Nina Karin Monsen

30    41

Kjønn er ikke følelser

Samfunnet må advare mot farene ved den homonormative ideologien.

Publisert: 3. apr 2017 / 521 visninger.

Luca Dalen Espseth og Jan Elisabeth Lindvik svarer meg på debattplass i Vårt Land. I stedet for å argumentere, refererer til sine egne følelser. 

Selv viste jeg til den store undersøkelsen Gender and Sexuality, utført av Paul McHugh og Lawrence S. Mayer. Den kan lastes gratis ned fra nettet. Jeg håper at alle som er opptatt av denne helt sentrale debatten i vår tid, gjør det. Den er lettlest og oversiktelig. Disse forskerne kom til det resultat at det er etter endret livstil til homoseksualitet og fysisk kjønnsskifte at store problemer oppstår og selvmordsraten øker.

Dette betyr at samfunnet først og fremst må advare mot farene ved den homonormative ideologien. Slik man gjør ellers på sigarettpakker, osv. Hvorfor ser vi ingen fareskilt mot kjønnsforvirringen?

Følelser er ikke et argument i noen debatt. Vi er alle fulle av de forskjelligste følelser. Da jeg skrev boken Kunsten å tenke, en filosofisk veiledning til et bedre liv, telte jeg ord for følelser. Jeg kom til ca. 1200. Når vi er trette og syke, føler vi ofte noe helt annet enn når vi kjenner oss ovenpå. Mange har et følelsesliv som en jo-jo. 

Å hevde at jeg skulle anta at noen er mindre verdt enn andre er trist lesning. Min eldre bror som er psykisk utviklingshemmet og lettere autistisk, ble mobbet som barn og det var smertefullt for oss alle.  

Det er ingen løsning for noen at samfunnet endrer syn på elementære fakta om menneskets vesen, og forholdet mellom kropp, sjel og ånd. Kjønn er noe gitt, naturlig og essensielt, det er ikke en følelsessak eller et definisjonsspørsmål. 

Det er tragisk og trist å se dokumentarer som nå stadig sendes i media om barn og unge som skal være født i feil kropp. De er rammet av en politisk ideologi som skjærer i stykker menneskesynet, der sjelen var før er det kommet en kjønnsidentitet, og denne kan man sjonglere med så mye man vil. Kan noen det, kan alle det. Dette har ingenting med rettigheter å gjøre.

Hverken homonormative kjønnsforskere eller politikere kan endre den menneskelige realitet. Alle må forstå seg selv som en bestemt kropp. Noen er kortvokste, andre svært høye, noen tynne, andre tykke, noen unge, andre gamle. Gamle sier ofte at de føler seg unge. Det er talemåter som fortrenger tanken på alderdommens sykdommer og nærhet til døden. Det gir håp, men ingen tror at det er sant.

Lindvik synes at man i Norge er heldig som kan være juridisk kjønn som ikke stemmer overens med virkelig kjønn. Det som er bra er at da kan angre uten å ha ødelagt kroppen sin. Det ville være ille hvis alle ville ha nytt juridisk kjønn, morsomt i en film, men ikke i virkeligheten. Jeg tror ikke at mye forvirring på en gang er sunt for helsen.

  

7 liker  
Svar

Bli med i debatten!

Skriv gjerne ditt synspunkt! Du må være registrert med fullt navn, og innlogget for å delta. Sett deg inn i retningslinjene. Brudd på dem kan føre til utestengning.
Vennlig hilsen Sondre Bjørdal, konstituert religions- og debattredaktør Vårt Land

Skriv kommentar
Kommentar #1

Greta Aune Jotun

147 innlegg  1106 kommentarer

Publisert over 1 år siden
Nina Karin Monsen. Gå til den siterte teksten.
Kjønn er noe gitt, naturlig og essensielt, det er ikke en følelsessak eller et definisjonsspørsmål. 

Så sant. 

Og det er tragisk at voksne mennesker er så forvirret at de bruker begrepet kjønnsmangfoldet (!) om de to kjønnene menneskeheten består av. Det er å håpe at barn og unge avslører løgnen.

6 liker  
Svar
Kommentar #2

Njål Kristiansen

147 innlegg  20426 kommentarer

Publisert over 1 år siden
Nina Karin Monsen. Gå til den siterte teksten.
Kjønn er noe gitt, naturlig og essensielt, det er ikke en følelsessak eller et definisjonsspørsmål. 

Dette er feil. På samme måte som noen definerer seg som personalist og forholder seg til verden fra et slags opphøyet stadium har andre en oppfatning av eget kjønn. Kjønn er naturligvis mer grunnleggende enn å definere seg som personalist. 

Guds skapninger er perfekte, og de er i hovedsak inndelt i to kategorier. Enkelte faller utenfor disse ved at de ikke har gjenkjennbar kjønnsdefinisjon som mann eller kvinne, men snarere noe midt imellom. Også disse er født i Guds bilde og skapt som perfekte deler av hans skaperverk. Det er bare menneskene som ser for seg at Gud har skapt glansbilder de skal idolisere, men Gud skaper oss med et mangfold på alle områder, både innvendig og utvendig. Jeg regner med at som kristne ønsker vi å anerkjenne Guds skaperverk og gi ham æren for at han har gjort det så bra, ikke bare i vårt tilfelle, men i alle andres. 

4 liker  
Svar
Kommentar #3

Tove S. J Magnussen

507 innlegg  2072 kommentarer

Samfunnet kompenserer sin dårlige samvittighet

Publisert rundt 1 år siden

for at menneskene ikke får blomstre ut i fra sin natur. Holdninger gjør seg som regel gjeldende i det ytre. Man bruker hårsveis, hodeplagg, prestasjoner, kunst og debatter for å markere og forstå hvem man er. Tryggheten ligger i mentaliteten i flokken. Vi har interesseorganisasjoner for alle typer sykdommer også. Hvis man føler seg bedre, er man bedre.  Handywoman er ikke akkurat sexy i  en nynazist sine øyne. Alvoret i en drapssak kommer til syne når menn som hater kvinner føler seg "overkjørt" igjen. Hvem fanger opp de ustabile før de begår seg? 

Vi setter folk i båser for å være sikre på oss selv. Det ukjente gir angst og smerte.

En giversituasjon kan få folk til å fornekte sine behov totalt. De vinner priser for det, selv om de går på akkord med alle faglige verdier og nærmest utsletter seg selv kroppslig og mentalt (selvdestruktiv). I krig og fred er alt ok.

Det komplette mennesket er mer enn sitt biologiske kjønn, tenker jeg.

1 liker  
Svar

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere

Siste kommentarer

Ole Jørgen Anfindsen kommenterte på
Vårt Land og politikken
2 minutter siden / 2530 visninger
Ole Jørgen Anfindsen kommenterte på
Vårt Land og politikken
30 minutter siden / 2530 visninger
Sigurd Eikaas kommenterte på
Høyesterett og reservasjonsrett
43 minutter siden / 117 visninger
Bjørn Erik Fjerdingen kommenterte på
Personlig åpenbaring
rundt 1 time siden / 2378 visninger
Dan Lyngmyr kommenterte på
KFUK-KFUM Global og den israelske okkupasjonen
rundt 1 time siden / 691 visninger
Ole Jørgen Anfindsen kommenterte på
Vårt Land og politikken
rundt 1 time siden / 2530 visninger
Ole Jørgen Anfindsen kommenterte på
Vårt Land og politikken
rundt 1 time siden / 2530 visninger
Dan Lyngmyr kommenterte på
KFUK-KFUM Global og den israelske okkupasjonen
rundt 1 time siden / 691 visninger
Roald Øye kommenterte på
Stormløpet mot Israel er i gang.
rundt 1 time siden / 21272 visninger
Kjell G. Kristensen kommenterte på
Personlig åpenbaring
rundt 1 time siden / 2378 visninger
Hermod Herstad kommenterte på
Vårt Land og politikken
rundt 1 time siden / 2530 visninger
Kjell G. Kristensen kommenterte på
GT-tekstene bør ut igjen
rundt 2 timer siden / 448 visninger
Les flere