Verdidebatt

Dukker til lyst og begjær-manglende relasjonskompetanse

Tollere har oppdaget dukker som ligner barn. De er bestilt av nordmenn. Pedofili kan være en årsak. De trenger ikke være sedelighetsforbrytere. De er anmeldt av politiet som har funnet bevismateriale for sedelighet i bl. a et hjem. Slike saker er bare trist. Trigger disse dukkene et behov for overgrep? De mistenkte er fra alle kanter og i alle samfunnslag.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Kriminaliteten er gått ned i vesten de siste årene. Det skyldes bedre teknologi, mer samarbeid over grensene, mer åpenhet og velstand. Normene flyttes. En del av kriminelle personer er hjerneskadet. De skal ikke sone, men de skal selvfølgelig beskyttes av samfunnet og fra andre. I flere saker der kriminelle er involvert, bli hele familien rammet. Barna mister kontakten med sin foreldre, og har sporadiske treff på overflaten.

Barna kjenner ikke sine foreldre som den personen til virkelig er, bare en kopi (Cappelen). Kriminelle fenger både barn, ungdom og voksne. Det er spennende liv (A Be Br?) og mye penger, når man ikke vet bedre.

Dukker i alle fasonger er ikke sjokkerende, bare et symptom på mistilpassethet i samfunnet. Overgrep skal tas på alvor, men man må ikke glemme at de sliter med overgrep selv og har fått livsvarig skader. Vernede boenheter, psykiatrien, helsevesenet og kommunen skal ha ansvaret ved siden av kriminalomsorgen.

Sex i relasjon fungerer ikke alltid etter boken.

Hva med roboter?

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt