føre en politikk som bidrar til at Israel avslutter den lovlige okkupasjonen av vestbredden.

Israel støtter tanken om to stater for to folk, under forutsetning av at den palestinske staten forblir demilitarisert, avslutter sitt fiendskap mot Israel og anerkjenner Israel som jødiske stat i et midtøsten der det allerede finnes 22 arabiske/muslimske stater. Skulle det være for mye å be om en eneste liten stat der jøder kan få utøve selvbestemmelse? Det er det tydeligvis for palestinerne og for LO.

Israels sjøblokade av Gaza er fullt lovlig, dette for å sikre at det ikke kommer inn våpen som Hamas vil bruke mot sivile israelere. Hver dag slipper Israel flere hundre trailere med mat og forsyninger inn i Gaza. Det er derfor helt feil å snakke om noen blokade av Gaza som om de skulle være hermetisk lukket fra å motta mat og andre nødvendighetsartikler.

Den såkalte muren (der ca 95% er et gjerde) har berget hundrevis av sivile israelere fra å bli drept i terroraksjoner utført av palestinere. Etter hvert som sikkerhetsgjerdet ble fullført tidlig på 2000-tallet, falt antallet av både forsøk på og utførte terrorangrep mot sivile Israelere dramatisk.

De palestinske flyktningers såkalte «rett til retur» er et urimelig krav som vil gjøre slutt på Israel som jødisk stat. Dersom 5-7 millioner etterkommere av de palestinske flyktninger fra 1948 skal presses tilbake til Israel (og ikke inn i den nye palestinske staten på vestbredden) betyr det at jødene kommer i mindretall i et palestinsk/muslimsk Israel. Da vil jødene være tilbake som en undertrykt minoritet med status som «dhimmi», dvs med begrensede fri- og rettigheter. Det må aldri skje.

Det som er så dobbeltmoralsk og hyklersk med dette forslaget, er at det finnes en rekke av folkegrupper som har opplevd befolkningsutveksling de siste 100 år – Hellas og Tyrkia, India og Pakistan, Karelenfinnene etter Russlands okkupasjon, tyskere i øst-europa etter andre verdenskrig, den gresk-tyrkiske utvekslingen etter Tyrkias okkupasjon av Nord-Kypros osv. For INGEN av disse snakker LO om noen «rett til retur». Hvorfor skal da palestinerne som den eneste flyktninggruppen ha en såkalt «rett til retur» som ingen andre har?

Til slutt kom det famøse forslaget om boikott av Israel, midtøstens eneste nasjon med velfungerende demokrati, rettsstat, ytringsfrihet og likestilling mellom kjønnene, det eneste landet med full frihet for religiøse og seksuelle minoriteter, i skarp kontrast til resten av midtøsten. Den eneste velfungerende stat i midtøsten; Israel – som heller burde bli løftet opp som et forbilde og et eksempel til etterfølgelse – blir altså av LO plukket ut som den eneste de ønsker å kritisere og å demonisere.

Dette er uvitenhet, hykleri og dobbeltmoral på sitt verste.

7 liker  
Svar

Bli med i debatten!

Skriv gjerne ditt synspunkt! Du må være registrert med fullt navn, og innlogget for å delta. Sett deg inn i retningslinjene. Brudd på dem kan føre til utestengning.
Vennlig hilsen Alf Gjøsund, religions- og debattredaktør Vårt Land

Skriv kommentar
Kommentar #1

Svein Johansen

0 innlegg  17 kommentarer

Skivebom

Publisert 6 måneder siden

Nordgård harsereler med LOs vedtak og kaller det dårskap, hykleri, uvitenhet og dobbeltmoral.

Da burde man forvente at hans innlegg var etterrettelig og sannferdig. Det stemmer selvsagt ikke. Påstandene hans holder ikke vann når de ettergås.

"Den såkalte muren (der ca 95% er et gjerde) har berget hundrevis av sivile israelere fra å bli drept i terroraksjoner utført av palestinere. Etter hvert som sikkerhetsgjerdet ble fullført tidlig på 2000-tallet, falt antallet av både forsøk på og utførte terrorangrep mot sivile Israelere dramatisk."

Dette fins det ingen dekning for i noen som helst statistikk. Antallet terroraksjoner falt dramatisk fra 2002 til 2006 og etter 2007 er ingen selvmordsbombeangrep utført. Muren ble påstartet i 2002 og var i 2006 omtrent halvferdig. Selv idag er den bare 2/3 ferdig. 

"Hver dag slipper Israel flere hundre trailere med mat og forsyninger inn i Gaza. " Uansett hvordan man prøver å pynte på det utfører Israel en streng blokade av Gaza. En blokade som ikke handler om mat og forsyninger men om frihet og selvstendighet. Frihet til å reise dit man vil når man vil. Frihet til å skape sin egne arbeidsplasser. Blokaden koster palestinerne livet. Denne uken ble en ung fisker drept da israelske kanonbåter skjøt mot fiskebåten. For en måned siden døde en femårig jente fordi israelske myndigheter ikke ville gi henne tilatelse til å reise ut av Gaza for livsreddende medisinsk hjelp. Dette handler blokaden om, ikke antall lastebiler som Israel slipper inn

"Hvorfor skal da palestinerne som den eneste flyktninggruppen ha en såkalt «rett til retur» som ingen andre har?"

Jeg antar at Nordgård også mener at de 600.000 somalierne som har sittet i flyktningeleire i Kenya i over 25 år heller ikke har rett til retur. Det samme mener han vel gjelder de 100.000 burmesiske flyktningene som har levd i leire i Thailand i over 30 år. Hvordan mener Nordgård at disse flyktningekrisene skal løses ?

Er det ikke hyklersk og dobbeltmoralsk å bruke "velfungerende demokrati, rettsstat, ytringsfrihet og likestilling mellom kjønnene og full frihet for religiøse og seksuelle minoriteter," som hovedargument mot boikott av Israel. Skal dette være grunn nok til å frita Israel for de gjentatte menneskerettsbrud på Vestbredden. Skal det aksepteres at Israel under "en lovlig okkupasjon" på 10 år har revet 1250 palestinske boliger på Vestbredden og gjort 3000 barn hjemløse. Hva med alle brønner, sisterner og vannledninger som rives fordi "det mangler byggetillatelse". Er det dette forbildet Nordgård vil fremheve. ?

Alt dette er Nordgård selvsagt fullstendig klar over. Allikevel velger han å overse det og isteden gi inntrykk av at Israel er "guds gave til verden" 


Det er hyklersk, dobbeltmoralsk, uvitende og dårskap.

Svar
Kommentar #2

On Elpeleg

0 innlegg  172 kommentarer

Absurd

Publisert 6 måneder siden

Mens mange  barn allerede dødde og hvert 5. barn i Somalia er livstruet pga sult fortsetter Svein Johansen med sin besettelse i jødene og den jødiske staten. Bare søk på hans navn og Israel/jøder på Google – i gjennom snitt skriver han 5-10 kommentarer om disse temaer hver dag. Forresten søk etter kommentarer han har for Somalia.. 0?

Hvis somaliere hadde bare fått 1% av milliardene som er gitt til terroristene i Gaza kunne det ha blitt til Afrikas mest vellykkede land.

Svein prøver å overtale om at grunnen for at det er nesten ingen selvmordaksjoner har ingenting å gjøre med muren. Videre han prøver å argumentere at det ikke finnes statistikk som beviser dette. Dette er løgn.  https://en.wikipedia.org/wiki/Israeli_West_Bank_barrier  (se referanser under Effectiveness).

Kan bare vitne fra egen erfaring om at før muren ble bygget var det 1-2 selvmord terrorangrep utført av vennene til Svein hver uke. I restauranter, busser og på gata.  Ingen våget å ta busser og alle brukte drosjer.

Hvis palestinere ønsker å ha egen stat da grenser er et godt sted å starte på. Personlig tror jeg ikke på grenser i det hele tatt. Men også synes at siste stedet på jorden hvor man bør fjerne grensene er Israel - hvorfor? For å REDDE live.

Forresten Svein hva synes du om at Norge stengte sine grenser pga ISIS?
Har du husket å protestere mot dette?
Så du norske politimenn i 17. mai med gevær og skuddsikkert vest? Trodde du at det var Halloween fest? Eller?

Tilbake til Somalia: bare noen opplysninger til Svein om Somalia (undertegne jobber for Somalia). Somaliske flyktninger som forresten har Somali som morsmål har ingenting å gjøre med Kenya. Og overhodet ikke noe å gjøre med barnebarna til noen flyktninger fra 70 år siden (aka palestinske flyktninger).
Nei da, Svein. Flyktningstatus kan ikke gå i arv. Verken hos barnebarna til Somaliske flytninger eller hos palestinere eller andre.  Det er et viktig fakta at du fortsatt nekter å forså.


Ellers med hele respekten jeg [ikke] har til deres kamp/besettelse for den 21. arabiske stat i Midtøsten mangler jeg fortsatt noen forslag for konstruktive løsninger.

Å spre løgner og falske data er ikke noe løsning.
Gjerne kom med en løsning som tillater jødene fortsatt å ha den ENESTE jødiske stat på denne jorden.

Hvor har du tenkt å ha en palestinsk stat?
1. Jordan (75% palestinere)
2. Gaza (100% palestinere – ja, Apartheid!)
3. Judea og Samaria (50% palstinere)
4. Israel (20% arabere)

Sist men ikke minst. Noen ord fra hjerte fra en eks «leder» (i følge avisene) for anarkistene i Bergen (tja, jeg var faktisk siste lederen til Blitz hus i Bergen). Det er folk som har like besettelser som deg Svein og som sprer løgnaktig informasjon samt demonisere den jødiske staten (på dagligbasis) som får mange av de som trodde på en stat eller 2 statsløsning til å godta shituasjonen (ikke noe stavefeil her)  per i dag. Ja, deres aktivitet får dem til å lure på deres skjulte agenda. De tror ikke at du bryr deg om noen palestinere for å være helt ærlig med deg. Nei da, din agenda lukter dårlig Svein. Det stinker.

7 liker  
Svar
Kommentar #3

Svein Johansen

0 innlegg  17 kommentarer

Svada og persongrep

Publisert 6 måneder siden

Et slikt innlegg, stappfullt av svada, persongrep og påstander mot meg forblir ubesvart.

Svar
Kommentar #4

On Elpeleg

0 innlegg  172 kommentarer

Nei da

Publisert 6 måneder siden

Du svarer ikke pga at "fakta" dine er bevist til å være løgner.
Alt som står på kommentaren min er bevist med fakta.
Ellers synes det er bra ta du tar personlig, kanskje det er på tida at du finner deg en ny hobby?

Svein,  Jeg kommer til å bli kjempe glad for deg om jeg ikke får 5-10 treff på deres navn og ordene jøder/jødiske staten/Israel på Google hver dag (!).

Det er en besettelse - det kan du ikke nekte.

6 liker  
Svar
Kommentar #5

Bengt-Ove Nordgård

7 innlegg  11 kommentarer

Dokumentasjon på sikkerhetsgjerdets effekt

Publisert 6 måneder siden

Det finnes rikelig med dokumentasjon på at sikkerhetsgjerdet har hatt en sterk effekt i å redusere terrorangrep fra vestbredden inn i Israel. Her er en rapport som er verdt å lese: http://mfa.gov.il/MFA_Graphics/MFA%20Gallery/Documents/savinglives.pdf


5 liker  
Svar
Kommentar #6

On Elpeleg

0 innlegg  172 kommentarer

Hvordan våger du...?

Publisert 6 måneder siden

Hvordan våger du å komme med bevis og fakta om at muren faktisk reddet liv til mange (på begge sidene av muren)?! Dette er et frekt personlig angrep mot hver eneste BDS aktivist...

Vennligst stop å forvirre BDS aktivistene med fakta. :-)

La de tro fortsatt på «sannheten» at Norsk Folkehjelp og LO selger dem (tja, de får penger for dette!).  Visste du at Kirkens Nødhjelp ansetter 8 journalister i Israel (i 100% stillinger!) – CNN, BBC og til og med NRK ikke har råd til å betale lønn til mer enn en journalist.  Hvor får de pengene fra?

- Fra mindre intelligente mennesker som er enten geografisk (Nord Norge) eller mentalt fjernet fra virkeligheten..

2 liker  
Svar
Kommentar #7

On Elpeleg

0 innlegg  172 kommentarer

Beklager - min feil

Publisert 6 måneder siden

De ansetter ikke 8 journalister men 16 (!).
Bevis:
https://twitter.com/morsmal/status/741962742366638080

Bare tenk på alle barna i Somalia (som er nevnt ovenfor) som kunne ha blitt reddet om de hadde bare 1 journalist i like måte som... CNN, BBC og NRK.

GALSKAP - BDS faktisk medfører indirekte til at mange barn blir drept i andre steder i verden. Det mener jeg.

2 liker  
Svar
Kommentar #8

Svein Johansen

0 innlegg  17 kommentarer

Publisert 6 måneder siden
Bengt-Ove Nordgård. Gå til den siterte teksten.
Det finnes rikelig med dokumentasjon på at sikkerhetsgjerdet har hatt en sterk effekt i å redusere terrorangrep fra vestbredden inn i Israel.

Nå var din dokumentasjon basert på tall fra 2003. Et tidspunkt da sikkerhetsbarrieren var kun 25 prosent ferdig. Det virker litt overdrevet å gjøre opp status basert på så kort tidsperspektiv, noe senere data beviser 

Det finnes rikelig med dokumentasjon på at effekten av sikkerhetsbarriereren er sterkt overdrevet. 

Ser man på den israelske sikkerhetstjenesten (Shin Bet) sin rapport for 2005 er følgende bemerket

"The security fence is no longer mentioned as the major factor in preventing suicide bombings, mainly because the terrorists have found ways to bypass it. The fence does make it harder for them, but the flawed inspection procedures at its checkpoints, the gaps and uncompleted sections enable suicide bombers to enter Israel. "

"But the main reason for the reduction in terrorist acts over the past year is the truce in the territories, as partial as it may be. The fact that Hamas, in general, stopped engaging in terror activities changed the picture."

http://www.haaretz.com/shin-bet-palestinian-truce-main-cause-for-reduced-terror-1.61607

Når man så ser at sikkerhetsbarrieren i utgangspunktet var en temporær løsning og effekten etterhvert var neglisjerbar kan man jo gruble litt på hvilke motiver Israel har for å la den stå. Videre er jo størstedelen bygd på palestinsk territorium. Fakta er at barrieren ved ferdigstilling vil redusere arealet av Vestbredden med omtrent 10 prosent.

Basert på dette er det oppurtunt å stille spørsmål om Israel har andre motiver for bygging enn det Nordgård oppgir.

Svar
Kommentar #9

Svein Johansen

0 innlegg  17 kommentarer

Patetisk

Publisert 6 måneder siden
On Elpeleg. Gå til den siterte teksten.
De ansetter ikke 8 journalister men 16 (!).

Reinspikka løgn. 

Skjønner du forskjellen på observatør og journalist.
Svar
Kommentar #10

On Elpeleg

0 innlegg  172 kommentarer

Du får min sympati.. men ikke mer.

Publisert 6 måneder siden

Helt forståelig at alt du ikke forstår blir oppfattet av deg som løgn. Regner med at det er en del av symptomene av deres besettelse i jødene og den jødiske staten (som er bevist med henvisning til Google sin søkemotor).
 

Det ble vedlagt bevis med lenken til Kirkens Nødhjelp hvor det står svart på hvitt om at de ansetter 16 bloggere (ja, journalister).  De får betalt for å observere og skrive. De er like mye "observatører" som CNN, BBC, NRK og andre journalister.

Nå kjære Svein, med hele (null) respekten jeg har til deres besettelse i jødenes sak og ting, hva tror at du CNN, BBC og andre journalister gjør?  Ja, Svein – de observere og publiserer.

Nå, slutt å spre deres løgnaktig propaganda ellers skal du også bli blokkert av meg her (i tillegg til de andre 3-4 kontoene du bruker i deres besettelse).

Tilbake til deres absurde påstander om at muren ikke stoppet/hindret terrorangrep. Mener du også at jorden er flat? 

 


2 liker  
Svar
Kommentar #11

Lars Gule

84 innlegg  3843 kommentarer

BDS er nødvendig mot en torturstat som Israel

Publisert 6 måneder siden

Denne kronikken om Torturstaten Israel kan være et relevant innspill i en diskusjon om hvorfor LOs BDS-vedtak er riktig - og på overtid.

Torturstaten Israel 

Lars Gule

1 liker  
Svar
Kommentar #12

On Elpeleg

0 innlegg  172 kommentarer

Israels motiver?

Publisert 6 måneder siden

LMAO

Han der skriver:
"...Basert på dette er det oppurtunt å stille spørsmål om Israel har andre motiver for bygging enn det Nordgård oppgir..."

Israels eneste motiv er å motivere deg til å spre dine patetiske teorier. Helt sikkert.

Det er faktum at det er færre terrorangrep etter at muren ble bygget.
Ja, Fatah og det palestinske politiet også klarte å få bedre kontroll etter at muren ble bygget. Også mange andre ting har skjedd i mellom.

Men å påstå at murer og grenser ikke bidrar til stabilitet mellom to befolkninger som er i konflikt er galskap.

Som sagt Svein, du får sympati for symptomene av deres besettelse ..  Men alvorlig sagt få de behandlet snarest.

God bedring!

Svar
Kommentar #13

Svein Johansen

0 innlegg  17 kommentarer

Publisert 6 måneder siden
On Elpeleg. Gå til den siterte teksten.
Nå, slutt å spre deres løgnaktig propaganda ellers skal du også bli blokkert av meg her

Værsågod.

Svar
Kommentar #14

On Elpeleg

0 innlegg  172 kommentarer

SPAM

Publisert 6 måneder siden

Lars Gule,

Ganske pinlig at nesten ingen leser deres artikler lenger, likevel synes jeg at å spamme andre innlegg med lenker til deres innlegg er enda mer pinlig.  Hva med litt selvrespekt?

Forresten jeg kan ikke se at du svarte på mitt ganske enkelt spørsmål der om du synes at jødene bør dra til månen.

Spørsmålet ble stilt til deg ifm deres synspunkter
1.  mot omskjæring (altså mot jødene i Norge)
2. for BDS (altså mot jødene i Israel)


Videre lurer jeg på om hvor du synes Palestina bør etablere seg
1.  Jordan (75% palestinere)

2. Gaza (100% palestinere – ja, Apartheid!)

3. Judea og Samaria (50% palestinere)

4. Israel (20% arabere)

Lykke til videre med rehabiliteringen din!

2 liker  
Svar

Siste innlegg

Folk og røvere i Vatican City
av
Svein Berntsen
rundt 9 timer siden / 93 visninger
0 kommentarer
Vi beklager
av
Endre Stene
rundt 14 timer siden / 196 visninger
0 kommentarer
Frelse i dag
av
Notto R. Thelle
rundt 15 timer siden / 127 visninger
1 kommentarer
Bibeltroskap?
av
Notto R. Thelle
rundt 15 timer siden / 122 visninger
0 kommentarer
Skapelsesnåde
av
Notto R. Thelle
rundt 15 timer siden / 84 visninger
0 kommentarer
Les flere

Lesetips

Den barmhjertige Trump
av
Åste Dokka
3 dager siden / 2241 visninger
26 kommentarer
Ateistens bekjennelser
av
Trond Skaftnesmo
17 dager siden / 6988 visninger
305 kommentarer
Er Noahs Gud vår Gud?
av
Sofie Braut
20 dager siden / 7124 visninger
193 kommentarer
Å være snill
av
Åste Dokka
25 dager siden / 2281 visninger
2 kommentarer
Det skamfulle samfunnet
av
Erling Rimehaug
27 dager siden / 3643 visninger
5 kommentarer
Når det er bra at det er glemt
av
Benedicte Aass
rundt 1 måned siden / 510 visninger
0 kommentarer
Se og bli sett
av
Asbjørn Gabrielsen
rundt 1 måned siden / 514 visninger
0 kommentarer
Sjenanse og verdighet
av
Ingrid Nyhus
rundt 1 måned siden / 3586 visninger
1 kommentarer
Jeg kunne vært mirakelpredikant
av
Levi Fragell
rundt 1 måned siden / 8134 visninger
225 kommentarer
Les flere

Siste innlegg

Folk og røvere i Vatican City
av
Svein Berntsen
rundt 9 timer siden / 93 visninger
0 kommentarer
Vi beklager
av
Endre Stene
rundt 14 timer siden / 196 visninger
0 kommentarer
Frelse i dag
av
Notto R. Thelle
rundt 15 timer siden / 127 visninger
1 kommentarer
Bibeltroskap?
av
Notto R. Thelle
rundt 15 timer siden / 122 visninger
0 kommentarer
Skapelsesnåde
av
Notto R. Thelle
rundt 15 timer siden / 84 visninger
0 kommentarer
Les flere

Siste kommentarer

Kjell Haugen kommenterte på
Frelse i dag
rundt 4 timer siden / 127 visninger
Mona Ekenes kommenterte på
Kollektiv avstraffelse
rundt 5 timer siden / 1434 visninger
Tore Olsen kommenterte på
De som ønsker Islam velkommen, burde vite hva Islam står for
rundt 5 timer siden / 2245 visninger
Tore Olsen kommenterte på
De som ønsker Islam velkommen, burde vite hva Islam står for
rundt 5 timer siden / 2245 visninger
Tore Olsen kommenterte på
De som ønsker Islam velkommen, burde vite hva Islam står for
rundt 5 timer siden / 2245 visninger
Sølve Nicolay Thobro Lauvås kommenterte på
Snikislamisering og maktspråk
rundt 5 timer siden / 408 visninger
Tore Olsen kommenterte på
De som ønsker Islam velkommen, burde vite hva Islam står for
rundt 5 timer siden / 2245 visninger
Sølve Nicolay Thobro Lauvås kommenterte på
Snikislamisering og maktspråk
rundt 5 timer siden / 408 visninger
Jan Bording kommenterte på
De som ønsker Islam velkommen, burde vite hva Islam står for
rundt 5 timer siden / 2245 visninger
Les flere