Verdidebatt

Massiv uvitenhet av LO

LO-kongressens vedtak mot Israel avdekket en massiv uvitenhet om både Israel og det jødiske folks historie. Deres vedtak synliggjør et hykleri og en dobbeltmoral av verste sort.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

LO-kongressen vedtok nylig en rekke uttalelser om den arabisk-israelske konflikten  som avdekket en massiv uvitenhet om Israel og det jødiske folks historie, samt en dobbeltmoralsk og hyklersk tilnærming til disse spørsmål. Det er lenge siden jeg har sett så mye komprimert dårskap (eller i beste fall; uomtenksomhet) formulert på noen få setninger.

I teksten fra redaksjonskomiteens mindretall som dessverre fikk flertall under avstemningen krever LO at «norske myndigheter fører en politikk som bidrar til at Israel avslutter okkupasjonen av vestbredden og annekteringen av palestinsk land».

Dersom LOs delegater hadde tatt til seg kunnskap utenfor den røde leir hadde de visst at det ikke er de norske – men de palestinske myndigheter som må presses til å føre en politikk som bidrar til at Israel avslutter den lovlige okkupasjonen av vestbredden.

Israel støtter tanken om to stater for to folk, under forutsetning av at den palestinske staten forblir demilitarisert, avslutter sitt fiendskap mot Israel og anerkjenner Israel som jødiske stat i et midtøsten der det allerede finnes 22 arabiske/muslimske stater. Skulle det være for mye å be om en eneste liten stat der jøder kan få utøve selvbestemmelse? Det er det tydeligvis for palestinerne og for LO.

Israels sjøblokade av Gaza er fullt lovlig, dette for å sikre at det ikke kommer inn våpen som Hamas vil bruke mot sivile israelere. Hver dag slipper Israel flere hundre trailere med mat og forsyninger inn i Gaza. Det er derfor helt feil å snakke om noen blokade av Gaza som om de skulle være hermetisk lukket fra å motta mat og andre nødvendighetsartikler.

Den såkalte muren (der ca 95% er et gjerde) har berget hundrevis av sivile israelere fra å bli drept i terroraksjoner utført av palestinere. Etter hvert som sikkerhetsgjerdet ble fullført tidlig på 2000-tallet, falt antallet av både forsøk på og utførte terrorangrep mot sivile Israelere dramatisk.

De palestinske flyktningers såkalte «rett til retur» er et urimelig krav som vil gjøre slutt på Israel som jødisk stat. Dersom 5-7 millioner etterkommere av de palestinske flyktninger fra 1948 skal presses tilbake til Israel (og ikke inn i den nye palestinske staten på vestbredden) betyr det at jødene kommer i mindretall i et palestinsk/muslimsk Israel. Da vil jødene være tilbake som en undertrykt minoritet med status som «dhimmi», dvs med begrensede fri- og rettigheter. Det må aldri skje.

Det som er så dobbeltmoralsk og hyklersk med dette forslaget, er at det finnes en rekke av folkegrupper som har opplevd befolkningsutveksling de siste 100 år – Hellas og Tyrkia, India og Pakistan, Karelenfinnene etter Russlands okkupasjon, tyskere i øst-europa etter andre verdenskrig, den gresk-tyrkiske utvekslingen etter Tyrkias okkupasjon av Nord-Kypros osv. For INGEN av disse snakker LO om noen «rett til retur». Hvorfor skal da palestinerne som den eneste flyktninggruppen ha en såkalt «rett til retur» som ingen andre har?

Til slutt kom det famøse forslaget om boikott av Israel, midtøstens eneste nasjon med velfungerende demokrati, rettsstat, ytringsfrihet og likestilling mellom kjønnene, det eneste landet med full frihet for religiøse og seksuelle minoriteter, i skarp kontrast til resten av midtøsten. Den eneste velfungerende stat i midtøsten; Israel – som heller burde bli løftet opp som et forbilde og et eksempel til etterfølgelse – blir altså av LO plukket ut som den eneste de ønsker å kritisere og å demonisere.

Dette er uvitenhet, hykleri og dobbeltmoral på sitt verste.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt