Verdidebatt

Kromosomer

Rett antall kromosomer hindrer verken krig eller terror.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Når jeg ser på Trump, er ikke tanken at han iallefall har rett antall kromosomer. Når Kim Jong-Un prøvesprenger atomraketter, er det ikke fraværet av trisomier som er trøsten. Når Putin hersker, tenker jeg ikke at han ihvertfall ikke har Down syndrom.

Ikke en eneste gang tenker jeg på kromosomer når verdensfreden er truet. Ikke i en eneste finanskrise, krig, folkemord, terror, naturødeleggelser, klimaendringer har rett antall kromosomer vært hinder.

Men når en elsket sønn ler høyt av en Youtubesnutt, når han kommer blid hjem fra skolen, når han gafler i seg kyllinglår som er det beste han vet, når han går inn på hiphoptreninga sammen med de andre ungdommene, når han heller vil spille Mario Cart enn å bli med meg på tur, når han kontakter venner han liker via Messenger, når han er stolt over å gå på videregående, når han gir kattene mat, ja, når han lever sitt liv; da er det noen som prøver å lure oss til å tro at antall kromosomer er det eneste som gjør samfunnet godt og livet verdt å leve og at Trump, Putin og Kim Jung-Un er bedre for verden enn min sønn.

Så til dem det måtte angå: Nei. Kromosomer truer ikke verden verken på land eller til havs. Det er det kun de som mangler aksept for livets ulike innspill som gjør, de som ikke tror man kan lære av ulike mennesker, de ensrettede, elitister, de som tror deres eget liv er så mye mer interresant enn oss andre utenfor medias flombelysning. Men dere lurer ikke meg!

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt